یک‌شنبه 4 آذر 1403

واکنشها به ترور دکتر محسن فخریزاده

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
واکنشها به ترور دکتر محسن فخریزاده

محسن فخریزاده، رییس «سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع» که رسانهها نام او را با کوششهایش برای ارتقای سطح پیشرفتهای دفاعی و قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح میشناسند، عصر جمعه هفتم آذرماه در منطقه آبسرد شهرستان دماوند هدف یک حمله تروریستی قرار گرفت و دقایقی پس از انتقال پیکر مجروحش با هلیکوپتر نیروهای امدادی به بیمارستان، به شهادت رسید.

به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جریان درگیری محافظان او با عناصر تروریست، وی هدف گلوله قرار میگیرد اما تلاشهای تیم پزشکی برای احیایش به نتیجه نمیرسد و محسن فخریزاده درست در آستانه سالگرد ترور مجید شهریاری دانشمند هستهای ایران، در 59 سالگی به شهادت میرسد.

پس از انتشار نخستین اطلاعات درباره ترور او در یکی از سایتهای خبری و به دنبالش بازنشر این مطالب در فضای مجازی و خبرگزاریهای کشور و در نهایت اعلام و تایید رسمی ترور رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع، جمعی از شخصیتهای لشکری و کشوری نسبت به این حادثه واکنش نشان دادند. بیشتر آنان از گرفتن انتقام خون شهید فخریزاده گفتند و برخی نیز بر ادامه راه او از سوی سایر پژوهشگران عرصه فناوریهای صنعت دفاعی کشور تاکید کردند.

در نخستین واکنش وزارت دفاع در بیانیه کوتاهی خبر ترور وی و شهادتش را تایید کرد.

پس از آن، سرلشکر محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه انتقام سختی در انتظار آمران و عاملان ترور خواهد بود، تاکید کرد: «ترور این مدیر توانا و شایسته گرچه تلخ و ضربه سنگینی به مجموعه دفاعی کشور بود، اما دشمنان کوردل بدانند راهی را که شهید فخری زاده ها آغاز کرده اند، هرگز متوقف نخواهد شد. گروههای تروریستی و آمران و عاملان این اقدام کور هم بدانند که انتقام سختی در انتظار آنها خواهد بود.»

سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در پیام خود با محکومیت ترور فخری‌زاده تاکید کرد: «قطعا عاملان این جنایت بزرگ مجازات خواهند شد و راه شهید فرخی زاده نیز پرشتاب‌تر از گذشته تداوم خواهد یافت.»

سردار حسین دهقان مشاور فرمانده کل قوا در صنایع دفاعی و وزیر پیشین دفاع نیز در واکنش به این حادثه پیام تسلیتی صادر کرد و با تاکید بر انتقام‌گیری از عاملان ترور، تصریح کرد: «صهیونیست‌ها در واپسین روزهای عمر سیاسی متحد قماربازشان در پی تشدید و افزایش فشار بر ایران برای ایجاد یک جنگ تمام‌عیار هستند. شب دراز است و قلندر بیدار! همچون صاعقه بر سر قاتلان این شهید مظلوم فرود خواهیم آمد و از کرده خود پشیمان‌شان می‌کنیم!»

امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز تصریح کرد: برای ما روشن و محرز است این نوع خباثت‌ها و دشمنی‌ها و این حجم و عمق از کینه نسبت به مردم عزیز ایران و خادمان آنها همواره از سوی رژیم صهیونسیتی و حامیان خارجی و عوامل داخلی آنها شاهد بودیم و به روشنی می‌توان دست آنها را در این حادثه دید. او همچنین به بیان توضیحاتی از جزئیات این ترور پرداخت.

سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات نیز در پیام خود از آغاز شناسایی عناصر خود فروخته و عاملان ترور و به شهادت رساندن محسن فخری زاده رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع خبر داد.

سرلشکر عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش نیز با تاکید بر اینکه حق انتقام از دشمنان در هر عرصه دیگری برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ است، تصریح کرد: دست جنایکار آمریکا، رژیم منحوس صهیونیستی و منافقین کوردل در این جنایت به وضوح و آشکارا دیده میشود.

