شنبه 3 آذر 1403

من سرهنگ نیستم، من حقوق‌دانم / ماجرای برخورد گازانبری

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
من سرهنگ نیستم، من حقوق‌دانم / ماجرای برخورد گازانبری

حسن روحانی در مناظره انتخاباتی در روز 17 خرداد سال 1392، اظهار داشت: در سیاست خارجی در موضوعات مهم نظرات و هدایت رهبری وجود داشته است به‌طوری که هدایت ایشان در دولت‌های سازندگی و اصلاحات نیز بوده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز 17 خرداد سال 1392، حسن روحانی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری، در سومین مناظره انتخاباتی در خصوص سیاست خارجی و سیاست داخلی کشور گفت: در زمینه سیاست داخلی سیاست دولت تدبیر و امید بر مبنای تامین امنیت و ایجاد آرامش برای همه مردم ایران در همه ابعاد زندگی است تا بتوانند در خانه یا در سفر آرامش و امنیت لازم را داشته باشند.

وی اظهار داشت: نکته مهم دیگر مسئله آزادی است که مردم باید در همه ابعاد زندگی آزادی مسئولانه را احساس کنند. هرجا که خواستند نظرشان را اعلام کنند یا در انتخابات بیایند و انتخاب خودشان را انجام دهند البته در حال حاضر سخت‌گیری‌هایی در انتخابات وجود دارد که به نظر من نیاز نیست همان‌طور که آقای عارف اشاره کردند من نیز مواردی را دارم که ذکر نمی‌کنم.

روحانی گفت: عدالت در سراسر کشور و بحث حقوق شهروندی موضوعی است که همه مردم از هر قبلیه و نژاد باید احساس کنند شهروند یک کشور واحد هستند و از حقوق یکسانی برخوردارند.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: زمینه باید برای حضور مردم در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی فراهم شود و تنها این امکان در ایام انتخابات و 22 بهمن نباشد. با این کار کشور به‌سمت اقتدار ملی پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه نیازمند عقلانیت و اعتدال و دوری از افراط و تفریط هستیم، گفت: در سیاست خارجه منافع و امنیت کشور باید حفظ شود.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار داشت: اینکه اشاره شد در دولت سازندگی و اصلاحات سیاست خارجه ایراد داشت تعجب می‌کنم. برای این موضوع به کتاب البرادعی مراجعه کنیم که می‌گوید جنگ پشت دروازه ایران بود، اما ایران با تدبیر آن را حل کرد.

روحانی تصریح کرد: امروز باید این شرایط را برای کشور حفظ کنیم و در سیاست خارجی در موضوعات مهم نظرات و هدایت رهبری وجود داشته است، هدایت ایشان در دولت‌های سازندگی و اصلاحات نیز بوده است.

حداد به روحانی: درست است گفته‌اید آمریکا کدخدا است؟!

غلامعلی حدادعادل در پاسخ به اظهارات حسن روحانی درباره سیاست خارجی گفت: سوال بنده این است که در تبلیغات آقای روحانی آمده بود باید با کدخدا کنار بیاییم. اگر منظور از کدخدا آمریکاست یعنی ما رعیت این کشور هستیم؟ روحانی نیز در پاسخ به اظهارات حداد افزود: اشتباه به سمع و نظر شما رسانده‌اند و حتما در مورد این موضوع توضیح خواهم داد.

استناد جلیلی و روحانی به کتاب البرادعی

در ادامه سعید جلیلی درباره اظهارات روحانی گفت: ایشان به مثال خوبی اشاره کردند و از کتاب آقای البرادعی اسم بردند. در کتاب البرادعی و در صفحه 143 اشاره شده است نه تنها پیشنهاد سه کشور اروپایی توهین‌آمیز بود و لحن بدی داشت بلکه منافع محدودی برای ایران به‌همراه داشت. آقای روحانی هم در صفحه 183 کتابشان پاسخ داده و می‌گوید ایران دریافت‌های ناچیزی در برابر موضوع وزرا سه کشور اروپایی داشت.

