شنبه 3 آذر 1403

نعل وارونه افراطیون غربگرا با اسم رمز «خالص‌سازی»

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
نعل وارونه افراطیون غربگرا با اسم رمز «خالص‌سازی»

محافل سیاسی و رسانه‌ای غربگرا واژه «خالص‌سازی» را بهانه‌ای برای پنهان کردن خیانت‌های خود از یک طرف، و اختلاف افکنی میان نیروهای وفادار به انقلاب از طرف دیگر قرار داده‌اند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت:

ائتلاف مدعیان اصلاحات و اعتدال که به عنوان‌اشرافیت تجدید نظرطلب و غربگرا هم شناخته می‌شوند، درحالی علیه خالص‌سازی و یکدست‌سازی بدگویی می‌کنند که در طول چهار دهه گذشته هر زمان که مناصب عمومی در اختیارشان بوده، تا آبدارچی‌های ادارات را هم در مقیاس‌های چند ده هزار نفری تغییر داده، عناصر کارآمد را کنار زده و نیروهای وابسته به خود را ولو فاقد کمترین کفایت کاری بوده‌اند، به کار گماشته‌اند.

آنها همچنین درباره ضرورت التزام افراد به موازین انقلاب و نظام و قانون اساسی تردید می‌کنند که می‌دانند در کعبه آمال‌شان در کشورهای غربی، سرسپردگی به نظام سرمایه‌داری و لیبرال، شرط تصدی سمت‌های عمومی و دولتی است و امکان ندارد که مثلا کسی قانون اساسی آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و... را قبول نداشته باشد یا حتی در مقیاسی دورتر، مثلا درباره افسانه هولوکاست تردید کند و همچنان بتواند در پست عمومی باقی بماند.

اکنون چند ماه است که افراطیون مدعی اصلاحات و برخی مدعیان اعتدال همسو، کلیدواژه خاص‌سازی را با ادبیات‌های گوناگون و بعضا حتی متناقض تکرار می‌کنند؛ به عنوان چند نمونه این تیترها را ببینید:

- هم‌میهن (روزنامه کرباسچی): خالص‌سازی روی دور تند؛ بررسی راهبرد جریان حاکم در آستانه دومین سالگرد روی کار آمدن دولت سیزدهم

- خالص‌سازی یا خودبراندازی؛ کدام‌یک راهبرد جریان حاکم را دقیق‌تر توضیح می‌دهد؟ (روزنامه هم‌میهن)

- خالص‌سازی یا خودبراندازی؛ کدام‌یک راهبرد جریان حاکم را دقیق‌تر توضیح می‌دهد؟ (هم‌میهن)

- اما و اگرهای تندروها برای مشارکت حداکثری یا خالص‌سازی (روزنامه آرمان)

- جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات: آقای حدادعادل گفته مجلس آینده باید مجلس انقلابی‌تری باشد و ما مجلسی انقلابی‌تر از این مجلس می‌خواهیم، این یعنی خالص‌سازی.

- پشت‌پرده پروژه «مجلس انقلابی‌تر» چیست؟ خالص‌سازی در ایستگاه قالیباف (روزنامه دنیای اقتصاد)

- جلسات منظم دولت و جبهه پایداری برای «خالص‌سازی» (روزنامه توسعه / وابسته به حزب توسعه ملی)

- عباس عبدی: خالص‌سازی که لاریجانی به آن پرداخته، آرزوی نواصولگرایان است.

- بیانیه جبهه اصلاحات: پس از صدور بیانیه گام دوم انقلاب و تفاسیری که از آن صورت گرفت، شاهد رویکردها و اقداماتی هستیم که منجر به یکدست شدن حاکمیت و انحصارطلبی بی‌سابقه تحت عنوان خالص‌سازی شده است.

- تاکتیک تازه تندروها برای خالص‌سازی (روزنامه آرمان)

- پروژه «خالص‌سازی» نمایندگان مجلس، از وزارت کشور شروع شد؟ (خبرآنلاین)

- حسین انتظامی مشاور لاریجانی: جریان خالص‌سازی می‌خواهد مسئله حل‌کن‌های رهبری را بزند.

- موسوی لاری: اخراج اساتید یک تکه از پازل خالص‌سازی است

- خالص‌سازی در دانشگاه‌ها نتیجه عکس می‌دهد (روزنامه اعتماد)

- ماجرای اخراج اساتید و خالص‌سازی دانشگاه‌ها جدی است (هم‌میهن)

- از «خالص‌سازی» تا «رقابت تصنعی»؛ چه کسانی «توپ جمع‌کن» انتخابات می‌شوند (وبسایت بی‌بی‌سی)

- خالص سازی در ایستگاه راست (هم میهن)

- موج دوم حذف اساتید به نام خالص‌سازی (اعتماد)

- مگر از یکدست‌سازی حکومت نتیجه گرفتید که به خالص‌سازی در دانشگاه‌ها دل بستید؟ (روزنامه جمهوری اسلامی:)

