شنبه 10 آذر 1403

مقررات زائد بخش کشاورزی باید حذف شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مقررات زائد بخش کشاورزی باید حذف شود

معاون اول رئیس جمهور گفت: تجربه کرونا نشان داد بسیاری از مقررات بخش کشاورزی زائد هستند و می توان بسیاری از کارها را در این بخش به صورت غیر حضوری انجام داد.

معاون اول رئیس جمهور گفت: تجربه کرونا نشان داد بسیاری از مقررات بخش کشاورزی زائد هستند و می توان بسیاری از کارها را در این بخش به صورت غیر حضوری انجام داد.

به گزارشخبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، اسحاق جهانگیری در نشست مدیران جهاد کشاورزی اظهار داشت: کشاورزان برای دریافت وام قبلا باید بارها به بانک مراجعه می‌کردند ولی در ایام کرونا و با تسهیلاتی که صورت پذیرفت این موضوع با چند پیامک انجام شد پس می‌توان بسیاری رفت و آمدها را حذف کرد و مراجعات را کاهش داد.

وی افزود: شرایط سخت فعلی کشور نیاز به روحیه جهادی و خدمت کردن دارد ضمن اینکه این خدمات نیز باید به درستی به مردم اطلاع رسانی شود.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: وزارت جهاد مسئولیت بسیار سنگینی دارد که آن تامین امنیت غذایی مردم و این کار بسیار دشوار است.

آقای جهانگیری خاطر نشان کرد: دستاوردهای وزارت جهاد کشاورزی در تامین نیازهای کشور در حوزه زراعت، باغبانی، شیلات و... حائز اهمیت است و تولید در شرایط فعلی با منابع آب محدود بسیار دشوار است.

وی گفت: اقتصاد کشور در سال گذشته رشد یک و یک دهم درصدی داشت که 54 درصد این رشد سهم بخش کشاورزی است.

معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: خود بخش کشاورزی نیز در یک سال گذشته رشد هشت و هشت دهم درصدی را تجربه کرد و این آمار بسیار مهمی است و باید از مدیران وزارت جهاد کشاورزی، دامداران و کشاورزان تشکر ویژه کرد.

آقای جهانگیری ادامه داد: بخش کشاورزی موتور محرک اقتصاد کشور است که هم نیاز مردم را تامین می‌کند و هم سایر رشته‌های صنعتی را به حرکت در می‌آورد.

وی خاطر نشان کرد: در طرح‌های اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد نمره خوبی گرفته و عملکرد موفقی داشته است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بهره برداری از پروژه دشت سیستان اظهار داشت: مهم‌ترین دغدغه این بوده است که مردم سیستان در سخت‌ترین شرایط خشکسالی هم از 46 هزار هکتار زمین قابل کشت بهره مند باشند و این اقدام در حال اجرایی شدن است و 32 هزار هکتار از این پروژه به بهره برداری رسید و بقیه هم به زودی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

آقای جهانگیری خاطر نشان کرد: تا به این لحظه طرحی به این بزرگی اجرا نشده است.

وی تاکید کرد: البته انعکاس و اطلاع رسانی این پروژه‌ها بسیار مهم است و باید اطلاعات این پروژه‌ها در اختیار مردم قرار گیرد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی تحقیقات می‌بایست جدی گرفته شوند اظهار داشت: این تحقیقات می‌بایست کاربردی باشند و محورشان آموزش کشاورزان قرار گیرد.

آقای جهانگیری گفت: مدیریت کشاورزی باید بروز و مقررات دست و پا گیر حذف شود.

وی با بیان اینکه جلب مشارکت بخش غیر دولتی در کشاورزی حائز اهمیت است اظهار داشت: بخش خصوصی باید به طور جدی وارد میدان شود و قدرتی پیدا کند که صاحب بانک‌های بزرگ، کارخانه‌های بزرگ و کشتیرانی شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: همچنین می‌بایست شکاف بین کشاورزی سنتی و مدرن پر شود و به استارت آپ های بخش کشاورزی بیش از پیش پرداخته شود.

آقای جهانگیری گفت: در اوایل فراگیری بیماری کرونا کشور با کمبود ماسک و تجهیزات بهداشتی مواجه بود اما پس از چهار ماه به نقطه‌ای رسیدیم که می‌توانیم صادرات انجام دهیم و کشورهای صنعتی متقاضی این محصولات هستند در بخش کشاورزی نیز از این ظرفیت‌ها بسیار دارد و باید قدر این ظرفیت‌ها را دانست.

وی تاکید کرد: در گوشه و کنار کشور مدیران بسیار توانمندی هستند که در قالب شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند یاری رسان بخش کشاورزی باشند و فقط کافی است که به ظرفیت‌های آنها توجه شود. معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: به نیروی متخصص و جوان تحصیل کرده باید میدان داده و روحیه جهادی در جوانان باید تقویت شود.

آقای جهانگیری گفت: در جایی که محصولات کشاورزی باید صادر شود حتما باید چارچوب مناسبی تنظیم و این اقدام باید با سهولت انجام گردد بدترین اتفاق این است که محصول بازار صادراتی داشته باشد ولی جلوی صادرات آن گرفته شود صادرات باید به صورت پایدار صورت پذیرد.

وی با اشاره به اینکه این آمادگی وجود دارد که الگوی کشت اجرایی شود اظهار داشت: اجرایی شدن این طرح اقدام بسیار مهمی است و باید ایین نامه‌ها و دستورالعمل‌های آن تدوین شود و با بخش‌های مختلف هماهنگی به عمل آید.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه شیلات باید یکی از مهم‌ترین محورهای تولید قرار گیرد اظهار داشت: تولید ماهی در قفس از جمله طرح‌هایی است که باید از طریق اعتبارات بانک‌ها به آن کمک شود تا بتواند در کشور در وسعت بزرگ اجرا شود.

آقای جهانگیری با اشاره به اینکه حل مشکلات تامین نهاده‌های دامی باید در دستور کار قرار گیرد گفت: باید با وارد کنندگان گفت و گو و طی جلساتی با تمام طرف‌های تامین نهاده‌های دام مشکلات این بخش را حل کرد البته اینکه این نهاده‌ها وارداتی هستند اصلا به نفع اقتصاد کشور نیست و می‌بایست برای تولید این نهاده‌ها در کشور فکر اساسی شود.

وی افزود: در خصوص جنگل‌ها حساسیت جدی و حفاظت از آن بسیار مهم است باید واردات چوب آزاد و مسائل حفاظتی جنگل‌ها جدی تر گرفته شود، آتش سوزی جنگل‌ها مورد قبول نیست و باید مورد پیگیری قرار گیرد.

معاون اول رئیس جمهور گفت: تقویت صنایع تبدیلی موجب کاهش ضایعات بخش کشاورزی می‌شود و در این راه دولت آمادگی دارد تا اگر نیاز بود به بخش‌های مختلف یاری رسانی کند.