یک‌شنبه 2 دی 1403

نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مشکلات اقتصادی مردم سوریه، انگیزه‌های آنان را برای نبرد تضعیف کرد / آقای «همتی» چه دستاوردی جز گرانی داشته؟!

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مشکلات اقتصادی مردم سوریه، انگیزه‌های آنان را برای نبرد تضعیف کرد / آقای «همتی» چه دستاوردی جز گرانی داشته؟!

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه‌شده مشارکت می‌کنند. بسیاری از این نظرات، گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن‌ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

مخاطبان «الف»، نظرات خود را ذیل یادداشت «چرا اسد رفت؟!» بیان کردند که تعدادی از آن‌ها را می‌خوانید:

* عدم رسیدگی درست و منطقی دولت سوریه به مشکلات اقتصادی مردم سوریه به حد زیادی انگیزه های آن ها را برای نبرد به نفع نظام سیاسی کشورشان تضعیف کرد.

* سال 1400 بشار اسد یه انتخابات برگزار کرد و گفت 95 درصد به او رای دادن حالا باید گفت این چه مدل انتخاباتی بود و مردمی که به او رای دادن کجا بودن اینجاست که میگن سرمایه اجتماعی بزرگترین سرمایه یک حکومته.

* امروز بر همه جهان یک بار دیگر ثابت شد که روسیه از پشت خنجر می زند و هر کسی را برای منافع خود قربانی خواهد کرد.

* البته ایران باید کمک اسد می کرد و نباید اجازه می‌داد این ها سوار کار شوند و این اتفاق هزینه بیشتری برای ایران خواهد داشت.

* قدرت در حکومت‌ها باید چرخشی باشد تا معترضین هم بدانند در حکومت و سیاست های آن موثرند و براندازی را فعل بی معنایی بدانند.

* اعتراضات عمومی در سوریه ابتدا مسالمت آمیز بود و تنها بر مادام العمر نبودن بشار اسد تاکید داشت ولی مشاوران و تحلیلگران آبکی با تئوری های خود و با تشویق بشار اسد به مشت آهنین و امان ندادن سطح خشونت را به جایی رساندند که گرچه از نظر نظامی پیروز شد ولی افکار عمومی را باخت واز داخل تهی شد و متکی شد به نیروی خارجی و در نهایت خشونت دامن خودشان را هم گرفت.

* مردم سوریه به رغم تحریمها و خیانتهای برخی و دشمنیهای فلج کننده به اسد عشق می‌ورزیدند اغلب قریب به اتفاق این تروریستها هم اصلاً سوری نیستند.

* دو برنامه پایانی روز شنبه در شبکه خبر سیما به ترتیب «گفتگوی ویژه خبری» با حضور آقای دکتر محمد جواد لاریجانی در استودیو و «جهان امروز» با شرکت یکی از کارشناسان (از طریق ارتباط) اختصاص به بررسی چند و چون وقایع اخیر سوریه داشتند. هر چه در برنامه جهان امروز کارشناس محترم واقع بینانه صحبت می کردند و دقیقا به مقوله های مختلف اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و غیره تاکید داشتند متاسفانه گفتگوی ویژه خبری انگار در یک حال و هوای بی‌خبری از آنچه فراروی سوریه است با دیدگاه های نه چندان واقع بینانه میهمان گرامی پخش شد گرچه الحق و الانصاف مجری برنامه (آقای خسروی) موارد و سئوالات واقعی و منطقی را طرح می کردند اما گویی هیچ رخدادی در سوریه بوقوع نخواهد پیوست! در تماس تلفنی با شماره 162 ضمن اینکه گذری به اتفاقات در کشورهای عربی و بلوک شرق سابق داشتم گفتم ایکاش یک یا دو نفر تحلیلگر دیگر هم در گفتگوی ویژه خبری امشب شرکت می کردند و بهتر به بررسی و تحلیل حوادث سوریه می پرداختند. متاسفانه رسانه ملی ما مدتهاست از جریانات منطقه و جهان عقب مانده است و بندرت برنامه هایی مثل جهان امروز در شب گذشته ناپرهیزی! می کنند و واقعا با واقعیات روز منطقه و جهان مواجه می شوند.

* تا قبل از جنگی که بر سوریه تحمیل شود این کشور آرامش اقتصادی سیاسی و امنیتی داشت و امریکا دنبال برهم زدن آن بود و تروریست ها را تجهیز کرد حتی سفارت آمریکا در سوریه به شکل فعالانه اتفاقات را دنبال می کرد.

