وزرای امور خارجه اروپا آخرین وضعیت مذاکرات برجام را بررسی میکنند
لندن - ایرنا - وزیران امور خارجه 27 کشور عضو اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) آخرین وضعیت مذاکرات وین در راستای احیای برجام را بررسی خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، در جلسه ماهانه شورای وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا که ساعاتی دیگر در بروکسل، پایتخت بلژیک برگزار میشود جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام، شرکت کنندگان را در جریان روند نشست وین قرار خواهد داد.
این در حالیست که دیپلماتهای ارشد کشورهای عضو برجام طی هفتههای گذشته در وین، پایتخت اتریش گردهم آمده تا در خصوص رفع تحریمهای آمریکا و احیای توافق هستهای ایران رایزنی کنند. جمعه جلسه اول کمیسیون مشترک از دور چهارم مذاکرات برجام در وین برگزار و مقرر شد رایزنی های کارشناسی و فنی و کار بر روی متن پیش نویس توافق آغاز شود.
در این مدت رایزنیهای فشردهای میان هیأتهای ایران و گروه 1+4 به صورت مستمر و فشرده ادامه یافته و دیدارهایی میان سید عباس عراقچی رئیس هیأت ایرانی و سایر روسای هیأتها از جمله چند دیدار با انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس خارجی اتحادیه اروپا و نشستی چهارجانبه با سه کشور اروپایی برگزار شده است.
مذاکرات در سطح کارشناسی نیز در قالب کارگروههای سهگانه تحریمی، هستهای و ترتیبات اجرایی و هم به صورت دو و چندجانبه پیگیری شده است.
در همین چارچوب، دیدارهای دوجانبهای میان هیأتهای کارشناسی ایران با هیأتهای روسی و چینی برگزار شده است. گفتوگوها عموما تا اواخر شب ادامه دارد و طرفین با ادامه رایزنیها تلاش میکنند تا اختلافات بر سر متن پیشنویس را تا حد امکان کاهش دهند.
انریکه مورا که به نمایندگی از جوسپ بورل ریاست نشست کمیسیون مشترک برجام را برعهده دارد میگوید که زمان در مذاکرات احیای این توافق به نفع ما نیست و در این زمینه احساس فوریت مسلم میکند.
او روز شنبه با انتشار توئیتی نوشت: مذاکرات دور چهارم وین را آغاز کرده ایم تا برجام را احیا کنیم. این مقام اروپایی با بیان اینکه ضربالاجلی در این زمینه تعیین نشده افزود: اما به عنوان هماهنگ کننده یک احساس فوریت مسلم میکنم؛ (چون) زمان به نفع ما نیست.
مورا همچنین اضافه کرد: خوشحالم از این که تمام هیاتها از جمله ایران و امریکا ابراز می کنند که چنین حسی (نسبت به اهمیت عنصر زمان در مذاکرات وین) دارند.
جوسپ بورل هم تاکید دارد که باید از فرصت مذاکرات وین برای احیای هرچه سریعتر برجام استفاده کرد. او هفته گذشته در نشست وزرای امور خارجه گروه هفت لندن شرکت و تاکید کرد که جایگزین بهتری برای برجام وجود ندارد.
آمریکا در دوره زمامداری دونالد ترامپ با خروج یکجانبه از برجام، تروریسم اقتصادی را با هدف فشار حداکثری علیه مردم ایران اعمال کرد. تهران هم دو سال پس از تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز و اعلام کرد که در صورت رفع تحریمها و اجرای تعهدات سایر طرفهای این توافق، به گونهای که از منافع خود تحت برجام بهره مند شود، به اجرای کامل تعهداتش باز میگردد.
رییس جمهوری جدید آمریکا سیاست پیشین کاخ سفید در قبال ایران را مورد انتقاد قرار داده اما بازگشت به برجام را مشروط به اقدام تهران دانسته و بدون اشاره به اینکه کدام دولت در قبال برجام خلف وعده کرده و از آن خارج شده است، وعده داده که در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام، واشنگتن نیز به این توافق باز خواهد گشت.
جمهوری اسلامی ایران نیز تاکید دارد «هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریمها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این مساله مورد راستی آزمایی ایران قرار گیرد.»
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ساعتی پیش در صفحه توییتر خود نوشت: درحالیکه تلاش میکنیم برجام را در وین احیا کنیم، لازم است به یاد بیاوریم که این مساله چگونه آغاز شد.
وی با اشاره به خروج دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری پیشین آمریکا از برجام در تاریخ 8 مه 2018 (18 اردیبهشت 97) اضافه کرد که یک دلقک سیاه رو 3 سال پیش تعهدات آمریکا در برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد.
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: جو بایدن رییس جمهوری آمریکا باید تصمیم بگیرد که آمریکا به بی قانونی ادامه میدهد یا پایبندی به قانون. تعهد بر دوش آمریکاست نه ایران.
*س_برچسبها_س*