موقعیت طلایی کرمانشاه برای سرمایهگذاران خارجی
کرمانشاه - ایرنا - کرمانشاه با موقعیت طلایی و پتانسیلهای بینظیرش مکانی امن و سودآور برای سرمایهگذاری خارجی است و اقبال هیاتهای سرمایهگذاری خارجی نیز موید همین مطلب است اما کرونا و تحریمها روند این کار را کند کرده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، توسعه هر کشوری نیازمند سرمایه گذاری در بخش های مختلف است و سرمایه گذاری اگر توسط خارجی ها انجام بشود می تواند با ورود فناوری روز و تضمین بازاریابی همراه باشد.
بدون شک سرازیر شدن سرمایه گذاری خارجی در این استان به دلیل هم مرز بودن با 2 بخش کردی و عربی عراق و بهره مندی از منابع سرشار آبی، کشاورزی و غیره منجر به افزایش سرعت چرخ توسعه استان و ریشه کن شدن معضل بیکاری خواهد شد.
از سال 98 نیز رویکرد جذب سرمایه گذاری خارجی با برگزاری همایش های مختلف و دعوت از سرمایه گذاران کشورهای مختلف برای آشنایی با فرصت های سرمایه گذاری در استان آغاز شده است.
با وجود اینکه این حرکت بسیار دیر انجام شده و سال ها فرصت توسعه سریعتر استان از دست رفته به نظر می آید اما در همین مدت کوتاه نیز شاهد اقبال گروه های سرمایه گذاری خارجی بودیم تا اینکه به ناگاه کرونا همه چیز را متوقف کرد.
مجتبی قبادی مدیرکل جذب سرمایه گذاری استانداری کرمانشاه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: از اواخر سال 97 هیات های خارجی سرمایه گذاری زیادی را از کشورهای مکزیک، چین، روسیه، عراق، کویت و لبنان برای بازدید از فرصت های سرمایه گذاری در استان دعوت کرده ایم.
او افزود: دعوت این افراد از طربق اتاق بازرگانی، فعالان اقتصادی و سفارتخانه ها بوده است.
وی رویکرد تازه سرمایه گذاری در استان را جذب سرمایه گذار خارجی با برگزاری همایش های مختلف اعلام کرد و گفت: برای امسال نیز چهار همایش سرمایه گذاری تخصصی در حوزه های گردشگری، آب و کشاوزی، صنعت و معدن و نیز مدیریت شهری برنامه ریزی شده بود که متاسفانه به دلیل شیوع کرونا تاکنون این همایش ها برگزار نشده است.
قبادی ادامه داد که در سال 98 بعد از بازدید هیات های مختلف در نهایت 2 مورد سرمایه گذاری به تصویب رسید و فعالیت اجرایی آنها نیز آغاز شد.
او افزود: امسال نیز باوجود شیوع بیماری کرونا 360 میلیون دلار درخواست سرمایه گذاری در استان داریم که این درخواست ها برای تصویب به وزارت اقتصاد و دارایی ارسال شده است.
با این وجود قبادی تاکید کرد که فاصله زیادی بین تصویب و اجرای یک طرح وجود دارد، نمونه اش تصویب احداث بیمارستان 714 تختخوابی «ویانا» توسط یک هیات ایرانی آمریکایی بود که بعد از 6 ماه کارهای مقدماتی استعلامات و تامین زمین محل احداث تاکنون اجرای آن به دلیل تحریم ها متوقف شده است.
به گفته وی، این بیمارستان قرار بود با آخرین استانداردهای کشورهای اروپایی با هدف توریست درمانی ساخته شود.
مدیرکل جذب سرمایه گذاری استانداری کرمانشاه بیان داشت که تمام مدیران این حوزه در تلاشند تا با وجود بیماری کرونا و تحریم های آمریکا سرمایه گذاری خارجی را در استان محقق کنند.
قبادی گفت: استان کرمانشاه پتانسیل های زیاد سرمایه گذاری در بخش های مختلف دارد که با حمایت خوب نهادهای امنیتی آماده پذیریش سرمایه گذاران خارجی است.
امیر حمزه حیدریان مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاهاز پروژه کاشی و سرامیک چینی ها تا پروژه ساخت پنل های خورشیدی آلمانی ها
اما روز سه شنبه این هفته در کارگروه توسعه اشتغال و سرمایه گذاری، مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه در تشریح جزییات سرمایه گذاری خارجی گفت: امسال مهمترین درخواست سرمایه گذاری خارجی در استان متعلق به یک شرکت آلمانی برای تولید پنل های خورشیدی با مبلغ 350 میلیون یورو است که به صورت مستقیم برای هزار و 250 نفر اشتغالزایی خواهد داشت و این درخواست هم اکنون برای سازمان سرمایه گذاری ارسال شده است.
به گفته امیر حمزه حیدریان، دیگر درخواست سرمایه گذاری خارجی در استان متعلق به یک شرکت چینی برای فرآوری سنگ آهن با مبلغ 10 میلیون یورو است که به صورت مستقیم برای 200 نفر اشتغالزایی خواهد داشت.
آنچنان که او گفت: برای این طرح نیز مذاکراتی انجام شده و تامین زمین و امکانات زیربنایی آن پیگیری می شود.
حیدریان در ادامه به درخواست سرمایه گذاری داخلی 550 میلیارد تومانی در حوزه گلخانه استان اشاره کرد و گفت: قرار است بخشی از آورده این طرح توسط سرمایه گذار خارجی به صورت ارزی تامین شود.
به گفته وی، این طرح در صورت تحقق به صورت مستقیم برای 140 نفر اشتغالزایی خواهد داشت.
درخواست سرمایه گذاری 2 میلیون دلاری یک عراقی در بخش پرواربندی گاوهای شیری نیز دیگر موردی تازه ثبت شده ای بود که مدیرکل اقتصاد و دارایی استان به آن اشاره کرد و افزود: این طرح نیز در صورت تحقق برای 100 نفر اشتغالزایی خواهد داشت.
حیدریان در پایان اشاره ای به سرنوشت سرمایه گذاری 111 میلیون یوریی شرکت چینی در طرح کاشی و سرامیک در سال 98 داشت و گفت با وجود پیشرفت 15 درصدی طرح متاسفانه به دلیل کرونا پروژه تعطیل شده که امیدواریم دوباره فعال شود.
خبر خوب او نیز تکمیل 50 درصدی پروژه 11 میلیون یورویی فروآلیاژ یک شرکت چینی بود.
وی از حل مشکل گمرکی واردات تجهیزات این طرح خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال شاهد بهره برداری آن باشیم.
استان کرمانشاه با وسعت حدود 25 هزار کیلومتر مربع، 1.5 درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل 14 شهرستان، 35 شهر و 86 دهستان است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*