مواجهه جالب مقام امنیتی سپاه با طرح بازدارندگی آمریکا / گذشت سازمان امور مالیاتی از جریمه بانکهای متخلف!
پیروز حناچی، شهردار سابق و اصلاحطلب تهران به تازگی ادعایی را علیه زاکانی و تیم مدیریتی شهرداری فعلی مطرح کرده که عملا به معنای وجود "فساد سیستماتیک" در شهرداری است.
سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
مواجهه جالب مقام امنیتی سپاه با طرح بازدارندگی آمریکا
سردار محمد تولایی، معاون هماهنگ کننده سازمان اطلاعات سپاه پاسدران، طی سخنانی در مراسم سالگرد شهادت سردار سیدحمیدرضا هاشمی در کرمان گفته است: وزیر دفاع آمریکا چند سال پیش اعلام کرد که امروز با دوستانمان جمع شدهایم راهی برای بازدارندگی مقابل جمهوری اسلامی پیدا کنیم!
او می افزاید: این روحیه شهادت طلبی است که وقتی تفنگداران آمریکایی توسط چند جوان لاغراندام جنوبی ما در نیروی دریایی سپاه به اسارت گرفته می شوند، از ترس به گریه کردن و کارهای زننده میافتند.
به گزارش ایرنا، معاون هماهنگ کننده سازمان اطلاعات سپاه پاسدران انقلاب اسلامی بیان کرد: شهدا به مراسم ما نیاز ندارند اما ما به دعا و عنایت شهدا نیاز داریم تا این راه را که مقام معظم رهبری فرمودند، نزدیک قله هستیم طی کنیم و ان شاءالله به قله پیروزی و برافراشتن پرچم اسلام بر قلل رفیع جهان برسیم.[1]
*تفوق و محاط بودن قدرت اطلاعاتی و نظامی ایران اسلامی نسبت به ابرقدرتهای جهان؛ امروز تبدیل به یک مسئله غیر قابل انکار شده است.
مسئله غیر قابل انکاری که اگرچه همچنان کسانی برای کتمان آن تقلا میکنند لکن شاهد مثال بسیار است و در عرصه های مختلف منطقه و جهان میتوان حکایت این تفوق و این محاط بودن را دید و لمس کرد.
در عین حال بیان این نکته ضروریست که این استیلا و اقتدار اطلاعاتی و نظامی به دلیل قرار گرفتن ایران در موقعیت هژمونیک و تبدیل شدن نظام اسلامی به "قدرت چتر" است.
نتیجه دیگری نیز از این فرایند حاصل میشود که افراد بحاث و مدق باید درباره آن بیشتر اقتراح کنند و آن اینکه قدرت اطلاعاتی و نظامی؛ برآمده از یک اقتصاد قوی و درونزاست که میتواند مشکلات مختلف را خود حل کند.
***
گذشت سازمان امور مالیاتی از جریمه بانکهای متخلف!
اقبال شاکری، عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در خصوص تامین منابع مالی اجرای قانون جهش تولید مسکن، گفت: طبق قانون جهش تولید مسکن، بانکها موظف هستند بخشی از منابع تسهیلاتی خودشان را در قالب تسهیلات به حوزه مسکن، اختصاص دهند. این در حالی است که طبق آمار جز بانک مسکن که بیش از 70 درصد به تعهدات خودش پیرامون پرداخت تسهیلات به حوزه مسکن، عمل کرده سایر بانکهای دولتی عملکرد بسیار ضعیفی داشتند و بانکهای خصوصی نیز هیچ عملکردی در پرداخت تسهیلات حوزه مسکن نداشتند.
به گزارش شفقنا، وی افزود: علیرغم پیگیریها و نامهنگاریهای متعدد کمیسیون عمران مجلس و نیز پیگیریهای وزارت راه و شهرسازی که با ارائه آمار و ارقام در شورای عالی مسکن و در حضور رئیس جمهور انجام شد، بانکها به وظایف خودشان عمل نکردند. البته اخیراً چند بانک دولتی تحرکات کوچکی را آغاز کردند اما فاصله زیادی با تعهداتشان دارند.
