محمدی: صلح و امنیت بین المللی در مخاطره دولت ترامپ / شیطنت آمریکا در نطفه عقیم خواهد شد
سعید محمدی کارشناس ارشد مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره اینکه نقض قطعنامه 2231 توسط آمریکا، مانع از رجوع مجدد آن رژیم به همان قطعنامه، میشود، گفت: با توجه به استمرار رفتارهای نامتعارف، غیر منطقی و فاقد وجاهت حقوقی و بین المللی از جانب رئیس جمهور آمریکا و همکارانش خصوصا تیم سیاست خارجی کاخ سفید، میتوان اذعان نمود؛ معیارها، تعاریف حقوق بین الملل و...
سعید محمدی کارشناس ارشد مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره اینکه نقض قطعنامه 2231 توسط آمریکا، مانع از رجوع مجدد آن رژیم به همان قطعنامه، میشود، گفت: با توجه به استمرار رفتارهای نامتعارف، غیر منطقی و فاقد وجاهت حقوقی و بین المللی از جانب رئیس جمهور آمریکا و همکارانش خصوصا تیم سیاست خارجی کاخ سفید، میتوان اذعان نمود؛ معیارها، تعاریف حقوق بین الملل و حتی موجودیت مجموعه نهادها و سازمانهای وابسته به سازمان ملل متحد با بحرانی عمیق مواجه شده است.
وی افزود: متاسفانه این بحران بطور منظم بواسطه تحمیل رفتارهای واپسگرایانه پوپولیستی با عنوان «ترامپیسم»، در حال تشدید است. این رفتارها نه تنها با عقل سلیم و اصول و تعاریف حقوقی مرتبط با صلح و امنیت بین المللی منطبق نیست، بلکه مرزهای حقوق بین الملل را هم جابجا نموده است.
ادعای پمپئو فاقد وجاهت حقوقی است
محمدی با اشاره به اینکه در چنین وضعیتی وزیر خارجه آمریکا مدعی شده که نه تنها واشنگتن با استناد به قطعنامه 2231 حق تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را دارد، بلکه خروج این کشور از برجام هم دلایل امنیتی داشته است، تصریح کرد: این استدلال نه تنها وجاهت حقوقی و پذیرش بین المللی ندارد، بلکه یک طنز تلخ تاریخی است که به هیچ عنوان با اصول توافق نامه برجام و قطعنامه2231 هم منطبق نیست.
توافقنامه برجام ذیل مصوبه شورای امنیت سازمان ملل است
این کارشناس مسائل بین الملل یاد آور شد: توافق نامه برجام ذیل قطعنامه 2231 شورای امنیت قرار دارد و مبنای صدور چنین قطعنامهای از سوی شورای امنیت نیز مبتنی بر انعقاد توافق جمعی راجع به برنامه هستهای ایران با عنوان «برجام» بوده است.
خروج آمریکا از برجام به معنای نقض عهد و زیر پا نهادن مصوبه شورای امنیت سا زمان ملل بود
محمدی ادامه داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر خلاف رویههای قانونی و زیر پا گذاشتن مصوبه شورای امنیت با صدور فرمانی در مقابل دیدگان جهانیان به طور یکجانبه از این توافق بین المللی خارج و نقض عهد نمود.
بنا بر این پومپئو بخوبی آگاه است که اگر کشوری اصول اولیه حقوق بین الملل و خصوصا مصوبه شورای امنیت را به طور یکجانبه نقض نماید، نمیتواند با استناد به مساله " وجود حق" در امر فسخ شده درخواست و یا ادعایی مطرح نماید. به ویژه اینکه مقامات آمریکا با نیت و قصد سوء در مورد یک تصمیمم بین المللی از برجام خارج شدند که نتیجه آن هم اخلال در صلح و امنیت بین المللی بود. آنها با بهانههای واهی، دروغ و نفرت پراکنی و با اتخاذ اقدامات یکجانبه و خصمانه علیه طرف متعهد توافق، از یک توافقنامه بین المللی مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شدند.