وی ادامه داد: آن تحلیلی که وجود دارد این است که مطالب عنوان شده از گوشه یک سایت بهره‌برداری نشده است البته دو کشور آمده بودند، اما آن‌گونه که عنوان می‌شود خطری در کار نبوده است.

در ادامه محمدباقر قالیباف درباره اظهارات روحانی گفت: سال 82 بعد از حوادث 18 تیر دانشجویان هر ساله به‌دلیل حمله به کوی دانشگاه مراسمی برگزار می‌کردند بنده در جلسه‌ای خطاب به آقای روحانی گفتم که بهتر است بگذاریم دفتر جلسه خود را درباره مراسم 18 تیر برگزار کند و دانشجو در چارچوب قانون بتواند حرفش را بزند، اما ایشان گفتند دنبال دردسر هستید؟

وی با بیان این که بهتر است وقتی خودمان در مسئولیت هستیم همین نگاه را با آزادی داشته باشیم که وقتی به‌عنوان منتقد در جلسه‌ای حاضر می‌شویم گفت: در سال 82 در شورای امنیت در جلسه‌ای در وزارت کشور بنده معتقد بودم که در حوادث کوی دانشگاه و طرشت که نیروی انتظامی تمام قد جلوی لباس شخصی‌ها ایستاد افراد حاضر دانشجو نیستند و با اصرار مجوز ورود برای بررسی موضوع را گرفتند آن شب هم به همه اطمینان دادم که هیچ اتفاقی نمی‌افتد و هیچ اتفاقی هم نیفتاد.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: در مجلس ششم هم در جلسه‌ای با این که مستند داشتم یکی از نمایندگان در این حوادث دانشگاه نقش داشته است سخنانی را مطرح کرده‌اند و آن فرد این سوال را مطرح کرد آیا منظورت من هستم. در ادامه دیدید اخیرا BBC و VOA بخشی از صحبت‌های من را حذف کردند و گفتند قالیباف دوگانه برخورد می‌کند در حالی که چنین موضوعی نبود.

وی خطاب به روحانی گفت: به نظرم وقتی حرف از دانشجو آزادی و اقوام می‌زنیم باید در زمان مسئولیت‌مان نیز قائل به این موضوعات باشیم نه این که مسئولیت نداشتیم از این موضوعات سخن بگوییم.

در ادامه سیدمحمد غرضی درباره اظهارات روحانی گفت: شما مطلع هستید کسری بودجه و مشکلات داخلی بسیار زیاد است آیا اعتقاد شما این است سیاست داخلی و خارجی باید اصلاح شود. اگر نظر شما این است که بدون اصلاح شرایط داخلی یا تکیه بر لابی بتوانیم با آمریکا مذاکره کنیم اشتباه است چون این که بدون تصحیح شرایط داخلی بتوانیم با آمریکا مذاکره کنیم درست نیست.

رضایی: در زمان جلیلی و روحانی افراط و تفریط شد

در ادامه محسن رضایی درباره اظهارات روحانی یادآور شد صحبت‌های آقایان روحانی و جلیلی را گوش کردم و مردد بودم آیا حرف بزنم یا نزنم. اگر من دولتی تشکیل بدهم از همه دوستان حاضر استفاده خواهم کرد. برگزاری این مناظره نشان می‌دهد این میز صداقت دولت‌مردان با مردم است و نباید بگوییم چون دشمنان از این موضوعات استفاده می‌کنند حرف نزنید.