* از عجایب روزگار ما یکی این که در دو سه سال پیش که طالبان در افغانستان از یک نقطه شروع کردند و به طرف کابل پیشروی کردند، ملت افغانستان کنار ایستاد و نگاه کرد! و حالا در سوریه هم همین طور، مخالفین از حلب شروع کردند و به دمشق آمدند، ملت سوریه هم کنار ایستاد و نگاه کرد!... این همه بی تفاوتی؟... چرا ملتی بی تفاوت می شود؟ خدا نکند ملتی بی تفاوت شود.

******

گزارش «سیمای صد روزه 4 وزارتخانه کلیدی» با نظرات و واکنش همراهان «الف» مواجه شد:

* این وزیران در همین 4 ماهه نشان داده اند که چند مرده حلاج هستند! راستی از آن توئیت های انتقادی هر روزه همتی که در دوران دولت قبل منتشر می شد، دیگر خبری نیست. همتی در این 4 ماهه جز آه و ناله و البته گرانتر کردن ارز نیمایی به بالای 52 هزار تومان که کل واردات کالاهای اساسی را تحت تاثیر قرار داده، چه کار مثبت دیگری کرده است؟

* در 4 ماه به سر کار آمدن پزشکیان اتفاق افتاده است: نان گران شد لبنیات گرانتر شد تخم مرغ و مرغ گرانتر شد آب گران شد برق گران شد گاز گران شد هزینه معاینه فنی خودرو 3 برابر شد قیمت خودرو 30% گرانتر شد قیمت مسکن در تهران 30% گرانتر شد دلار از 55 هزار تومان 70 هزاز تومان شد قرار است که ارز 4200 تومانی دارو در سال آینده ارز نیمایی شود قرار است که بنزین در آینده نزدیک گران شود.

* یعنی این وزرا هیچ نقطه مثبتی نداشتن؟ بابا یه بادمجونم 6 ماه فرصت میخاد تا حاصل بده.

* تا سیاست خارجی ایران اصلاح نشود، تا جلوی رانت و فساد گرفته نشود و تا موقعی که 60 درصد اقتصاد کشور از محاسبه مالیاتی معاف هستند، وضعیت اقتصاد کشور روز به روز وخیم تر خواهد شد.

* تصور اینکه با عوض شدن رییس جمهور و مجلس و قوه قضائیه مملکت مثل مالزی یا حتی ترکیه شده و مشکلات حل شود خیالی کاملا خام است و بس!

* چرا فکر میکنید همه این مشکلات یک شب حل میشود، مثلا خود دولت رییسی تو 3 سال نتونست یک میلیون مسکن بسازد و اجاره بها را کاهش دهد اونوقت وزیر مسکن تو100 روز این کار را انجام دهد؟؟؟ یا صندوق های بازنشستگی در 3 سال دولت رییسی مشکلشان حل که نشد بدتر هم شد یا مثلا ثابت نگه داشتن قیمت خودرو خودروسازها رو تو این 3 سال از حالت زیانده خارج کرد و فاصله قیمت بازار و کارخانه را کم کرد؟؟؟؟ واقعیت اینست که بسیاری از مشکلات کشور ناشی کمبود درآمدهای دولت و بدهی های بیشمار آن و از طرفی پایین نگه داشتن دستمزدها و در نتیجه کاهش قدرت خرید مردم است که منجر به رکود و تورم تومان شده است که ریشه در سیاست گذاری کشور ما دارد و با آمدن دولت ها و افراد مختلف این مشکلات حل نمی شود و حل آن نیازمند تصمیمات بزرگ در سیاست های کلان کشور است.

* در شرایط تحریم و انزوای جهانی از دست هیچکس کاری بر نمی آید. برای بهبود اقتصاد بایستی شرایط برای سرمایه گذاری خارجی فراهم شود. حمله های لفظی جناهها به یکدیگر دردی را دوا نمیکند.

* آقای پزشکیان فعلا درگیر وفاق ملیه. وقت رسیدگی به مشکلات کشور رو نداره. دلار و طلا و تورم هم که به حال خودشون رها شدن و می تازونن.

* همتی سرآمد و متخصص ایجاد درآمدهای نجومی و کهکشانی برای اغنیا و معیشت بخور و نمیر برای فقرا و بحران سازترین فرد کابینه و در سالهای گذشته بوده و هست.

* این وزیران از دولت قبلی بسیار بهتر هستند آنها فقط دنبال مالیات بیشتر از مردم بودند.

