پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

معاون بین‌الملل ستاد کل نیرو‌های مسلح: باید از قدرت دفاعی برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی استفاده کنیم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
معاون بین‌الملل ستاد کل نیرو‌های مسلح: باید از قدرت دفاعی برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی استفاده کنیم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر سرتیپ ستاد «محمد احدی» معاون بین‌الملل ستاد کل نیرو‌های مسلح امروز (سه‌شنبه) در نشست تخصصی بررسی نقش راهبردی دیپلماسی دفاعی در پیشبرد آرمان‌های انقلاب اسلامی که در مجمتع رسانه‌ای صبا برگزار شد، اظهار داشت: ما باید خیلی بیشتر از این‌ها در حوزه دیپلماسی دفاعی کشور تولید ادبیات داشته باشیم؛ واقعیت این است که ایران یک کشور با سقف پرواز بسیار بلند...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر سرتیپ ستاد «محمد احدی» معاون بین‌الملل ستاد کل نیرو‌های مسلح امروز (سه‌شنبه) در نشست تخصصی بررسی نقش راهبردی دیپلماسی دفاعی در پیشبرد آرمان‌های انقلاب اسلامی که در مجمتع رسانه‌ای صبا برگزار شد، اظهار داشت: ما باید خیلی بیشتر از این‌ها در حوزه دیپلماسی دفاعی کشور تولید ادبیات داشته باشیم؛ واقعیت این است که ایران یک کشور با سقف پرواز بسیار بلند در جهان و در صحنه بین الملل است که این ویژگی هم مربوط به سابقه تمدنی و ویژگی‌های جغرافیایی آن به خصوص موقعیت راهبردی کشورمان است. وی افزود: موقعیت راهبردی ایران باعث شده بود تا در گذشته آن چیزی که از این موقعیت نصیب کشور ما شود، مربوط به تهدیدات بود به عبارت دیگر اگر کشورمان در دو جنگ جهانی علی رغم اعلام بی طرفی اشغال شد، بواسطه موقعیت جغرافیایی کشورمان بود.

معاون بین‌الملل ستاد کل نیرو‌های مسلح ادامه داد: اعتقاد دارم دستگاه دیپلماسی کشور باید از این ظرفیتی که انقلاب اسلامی برای این کشور و برای دیپلماسی ما ایجاد کرده استفاده کند؛ یعنی ما باید از قدرت دفاعی بتوانیم با بهره‌گیری از ابزار دیپلماسی و قدرت دفاعی برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی استفاده کنیم و همینطور از ابزار دیپلماسی که یک ابزار سیاسی است باید برای دستیابی به اهداف و سیاست‌های دفاعی بهره بگیریم.

امیر احدی اضافه کرد: دیپلماسی دفاعی را ما یکی از ابزار‌ها می‌دانیم البته در حوزه دفاع، ابزاری‌های دیگری هم برای دستیابی به اهداف سیاست دفاعی کشور وجود دارد و این گونه نیست که در این حوزه تنها یک ابزار داشته باشیم؛ یکی از این ابزارها، ابزار دیپلماسی است.

معاون بین‌الملل ستاد کل نیرو‌های مسلح تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در عین حالی که از دخالت در امور داخلی سایر ملت‌ها خودداری می‌کند، ولی از مبارزه حق طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان حمایت می‌کند و این عین جملات قانون اساسی است.

وی بیان داشت: آن چیزی که در آرمان انقلاب اسلامی می‌بینیم و مورد اقبال جهانیان قرار گرفته و برای ما ظرفیت ایجاد کرده، استقلال خواهی و عدالت طلبی است؛ چرا استکبار از روز اول پیروزی انقلاب اسلامی با انقلاب ما مخالفت کرده رمز و رازش در همین چند واژه استقلال خواهی و استکبار ستیزی ایران است به‌عبارت دیگر ما وقتی استقلال می‌خواهیم یعنی سلطه نمی‌پذیریم.

امیر احدی با بیان اینکه یکی از کشور‌های مهم همسایه به رئیس جمهور ما صراحتا عنوان کرده که کشور ما به اندازه شما استقلال نداره و نمی‌تونیم برای خودمان تصمیم بگیریم، ادامه داد: بعد آزادی حلب بود که امیر حاتمی - وزیر دفاع وقت کشورمان - هنگام عبور از کشوری که عضو ائتلاف سعودی هم بود با رئیس جمهور این کشور ملاقات می‌کند که در این ملاقات رئیس جمهور مورد اشاره عنوان می‌کند ایران افتخار جهان اسلام است، زیرا توانسته دنیای عرب را در جنگ با داعش نجات دهد.

وی با اشاره به اینکه این را دشمنان ایران نمی‌پسندند، گفت: هیلاری کلینتون وزیر خارجه اسبق آمریکا چهار پنج ماه بعد از آغاز آشوب‌ها در سوریه به استانبول آمد و گفت که ما برای مقاومت حکومت اسد دو ماه پیش بینی کرده بودیم، اما ایران نگذاشت و به نوعی وی به قدرت ایران اعتراف کرد.

امیر احدی ادامه داد: چند سال پیش وزیر خارجه نیکاراگوئه که به ایران آمده بود در حاشیه مراسمی در دیدار با وزیر دفاع کشورمان گفت در جریان ارسال بنزین از سوی ایران به ونزوئلا، آمریکا را بدون شلیک یک گلوله شکست دادید و این کار را باید برای ما هم انجام دهید؛ ما هر خدماتی در ونزوئلا انجام دادیم پول آن را دریافت کردیم یعنی علاوه بر اینکه پول آن را همراه با سودش دریافت کردیم، ونزوئلا را هم از دست استکبار نجات دادیم.

وی بیان اینکه حزب الله لبنان، حماس، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، انصارالله یمن و دیگران از انقلاب اسلامی الهام گرفتند، افزود: صدور انفلاب اسلامی همانند رایحه گل است که از سد دیوار‌ها هم می‌گذرد یعنی صدور انقلاب با هواپیما و چمدان صورت نمی‌گیرد؛ ملل مستضعف جهان وقتی مورد هجمه استکبار قرار می‌گیرند باید با ابزار دیپلماسی دفاعی به این‌ها کمک کنیم که این کمک هم می‌تواند در اشکال مختلف انجام شود.

معاون بین‌الملل ستاد کل نیرو‌های مسلح با اشاره به اینکه در دیپلماسی دفاعی هنوز با نقطه ایده‌آل و مطلوب خیلی فاصله داریم، گفت: ما در پیگیری دیپلماسی دفاعی سه اصل بسیار مهم و اساسی داریم که همواره باید به آن توجه کنیم؛ این سه اصل، عزت حکمت و مصلحت است؛ از سوی دیگر گفتمان‌سازی در دیپلماسی دفاعی هم بدون ایجاد فرهنگ و ادبیات آن در نیرو‌های مسلح قادر نیستم این را ارتقا دهیم.