وی با تاکید بر این که هم در زمان آقای جلیلی و هم در زمان آقای روحانی افراط و تفریط شده است اظهار کرد: در زمان آقای روحانی اگر چه از جنگ جلوگیری شد آیا نمی‌توانستیم با هزینه کمتر این موضوع را دنبال کنیم یا در زمانی دیگر با سولانا توافق کرده بودیم و بهتر نبود این موضوع ادامه پیدا می‌کرد چون شرایط به نفع ما بود.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: بله دوستان موضوعات را با رهبر معظم انقلاب چک می‌کردند، اما باید به افراط و تفریط پایان دهیم. آیا دوستان می‌خواهند از گذشته بدون کم‌وکاست دفاع کنند؟ بهتر است خود را حق مطلق ندانیم چون در این صورت نباید امروز مشکلی در کشور وجود داشت. ما نباید دفاع از خود را به دفاع از نظام و مردم ترجیح بدهیم بلکه باید با بسیج همه ملت اقدامات بزرگ را انجام داد.

سعید جلیلی در پاسخ به اظهارات محسن رضایی گفت: راه رفتن بین حق و باطل معنی‌اش میانه‌روی و جلوگیری از افراط و تفریط نیست اطلاعاتی که آقای رضایی به آن اشاره می‌کنند مبنایش درست نیست چراکه در زمان آقای لاریجانی معاون ایشان توافقی با آقای سولانا انجام داده بود، اما سولانا در نهایت زیر حرفش زد.

رضایی درباره اظهارات جلیلی نیز گفت: موضوعات که بنده مطرح کردم به هیچ عنوان نادرست نیست این‌گونه که شما مطرح می کنید معتقدید در زمان شما هیچ اشتباهی صورت نگرفته است که جلیلی پاسخ داد: حتما اشتباه بوده است و باید با بیان آن نسبت به رفع ایرادات اقدام کرد.

حداد: رضایی طوری صحبت می‌کند که گویا فقط جناب ایشان مردمی است

در ادامه حدادعادل در اعتراض به نحوه سخن گفتن محسن رضایی افزود: آقای رضایی به شکلی صحبت می‌کند که گویا فقط جناب ایشان مردمی است و ما مردمی نیستیم. همه ما به فکر مردم هستیم، اما راه‌های متفاوتی در پیش گرفته‌ایم.

در ادامه سید محمد غرضی عنوان کرد: اشکال گرفتن از هم ایرادی ندارد، بلکه واقعیت را ندیدن اشتباه است، استعداد کشور برای مقابله با این همه مشکل به‌اندازه کافی تولید نشده است، ما کسری بودجه داریم و واردات‌مان بسیار بالاست، اینکه دشمن نقشه می‌کشد و بین همه اختلاف می‌اندازد، ناشی از عدم تولید استعدادهای کشور است؛ اینجا محلی است که هرکس می‌تواند هر استعدادی که دارد، نشان دهد.

ولایتی: لاریجانی داشت مسئله را حل می‌کرد

در ادامه ولایتی گفت: می‌خواستم حرفهای آقای رضایی را تائید کنم، آقای لاریجانی در مذاکرات با سولانا به جاهای خوبی رسیدند، اما اتفاقاتی که این وسط افتاد، این بود که همزمان با مذاکرات آقای لاریجانی با سولانا یکی از مقامات ما در نماز جمعه گفت: ما مذاکره نمی‌کنیم.

وی افزود: این مسئله در کار آقای لاریجانی، یک کارشکنی به‌وجود آورد، در حالی که آقای لاریجانی به‌خوبی در این زمینه پیش رفته بود، البته من موارد مشابه این را در سیاست خارجه بسیار دارم که می‌توانم بگویم، وقتی دشمن تناقضات را بین مسئولان ما ببیند از آن استفاده می‌کند؛ کسی در جریان مذاکرات آقای لاریجانی به یک‌باره حرف دیگری زد، چون او و اطرافیانش در صحنه نبودند که بگوید ما مشکل هسته‌ای را حل کردیم.

