شنبه 3 آذر 1403

مذاکره مستقیم با آمریکا درباره موشک‌های ایرانی! / مرعشی: دولت رئیسی عاری از تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی است

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
مذاکره مستقیم با آمریکا درباره موشک‌های ایرانی! / مرعشی: دولت رئیسی عاری از تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی است

آیا پیاده روی ظریف و کری و گفت و گوی تلفنی روحانی و اوباما و گفت و گوهای عراقچی و وندی شرمن و... به معنای مذاکرات مستقیم و بدون واسطه نبود!؟ نتیجه چه شد!؟ تحریم ها به تاریخ پیوست!؟

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** مذاکره مستقیم با آمریکا درباره موشک های ایرانی!

«حشمت الله فلاحت پیشه» نماینده حامی دولت روحانی در مجلس دهم در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «اشتباه دو طرف ایرانی و آمریکایی این است که با پرهیز از مذاکره مستقیم، زمام این بخش از دیپلماسی را به دست کشورهای واسط قرار داده‌اند که این کشورهای واسط هر کدام موضوع برجام را از زاویه منافع، دغدغه‌ها و سیاست‌های خودشان می‌بینند... تنها راهی که اگر ایران و آمریکا بخواهند به سمت توافق حرکت کنند این است که باید موضوع برجام را به بخشی از سیاست تنش‌زدایی بین دو کشور تبدیل کنند».

این نماینده سابق در ادامه نوشت: «کسانی که از تنش صحبت می‌کنند افراد بی‌دردی در کشور هستند ولی کسانی که دنبال تنش‌زدایی هستند، درد جامعه را فهمیده‌اند و واقعا به این نتیجه رسیده‌اند که تنش‌زدایی است که منافع ملی را تامین می‌کند و نه افزایش تنش‌ها».

همچنین روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی نوشت: «روی آوردن دولت سیزدهم به مذاکره برای احیاء برجام و رفع تحریم‌ها، به معنای کشیدن خط بطلان بر تمام ژست‌های ضدمذاکره در دوران قبل از انتخابات 1400 است. کسانی که از خنثی کردن تحریم‌ها و بودجه‌ریزی بدون رفع تحریم‌ها حرف می‌زنند خودشان هم می‌دانند که سفره مردم را با این شعارها نمی‌توان رونق داد».

در ادامه این مطلب آمده است: «رجزخوانی‌های مربوط به بی‌اثر بودن تحریم‌ها و اظهار بی‌نیازی به احیاء برجام و بی‌اعتنائی به FATF نیز در شرایط کنونی مستمع و مخاطبی ندارد. این قبیل نطق‌های شعاری برای دوران تبلیغات انتخاباتی قابل ارائه بودند و در میدان عمل، تاریخ مصرف گذشته محسوب می‌شوند. اکنون دولت باید با جدیت درصدد حل مشکلات سفره مردم باشد و دیگر نمی‌تواند از این مشکلات با فرافکنی و به گردن دیگران انداختن عبور نماید».

«فیاض زاهد» فعال اصلاح طلب نیز در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «مقامات ایران در مذاکرات نباید به این چوب آن‌قدر فشار بیاورند که بشکند... باید امیدوار باشیم ضمن اینکه ایران از برگ‌های خودش به خوبی استفاده کند، هدفش رسیدن به توافق مطلوب باشد. در این توافق مطلوب تمام منازعات و مشکلات ما با امریکا حل نخواهد شد».

فلاحت پیشه در یادداشت مذکور مدعی شده است که «باید توافق هسته ای را به بخشی از سیاست تنش‌زدایی بین دو ایران و آمریکا تبدیل کرد». این اظهارنظر کاملا با منافع ملی و استقلال کشور و عزت مردم ایران مغایر است.

اظهارنظر این نماینده سابق دقیقا تکرار اظهارات مقامات آمریکایی، اروپایی و اسرائیلی است. اینکه برجام ناقص است و باید «بزرگتر و طولانی تر» شود. طرف غربی به صراحت اعلام کرده که باید مسئله توان موشکی و قدرت دفاعی ایران و همچنین توان و قدرت منطقه ای ایران نیز به برجام ضمیمه شده و محدودیت های برجامی ایران نیز دائمی شود.

به نظر شما، چوب حراج زدن به قدرت دفاعی کشور و بتن ریزی در موشک های ایرانی به معنای «تنش زدایی» است!؟ جریان اصلاح طلب مدعی است که ایران باید با رویکرد تنش زدایی، بهانه های آمریکا را بی اثر کند.

