سه‌شنبه 6 آذر 1403

مدارسی بدون حضور و غیاب

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مدارسی بدون حضور و غیاب

تهران - ایرنا - هفته گذشته خبر بازگشایی مدارس سراسر کشور از 27 اردیبهشت ماه بدون حضور و غیاب دانش آموزان بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، بازتاب گسترده‌ای داشت. برخی می‌گفتند خوب است و برخی می‌گفتند خوب نیست. اما خبر این بود که بر اساس این مصوبه، حضور دانش‌آموزان اجبار نیست و تنها برای رفع مشکلات و سوالات از معلمان می‌توانند به مدرسه مراجعه کنند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، وزیر آموزش و پرورش هفته گذشته گفت که تمامی مدارس ابتدایی و متوسطه (به جز کودکان استثنایی) از 27 اردیبهشت به منظور رفع اشکال و ارائه خدمات آموزشی به آن دسته از دانش آموزانی که به هر دلیل تاکنون نتوانسته‌اند از خدمات آموزشی غیرحضوری بهره‌مند شوند، دایر خواهد شد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز گفت که تمام مدارس در سراسر کشور از 27 اردیبهشت به مدت یک ماه برای رفع اشکال دانش‌آموزان باز می‌شود.

مهرزاد حمیدی افزود: بر اساس تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا تمامی مدارس در همه مقاطع تحصیلی در سراسر کشور از 27 اردیبهشت به مدت یک ماه به صورت داوطلبانه با رعایت پروتکل های بهداشتی دایر می شوند.

برای اطلاع از آنچه طی هفته قبل در حوزه دانشگاه و آموزش رخ داده است با ما همراه شوید تا مروری بر مهمترین رویدادهای آن داشته باشیم.

وزیر آموزش و پرورش توضیح داده که تمامی مدارس ابتدایی و متوسطه (به جز کودکان استثنایی) از 27 اردیبهشت به منظور رفع اشکال و ارائه خدمات آموزشی به آن دسته از دانش آموزانی که به هر دلیل تاکنون نتوانسته‌اند از خدمات آموزشی غیرحضوری بهره‌مند شوند، دایر خواهد شد.

حاجی میرزایی با اشاره به استمرار روش‌های آموزش غیرحضوری، از تلویزیون و بستر شاد تصریح کرد: استفاده دانش آموزان از تمام یا بخشی از فرصت فراهم شده، حسب نیاز و به صورت داوطلبانه خواهد بود.

آجر به آجر در هفته تکریم خیرین

می دانید که در حوزه آموزش و پرورش امور خیر و مدرسه سازی اهمیت بسیاری دارد، آموزش و پرورش با توجه به اهمیت فرهنگ خیر و مدرسه‌سازی قرار است از این هفته طرح آجر به آجر را اجرایی کند. هدف از اجرای این طرح این است که هر کس حتی با یک آجر در هفته بتواند در مدرسه‌سازی شریک شود.

وزیر آموزش و پرورش گفته که علاوه بر ساخت مدرسه، فرهنگ سازی در این زمینه برای آموزش و پرورش اهمیت بسیاری دارد چرا که مردم با این شرایط با سرمایه اندک در مدرسه سازی کمک می‌کنند.

نیاز کشور به معلم تا سال 1404 رفع می‌شود

هفته پیش رییس دانشگاه فرهنگیان اعلام کرد که تا چند سال آینده، 330 هزار معلم از تعداد 930 هزار معلم بازنشسته می‌شوند و نیاز شدید به جذب معلم خواهیم داشت؛ به همین دلیل ظرفیت جذب دانشجومعلم نسبت به سال‌های گذشته تکمیل شده است و حداقل نیاز آموزش و پرورش تا سال 1404 رفع می‌شود.

حسین خنیفر با بیان اینکه این دانشگاه آمایشی است، تصریح کرد: در 31 استان 98 پردیس و 64 مرکز دانشگاه فرهنگیان فعالیت دارند. با این حال جمعیت کشور افزایش پیدا کرده و نیاز به معلم هم فوق العاده بالا است. غفلت زیادی از سال 90 تا 96 برای جذب معلم صورت گرفته است که برای رفع این کمبود تا دو سال آینده 320 هزار معلم و تا سال 1404، 330 هزار معلم از 930 هزار معلم بازنشسته می شوند که نشان دهنده نیاز کشور به جذب معلم است.