تشکیک جلیلی و ولایتی در اطلاعات یکدیگر

سعید جلیلی در پاسخ به اظهارات آقای ولایتی گفت: این اطلاعاتی که شما می‌گویید درست نیست و دکتر ولایتی در پاسخ به جلیلی گفت: من اطلاعات درستی داریم که این مسئله درست است، اما شما راجع‌به صحبت‌های همه می‌گویید این اطلاعات درست نیست، البته قضاوت با مردم است.

جلیلی در پاسخ به ولایتی عنوان کرد: اطلاعاتی که شما در مورد خودتان هم دارید من دقیق‌ترش را می‌گویم.

در ادامه سید محمد غرضی عنوان کرد: کار به جایی رسیده که شخصیت‌های مختلف با تکیه بر دیدگاه‌های خودشان بر تمام منافع ملی لطمه می‌زنند.

روحانی: گفتم آمریکا کدخدای اروپایی‌ها است

روحانی در مدت زمانی که برای پاسخگویی به نقدهای مطرح شده از سوی کاندیداها برای وی تعیین شده بود گفت: درباره نکته‌ای که آقای حداد درباره کدخدایی عنوان کردند باید بگویم: از من پرسیدند که مذاکره با اروپا راحت‌تر است یا آمریکا؟ و من گفتم مذاکره با آمریکا چون اروپائی‌ها یک کدخدا و اربابی دارند که باید با او مذاکره کنند، بهتر است که ما قبل از آن با همین کدخدا مذاکره کنیم.

وی خطاب با سعید جلیلی گفت: درباره حرف‌های شما باید بگویم نکته‌ای که اشاره کردید متعلق به سال 84 است که البرادعی می‌گوید سه کشور راه بازاری‌ها و دلالی را دنبال کرده‌اند و آنچه را که می‌خواستند یک‌باره اعلام نکردند؛ لازم است بگویم قبل از اینکه پیشنهاد اروپائی‌ها برسد ما دستور راه‌اندازی اصفهان را داده بودیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری خطاب به محمدباقر قالیباف گفت: از آقای قالیباف تعجب می‌کنم، درست است که باید با هم رقابت بکنیم، ولی نه این‌گونه؛ درباره موضوعی که گفتید باید بگویم شما می‌گفتید اجازه دهید دانشجویان بیایند، به شکل گازانبری برای آنها برنامه دارید و کار را تمام می‌کنید، اما من گفتم راه این نیست، از ابتدا یا بگوئیم مجوز وجود ندارد یا اگر مجوز می‌دهیم، اجازه دهیم آنها کارشان را بکنند.

روحانی خاطرنشان کرد: آن زمان من درباره چند کلانتری به شما گزارش دادم، شما گفتید کل آدم‌های سالم من این عدد هستند، آقای قالیباف من یادم هست چه تعدادی نام بردید؛ بر نگردید به آن دوره، حرف‌ها بسیار است، اما اینجا جای باز کردن آن نیست.

روحانی: من سرهنگ نیستم / قالیباف: افتخار می‌کنم برای عزت کشور جنگیدم

وی افزود: راجع به اقوام بگویید شورای‌عالی امنیت ملی چه اقدامی علیه اقوام انجام داده؟ جز اینکه تاکید کند حقوق همه اقوام مورد احترام قرار گیرد؛ اگر مواردی به شکل موردی از ناجا یا هر کجای دیگری اتفاق افتاده، شورا با آن برخورد می‌کرده؛ شما یک اتهام بزرگ به شورا می‌زنید.

روحانی ادامه داد: من فردی هستم که از ابتدای زندگی سیاسی مسیرم روشن است، هیچ‌گاه پادگانی عمل نکردم، سرهنگ نیستم، من حقوق‌دانم، حواسمان باشد چگونه حرف می‌زنیم، من اطلاعات لازم را در حافظه دارم.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه من می‌گویم باید دنبال آزادی بیان باشیم، ادامه داد: آیا شما می‌گویید من دنبال آزادی بیان نبودم، در دوران شاهنشاهی من در برابر شاه ایستادم، همیشه در برابر افراطیون ایستادم؛ خط من اعتدال بوده است، ولی اگر بنا به این شیوه باشد من حرف‌های بسیاری برای گفتن دارم.

