چهارشنبه 7 آذر 1403

نقد جهانگیری به اصلاح‌طلبان / واکنش ضرغامی به بیانیه 110 فعال اصلاح‌طلب / اموال بابک زنجانی کجا مصرف می شود

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
نقد جهانگیری به اصلاح‌طلبان / واکنش ضرغامی به بیانیه 110 فعال اصلاح‌طلب / اموال بابک زنجانی کجا مصرف می شود

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

واکنش ضرغامی به بیانیه 110 فعال اصلاح‌طلب

عزت الله ضرغامی در واکنش به بیانیه 110 امضایی در توییتی نوشت: «تصمیم راهبردی اصلاح طلبان در استقبال از انتخابات، قابل تقدیر است. امروز ضرورت و مطالبه ی اصلاحات به مراتب فراتر از یک جریان سیاسی است. تحول در شیوه های حکمرانی جز از طریق صندوق رای میسر نیست. هرچند مصادیق صددرصدی موجود نباشد.»

*** نقد جهانگیری به اصلاح‌طلبان

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور سابق و فعال سیاسی اصلاح طلب به اعتماد گفت: «من باید به خودمان (اصلاح‌طلبان) هم این نقد را داشته باشم که نتوانسته‌ایم با مرکز اصلی قدرت، اعتمادسازی خوبی انجام دهیم تا دیگران پشت سر من حرف نزنند و ننشینند بگویند که جهانگیری خیلی بد شده است. این اعتماد به من هم (قبلا) وجود داشته است، زمانی که من در مسوولیت بودم هم حکومت مرا قبول داشته که در مسوولیت‌های بالای کشور حضور داشته‌ام.

طرف رقیب من اما توانسته، آنچنان علیه منِ نوعی (شما از آقایان خاصی نام بردید) فضاسازی کند که سیستم قبول کرده این فرد کاری علیه حکومت کرده است! ما (اصلاح‌طلبان) باید بپذیریم که ما هم اشکال داریم.

خدا آقای هاشمی‌رفسنجانی را رحمت کند، زمانی در سال‌های آخر عمر ایشان ملاقات خصوصی با ایشان داشتم و به ایشان گفتم، هیچ دو نفری مثل شما و آقای خامنه‌ای با هم رفیق نبوده‌اند.

می‌دانم افرادی هستند که علیه شما گزارش می‌دهند، قاعدتا ایشان قبول نمی‌کنند، اما آیا شما نباید رابطه قبلی‌تان را چنان تقویت می‌کردید که کسی نتواند وسط شما قرار بگیرد؟ آیا همه اشکالات فقط به یک طرف برمی‌گردد و به طرف دیگر باز نمی‌گردد؟

مثالی برای ایشان زدم و گفتم من طی سال‌های 76 تا 79 وزیر معادن و فلزات بودم. وزارتخانه ادغام شد، معلوم شد برخی رفقای نزدیک آقای خاتمی با وزارت من در وزارت صنایع و معادن مخالف بودند. اگر آقای خاتمی مرا وزیر نگذاشته بود، آیا من فقط باید می‌گفتم آقای خاتمی تحت تاثیر رفقایش قرار گرفت و مرا حذف کرد؟

من نباید خودم را سرزنش می‌کردم که این آقا به من اعتماد کرد و مرا وزیر گذاشت، اما من نتوانستم طی 3 سالی که با ایشان کار می‌کنم، آنچنان رابطه‌ام را با ایشان تقویت کرده و اعتماد ایشان را جلب کنم که کسی نتواند بیاید و مرا حذف کند؟

اگر این‌گونه می‌شد (برای وزارت انتخاب نمی‌شدم) آیا من نباید می‌گفتم ضعف‌های خودم هم دخیل بوده است؟ لذا من فکر می‌کنم هر کدام از ما اشکالاتی داریم و هر کسی باید به سهم خود ایراداتش را بپذیرد و دنبال راهکاری برود که به نفع مردم تمام شود.»

