چهارشنبه 7 آذر 1403

مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان: تصمیمی برای تغییر زمان برنامه ایران باشکوه گرفته نشده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان: تصمیمی برای تغییر زمان برنامه ایران باشکوه گرفته نشده است

اصفهان - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان گفت: تاکنون تصمیم و ابلاغی مبنی بر تغییر زمان برگزاری ویژه برنامه سال نو چینی‌ها با عنوان "ایران باشکوه" در این خطه به دلیل شیوع ویروس "کرونا"گرفته نشده است.

فریدون الله‌یاری روز یکشنبه در گفت و گو با خیرنگار ایرنا افزود: هر گونه تصمیمی برای برگزاری یا برگزار نشدن آن از سوی وزارت بهداشت و درمان اخذ و به سازمان میراث فرهنگی ابلاغ می شود.

وی اظهار داشت: به هر حال اصفهان هر ساله در بهمن به مناسبت آغاز سال نو چینی با نصب نمادها، بنزهای خوشامدگویی به زبان چینی و دیگر موارد شرایط را برای پذیرش گردشگران چینی تسهیل می‌کند.

ایران برای دومین سال متوالی از مردم چین دعوت کرده، سال نو خود را در ایران جشن بگیرند.

سال نوی چینی از مهم‌ترین تعطیلات سنتی مردم چین است. گاهشماری چینی ترکیبی شمسی - قمری است و حرکت خورشید، ماه و ستارگان، تعیین‌کننده روزها، ماه‌ها و سال‌ها است. هر سال، در ماه بهمن، سال چینی نو می‌شود.

سال نو، با پدیدار شدن ماه در نخستین روز سال آغاز می‌شود و به همین علت گاه به آن سال نوی قمری نیز گفته می‌شود. جشن سال نو، عموما پانزده روز به طول می‌انجامد و با جشن فانوس پایان می‌یابد. در بیشتر کشورهایی که چینی‌ها اکثریت را تشکیل می‌دهند یا اقلیت قدرتمندی هستند، سال نوی چینی جشن گرفته می‌شود؛ از آن جمله می‌توان به چین، هنگ کنگ، تایوان، برونئی، کره شمالی و کره جنوبی، مغولستان، نپال، بوتان، ویتنام، سنگاپور، اندونزی، مالزی، فیلیپین و تایلند اشاره کرد.

علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چندی پیش در جریان سفر به چین در مصاحبه‌ای که با برخی شبکه‌های تلویزیونی این کشور داشت از چینی‌ها دعوت کرد تعطیلات سال نوشان را در ایران که ارزان‌ترین مقصد سفر در جهان معرفی شده است، سپری کنند.

این در حالی است که انتشار ویروس نوظهور کرونا در کشور چین حوزه بهداشت و درمان اغلب کشورهای دنیا را با نگرانی مواجه کرده و گمان بر این است برای ممانعت از ورود این بیماری به ایران، جشن سال نو چینی در ایران برگزار نشود.

از ابتدای امسال تا آذر بیش از 330 هزار گردشگر خارجی به استان اصفهان سفر کردند که بیشترین تعداد گردشگران ورودی به استان از کشورهای آلمان، فرانسه، چین، اسپانیا، ترکیه، ژاپن، یونان، تایلند و استرالیا بودند. ورود تعداد گردشگران چینی در این مدت 23 هزار نفر اعلام شده است.

پیش بینی شده بود که رویداد «ایران باشکوه» به‌مناسبت عید سال نوی چینی‌ها در 9 استان کشور شامل تهران، اصفهان، یزد، کرمان، البرز، سمنان، فارس، قزوین، همدان و مناطق آزاد از چهارم تا بیستم بهمن برگزار شود.

استان اصفهان با پنج میلیون نفر جمعیت به عنوان قطب گردشگری کشور دارای 107 شهر و یک‌هزار و 934 روستا است و بیش از 22 هزار بنا و اثر تاریخی شناسایی شده دارد که از میان آنها افزون بر یک‌هزار و 800 اثر ثبت ملی شدند.

همچنین در کنار بیش از 600 باب خانه تاریخی این استان دارای 90 موزه تاریخی، مردم شناسی، فرهنگی و طبیعت دولتی و خصوصی است.

*س_برچسب‌ها_س*