در ادامه قالیباف به روحانی گفت: من در رابطه با آزادی اقوام، دانشجویان و اقشار مختلف صحبت کردم، من نگفتم شما نگاهتان این‌طور است. شما به‌عنوان دبیر شورای امنیت ملی می‌توانستید برای حقوق اقوام ایفای نقش کنید.

روحانی گفت: مگر ما نکردیم.

قالیباف در جواب وی گفت: بحث ما با دانشجویان این بود که دانشجویان اگر می‌خواهند تجمعی داشته باشند این کار را انجام دهند بهترین رابطه و ارتباط بین پلیس و دانشجو در زمان مدیریت بنده بود.

وی ادامه داد: این حرفی که شما می‌گویید روش گازانبری درست نیست. دولت اصلاحات سخنان من را تایید می‌کند از قضا من در مقابل لباس‌شخصی‌ها ایستادم و گفتم کسی خلاف قانون نکند و هزینه‌اش را دادم. حرفم این بود که آن زمان می‌گفتم به دفتر تحکیم اجازه بدهیم طبق قانون احزاب تجمع کنند.

روحانی جواب داد: من در آن جلسه چه گفتم؟

قالیباف گفت: شما گفتید دنبال دردسر می‌گردید؟ ولش کن. دو روز می‌آیند و می‌روند.

روحانی: خواستید گازانبری برخورد کنید / قالیباف: نیت‌خوانی هنر شماست؛ مقابل لباس‌شخصی‌ها ایستادم

روحانی پرسید: این بود؟ این بود؟ سندش کو؟ من همانی را گفتم که قبلا به آن اشاره کردم. گفتم اگر می‌خواهید این‌ها را به خیابان بیاورید و بعد گازانبری این‌ها را محاصره کنید و برایشان پرونده درست کنید این کار را نکنید، اما اگر می‌خواهید آزاد بگذارید، بحث دیگری است.

قالیباف گفت: اگر نیت‌خوانی بلدید، این هنر شماست.

قالیباف گفت: نماینده رسمی دفتر تحکیم بعد از آن جلسه آمد من به ایشان عرض کردم قانون احزاب به شما اجازه می‌دهد محل تجمع، سخنران و موضوع را اعلام کن من هم امنیت را برقرار می‌کنم. بعد دیگر دفتر تحکیمی نبود که این کار را انجام دهد. من شما را به‌عنوان یک فرد معتدل می‌شناسم و اینکه نگاهی باز دارید. شما فکر می‌کنید ما نگاه پادگانی داریم. افتخار ما این است که مجاهد و رزمنده بوده‌ایم و ایستاده‌ایم از عزت این کشور دفاع کرده‌ایم. به این افتخار می‌کنیم و اصلا از این ناراحت نیستیم. اگر شما می‌گویید نگاه پادگانی، من می‌گویم شما در عین این که نگاهی باز دارید می‌گویید دنبال دردسر نگرد. چرا در کوی دانشگاه آن اتفاق افتاد، اما در خوابگاه طرشت این اتفاق نیفتاد؟ چرا در کوی دانشگاه در سال 82 این اتفاق نیفتاد؟ زیرا پلیس اینجا ایستاد و از لباس‌شخصی‌ها و کسانی که این طرف بودند کتک خورد ما گازانبری عمل نکردیم بلکه ایستادیم و هزینه پرداخت کردیم.

غرضی در ادامه گفت: این مربوط به گذشته است.

مجری برنامه در این رابطه گفت: گذشته افراد در آینده موثر است.

