نماینده مجلس: به دولت چه ربطی دارد که خانه بسازد؟ وعده دولت برای ساخت یک میلیون خانه اشتباه بود
واقعیت را دارم میگویم، دولت که پولی برای مسکن نمیدهد که مسکن بسازی، اما زمین رایگان میدهد و میشود آن را فروخت و در گوشه کنار شهر خانه کوچکی خرید، امکان فروشش هست، زمینها ارزش دارد، شما باغ میوه را شوخی گرفته ای، خانهای که دارند میسازند خیلی زمینش گران است، بهترین نقطه شهر همدان همین باغ میوه است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه به دولت چه ربطی دارد خانه بسازد؟ نمیتواند، مردم هم نمیتوانند، اعلام کرد: این دولت میگوید یک میلیون خانه میخواهم بسازم که این اشتباه است، باید بگوید شرایط را آماده میکنم تا یک میلیون خانه ساخته شود.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا حاجی بابایی درباره وضعیت مسکن همدان توضیح داد: یکی از اشکالات خبرنگاران در همدان این است که پرونده در دستشان نیست یا هست جرأت نمیکنند بگویند یا نمیخواهند بگویند. پرونده مسکن در پنج سال گذشته را بگذارید روی میز، از کجا شروع شد. من گفتم طرح جامع همدان باید مصوب شود. یک عده گفتند میخواهد مریانج را به همدان اضافه کند. یک عده گفتند نه سیاسی است. همه اینها که میخواستند رأی بیاروند و کارهای بشوند، همه این حرفها را میزدند البته نظرشان را گفتند و اشکالی ندارد. حتی دانشگاهیان بیانیه دادند که یک متر نباید به شهر اضافه شود که اگر چنین شود نابجاست، همدان باید عینا همینطور باقی بماند، حتی حمله شدید کردند که چرا سه روستای حسن آباد، قاسم آباد و علی آباد به همدان اضافه شده است. حالا الان کسی معترض است روی این موضوع؟
میآییم جلوتر یعنی به دو سال اخیر، با حساب و کتاب گفتم 3000 هکتار باید به همدان اضافه شود، هر واحدی 278 متر عرصه میخواهد، ما 50 هزار خانه باید بسازیم در مجموع به 1400 هکتار نیاز داریم، حدود 1000 هکتار برای ساخت بیمارستان، دانشگاه و فضاهای این چنینی نیاز است و بقیه عرصه تبدیل به فضای کوچه، خیابان و... میشود. حمله کردند که این کار غیرکارشناسی است، شما در کار کارشناسی دخالت نکنید.
وی ادامه داد: در نهایت مصوب شد 2000 هکتار به همدان اضافه شود که رئیس شورا و یکی از اعضای شورا با بنده تماس گرفتند که برخی از اعضای شورا مخالف هستند، گفتم چرا؟ گفتند 2000 هکتار کم است، من فکر کردم میخواهند بگویند چرا 2000 هکتار، گفتم چند نفر این تفکر را دارند؟ گفتند حدودا هفت نفر، بعضی هایشان هم گفته بودند که جورقان باید به شهر اضافه شود، گفتم اشکالی ندارد، شما دیگر مخالفت نکنید یک نامه به استاندار بزنید و درخواستتان را اعلام کنید.
حاجیبابایی با بیان اینکه شهر حورالعین هم که میگفتند، یک کاتالیزوری بود برای اینکه جمع بندی انجام شود وگرنه کسی نمیرود آنجا خانه بسازد. آن هم شهر نیست و شهرک شد، اگر قرار باشد روزی ساخته شود، اظهار کرد: کسانی که میگفتند چرا قاسم آباد را اضافه کردی امروز به این جمع بندی رسیدند که جورقان هم باید اضافه شود. پس کجای حرف من اشکال داشته؟ این همه حمله و هجمه چه بود؟
وی به ایسنا اعلام کرد: آقای استاندار یک کار مثبت انجام داد که قبلاً استانداران زیر بار نمیرفتند و حق هم داشتند و آن تحویل باغ میوه برای احداث مسکن بود، جایی که میتوانست به زیباترین مکان برای گردشگری تبدیل شود، اما وقتی دیدیم شرایط سخت است، قبول کرد آنجا مسکن ساخته شود که در حال حاضر از سه قطعه، کارهای یک قطعه انجام شده و میتواند 35 هزار نفر را خانه دار کند در حالیکه ما 30 هزار نفر ثبت نامی داریم.