جهانگیری در بخش دیگری از این مصاحبه درباره نقش ارتباطی وی با رهبری گفت: «در دوره معاون اولی و حتی قبل از آن در سال 90 که دولت احمدی‌نژاد روی کار بود به اتفاق آقایان موسوی لاری و مجید انصاری خدمت رهبری رسیدیم و بحث مفصلی درباره اصلاح‌طلبان، شرایط کشور و... مطرح کردیم. پس از فوت مرحوم هاشمی، دوستانی چون آقایان سید محمد خاتمی، موسوی خوئینی‌ها، نوری و حسن آقای خمینی جلسه‌ای داشتند، در آن جلسه به من گفتند شما با رهبری صحبت کنید و بگویید، قبلا اگر مساله‌ای یا مطلبی در میان بود، توسط آقای هاشمی منتقل می‌شد، امروز که مرحوم هاشمی نیست چه کار باید بکنیم؟

در سال 95، اختصاصی رفتم و درباره مسائل و مطالبات اصلاحات و اصلاح‌طلبان صحبت کردم. ایشان آنجا راجع به این موضوع فرمودند: «خود شما این کار را به عهده بگیرید، کار را انجام دهید و اگر مطلبی بود به خود من بدهید، به دفتر بدهید یا موضوع را بنویسید و به من منتقل کنید.»

پس از این دیدار هم گاهی اوقات من نظراتم را می‌گفتم و می‌نوشتم و به خود ایشان یا دفترشان می‌دادم. نامه‌های متعددی نوشتم و برخی از آنها را پاسخ دادند و پاسخ‌های ایشان را هم دارم. اما چون هیچ کدام از آنها برای انتشار نبوده، انتشار پیدا نکرده و خصوصی هستند. اما برخی مطالب که قابل انتشار بوده در زمان خودش مطرح شدند.»

***

نگرانی آیت‌الله اعرافی درباره مهاجرت نخبگان

آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و عضو شورای نگهبان در گفت و گو با ایسنا درباره موضوع مهاجرت نخبگان از کشور، اظهار کرد: چند سال قبل در شورای عالی انقلاب فرهنگی طرحی برای شناسایی علل مهاجرت نخبگان شناسایی شد که ابزار کار برای نخبگان در بخش خصوصی و دانشگاه، منزلت و معیشت جزء عوامل اصلی مهاجرت بود و مسائل فرهنگی و سیاسی عوامل آخری بود بنابراین برای حل مهاجرت نخبگان باید اهتمام داشته باشیم.

وی افزود: حضور نخبگان در خارج کشور و بازگشت آنها به کشور و ارتباط با کشورها منعی ندارد ولی اگر مهاجرت به موجی تبدیل شود حتما جای نگرانی دارد. من در هیچ ملاقاتی با مسئولان نیست که از مهاجرت نخبگان و از دست دادن سرمایه کشور ابراز نگرانی نکنم. در برنامه های دولت می گویم باید به علم دانش و نخبگان اولویت داده شود.

مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: یک نخبه گاهی تمام کشور را تحت تاثیر قرار دهد و حتی نبود یک نخبه برای کشور چالش ایجاد می کند.

وی تاکید کرد: دستگاه ها و نهادها و دانشگاه ها برای برنامه ریزی برای جذب نخبگان اهمیت دارد و باید برنامه جامعی برای صیانت از نخبگان دیده شود.

اعرافی با بیان اینکه برای جذب نخبگان ما مشکل داریم، افزود: گاهی درباره مهاجرت خیلی هم مبالغه می شود که نباید این مبالغه وجود داشه باشد. به هر حال در این زمینه مشکل وجود دارد بنابراین به راه حل و تدبیر نیاز داریم و مسئولان باید به وظایف خود توجه کنند.

***

توضیح بهادری جهرمی درباره نحوه مصرف اموال بابک زنجانی

ه گزارش ایسنا، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نشست خبری با خبرنگاران در نمایشگاه رسانه‌های ایران در پاسخ به پرسشی درباره بازگشت دارایی‌های ارزی بابک زنجانی به کشور، اظهار کرد: از تلاش‌های سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضائیه در این زمینه قدردانی می‌کنیم. دارایی‌های ارزی متعلق به بابک زنجانی در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته تا مثل سایر دارایی‌ها وارد خزانه کشور و تحت مدیریت خزانه مصرف شود.

وی درباره بازار خودرو و همچنین واردات خودروهای خارجی هم گفت: دولت درباره واردات خودروی نو مصوباتی داشته و واردات در حال انجام است که آمار آن را گمرک و سازمان توسعه تجارت اعلام می‌کنند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت نرخ سود بازرگانی واردات خودرو را نیز کاهش داده و عوارض واردات خودرو برای خودروهای اقتصادی از 100 به 10 درصد کاهش یافته است و اقدام دیگر اینکه مجوز واردات خوردوی کارکرده از مناطق آزاد به مناطق اصلی آزاد و ابلاغ شده است.