جلسات با نوبخت در رفع مشکلات اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان بسیار تاثیرگذار بود

نظام رتبه‌بندی معلمان پاسخی به انتقادات معلمان در بحث پرداختی‌ها است که متناسب با جایگاه و زحمات این صنف زحمت‌کش نبود و با اجرای این مهم شاهد تعادل و تناسب در پرداختی معلمان نسبت به دیگر کارمندان و کارکنان دولت خواهیم بود. این را مشاور وزیر آموزش و پرورش هفته پیش گفته و افزوده است: با تدابیر اتخاذ شده نظام رتبه‌بندی معلمان مشکلی در اجرا نخواهد داشت و انشاالله احکام جدید هم زودتر صادر می‌شوند. جلسات بی واسطه نمایندگان معلمان با رئیس سازمان برنامه بودجه گامی مثبت و تاثیرگذار در رفع مشکلات اجرایی نظام رتبه بندی معلمان بود.

عادل عبدی افزود: در سال جدید نمایندگان معلمان و فرهنگیان سلسله نشست‌های متوالی و منظم را به میزبانی سازمان برنامه و بودجه برای اجرای شدن نظام رتبه بندی معلمان برگزار کرده که همچنان ادامه دارد.

وی اظهار داشت: بزرگترین و مهم ترین گام که ترمیم نظام رتبه‌بندی بود انجام شده است و هم اکنون نوبت صدور احکام جدید برای معلمان است که در دستورکار وزارت آموزش و پرورش قرار دارد.

دانشگاه‌ها احتمالا بعد از ماه رمضان بازگشایی می‌شوند

علاوه بر خبر بازگشایی مدارس، هفته گذشته همچنین اعلام شد که دانشگاه‌ها احتمالا بعد از ماه رمضان بازگشایی می‌شوند، معاون آموزشی وزیر بهداشت و رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا به زمان بازگشایی احتمالی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: اگر وضعیت اپیدمی کرونا با همین منوال پیش برود و روز به روز روند آن کاهنده باشد، احتمالا بعد از ماه مبارک رمضان ستاد کرونا اجازه بازگشایی دانشگاه را می‌دهد.

علی اکبر حق دوست اظهار داشت: تقویم پیشنهادی آموزشی را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارایه کردیم و موافقت مشروط مسوولان مرتبط را گرفتیم؛ اگر این ستاد پس از رصد به این جمع بندی برسد، دانشگاه ها را هدفمند با برنامه ریزی بازگشایی خواهیم کرد. به عبارتی اگر شرایط به همین شکل به سمت کاهش موارد ابتلا پیش برود و اپیدمی جدیدی مشاهده نشود، این کار انجام می شود.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا تاکید کرد: شرایط، قوانین و مقررات به گونه ای است که کمترین فشار و استرس به دانشجویان و خانواده های آنان وارد شود.

درباره بازگشایی دانشگاه‌ها هفته بعد تصمیم‌گیری می‌شود

سخنگوی دولت نیز با بیان اینکه حضور هیچ دانش‌آموزی با بازگشایی مدارس اجباری نخواهد بود، گفت: هفته آینده بازگشایی دانشگاه‌ها وخوابگاه‌های دانشجویی در ستاد ملی مبارزه با کرونا بررسی و تصمیم‌گیری می‌شود.

«علی ربیعی» با بیان اینکه دولت به‌شکل شبانه‌روزی با تمام توان به دو مساله مهم مقابله با شیوع کرونا و حفظ جان و معیشت مردم اهتمام داشته است، اظهارداشت: در شرایط بد اقتصادی دنیا و شرایط اقتصاد تحریمی هم از جان و سلامتی و هم از کار مردم برابر بیماری محافظت کنیم دولت شبانه‌روزی برای عبور از این شرایط حیاتی پای کار است.