شهرک کارگر در کنار جورقان احداث میشود
حاجیبابایی اضافه کرد: مالک یکی از کارخانههای همدان پیشنهاد داد که یکی از قطعه ها، کنار جورقان شهرک کارگر احداث شود که استاندار پذیرفت. این آقا 12 کارگر دارد که با مسکن ندارند بنابراین با دریافت زمین رایگان میخواهد با پول کارخانه برای آنها زمین بسازد و تحویل بدهد که این حرکت رقابتی در بین کارخانه داران ایجاد خواهد کرد. با حضور در کارخانههای همدان مشکل پاس، کارگران و... را حل کردیم به طوریکه برخی کارخانه داران به میدان آمدند و گفتند پاس را کمک میکنند.
وی درباره این موضوع که بسیاری از مردم توانایی ساخت مسکن و پرداخت هزینه برای ساخت را ندارند و وام مسکن هم سود سنگین و اقساط بالایی دارد، مردم چه کار کنند؟ گفت: اتفاقاً راهکاری ارائه دادیم و کشوری هم شد. به دولت چه ربطی دارد خانه بسازد؟ نمیتواند، مردم هم نمیتوانند، بر فرض یک جا برجی 100 واحدی ساخته میشود و 100 نفر هم ثبت نام میکنند، 80 متر خانه با حداقل متری 10 میلیون تومان، میشود 800 میلیون تومان، چه کسی میتواند این مبلغ را پرداخت کند؟
وی افزود: شهرک فرهنگیان را چطوری ساختیم؟ زمین رایگان در اختیار 40، 50 نفر از معلمان قرار دادیم. الان هم با افزایش، رقم جدید وام را تصویب میکنند تا مردم خود اقدام به ساخت مسکن کنند. اسکلت را میسازند، در و پنجره میگذارند، آب، برق و گازش را تأمین کرده و کارهای اولیه را انجام میدهند، ساکن میشوند تا کم کم سایر موارد را درست کنند. کسانی که 40 میلیون تومان ریختند، قرار شده که شروع کنند. الان اکثر اینهایی که خانه ندارد، حرفشان این است که پول ندارم در گوشهای چادر زده ام، خب ما این زمین را میدهیم، در زمین خودت چادر بزن، مثال میزنم یا اینکه یک چهاردیواری درست کن برو داخلش، این بهتر است یا چادر زدن در کوچه و خیابان؟ باید اینطوری فکر کنیم، وگرنه خدا کند پول باشد همه بروند بسازند.
نماینده مردم همدان و فامنین در خانه ملت تصریح کرد: واقعیت را دارم میگویم، دولت که پولی برای مسکن نمیدهد که مسکن بسازی، اما زمین رایگان میدهد و میشود آن را فروخت و در گوشه کنار شهر خانه کوچکی خرید، امکان فروشش هست، زمینها ارزش دارد، شما باغ میوه را شوخی گرفته ای، خانهای که دارند میسازند خیلی زمینش گران است، بهترین نقطه شهر همدان همین باغ میوه است.
وی درباره اینکه سود و بازپرداخت وام مسکن خیلی سنگین است، همه قادر به پرداختش نیستند، راهکار چیست؟ پاسخ داد: درست است، اما این موضوع تنها مربوط به همدان نیست و کشوری است بنابراین باید راهکار اساسی برایش پیدا شود. حرف من این است که وقتی 50 هزار واحد بسازی، باید آنقدر بر روی آن کار شود که بتواند قیمت خرید و اجاره خانه را بشکند و مردم دیگر دنبال خرید خانه نباشند.