بهادری جهرمی اضافه کرد: در زمینه تولید خودرو اعم از خودروهای ckd (مونتاژی) و تولید داخل با حمایت حداکثری در حال پیشرفت هستیم و افزایش عرضه خودرو در هر دو سال فعالیت دولت را داشته ایم و طبق قانون تعیین قیمت به شورای رقابت واگذار شده نه دولت و من سخنگوی دولت هستم نه شورای رقابت.

***

تحلیل پورمحمدی از علت تغییر حوزه انتخابیه باهنر

مصطفی پورمحمدی، دبیر جامعه روحانیت مبارز درباره تغییر حوزه انتخابیه محمدرضا باهنر از تهران به کرمان به خبرآنلاین گفت: «به هر حال آقای باهنر چهره تاثیرگذاری در مجلس بوده و چهره پارلمانتاریستی است، او نمی‌خواست وارد عرصه انتخابات مجلس شود. این دوره به اصرار اینکه بیا و مشارکت را بالا بیاور، چهره‌هایی مثل شما موثر هستید، وارد عرصه انتخابات مجلس شد.

باهنر حتی تا این اواخر هم تردید داشت، که بماند یا نماند، بسیاری به او اصرار کردند که بماند و مصلحت نیست که نیاید. در این شرایط که او در انتخابات ماند، باید امکان رأی‌آوری‌اش هم روشن باشد، به خصوص که کرمانی‌ها بسیار اصرار داشتند، بر این اساس باهنر تصمیم گرفت به کرمان برود...

کشمکش‌هایی در لیست‌ها بود، باهنر می‌خواست یک مقدار از این کشمکش‌ها فارغ شود، ضمناً درصد امکان رأی‌آوری او هم مقداری افزایش پیدا کند، حالا که می‌گوید من آمدم و کاندیدا شدم، از این جهت یک مقدار خیالم راحت شود...

این امکان وجود دارد که باهنر رئیس یا جزء هیئت رئیسه مجلس آینده باشد. بهر حال با سوابقی که باهنر داشته، در این طراز مطرح می‌شود.»

***

احتمال ارائه لیست خبرگان توسط مطهری

علی مطهری، نماینده ادوار مجلس در گفت و گو با فارس درخصوص اعلام لیست برای انتخابات مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به بررسی رزومه بیش از 150 نفر و مصاحبه با آن‌ها برای ورود به لیست، گفت: ما برای بستن این لیست، از کسی درخواست معرفی افراد نداشتیم. خودمان با مشاورانی که داریم، این لیست را بسته‌ایم.

وی تصریح کرد: این لیست، منتسب به هیچ شخصیتی نیست؛ نه آقای لاریجانی، نه آقای روحانی، نه آقای رئیسی و نه هیچکس دیگر.

مطهری ادامه داد: این لیست، لیست مستقلی است که من، وقتی احساس کردم گروه مقابل تندروها، مایل به دادن لیست نیستند، تصمیم به آن گرفتم. ما این لیست را ارائه کردیم و برخی گروه‌ها نیز حمایت کردند. بنابراین لیست ما از سمت اصلاح طلبان و یا اصولگرایان و یا این قبیل جناح‌ها نیست.

همچنین وی، درخصوص ارائه لیست برای انتخابات خبرگان گفت: در خصوص اعلام لیست برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری، هنوز فکری نکرده‌ایم؛ اما احتمالا فقط برای تهران، افرادی را معرفی کنیم و لیست بدهیم.

مطهری با اشاره به معرفی افراد برای خبرگان در تهران، بیان کرد: اما در خصوص مجلس، ممکن است برای برخی شهرستان‌ها که لازم بدانیم و نامزدهایی را بشناسیم، لیست ارائه کنیم؛ اما، آنطور نیست که بخواهیم کل کشور را پوشش دهیم.

***

رئیسی بودجه لایحه عفاف و حجاب را پذیرفت

حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که لایحه حجاب و عفاف که با انتقاداتی از عملکرد رئیس مجلس آقای قالیباف همراه بود در نهایت به کجا رسید، گفت: ایرادات لایحه حجاب و عفاف تقریبا حل شده و به شورای نگهبان رفته و در آنجا هم ابهاماتی مطرح بود که مهم‌ترین اشکال جدی آن مربوط به اصل 75 بود. یعنی یک هزینه و بودجه‌ای را به دولت تحمیل می‌کنیم بدون آنکه دولت آن را بپذیرد. در نهایت آقای رئیسی آن را پذیرفته، امضا کرده و تحویل دادند و آماده رفتن به آخرین مرحله است.