******

یادداشت «ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه!» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

* آیا جولانی که تا دیروز هر کس سر راهش بود سر می برید یک شهروند ناراضی است؟ آنالیز گروه‌ها را ببین وقتی استعمار می خواهد یکی را زمین بزند. ابزار درست می کند. مگر این گروه در لیست تروریست‌ها نبود. مگر آمریکا با این ادعا که با اینها دارد مبارزه می کند وارد سوریه نشده. چطور شد. طرف قیافه ظاهری را عوض کرده و بعنوان دمکراسی و.... مقبولیت استعمار را گرفته. اینها بازیگران وفرمانبرداران از آنهایی هستند که تمام تسهیلات و... از آنها می گیرند. وهر موقع تاریخ مصرفشان تمام شود. با عناوینی حذف خواهند شد.

* ذوق زدگان وطنی همان ساده اندیشان هستن که شب امضای برجام با اسکناس یک دلاری و پانصد تومانی توی خیابونها رقص و پایکوبی می کردند و خیال می کردند با توافق هسته ای قیمت دلار مفت میشه و پراید 7 میلیون میشه!

* این جماعت جزو شست و شو شدگان رسانه های فارسی زبان اسرائیلی هستند و ایران خوب بلد هست سوریه را هم از منجلاب کنونی بیرون بیاورد همانند جاهای دیگر که اراده کرد و انجام داد.

* بله درسته، معلوم نیست فردای سوریه چگونه خواهد بود! شاید بسیار خوب یا بسیار بد باشد!! اما نه آن ذوق زدگان وطنی تحلیل درستی از اوضاع حاکم بر سوریه دارند و نه مدافعان سوریه وطنی!! امروز بی بی سی نظر کارشناس روسی را در مورد سقوط اسد می پرسید کارشناس خیلی راحت حقیقت را گفت که ما بسیار ناراحتیم و در شوک و اصلا انتظار چنین رویدادی را نداشتیم!! اما حالا سری بزنیم به صدا و سیما و کارشناسان وطنی که متاسفانه به جای پذیرش واقعیت همچنان بر تایید اسد پافشاری می کنند!! آقا واقعیت اینه سوریه ظرف چند روز سقوط کرد!!

* این اشکال در وهله ی اول به حضرتعالی بر می گردد، چرا که این افراد تا دیروز تروریست بودند و امروز به زعم شما و صدا و سیمایی که با بودجه ی نجومی اداره می شود. این تروریست ها، گروه های مسلح معارض و تعاریفی از این دست نامبرده می شوند. از سویی این گروه ها یک شبه متولد نشده که در فاصله ی ده روز حکومت اسد را کن فیکون سازند. قبول بفرمایید که نه تنها تحلیل های اطلاعاتی دستگاه های مربوطه غلط از آب در آمد، بلکه در این مورد بخصوص از کشورهای عربی هم جا ماندیم.

* معتقدم وضع سوریه تیره و تار خواهد شد. متعصبین مذهبی از همین الان به جای سوریه میگویند شام و آرامشی برای سوریه نخواهند گذاشت. بساط تکفیر و خود حق پنداری و اعمال قوانین سخت گیرانه پهن خواهد شد.

* ما باید از سوریه درس بگیریم: 1- در سوریه شبکه های اجتماعی هرگز فیلتر نبودند و شبانه روز در حال تزریق ناامیدی به مردم بودند پس نتیجه می گیریم هرگز نباید به سمت رفع فیلترینگ حرکت کنیم. 2- در سوریه مردم هرگونه می خواستند لباس و پوشش داشتند و کسی با آنها کاری نداشت. پس نتیجه می گیریم قانون حجاب باید با قاطعیت و جدیت اجرا شود. 3- در سوریه مخالفین دولت بشار اسد آزادانه در فعالیت های مختلف در سطح دولت حضور داشتند و اکنون متاسفانه در دولت پزشکیان نیز افراد بسیار بحث برانگیز که حتی بعضی هایشان مخالف نظام و انقلاب هستند حضور دارند پس نتیجه می گیریم باید دولت و انقلاب از وجود این افراد پاک شود. ما باید به ارزش های انقلابی و دینی خودمان پایبند باشیم.

* غربگراها و ضدانقلاب های ایرانی یکبار دست به دامان موشک های اسرائیل و هواپیماهای آمریکا می شوند و یکبار آویزان ریش یک تروریست. آنهم با اسم رمز مردم. به هرحال از این ستون به آن ستون فرج است.

* وقتی مغزها را شستشو دهند باید تکفیری ها بیایند تا درک کنند.

* وقتی رییس جمهوری مقبولیتی بین مردم ندارد، چرا باید به هر طریق ممکن حتی با خسارت به کشور و مردمش به مسئولیت خود ادامه دهد؟