اینترنت 95 درصد دانشگاه‌ها برای آموزش الکترونیکی رایگان شد

هفته گذشته بالاخره خبر رسید که اینترنت 95 درصد دانشگاه‌هایی که دوره‌های آموزش الکترونیکی برای دانشجویان برگزار می‌کنند، رایگان است.

این را رییس کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت و افزود: آخرین فهرست ابلاغی را وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دهم اردیبهشت ماه به اپراتورها ابلاغ کرد که در این فهرست بیش از 95 درصد متقاضیانی که اطلاعات خودشان را ارسال کرده بودند، پوشش داده شدند؛ امیدواریم در روزهای آینده تمام اپراتورها آی. پی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را که در این لیست هستند، رایگان کنند.

آمادگی دانشگاه‌ها برای ارائه خدمات حضوری به دانشجویان

دانشگاه ها هم در این شرایط دیگر به تدریج آماده ارایه خدمات حضوری به دانشجویان می شوند، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از آمادگی دانشگاه‌ها برای ارائه خدمات حضوری به دانشجویان در صورت تشخیص ستاد ملی مقابله با کرونا گفته و افزوده است: اکثرا دانشگاه ها، آموزش های خود را به صورت مجازی ارائه می دهند. آنچه باقی مانده است، دروس عملی است که باید به صورت حضوری آموزش داده شود.

وزیر علوم با اشاره به تصمیم گیری برای حضور دانشجویان در دانشگاه، تاکید کرد: در صورتی که متخصصان امر از نظر مدیریت بیماری کرونا شرایط را برای حضور دانشجویان در محیط های دانشگاهی مناسب تشخیص دهند، دانشگاه ها آمادگی لازم را دارند تمام یا بخشی از فعالیت های خود را در آموزش دانشجویان به صورت حضوری انجام دهند.

دل به گرمای تابستان نسپاریم

هفته پیش یک خبر نیز منتشر شد که نشان می داد نباید برای از بین رفتن ویروس کرونا به گرم شدن هوا دلخوش کرد. خبر به نقل از عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این بود که کویید -19 نسبت به تغییرات درجه حرارت چندان حساس نیست و تحقیقات نشان می‌دهد این ویروس تا دمای 60 درجه سانتی گراد زنده می‌ماند، بنابراین نباید امیدوار بود که با 5 یا 10 درجه گرم شدن هوا در وضعیت اپیدمی تغییر چندانی حاصل می‌شود.

دکتر حمید سوری دکتری تخصصی اپیدمیولوژی درباره روند اپیدمی کووید - 19 در فصل تابستان افزوده بود: بهترین شرایط برای فعالیت ویروس کرونا، بین منفی چهار درجه تا حدود 15 درجه بالای صفر است.

وی با بیان این که با بالارفتن دما به تدریج از میزان فعالیت ویروس کاسته می شود، ادامه داد: این ویروس تا 60 درجه سانتی گراد نیز ممکن است تا 20 درصد فعالیت داشته باشد اما فعالیت آن تقریبا در دمای حدود 90 تا 95 درجه سانتی گراد خاموش می شود.

حذف ترم، لازمه بازگرداندن شهریه دانشجویان شد

هفته گذشته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره حذف نیم سال تحصیلی جاری به علت ایجاد برخی مشکلات برای دانشجویان و بازگشت شهریه، توضیحاتی داد و گفت: اگر با درخواست دانشجویی که برای حذف ترم دلیل منطقی داشته باشد، موافقت شود پس شهریه هم باید بخشیده شود چرا که این دو مورد لازم و ملزوم یکدیگرند.

محمدرضا آهنچیان، با بیان این که وزارت علوم بر حداکثر همکاری دانشگاه ها با دانشجویان تاکید دارد، ادامه داد: در صورت موافقت نکردن با حذف نیم سال، دلیلی هم برای بخشش شهریه وجود ندارد.

وی این را نیز گفت که گزارش های دریافت شده حاکی از آن است که دانشگاه ها با حداکثر ارفاق با شرایط دانشجویان برخورد می کنند. مراکز آموزش عالی با دانشجویی که تقاضای تخفیف یا تعویق شهریه دارد، مدارا می کنند؛ حتی به گفته معاون آموزشی یکی از دانشگاه های معتبر ایران، پرداخت شهریه یک دانشجو تا یک سال به تعویق افتاده است.