حاجیبابایی در پاسخ به اینکه آیا کاری انجام نمیشود که ملک به ویژه در همدان از حالت سرمایهای دربیاید؟ گفت: وقتی دولتی هشت سال میگوید، وظیفه ساخت خانه نداشتم، همین میشود. حالا اتفاقی است که افتاده، الان باید کاری کنیم. این دولت هم میگوید یک میلیون خانه میخواهم بسازم که این اشتباه است، باید بگوید شرایط را آماده میکنم تا یک میلیون خانه ساخته شود. الان بهترین راهکار این است که به خانوادهها زمین داده شود، در آن اسکلت درست کنند و بروند بنشینند.
وی درباره علت حذف همدان از جمع استانهای دریافتکننده بودجه محرومیت و اقدامات انجام شده در راستای بازگشت استان به این لیست اظهار کرد: اصل خبر مشکل دارد. استان همدان از لیست حذف نشده بلکه از بودجه محرومیتها کمتر سهم بهره میبرد. یک مقدار از این خبر واقعی و مقداری غیرواقعی است؛ بخش واقعی آن است که واقعاً وضعیت استان ما نسبت به بسیاری از استانهای دیگر بهتر است و بودجه محرومیت متناسب با محرومیت داده میشود؛ به عنوان مثال استان هایی، چون کردستان، ایلام، کرمانشاه و لرستان از ما حق محرومیت بیشتری میگیرند و به همین علت وقتی بودجه استانی میآید به ما ایراد میگیرند که چرا بودجه استانی این استانها بیشتر از همدان است؟ باید هم بیشتر باشد چراکه محرومیت دارند. در ضمن از سه درصد فروش نفت در بین استانهای نفت خیز و گازخیز سهمی توزیع میشود به طوریکه استانهای لرستان، ایلام و کرمانشاه با توجه به اینکه نفت دارند، از این سه درصد بودجه دریافت میکنند و مابقی به استانهای محروم تعلق میگیرد.
وی ادامه داد: در رابطه با بحث محرومیت یک ایراد هم من دارم و آن در بحث نرخ بیکاری است، قبلاً به این موضوع ایراد میگرفتم، اما دیدگاهم درباره نرخ بیکاری دارد تغییر میکند. من از روز عید تا امروز از 12 کارخانه همدان بازدید کردم، همه آنها حداقل هر کدام به 100 کارگر نیاز دارند که حتی یک نفر هم نیست. نماینده رزن دو سال بود میگفت رزن اینگونه است، باور نمیکردم و میگفتم یعنی میگویی کارگر نیست؟ الان خود به عینه میبینم که واقعاً نیست. همه میخواهند در اداره باشند این در حالیست که کارخانه تنها کارگر نمیخواهد بلکه از پستهای حقوقی و مدیریتی گرفته تا منشی از همه رشتهها نیرو جذب میکند. در استان در زمینه کارگر ما صفر هستیم. یعنی هیچ کس بیکار نیست؟ این موضوع به یک معضل بزرگ تبدیل شده است.
حاجیبابایی اضافه کرد: به تازگی هر مسجدی برای سخنرانی میروم پیرزنان از پشت پرده میگویند آقای حاجی بابایی یک کارخانه در همدان راه بینداز، بچههایی که بیکارند بروند آنجا کار کنند، این جمله اجماعی همه بود، اما الان بعد از بازدید از این کارخانهها میگویم خانم ها، آقایان ما از همدان تا فامنین کارخانه داریم، انتخابی هر کدام را دوست دارید، بروید کار کنید.
مشکل کمبود کارگر تنها مختص همدان نیست
نماینده مردم همدان و فامنین در خانه ملت تصریح کرد: مشکل کمبود کارگر تنها مختص همدان نیست، حتی اصفهان و تهران هم این مشکل را دارند. در کشور ما تصور میشود کسی فوق لیسانس گرفت حتماً باید در اداره کار کند. در جلسهای یک نکته گفتم «هر یک نفر که میرود در اداره کار کند، تورم افزایش پیدا میکند و وقتی میرود کارخانه کاهش پیدا میکند» که اشتباه برداشت شد، برخی فکر کردند ضدکارمندم در صورتی که منظورم این بود که هر یک نفری که اضافه در ادارهای بفرستیم، تورم ایجاد میکند در حالیکه اگر همین آدم برود در کارخانه تورم کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: به تازگی روسیه با کارخانه ماشین برزگر همدان برای خرید کمباین قراردادی بسته است و این کارخانه و سایر واحدها به دنبال گسترش هستند و در این مسیر تنها مشکل نقدینگی ندارند بلکه مشکل کارگر هم هست. کارخانهای به علت تعداد کم نیرو مجبور است ساعت کاری را افزایش دهد و نیروها به جای 8 ساعت 12 ساعت کار کنند. کارخانهای دیگر میگفت به 200 کارگر نیاز دارند.
