سه‌شنبه 2 بهمن 1403

«من و آقا موسی» به چاپ سوم رسید / خاطرات مرحوم آیت الله جلیلی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
«من و آقا موسی» به چاپ سوم رسید / خاطرات مرحوم آیت الله جلیلی

چاپ سوم کتاب «من و آقا موسی» شامل خاطرات آیت الله عبدالجلیل جلیلی کرمانشاهی از یاران امام موسی صدر به چاپ سوم رسید. حمید قزوینی تاریخنگار این کتاب است.

چاپ سوم کتاب «من و آقا موسی» شامل خاطرات آیت الله عبدالجلیل جلیلی کرمانشاهی از یاران امام موسی صدر به چاپ سوم رسید. حمید قزوینی تاریخنگار این کتاب است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر سومین چاپ کتاب «من و آقا موسی؛ خاطرات آیت الله عبدالجلیل جلیلی» و تاریخنگار حمید قزوینی را با شمارگان 700 نسخه، 155 صفحه و بهای 19 هزار تومان منتشر کرد.

این کتاب که نخستین مجلد از مجموعه تاریخ شفاهی مؤسسه امام موسی صدر است برای نخستین بار سال 1390 با شمارگان هزار نسخه و بهای پنج هزار و 500 تومان منتشر شد. دومین چاپ آن نیز به سال 1394 با شمارگان 700 نسخه و بهای هشت هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

آیت‌الله عبدالجلیل جلیلی کرمانشاهی متولد 1302 شمسی فرزند آیت‌الله حاج شیخ محمدهادی جلیلی است. پدر وی از روحانیان خوشنام کرمانشاه بود. وی درس‌آموخته حوزه‌های علمیه قم و نجف و فارغ‌التحصیل رشته حقوق از دانشگاه تهران است. او پس از فوت پدرش به دستور آیت‌الله بروجردی به کرمانشاه رفت و حوزه علمیه آنجا را از طرف آیت‌الله بروجردی اداره کرد. این دوران 25 سال و تا آغاز دفاع مقدس ادامه یافت. آیت‌الله جلیلی در تاریخ هفتم آبان 1392 از دنیا رفت و در حسینیه و کتابخانه‌ای که خود در شهر کرمانشاه تأسیس کرده بود، دفن شد.

آیت الله جلیلی از دوستان و یاران بسیار صمیمی امام موسی صدر بود که در طول دوران تحصیل ایشان در دانشگاه تهران و نجف همراهی‌اش کرد. امام موسی صدر از کوچه آقایون در قم تا دانشگاه تهران و حوزه نجف و آقا موسی در نامه‌ها او را «جلیل عزیزم» خطاب می‌کرد.

گروه تاریخ شفاهی مؤسسه امام موسی صدر پاییز 1389 به دیدار آیت‌الله عبدالجلیل جلیلی کرمانشاهی رفت و در 86 سالگی‌اش پای صحبت‌ها و خاطرات او نشست.

در میان خاطرات او و مرور وقایع زندگی‌اش به اسامی و شخصیت‌های متعددی اشاره می‌شود. می‌توان گفت که این عناوین وزن بیشتری در میان گفته‌هایش دارد:

1. خاطراتی از پدرش، مرحوم آیت الله شیخ محمدهادی جلیلی، از روحانیون معروف کرمانشاه که از ارتباط و ارادت یهودی‌ها و نصرانی‌ها به او تا رسیدگی به فقرا در جریان قحطی بزرگ و اشغال ایران در جنگ جهانی و دیدار با رضا شاه در استانداری کرمانشاه را دربردارد.

2. ماجرای نامه آیت الله بروجردی به او برای بازگشت از نجف به کرمانشاه و اداره حوزه و دیدارهای متعدد در قم.

3. آغاز رفاقت از کوچه آقایون قم و خانه پدر امام صدر در سال 1325

4. کلاس‌های درس آیت الله سید صدرالدین صدر و معاشرت با خانواده امام صدر و برادرهایش

5. خاطرات قم، تهران و نجف با آقا موسی، کلاس‌های دانشگاه و حلقه‌های بحث، دوران طلبگی و فضای آن سال‌های قم و درس‌های اساتید حوزه نجف

6. سفر به ترکیه و دیدار با امام خمینی در دوران تبعید

7. سفر به پاریس و ماجرای خواندن خطبه عقد

8. سفر به لبنان و دیدار با آقا موسی و حضور در چند مراسم با او

9. خاطراتی از ذوق آقا موسی و نگاه او به موسیقی

و موارد متعدد خواندنی دیگر در لابه لای صفحات کتاب که سال‌های جوانی امام موسی صدر تا قبل از هجرت به لبنان را برای خواننده تصویر می‌کند.

کتاب در پایان صفحات مصاحبه در تصاویر، اسناد، پی‌نوشت‌ها و نمایه موضوعی به مطالعه بهتر و دریافت اطلاعات بیشتر به خواننده یاری می‌رساند.