این ادعا در حالی است که اتفاقا بهانه های آمریکا، دقیقا مولفه های قدرت کشورمان است. یک سوال دیگر؛ آیا با بتن ریزی در قلب راکتور هسته ای و از کار انداختن سانتریفیوژها و خارج کردن ذخایر ارزشمند اورانیوم غنی شده از کشور در دولت روحانی، بهانه آمریکا در موضوع هسته ای پایان یافت!؟

ادعای دیگر جریان اصلاح طلب این است که ایران باید مستقیم با آمریکا مذاکره کند تا مشکل رفع شود. این طیف تعمدا تجربه عبرت آموز دولت روحانی در مذاکره با آمریکا را سانسور می کند. آیا پیاده روی ظریف و کری و گفت و گوی تلفنی روحانی و اوباما و گفت و گوهای عراقچی و وندی شرمن و... به معنای مذاکرات مستقیم و بدون واسطه نبود!؟ نتیجه چه شد!؟ تحریم ها به تاریخ پیوست!؟ آنچنان رونقی ایجاد شد که نگو و نپرس!؟

آیا به واسطه مذاکره مستقیم با آمریکا در دولت روحانی، هم چرخ سانتریفیوژها چرخید و هم چرخ کارخانه ها!؟ واقعیت این است که جریان اصلاح طلب به عنوان بانی اصلی خسارت محض برجام، در پی آن است تا این خسارت را مجددا تکرار کرده و حتی آن را تعمیم و گسترش دهد.

در حال حاضر رسانه های غربی صراحتا اذعان کرده اند که تیم مذاکراه کننده ایرانی با دست پر به وین آمده و ابتکار عمل را به دست گرفته و طرف غربی را در موضع انفعال قرار داده است.

با اینحال اصلاح طلبان مدعی هستند که «مقامات ایران در مذاکرات نباید به این چوب آن‌قدر فشار بیاورند که بشکند»؛ گویا پافشاری ایران برای لغو تحریم ها و بهره مندی از صنعت هسته ای، این جماعت را ناراحت و دلخور کرده است.

رسانه های اصلاح طلب مدعی هستند که «روی آوردن دولت سیزدهم به مذاکره برای احیاء برجام و رفع تحریم‌ها، به معنای کشیدن خط بطلان بر تمام ژست‌های ضدمذاکره در دوران قبل از انتخابات 1400 است». این ادعای مضحک در حالی است که منتقدان سیاست خارجی در دولت روحانی، هیچگاه مخالف مذاکره نبوده اند، بلکه حرف اصلی این بود که مذاکره باید از موضع قدرت و اقتدار باشد و نه موضع ضعف و انفعال.

ادعاهای جریان اصلاح طلب درباره FATF روز به روز بیشتر رنگ می بازد. شتاب روزافزون واکسیناسیون و کاهش چشم گیر آمار فوتی ها و مبتلایان به کرونا علیرغم نپیوستن به FATF در دولت رئیسی، تنها یک نمونه از بی اعتبار بودن ادعاهای اصلاح طلبان درباره FATF هست.

لازم به ذکر است که آقای رئیسی در روزهای گذشته در گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم با اشاره به مسئله تحریم گفته بود: «خنثی سازی تحریم‌ها را با تشکیل قرارگاهی در دولت دنبال کردیم و مسئله رفع تحریم را از ابتدا دولت در دستور داشتیم. غربی‌ها فکر می‌کردند ایران در مذاکرات شرکت نمی‌کند و ابتکار عمل ندارد اما به جهان ثابت شد که ایران در مذاکرات شرکت میکند و دو سند هم ارایه کرد. خنثی سازی تحریم ها و رفع تحریم ها با قوت در دولت دنبال می‌شود».

** مرعشی: دولت رئیسی عاری از تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی است

«حسین مرعشی» دبیرکل حزب کارگزاران در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «آقای روحانی در دور اولش کار مهمی انجام داد؛ انعقاد برجامی که همین انقلابی‌ها آرزوی احیای آن را دارند و برخلاف تمام شعارهایشان در سال‌های اخیر اگر بتوانند در پی مذاکرات آن را احیا کنند، کلی مفتخر هم خواهند شد... اگر قرار است وضعیت کلی کشور بهتر شود باید متخصصان را به کار گرفت نه کسانی که فقط یک کاریکاتور از انقلابی‌های واقعی انقلاب اسلامی هستند».

مرعشی در ادامه گفت: «در سال 98 با خودزنی و بی‌اهمیت جلوه‌دادن انتخابات کار را به جایی رساندیم که مجلس را دودستی واگذار کردیم... متأسفانه با شیوه‌ای که برخی دوستان اصلاح‌طلب‌مان در پیش گرفتند، اکنون می‌بینیم دولت و مجلسی شکل گرفته که عاری از تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی است... واقعیت این است که ما باید با آقای روحانی با صراحت بیشتری حرف می‌زدیم و اجازه نمی‌دادیم در مسیری حرکت کند که همه سرمایه اجتماعی خودش و ما را بسوزاند... آقای روحانی در دور دومش آن‌طور که انتظار می‌رفت ارتباطش با حامیانش را حفظ نکرد و به تعبیری دیگر اصلا رابطه‌اش با بدنه حامی‌اش قطع شد و ما هم که حامی‌اش بودیم در مواجهه با اشتباهات دولت با تسامح برخورد کردیم».