حاجیبابایی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به جهش مردمی شکل گرفته در استان مطرح کرد: گفتم هفتهای دو اتوبوس آماده کنید جوانان همدانی که کار ندارند سوار کنید، در کاخانهها بچرخانید شاید 10 نفر راضی شدند بمانند و کار کنند. بعضی از کارخانه داران میگفتند قبلاً در کارخانه را آنقدر میزدند که در کج و کوله میشد، الان دعوت میکنیم میگوییم بین 10 جا کجا را انتخاب میکنید، تشریف ببرید؟
وی با تأکید بر اینکه فرهنگ عمومی ما اشکال دارد که باید درست شود، خاطرنشان کرد: چرا همه جوانان ما فکر میکنند باید به دانشگاه بروند یا چرا دانشگاه رفتهها این تصور را دارند که حتماً باید کارمند شوند؟ به عنوان مثال تعداد دانشگاههای انگلستان به 30 تا هم نمیرسد، در کشور ما همدان فقط 30 دانشگاه دارد.
حاجیبابایی یادآور شد: مهمترین عنصر در برنامه هفتم خصوصی سازی است؛ یعنی ستون خیمه برنامه هفتم خصوصی سازی خواهد بود و هر آنچه داریم به بخش خصوصی بدهیم. امروز در ادارات هم هر سه نفر بازنشسته شوند، باید یک نفر جایگزین آنها شوند به طوریکه قرار است دولت را یک سوم کنند. ما میتوانیم دانشگاهها، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و امنیت را اداره کنیم و بقیه را به دست مردم بدهیم، در این صورت وضعیت بهتر میشود.
وی درباره نظارت مجلس بر نحوه مدیریت استان توسط مدیر ارشد و رؤسای ادارات گفت: حتماً نظارت داریم و بررسی میکنیم، درباره مدیران گوناگون، موفقیت و عدم موفقیت، کارآمدی و عدم کارآمدی آنها حتماً بررسی لازم صورت میگیرد و اظهارنظر میکنیم. کارمان همین است، اما دخالت نمیکنیم، اینکه بگوییم مدیری برود نه، بلکه باید عملکردشان را اعلام کنند. اینگونه نیست که بگوییم مدیری برود، چون با من رفیق و هماهنگ نیست. ما سوءمدیریتها را حتماً به وزارتخانه مربوطه اعلام میکنیم تا نحوه عملکرد مدیران را مورد بررسی قرار دهند.
ماشین نگرفتهام
وی با بیان اینکه نه خودروی دناپلاس سالهای گذشته و نه خودروی شاسی بلند اخیر را دریافت نکردم، گفت: نماینده باید ماشین امن داشته باشد، اما روند آن در کشور بد است. مردم حساسیت خاصی نسبت به نمایندگان دارند. زمانی قرار شد خودروهایی را برای رفت و آمد نمایندهها در ساختمان مجلس بگذارند، اما بعد از بررسیهای لازم به این نتیجه رسیدند که هزینه بالایی برای دارد.
حاجی بابایی در بخش دیگری با بیان اینکه قدرت نماینده در مجلس این است که از وزیر چیزی نخواهد در این صورت قدرتش 100 برابر میشود، تصریح کرد: اراده کنم سر یک هفته وزیر آموزش و پرورش میشوم، اما خودم جلو نمیروم، اکثریت نمایندهها و کل معلمان هم حامی بنده هستند، اما با خودم فکر میکنم شش دوره نمایندگی برندی در دستانم است و علاوه بر ریاست کیمسیون برنامه و بودجه، حضور در شورای هماهنگی اقتصادی دولت، همه وزار با من رفیق هستند، همه استانداران با من رفافت دارند، همه بخش خصوصی احترام خاصی برایم قائل هستند، هر جا ورود کنم کار انجام میپذیرد، میگویم این خرج را مردم همدان کردند بنابراین اگر نماینده شان نباشم خیلی ظلم کرده ام.