سیدابراهیم رئیسی رییس قوه قضاییه در پیامی گفت: دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی و مراجع قضایی ذیربط، موظفند در اسرع وقت و با بکارگیری تمام توان اطلاعاتی در جهت شناسایی و دستگیری عناصر مزدور و جنایت‌کار، اقدام کرده و کلیه دست اندرکاران این جنایت اعم از آمران، طراحان و مباشران، مورد محاکمه قرار گرفته و به سزای اعمالشان برسند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم در واکنشی مشابه با انتشار آیه 227 سوره شعرا که به «آیه انتقام» معروف است نسبت به این حادثه واکنش نشان داد. او همچنین با صدور پیام تسلیتی خطاب به «نهادهای امنیتی و اطلاعاتی» اظهار کرد: «لازم است نهادهای امنیتی و اطلاعاتی نسبت به شناسایی، دستگیری و اشد مجازات عوامل این حادثه تروریستی اقدامات لازم را به انجام رسانند. امروز راه مماشات بسته است و انتقام گرفتن از آمران و عاملان این جنایت های بزرگ است که هزینه سنگین و غیرقابل بازگشت این ترورها را برای آنها مشخص خواهد کرد.»

در دولت نیز نخستین واکنش را محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نشان داد که در توییتر نوشت: «تروریست‌ها امروز یک دانشمند برجسته ایران را ترور کردند. این بزدلی - که نشانه‌های جدی از نقش اسراییل در آن دیده می‌شود - نشانگر جنگ‌طلبی از سر استیصال مرتکبین این اقدام است.»

بعد از او حسامالدین آشنا مشاور رئیس‌جمهوری هم در واکنشی توییتری نوشت: ««"سپند"(سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع) یادگاری ماندگار و فخر آفرین است. نوآوری‌های پیشرفته دفاعی تداوم خواهد داشت.» او همچنین در مطلبی با عنوان «چهار اصل راهبردی برای آینده نبرد» توصیه‌هایی خطاب به نیروهای امنیتی را یادآور شد.

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: بدون تردید این دست اقدامات ضد انسانی و کوردلانه محکوم به شکست است و خللی در عزم جدی ملت بزرگ ایران در دستیابی به پیشرفت و توسعه در حوزه‌های دفاعی که تامین کننده مصالح و امنیت ملی کشورمان است، وارد نمی‌کند و دشمنان این مرز و بوم را بیش از پیش نامیدتر خواهد نمود.

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری در پیامی تاکید کرد که بی‌تردید تمام عوامل و ایادی این حرکت مزورانه با تلاش نیروهای نظامی و امنیتی بزودی شناسایی و پاسخ سخت و کوبنده ملت ایران را دریافت خواهند کرد.

علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در پیامی با بیان اینکه شهید فخری‌زاده موجب برکات و تقویت بیش از پیش ایران اسلامی خواهد شد، شهادت فخری زاده را به امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تسلیت گفت.

علی‌اکبر ولایتی مشاور امور بین‌الملل رهبری نیز با تسلیت این حادثه تروریستی، تصریح کرد:«مسببان پیدا و پنهان ترور شهید فخری‌زاده در انتظار انتقام ملت ایران باشند.»

علی لاریجانی دیگر مشاور رهبری هم در پیام تسلیت خود یادآور شد: «این نخستین بار نیست که استکبار کوردل دست به اینگونه اقدامات بزدلانه می‌زند. آنان می‌دانند با این شیوه‌های خباثت آمیز نمی‌توانند خللی در اراده مصمم ملت بزرگ ایران ایجاد کنند.»

حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهوری هم تاکید کرد: کشور با ریخته‌شدن خون دانشمندان پابرجاتر و استوارتر خواهد ماند.

سیداحمد مرتضوی‌مقدم رئیس دیوان عالی کشور هم در پیام خود تاکید کرد: منافقین و دشمنان چشم به راه انتقام سخت باشند.

سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در پیام خود با اشاره به جایگاه شهید فخری‌زاده در صنعت دفاعی کشور او را نماد خودکفایی علمی در این زمینه دانست.

سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره ترور محسن فخری زاده در توییتی نوشت: انقلابی‌ها فقط حذف فیزیکی می شوند.

حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل نیز در توییتر درباره این حادثه چنین نوشت: «این ترور نشانگر تلاش محور آمریکایی - صهیونیستی برای تداوم ضربه زدن به پیشرفت علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران است. دشمنان دست از توطئه بر نمی‌دارند.»

همچنین جمعی از نمایندگان مجلس نیز در حسابهای کاربری خود در توییتر به این حادثه تروریستی اشاره کردند و خواستار مجازات عاملان آن شدند.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت شناسایی و محاکمه عوامل ترور محسن فخری‌زاده گفت: هزاران «فخری زاده» در کشور داریم که با اراده ای مستحکم تر برای گرفتن انتقام سخت از دشمنان این مرز و بوم به میدان خواهند آمد.

علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم ابزار امیدواری کرد که راه شهید فخری‌زاده و دیگر شهدای علمی با صلابت تمام، ادامه یابد.

سیدناصر موسوی لارگانی عضو هیئت رییسه هم در واکنش به این حادثه تروریستی تصریح کرد: «استکبار بیش از هر چیز دنبال خیال خام نابودی ایران اسلامی است؛ روزی با برجام، روزی دیگر با تحریم و امروز هم با ترور.

احمد امیرآبادی عضو دیگر هیئت رییسه بر ضرورت بررسی موضوع ترور محسن فخری‌زاده از سوی کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد.

جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی در این زمینه نوشت: «رژیم صهیونیستی با ترور و به شهادترساندن دانشمندان ایرانی نمی‌تواند مانع پژوهش و تحقیقات علمی فرزندان ایران شود.»

ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی با هشتک «انتقام حق ماست»، نوشت: «ترور دانشمندان هستهای، برنامه اتمی ایران را به عقب نمیبرد. دانش هستهای در ایران بومی شده و در پاسخ به ترورها با اراده ملی، توسعه خواهد یافت.»

فداحسین مالکی دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی ترور رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را لکه ننگی بر پیشانی سرویس‌های موساد و سیا دانست و گفت: اسرائیلی‌ها در روزهای پایانی ترامپ با این حرکات مذبوحانه به دنبال یک جنگ تمام‌عیار در منطقه هستند.

وحید جلال‌زاده عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی هم گفت: باید نشان دهیم دوران بزن و در رویی تمام شده است.

علی آقازاده رییس کمیته دفاع کمیسیون امنیت ملی نیز تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران از این غلط دشمن به راحتی نخواهد گذشت.

مصطفی میرسلیم نماینده تهران گفت: شهادت محسن فخری‌زاده عزم ما را در پیگیری راه اعتلای علمی برای پیشرفت کشور راسخ‌تر می کند.

محمدمهدی زاهدی نماینده کرمان در واکنش به ترور رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع تاکید کرد: ترور دانشمندان و نخبگان، راهبرد دشمن در کنار جنگ نرم و میز مذاکره است.

محمدحسن آصفری نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با تاکید بر اینکه با پیام تسلیت مشکل جنایات تروریست‌ها حل نمی‌شود، گفت: باید پاسخگو بود که مسئول این ناامنی‌ها کیست.

اردشیر مطهری عضو کمیسیون اجتماعی نیز نوشت: «دولت‌های تروریست تاوان سختی خواهند داد. ضمن اینکه این توحش، خللی در عزم و اراده نظام و دانشمندان ما برای دستیابی به علوم مدرن و ارتقای دانش ایجاد نمی‌کند.»

سارا فلاحی رییس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شهادت رییس سازمان پژوهش و نوآوری را نشانه کینه و هراس دشمن از مقاومت و عظمت ملت ایران خواند و گفت: در شرایط کنونی مهم‌ترین خواسته مردم پاسخ قاطع به این کینه‌توزی‌های بزدلانه و انتقام است.

محمد رشیدی نماینده کرمانشاه هم نوشت: «آیا هنوز عده‌ای ترسو، دل به مذاکره بسته‌اند و اعتماد به خیانتکاران جهان را مزمزه می‌کنند؟» و فاطمه قاسم‌پور رئیس فراکسیون زنان اظهار کرد: «در مقابل دشمنی که دانشمند را با گلوله هدف قرار می‌دهد سخن از مذاکره، ذلت است.»

محمدرضا عارف نماینده سابق مجلس هم به پیگیری دو راهبرد برای پاسداشت خون فخری‌زاده تاکید کرد.

سایر مسئولان حاکمیتی همچون فرمانده نیروی انتظامی،  رئیس سازمان بازرسی کل کشور، وزیر ورزش، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ، نیز در پیام‌هایی ترور محسن فخری‌زاده را محکوم کردند.

در سطح جهانی نیز واکنش‌ها به این حادثه تروریستی متفاوت بوده است، در حالی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا خبر ترور فرخی‌زاده را در توییتر بازنشر داده اما پنتاگون و دفتر نتانیاهو از اعلام نظر در این زمینه امتناع کرده‌اند. سازمان سیا نیز از اظهارنظر درباره ترور فخری‌زاده سر باز زده است.

در عین حال اما مارک فیتز پاتریک معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا این واقعه را «ممانعت از دیپلماسی» توصیف کرده و نیوریوک تایمز هم صراحتا در گزارشی اسرائیل را طراح ترور این دانشمند هسته‌ای دانسته است.

انتهای پیام

انتهای پیام