وی افزود: این مقامات ضمن نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت، رفتاری غیرمسئولانه داشته و بدیهیترین اصول منشور سازمان ملل را هم زیر پا نهادند و از طریق اعمال استانداردهای دوگانه، تحریمهای تروریستی علیه دولت و ملت ایران برقرار نمودند.
دولت آمریکا صلح بین المللی را با مخاطره مواجه نموده است
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه رفتارهای شرورانه آمریکا معیارهای حقوقی بین المللی و حتی جایگاه شورای امنیت و نهاد سازمان ملل را تضعیف و بقای توافقات جهانی و در نتیجه صلح و امنیت بین المللی را با خطر و تهدید جدی مواجه ساخته است گفت: آمریکا ضمن نادیده گرفتن بند 10 قطعنامه 2231شورای امنیت را نادیده کرفته است و با اتخاذ روشهای غیر متعارف و یکجانبه گرایانه علیه یک عضو مستقل سازمان ملل متحد اقدامات خصمانه وضع نموده است.
پمپئو قطعنامه 2231 و متن توافق برجام را مطالعه ننموده است
محمدی یادآور شد: در یک کلام همانگونه که وزیرخارجه کشورمان تاکید کرد: «وزیر امور خارجه آمریکا، گمان میکند که قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل مستقل از برجام است، او باید قطعنامه 2231 را مطالعه کند». «برجام بخشی از 2231 است و دارای 104 صفحه بوده وبه همین دلیل او (پمپئو) آن را مطالعه نکرده است». ظریف در مورد تشریح قطعنامه 2231 برای تازهکارها اضافه نموده؛ " (قطعنامه) 2231 بدون برجام وجود خارجی نداشت. آمریکا آن را نقض کرده و مانع از پایبندی دیگران به آن شد. آمریکا هیچ جایگاهی (در این قطعنامه) ندارد". آمریکا هیچ صلاحیتی ندارد
وی افزود: به هر صورت آمریکا به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل و عضو دائم شورای امنیت از این امتیاز برخوردار است که مستقلا با ذکر دلیل در مورد مسائلی در شورای امنیت طرح موضوع نموده و پیش نویس قطعنامه ارائه دهد، پر واضح است که این امر برای تایید و تصویب به کسب رای قاطع و موافق هر پنج عضو دائم نیاز دارد.
شیطنت آمریکا در نطفه عقیم خواهد شد
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به نقش چین و روسیه در این مسیر گفت: اما در مورد برجام و قطعنامه 2231 هم تروئیکای اروپایی و هم چین و روسیه صراحتا مخالف اقدام آمریکا بوده و هستند. در مورد حمایت از این توافق نیز آنها بر باور گذشته خود مبنی بر حمایت از برجام اصرار و تاکید دارند. از این رو طرح مستقل موضوع به دلیل اهداف زیانبار و به ویژه در تناقض و مغایرت قرار داشتن با توافقنامه برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت فاقد وجاهت حقوقی و منطقی است. بنابراین و به دلائل فوق این شیطنت هم در نطفه عقیم و مورد حمایت قرار نخواهد گرفت. حال بهتراست آمریکا و مقامات دستگاه سیاست خارجی این کشور از ادامه رفتارهای شکست خوردهایی که منجر به فاصله گرفتن این کشور از جامعه بین الملل و در نتیجه انزوای بیشتر میگردد، دست بر دارد.
برجام سد محکمی در مقابل سیاست یکجانبه گرایی است
محمدی در پایان خاطرنشان کرد: بی شک برجام راه کاری جامع و توافقی مشترک جمعی فی مابین اعضا جامعه بین المللی در راستای راستای توسعه صلح، امنیت و تحکیم همکاریهای بین المللی است، از این حیث این توافق ذیل مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان یک سد در مقابل طرحهای یکجانبه گرایانه مبتنی بر سیاستهای مخرب و جنگ طلبانه آمریکا، قرار دارد.