***

واکنش میرسلیم به تبلیغات سلبریتی‌ها 

سیدمصطفی میرسلیم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد موضوع مسئولیت اجتماعی هنرمندان و سلبریتی‌ها در زمینه‌های مختلف و استفاده از شهرت خود برای تبلیغات اظهار کرد: استفاده از گروه‌های اجتماعی چه ورزشکاران، کارگران، هنرمندان، پزشکان و سایر گروه ها، برای مقاصد این چنینی کار موجهی نیست. به طور مثال ورود این افراد حتی برای کار سیاسی باید در چارچوب تشکل‌های سیاسی انجام بگیرد. تشکل سیاسی دارای تعریف و جایگاه قانونی است و برای فعالیت خود نیازمند مجوز از وزارت کشور است. این حضور تبلیغاتی نباید به صورتی باشد که حق مردم پایمال شود.

نماینده مردم تهران ادامه داد: اصلا نمی‌توانیم از گروه‌های مختلف انتظار این دست وظایف اجتماعی را داشته باشیم و از سوی دیگر مجوز چنین کارهایی نیز داده نمی‌شود، چرا که انجام هر فعالیتی نیازمند داشتن صلاحیت‌هایی است. هنرمندان دارای صلاحیت‌های خاص خود برای فعالیت‌های هنری خود هستند. به طور مثال من که از هنر سررشته ندارم، نمی‌توانم در این زمینه اظهار نظری کنم. ورزشکاران هم همین شرایط را دارند.

میرسلیم اضافه کرد: این افراد چهره‌های شناخته شده‌ای هستند و به هر حال رتبه‌ای در جامعه دارند، ولی هر کسی نمی‌تواند در مسائل گوناگون اظهار نظر کند. البته می‌توانند به موضوعاتی اظهار علاقه کنند، ولی نمی‌توانند نظر تخصصی بدهند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما توقع داریم هنرمندان و چهره‌ها در زمینه مهارتی خودشان اظهار نظر تخصصی داشته باشند و طبیعتا این کار هیچ اشکالی هم ندارد، ولی ورود این افراد به حوزه‌های مختلف جایگاه چندانی ندارد جز اینکه می‌تواند مشکلات و انحراف هم پدید بیاورد.

میرسلیم با بیان اینکه از منظر اجتماعی نیز هنرمندان وقتی دست به تبلیغات می‌زنند باید مراقب باشند که ابزار کار عده‌ای قرار نگیرند، گفت: ضمن اینکه وظیفه اصلی آن‌ها هم تبلیغات نیست، بلکه کار تخصصی خودشان را دارند و ممکن است با ورود به برخی حوزه‌ها خودشان و دیگران متضرر شوند. ما باید به هنرمندان و چهره‌های شاخص کمک کنیم که فضا برای انجام حیطه تخصصی خودشان باز باشد و بتوانند فعالیت مفید داشته باشند و نیازهایشان را هم برطرف کنیم.

***

اعلام موجودیت جبهه «صبح ایران» با محوریت رائفی پور و سعید محمد!

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر رائفی پور دبیرکل جبهه صبح ایران در نشستی خبری که در نمایشگاه رسانه‌های ایران و با حضور سعید محمد فعال سیاسی برگزار شد، اعلام کرد: جبهه صبح ایران جبهه‌ای سیاسی است که طی روزهای گذشته تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه این جبهه بصورت ویژه برای انتخابات پیش رو برنامه دارد، افزود: این جبهه دارای 3 بخش است؛ بخش اول مشخصاً کار سیاسی انجام می‌دهد و بخش دوم ناظران و امین‌های مردمی هستند؛ عزیزانی در این بخش حضور دارند که آقایان سعید محمد و حجت‌الاسلام شجاعی و محمدرضا غلامرضا از جمله آنها هستند. بخش سوم جبهه نیز شامل همراهان و هوادارن است.

دبیر کل جبهه صبح ایران با بیان اینکه «انتخابات پیش رو هدف کوتاه مدت است و بنای ما بر این است که جریان متفاوتی در فضای سیاسی کشور ایجاد شود»، اظهار کرد: آنچه برای ما مهم است گفتمان است و امروز خوشحالم که تمام جریانات سیاسی برای جلب مخاطب از شفافیت صحبت می‌کنند که این موجب افتخار است.