وام‌های نیم‌سال دوم دانشجویان علوم‌پزشکی پرداخت شد

هفته ای که گذشت اعلام شد که تمامی فهرست‌های وام دانشجویی ارسالی از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت شد و دانشجویی در لیست انتظار وام قرار ندارد.

بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام این خبر توضیح داد این تسهیلات به منظور کمک به وضع تحصیلی و معیشتی دانشجویان مستعد در قالب وام های تحصیلی، مسکن، ضروری، ودیعه مسکن و شهریه به دانشجویان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور پرداخت شده است.

90 درصد آموزش دانشگاه تهران مجازی ارائه شد

معاون آموزشی دانشگاه تهران نیز به این موضوع اشاره کرد که در دوران شیوع ویروس کرونا و با توجه به تعطیلی دانشگاه تهران، 90 درصد آموزش‌ها برای 9 هزار و 500 واحد درسی به صورت مجازی ارائه شد.

سیدحسین حسینی گفت: با دیدن فضای دانشگاه که خالی از حضور دانشجویان است، احساس غربت می‌کنیم اما آموزش همچنان ادامه دارد. در دوران کرونا که آموزش‌ها به صورت الکترونیک و مجازی ارائه شد، غالب بر هفت هزار و 500 درس نظری و 2 هزار درس عملی به صورت الکترونیک به دانشجویان ارائه شد. البته تغییر سریع نحوه آموزش از حضوری به مجازی ممکن است مشکلاتی به همراه بیاورد. ولی در نهایت 90 درصد آموزش به صورت الکترونیک ارائه شد که لازم است از همه همکاران آموزشی تقدیر و تشکر شود.

اختصاص 81 درصد بودجه 99 دانشگاه‌ها به حقوق و مزایای کارکنان

اما خبر دیگر این بود که معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: چنانچه 81 درصد بودجه مصوب سال 99 به دانشگاه‌ها پرداخت شود، این مبلغ صرفا به پرداخت حقوق و مزایا تعلق می‌گیرد.

محمدتقی نظرپور تاکید کرده که مسوولیت اجتماعی دانشگاه‌ها در توسعه کشور، همه جانبه است و تمام ابعاد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را در برمی گیرد؛ بنابراین توجه به درآمدزایی در آموزش عالی باید به گونه‌ای باشد که از توجه به سایر وجوه غفلت نشود.

وی با بیان این توضیح که در اکثر دانشگاه‌های برتر جهان، کماکان بخش عمده‌ای از هزینه‌های دانشگاهی به طرق مختلف، از بودجه‌های دولتی تأمین می‌شود، اظهار داشت: نباید انتظار داشت راهکارهای پیشنهادی با روندی که باید در بلندمدت طی شود به سمتی جهت‌گیری شود که دانشگاه‌ها را به طور کلی از بودجه‌های دولتی مستغنی سازد.

دانشگاه امام صادق (ع) مامور شناسایی مسایل نظام است

هفته ای که گذشت آیت الله حسینعلی سعدی رییس دانشگاه امام صادق (ع) گفت: پس از راهبردهایی که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، شناسایی و حل مسایل نظام بر اساس الگوی اسلامی - ایرانی از ماموریت‌های این دانشگاه است.

وی افزود که به سرانجام رساندن این ماموریت‌ها الزامات و اقتضائاتی دارد که مسوولان دانشگاه امام صادق (ع) در بخش‌های مختلف به خوبی آن پیاده کردند و بخشی را نیز شورای دانشگاه ورود کرده و به سرانجام می رساند. شناسایی مسایل نظام مساله مهمی است تا از مساله نماها تفکیک شود زیرا بسیاری از پژوهش‌ها مساله‌نما هستند. از طرفی برای حل مسایل نظام باید راه حل های بومی ارائه دهیم که بخش پژوهشی دانشگاه به خوبی در این مسیر حرکت می‌کند.

ارسال نمونه کیت‌های تشخیص کرونا ایران‌ساخت به چند کشور

نمونه کیت‌های تشخیصی ایران ساخت برای بیماری کرونا راهی چندین کشور شده است تا در صورت تایید آنها صادرات به این کشورها صورت گیرد. این خبری بود که رییس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری آن را اعلام کرد.