شاکری گفته است: طبق قانون مذکور اگر بانکها به تعهدات خود در قبال حوزه مسکن عمل نکنند باید 20 درصد تعهد انجام نشده خود را به عنوان جریمه به سازمان امور مالیاتی پرداخت کرده و این مبلغ در صندوق ملی مسکن واریز شود که پس از گذشت دو و نیم سال از اجرای قانون هنوز این بند، عملیاتی نشده است.[2]
*ما قضاوت درباره این وضعیت تسهیلات بانکی و ماجرای وعده ساخت سالی 1 میلیون مسکن از سوی دولت را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
جالب آنکه وزیر مسکن دولت، پیش از این در اظهاراتی ابراز نگرانی کرده بود که مساکن ساخته شده در طرح نهضت ملی وارد ورطه سوداگری شوند!
او البته توضیح نداده بود که از کدام مساکن ساخته شده سخن میگوید؟[3]
در بحث گذشت سازمان امور مالیاتی از جریمه بانکهای متخلف نیز با یک تأسف بزرگ مواجهیم.
این گذشت بیجا در واقع گذشتن از حق مردم برای برخورداری از مسکن ارزان بوده که مشخص نیست سازمان امور مالیاتی چگونه حاضر به اجرای قانون جریمه بانکهای متخلف در بحث تسهیلات نهضت مسکن نشده و یا اگر نتوانسته؛ چرا حرفی هم درباره این اجحاف نزده است؟!
***
"فساد سیستماتیک"؛ ادعای حناچی علیه شهرداری زاکانی
پیروز حناچی، شهردار سابق و اصلاحطلب تهران به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با روزنامه شرق درباره ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه خلازیر تهران گفته است: بخشی از خلازیر که در منطقه 19 تهران است، زمینهایش وقفی است. ما آن زمان به اوقاف اعتراض کردیم که چرا اجازه دادید که این زمینها تفکیک و واگذار شود. وقتی زمینها تفکیک و واگذاری انجام شود، به طور طبیعی قدم بعد تقاضا برای ساختوساز است. طبق طرح جامع و تفصیلی تهران، در آن زمینها اجازه ساختوساز وجود ندارد. حالا باید به این بپردازیم که چگونه این تخلف رخ داده است؟
او می افزاید: در زمان ما هم تخلفات در حوزه ساختوساز بوده. این به آن معنی نیست که تخلف نبوده باشد. اما تخلفات گسترده نبود. در آن زمان مثلا دو یا سه روز که تعطیل میشد و عوامل کنترلی کنترل کمتری را در شهر داشتند، مثلا یک طبقه یا نیمطبقه ساخته میشد. تخلفات در آن دوره از این جنس بود. اما اینکه یکدفعه بالای 160 هزار متر در کمتر از یک سال ساخته شود به این معناست که مانیتورینگ در شهر تهران خاموش شده است. اینکه این مانیتورینگ به عمد یا غیر عمد خاموش بوده باید بررسی شود. این پذیرفته نیست که چنین حجمی از ساختمان بدون اطلاع شهرداری ساخته شده باشد![4]
*طبعا انتظار این است که شهرداری تهران و شخص آقای زاکانی نسبت به این ادعای آقای حناچی؛ در یک فضای غیر هیجانی و منطقی پاسخ بدهند.
زیرا ادعای اطلاع ستاد شهرداری از ساخت و سازهای غیر مجاز ادعای کوچکی نیست و به معنی وجود فساد سیستماتیک است.
جدای از لزوم پاسخگویی اما بد نیست این سابقه را هم از حناچی در ذهن داشته باشیم که او پیش از این ادعاهای غلطی را نیز علیه شهرداری قالیباف مطرح کرده بود که البته پس از اعلام طرح شکایت از سوی قالیباف؛ بلافاصله ادعای خود را پس گرفت.[5]
حناچی همچنین کارنامه قابل ذکری هم در شهرداری تهران نداشت و ناکارآمدی او نه فقط در حیطه ساختن که حتی در حیطه خراب کردن سازههایی که مدعی ایراد و اشکال در آنها بود نیز خود را به رخ میکشید.
***
1_ https://irna.ir/xjNBcQ
2_ https://fa.shafaqna.com/?p=1660556
3_ mshrgh.ir/1531170
4_ https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-899041
5_ http://fna.ir/f2j9hx