وی درباره گلایه فرهنگیان نسبت به اجرای نظام رتبهبندی معلمان گفت: قانونی که برای نظام رتبهبندی معلمان مصوب کردیم، قانون خوبی بود البته نظام رتبه بندی که در مجلس مصوب شد با وجود اینکه کار بزرگی بود با ایدهآل من تفاوت داشت. بودجه به اندازه کافی برای این مسأله مصوب شد و برای سالهای 1400 و 1401 در مجموع 50 هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم. متأسفانه 18 ماه طول کشید تا آیین نامه رتبهبندی معلمان نوشته شود که آیین نامه خوبی نوشته نشد و برای جایگاه معلم مناسب نبود.
حاجیبابایی در پاسخ به اینکه نظام رتبهبندی معلمان باید چگونه باشد؟ امکان اصلاح آییننامه وجود دارد؟ به ایسنا توضیح داد: در نظام رتبه بندی روشهایی بیان شده که به آنها باید بیشتر توجه کرد. برای رتبه بندی معلمان باید در هر منطقه یک هیأت ممیزه از 15 تا20 نفر از معلمان برجسته هر منطقه تشکیل شود. معلم ابتدایی نباید مقاله دانشگاهی بنویسد بلکه باید طرح درس و روش تدریس بنویسد و آن را در حضور هیأت ممیزه بیان کند پس از آن اگر موفق بود رتبه میگیرد، اما اگر نبود شش ماه فرصت دارد و امکانات لازم در اختیارش قرار میگیرد تا دوباره بیاید. آیین نامه رتبه بندی معلمان باید اصلاحیه بخورد چراکه روند درستی نیست. کیفیت تدریس، سابقه، مدرک تحصیلی، رفتار و انضباط مهم است و مسیر رتبه بندی کامل نبود.
300 هزار معلم کم داریم
وی درباره اینکه در حال حاضر وضعیت آموزشوپرورش از نظر کمبود منابع انسانی چگونه است؟ اظهار کرد: در حال حاضر 300 هزار نیروی انسانی کم دارد. تفکری وجود داشت که آموزش باید خصوصی باشد بنابراین معلم استخدام نمیکردند تا برون سپاری کنند. کدام کشور آموزشوپرورش را خصوصی کرده؟ چرا خودروسازی دولتی باشد آموزشوپرورش خصوصی باشد؟ این انحرافات در نوع نگاه به جامعه است و بزرگترین ظلم در حق مردم این است که مدرسه خصوصی باشد. ما مشکلی با مدرسه خصوصی نداریم، اما مدرسه دولتی باید قوی باشد. معلم کوتاه مدت و خدماتی ظلم بزرگ به جوانان و آموزشوپرورش است.
نماینده مردم همدان و فامنین در خانه ملت درباره وضعیت آموزشوپرورش از نظر نقشی که در توسعه و اشتغال کشور دارد، بیان کرد: توسعه همه جانبه کشور جز از طریق آموزشوپرورش امکان پذیر نیست. اگر میخواهیم کشور نجات پیدا کند باید به آموزشوپرورش برسیم و به سمتی حرکت کنیم که آموزشوپرورش حرف اول کشور باشد. قانون برنامه ششم این است که حداقل 50 درصد دبیرستانها باید هنرستان باشد و در پیشرفتهترین کشورها 70 درصد دبیرستانها هنرستان است همچنین حداقل 30 درصد دانشگاهها باید حرفهای باشد. این مسأله نیاز به بررسی و برنامهریزی دارد و بسیاری از مشکلات اشتغال به نوع نگاهی که به آموزشوپرورش داشتیم و تحولات زیرساختی و اساسی که در آن شکل ندادیم، بر میگردد.
تماشاخانه