این فعال اصلاح طلب در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد: «نظارت استصوابی شورای نگهبان امر حادثی نیست که ما ناگهان با آن مواجه شده باشیم... با وجود همین شورای نگهبان... آقای خاتمی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 76 تأییدصلاحیت شد... و در مجلس ششم نیز... مجلسی کاملا اصلاح‌طلب تشکیل شد. اینکه در مجموع چه اتفاقاتی رخ داد و چه اشتباهاتی کردیم که از آن فضا به شرایطی رسیده‌ایم که در مجلس یازدهم حتی یک فراکسیون پنج‌نفره هم نداریم، جای تأمل است و نیاز به آسیب‌شناسی دارد. نمی‌شود به‌راحتی چشم بر همه واقعیت‌ها ببندیم و اشتباه‌های جناح خود را نادیده بگیرم و بگویم علت صرفا نظارت استصوابی شورای نگهبان بوده است».

مرعشی در مصاحبه مذکور با نگرشی آلوده به سلایق قبیله ای و حزبی و با طعنه به دولت و نیروهای انقلابی مدعی شده است که «باید متخصصان را به کار گرفت». کارنامه دولت روحانی بهترین پاسخ به این ادعا است. دوستان آقای مرعشی و همفکران وی به مدت 8 سال در مناصب ارشد در دولت روحانی حضور داشتند.

اتفاقا این افراد کسانی هستند که از ابتدای پیروزی انقلاب حداقل 34 سال در مناصب ارشد حضور داشته اند. و اما حضور این افراد در دوره 8 ساله دولت روحانی نه تنها به بهبود اوضاع و گشایش اقتصادی و ارتقای جایگاه بین المللی ایران منجر نشد، بلکه خسارت های بزرگی به کشور تحمیل کرد.

این چه متخصصانی هستند که دلار را حدود 3 هزارتومان تحویل می گیرند و حدود 25 هزارتومان تحویل می دهند!؟ این چه مدیرانی هستند که مسکن را متری حدود 3 میلیون تومان تحویل می گیرند و متری حدود 30 میلیون تومان تحویل می دهند. این چه متخصصانی هستند که مرغ را حدود 4500 تومان تحویل می گیرند و تا 40 هزارتومان نیز افزایش می دهند!

این چه متخصصانی هستند که علیرغم امضای برجام، هم در قلب راکتور هسته ای بتن می ریزند و هم تحریم ها را 2 برابر می کنند. این چه متخصصانی هستند که دیپلماسی اقتصادی و منطقه ای را فشل کرده و همه امور کشور و از جمله آب خوردن مردم را به زلف برجام گره می زنند! متخصصان مدنظر آقای مرعشی، خسارت محض برجام، قرارداد خسارت بار کرسنت، قرارداد زیان بار توتال، فساد صندوق ذخیره فرهنگیان، خصوصی سازی مسئله دار شرکت هفت تپه، حقوق های نجومی و... را در کارنامه خود دارند.

مرعشی در بخشی از این یادداشت مدعی شده است که دولت رئیسی عاری از تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی است. در دولت روحانی، اسحاق جهانگیری به عنوان نفر دوم دولت منتسب به حزب کارگزاران بود. گویا آقای مرعشی به این دلیل که افرادی همچون جهانگیری و حسین فریدون و آخوندی و نعمت زاده و ابتکار و ربیعی و عیسی کلانتری و... در دولت نیستند، این دولت را عاری از تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی می داند.

و اما اعتراف این فعال اصلاح طلب درباره نظارت استصوابی شورای نگهبان، قابل تأمل است. در روزهای گذشته «محمد عطریانفر» در اظهارنظری مشابه گفته بود «در انتخابات ریاست جمهوری 1400 حتی اگر همه نامزدهای اصلاح طلبان تایید می شدند، رأی نمی آوردند».

مذاکره مستقیم با آمریکا درباره موشک‌های ایرانی! / مرعشی: دولت رئیسی عاری از تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی است 2
مذاکره مستقیم با آمریکا درباره موشک‌های ایرانی! / مرعشی: دولت رئیسی عاری از تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی است 3
مذاکره مستقیم با آمریکا درباره موشک‌های ایرانی! / مرعشی: دولت رئیسی عاری از تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی است 4
مذاکره مستقیم با آمریکا درباره موشک‌های ایرانی! / مرعشی: دولت رئیسی عاری از تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی است 5