دانش‌بنیان‌هایی که با شیوع کرونا برای اثبات توانمندی‌های خود با نظام بهداشت و درمان هم‌گام شدند، تولید کیت‌های تشخیصی را آغاز کردند و امروز که در میانه راه مقابله با کرونا هستیم، این کیت‌ها در کنار تامین نیاز داخلی به دیگر کشورها هم صادر می‌شود.

مهدی قلعه‌نویی اضافه کرد که نمونه کیت‌های تشخیصی تولید داخل به سایر کشورها ارسال شده و در صورت رفع برخی موانع، بازار این کیت‌ها را در دنیا توسعه می‌دهیم. به گفته وی، یکی از کشورهای هدف کیت‌های تشخیصی کرونای شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی کشور پاکستان است. این کشور، در یکی از معتبرترین مراکز درمانی خود در حال تست این کیت‌ها است تا در صورت تایید، این کیت‌ها را از ایران خریداری کند.

گروه‌های پرخطر در مراسم شب‌های قدر شرکت نکنند

گروه های پرخطر چه کسانی هستند، زالی پاسخ این سوال را هفته قبل داد، زمانی که آنها را از حضور در تجمعات و مراسم شب های قدر منع کرد. فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران گفت: توصیه اکید ما این است که 15 تا 16 گروه پرخطر در تجمعات شهری از جمله مراسم شب‌های قدر حضور پیدا نکنند.

فراد بالای 65 سال و کمتر از 18 سال، کسانی که سابقه بیماری های قلبی و ریوی، دیابت کنترل نشده یا افرادی که سابقه فشارخون، آسم یا بیماری زمینه ای ریوی مانند برونشیت دارند، بهتر است در مراسم شرکت نکنند. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: افرادی که در طول 3 هفته گذشته دچار بیماری حاد تنفسی بودند یا کسانی که علائم مشابه کرونا مانند تب، سرفه و تنگی نفس، دردهای عضلانی و سردرد، اختلال چشایی و بویایی دارند، نباید در این مراسم حضور پیدا کنند. زالی با اشاره به اینکه افرادی که مبتلا به کرونا بودند و کمتر از 3 هفته از بهبودی شان می گذارد نباید در این تجمعات حضور پیدا کنند، افرادی که با مبتلایان با کرونا در تماس بودند، از این ممنوعیت برخوددار هستند. او همچنین شرکت نکردن در مراسم شب های قدر را برای کسانی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی یا مدت طولانی کروتن مصرف می کنند و همچنین کسانی که سابقه سرطان دارند یا مبتلایان به بیماری عروقی، نیز توصیه کرد.

در واقع زالی گفته تمام کسانی که به هر دلیلی از سلامت کامل برخوردار نیستند، توصیه می شود در مراسم شب های قدر امسال شرکت نکنند.

طرح ترافیک تهران احتمالا از 29 اردیبهشت اجرا می‌شود

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران این را نیز گفت که با توجه به اینکه بخشی از اجرای طرح ترافیک به مصوبات شورای شهر تهران نیاز دارد، احتمالا پس از شب‌های قدر یعنی 29 اردیبهشت طرح ترافیک اجرا خواهد شد.

زالی با اشاره به کاهش 3.5 درصدی بستری مبتلایان جدید کرونا در بیمارستان‌های تهران، بر ضرورت عادی تلقی نشدن شرایط توسط شهروندان تاکید کرد.

رتبه سوم ایران در بهبودیافتگان کرونا

و در آخر اینکه هفته گذشته، محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت که رتبه ایران در بهبودیافتگان کرونا سوم است. کشورهای چین با میزان 94.27 درصد بهبودیافته بیماری کرونا، آلمان با 84 درصد، ایران با 80 درصد، ترکیه با 66.85 درصد و اسپانیا با 66.67 درصد بالاترین نرخ بهبود یافتگان را به خود اختصاص دادند.

*س_برچسب‌ها_س*
مدارسی بدون حضور و غیاب 2
مدارسی بدون حضور و غیاب 3