غرضی ادامه داد: این دو بزرگوار یک اختلافی دارند که هیچ قاضی نمی‌تواند آن را حل کند اینها به درد مردم نمی‌خورد، امکان ندارد کسی از این بحث دو طرفه سود ببرد. ببینید هیچ‌کس برنامه فیزیکی ارائه نمی‌دهد، همه برنامه عرفانی و ادبیاتی ارائه می‌دهند. با این‌گونه بحث‌ها نه سیاست خارجی حل می‌شود و نه داخلی. من فکر نمی‌کنم به هیچ دردی بخورد.

روحانی در ادامه گفت: یک جمله بگویم و بحث را تمام کنم، من شیوه تخریب را نمی‌پسندم حاضر نیستم حریفم را تخریب کنم. من حاضر نیستم اسناد و سری را افشا کنم، حاضر نیستم جملات را بالا و پایین کنم. بحث من پلیس نیست، بحث من شیوه آقای قالیباف است.

روحانی به رضایی: شما همان کسی هستی که گفتی رفتن شورای امنیت بهتر از شورای حکام است / رضایی: با این عصبانیت آقای روحانی خدا رحم کند

وی خطاب به رضایی نیز افزود: آقای رضایی با یک لحنی صحبت می‌کنند که انگار نظراتی داشتند و اجرا نشد. شما در جمع گفتید شورای امنیت ملی به‌مراتب بهتر از شورای حکام است شما می‌آیید ما را نصیحت می‌کنید در حالی‌که الان چون شما آغازکننده هستید، من این حرف‌ها را می‌گویم. اولین جلسه هسته‌ای که گذاشتیم کدام سایت افشا کرد، آقای ولایتی در آن جلسه بود، کدام سایت افشا کرد؟

روحانی ادامه داد: جای این بحث‌ها نیست ما اگر می‌خواهیم رقابت کنیم، رقابت سالم کنیم با این لحنی که آن روش غلط بوده، درست نیست. نظر شما آن زمان این بود که شما از چه چیزی دارید دفاع می‌کنید. تمام گرفتاری این بوده که پرونده نرود شورای امنیت. امروز هم باید تلاش کنیم پرونده به شورای حکام بازگردد.

رضایی خطاب به روحانی گفت: آقای روحانی لطفا صبر کنید. اولا حرف اساسی من این بود وقتی ما اینجا هستیم اطلاعاتی به مردم بدهیم، مردم برای آینده تصمیم درست بگیرند، چرا طوری صحبت می‌کنید که انگار هیچ اشکالی نیست؟ اگر شما رئیس‌جمهور شدید می‌خواهید با همان روش قدیمی ادامه دهید؟ آن مذاکرات منجر به جنگ نشد ولی همه این مذاکرات را نظام کنترل می‌کرد هم حرکات آقای جلیلی و هم روحانی. بحث من این است که پرونده هسته‌ای را با هزینه کمتری اداره کنیم.

وی ادامه داد: آقای روحانی اگر با این عصبانیت سکان کشور را به‌دست بگیرید، خدا به همه ما رحم کند. زمانی ما در حالت تحریم نبودیم بله احتمال جنگ بود ولی جنگ را از طریق دیگری هم می‌شد کنترل کرد. یک زمانی در تحریم بودیم که آقایان می‌گفتند کاغذ پاره است.

رضایی افزود: یک وقتی جنگ نیست شما فکر می‌کنید جنگ می‌شود یک وقتی تحریمی است عده‌ای بگویند تحریمی در پیش نیست من بحثم این است ما که می‌خواهیم در محضر انتخاب باشیم طوری صحبت کنیم اگر اشتباهاتی بوده آن را بپذیریم تا مردم بتوانند راحت تصمیم بگیرند.

روحانی پاسخ داد: من نه عصبانی شدم و نه ناراحت. البته با صدای رسا باید جواب می‌دادم چون اشکالات توهین‌آمیز بود من باید برای ملت عزیزم توضیح می‌دادم.

29219

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1916778