- «خالص‌سازی» عبارتی است که مدت‌ها در عرصه سیاسی کشور شنیده و نمونه‌های زیادی از آن دیده می‌شود. از حذف خودی‌های نظام و حلقه‌های نزدیک به حکومت تا اساتید دانشگاه‌ها و شاغلان در آموزش‌وپرورش (رادیو فردا)

- دانشگاه زیر تیغ تیز خالص‌سازی (روزنامه ابتکار)

- واکنش علی لاریجانی به خالص‌سازی حاکمیت (روزنامه ستاره صبح)

- واکنش زیبا کلام و عباس عبدی به هشدار لاریجانی درباره خالص‌سازی سیاسی (اقتصاد نیوز)

- آقای لاریجانی! واژه «خالص‌ساز» معرکه بود (محمد علی ابطحی / روزنامه آرمان)

- هشدارهای بدون روتوش لاریجانی و باهنر به خالص سازان (روزنامه هم میهن / کرباسچی)

- علی لاریجانی، خالص ساز یا قربانی خالص سازی؟ (اصلاحات نیوز)

- و...

یادآور می‌شود علی لاریجانی اردیبهشت پارسال در همایش سالگرد شهادت شهید مطهری، از واژه خالص‌سازی استفاده کرده و گفته بود: «شعار خالص‌سازی در حکومت، به معنای محروم کردن جامعه ازاندیشه‌ها و توانمندی‌های گسترده مردم است». دفتر او همچنین چند ماه قبل، فعالیت انتخاباتی وی را با این ادبیات تکذیب کرد: «رفع نگرانی از جریان خالص‌سازی؛ خبری درباره انتخابات مجلس وجود ندارد! خبر اختصاصی خبرگزاری وسیع تسنیم درباره ارائه لیست در انتخابات، مصداق گزاره حسن و حسین هر سه خواهران معاویه هستند، می‌باشد. نه بحثی درباره حرکت انتخاباتی در میان است و نه ارائه لیست سراسری و نه رایزنی با دیگران صورت پذیرفته، لذا بدین وسیله از جریان خالص‌سازی رفع نگرانی می‌شود و بعید است به این روش‌های برادران بتوان رقابت تصنعی ایجاد کرد. ملک را چاره‌ای دیگر نیاز است.».

این تکذیب فعالیت انتخاباتی در حالی بود که در هفته‌های اخیر، برخی فعالان جریان اعتدال و اصلاحات روایت متفاوتی از ماجرا داشته‌اند؛ از جمله:

- کمال‌الدین پیرموذن عضو فراکسیون امید در مجلس دهم: برخی اصلاح‌طلبان ثبت‌نام کرده‌اند اما نمی‌خواهند علنی کنند. در جلساتی که با جهانگیری، مرعشی، و لاریجانی داشتیم قرار بود آقای جهانگیری تا حصول نتیجه نهایی پیگیر باشد.

- روزنامه هم‌میهن: برخی چهره‌های درجه اول دولت و مجلس قبل (روحانی، جهانگیری و لاریجانی)، نیروهای خود را تشویق به نام‌نویسی در انتخابات کرده‌اند.

- جلال میرزایی عضو فراکسیون امید در مجلس دهم: روحانی و چهره‌هایی از این دست، سالیان متمادی در مناصب حضور داشته‌اند و حضور آنها جذابیت چندانی در انتخابات ندارد. اطلاع دارم که کسانی مانند آقای لاریجانی، جهانگیری، دکتر عارف و سایر احزاب به افراد نزدیک خود پیشنهاد کرده‌اند که در مرحله پیش‌ثبت‌نام حضور پیدا کنند تا در صورت تأیید بتوانند برنامه انتخاباتی خود را داشته باشند.

بازی افراطیون غربگرا و مدعیان دروغین اصلاحات (از جمله روزنامه کرباسچی) با عبارت «خالص سازی» در حالی است که کرباسچی، 7 آذرماه 1394، درباره افرادی مانند لاریجانی، از تعبیر «سربازگیری» استفاده کرده و به روزنامه شرق گفته بود: «ما بعد از انتخابات 1392 روش نامعقول به کار نگرفتیم. دولت (روحانی) از طرف مقابل یارگیری کرده، مثلاً در سیاست خارجی و برجام، در مجموع بازی طرفداران دولت در گروه‌های سیاسی به واسطه همین سربازگیری از جبهه مقابل بوده و در مجلس هم می‌تواند اتفاق بیفتد». همچنین «عباس - ع» (متهم پرونده جعل نظرسنجی به نفع آمریکا و فروش اطلاعات) که معمولا به مثابه نشتی بشکه افراطیون عمل می‌کند، شهریور 1395، به نشریه «صدا» گفته بود: «مهم‌ترین عاملی که در شرایط کنونی به عنوان پیشران برنامه ما عمل خواهد کرد، جلوگیری از وحدت میان اصولگرایان است. این هدف در 5 سال گذشته به نحو مطلوبی پیش رفته. نهایی کردن شکاف میان جناح حاکم، بسیار مهم است. اصلاح‌طلبان باید نقش «قُوِه» ای را بازی کنند که این شکاف را به مرز جدایی کامل برساند».