مصر میانجیگری بین اسرائیل و حماس را ازسر گرفت / ورود هیئت صهیونیستی به قاهره
رادیو تلویزیون اسرائیل صبح روز دوشنبه از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و جنبش حماس در مورد توافق احتمالی مبادله اسیران پس از توقف چند روزه در پی ترور صالح العاروری را تایید کرد.
منابع مصری اعلام کردند قاهره رسما میانجیگری میان رژیم صهیونیستی و حماس برای معامله تبادل اسیران را ازسرگرفت.
قطر نیز ورود هیئت دیپلماتیک رژیم صهیونیستی به قاهره برای ازسرگیری مذاکرات معامله تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را تایید کرد.
یک منبع مصری اعلام کرد هیئت امنیتی رژیم صهیونیستی نیز شامگاه دوشنبه با هدف ازسرگیری مذاکرات برای معامله تبادل اسیران با گروههای مقاومت در غزه وارد قاهره شد.
خبر مرتبط چراغ سبز ایران به مصرسخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد که پیگیری موضوع ترور شهید سلیمانی یکی از ماموریتهای مهم دولت و دستگاه دیپلماسی است و قطعا عاملان و آمران این جنایت از کیفر این اقدام ناجوانمردانه در امان نخواهند بود.
وبگاه العربی الجدید گزارش داد قاهره پیشتر به تلآویو تعلیق مشارکت خود را در میانجیگری برای معامله تبادل اسرا به دنبال ترور صالح العاروری، معاون رئیس جنبش حماس اعلام کرد. به دنبال تصمیم مصر هیئت امنیتی رژیم صهیونیستی در آن زمان به سفر خود به قاهره پایان داد.
ازسرگیری مذاکرات برای تبادل اسرا در سایه فشارهای داخلی و خارجی بر رژیم صهیونیستی برای توقف جنگ و آزادی اسرا است.
خبر مرتبط هشدار ایران درباره هرگونه اقدمات تحریک آمیز آمریکا در منطقهسفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل در نامهای تاکید کرد که شورای امنیت باید تدابیر قاطعی اتخاذ کند تا اسرائیل را وادار به توقف خونریزی، توقف اقدامات تجاوزکارانه خود کند.
ارتش رژیم صهیونیستی هفته گذشته در حمله به ضاحیه جنوبی بیروت صالح العاروری را به همراه دو تن از فرماندهان گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس ترور کرد.
العاروری یکی از فرماندهان سیاسی و نظامی فلسطینی بود که در تأسیس گردانهای عزالدین القسام در کرانه باختری نقش جدی داشت. وی حدود 15 سال در زندانهای رژیم صهیونیستی بود و بعدا از خاک فلسطین به لبنان تبعید شد.
کمی بعد از ترور العاروری قاهره به مسؤولان رژیم صهیونیستی خشم و ناخرسندی خود را از ترور وی ابلاغ کرد. به ویژه اینکه قاهره مشارکت خود را در میانجیگری برای رسیدن به توافق تبادل اسرا با گروههای مقاومت افزایش داده بود.
یک منبع مصری در آن زمان اعلام کرد: میانجیگران و طرفهای مرتبط با پرونده فلسطین معتقدند که اجرای عملیات ترور العاروری در این زمان به بازی گرفتن میانجیگران است.
پیش از ترور العاروری رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند: رونن بار، رئیس دستگاه موساد پیام مثبتی را از قطر درباره پاسخ جنبش حماس به مذاکرات معامله تبادل اسرا و توقف درگیری به مدت یک ماه در نوار غزه دریافت کرده است.
این رسانهها در آن زمان نوشتند: جنبش حماس برای اولین بار با معامله تبادل اسرا بدون توقف فراگیر جنگ به عنوان شرطی برای آزادی اسرا موافقت کرده است. کابینه جنگ نیز پیشنهاد قطر برای معامله تبادل اسرا در ازای آتش بس یک ماهه را بررسی کرد.
گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس هفتم اکتبر عملیات طوفان الاقصی را با حمله به شهرکهای غلاف غزه آغاز کرد. به دنبال این عملیات جنگ غزه آغاز شد که به گفته وزارت بهداشت غزه تاکنون به شهادت حدود 23 هزار فلسطینی و زخمی شدن حدود 59 هزار تن منجر شده است. طی حدود هفت روز آتشبس در غزه با میانجیگری مصر و قطر دهها اسیر صهیونیست با دهها اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی مبادله شدند اما بعدا جنگ ازسرگرفته شد و روند تبادل اسرا متوقف شد.
--> اخبار مرتبط- افشای مذاکرات مصر و اسرائیل / تل آویو دنبال چیست؟
- حماس با طرح مصر برای پایان جنگ موافقت کرد؟
- تهدید شدید مصر علیه نتانیاهو: به مرز ما نزدیک شوید دروازههای جهنم به رویتان باز می شود
- مصر دست به کار شد / اولین اردوگاه آوارگان در داخل غزه ساخته میشود
- تکذیب یک خبر مهم از سوی حماس
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.