دوشنبه 16 تیر 1404

پاسخ حسین موسویان به ادعای اکونومیست درباره سپاه پاسداران و فرماندهان نظامی

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
پاسخ حسین موسویان به ادعای اکونومیست درباره سپاه پاسداران و فرماندهان نظامی

اقتصادنیوز: حسین موسویان گفت:«سال‌هاست درباره ضرورت بهبود روابط میان ایران و آمریکا صحبت کرده‌ام. البته نظرات من از سوی حاکمیت ایران پذیرفته نشده‌است. اما آنچه اهمیت دارد، واقعیت‌های امروز است.»

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سیدحسین موسویان، دیپلمات پیشین و کارشناس ارشد سیاست خارجی، در گفت‌وگو با «مهدی حسن» خبرنگار و مجری مشهور آمریکایی، به مجموعه‌ای از پرسش‌ها درباره دلایل تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران، نقش ایالات متحده در این حمله، سیاست هسته‌ای کنونی ایران، احتمال تغییر در این سیاست‌ها و همچنین نقش منطقه‌ای ایران در غرب آسیا پاسخ داد.

در پاسخ به این پرسش که آیا تحلیل مجله اکونومیست مبنی بر تسلط سپاه بر کشور پس از حمله اخیر و قدرت‌گیری فرماندهان جوان و رادیکال‌تر را قبول دارد یا نه، موسویان گفت: «مهم نیست که من شخصاً چه چیزی را قبول دارم یا ندارم. من سال‌هاست که نوشته‌ام و گفته‌ام که جنگ پنهان میان اسرائیل و ایران باید متوقف شود.»

وی افزود: «سال‌هاست درباره ضرورت بهبود روابط میان ایران و آمریکا صحبت کرده‌ام. البته نظرات من از سوی حاکمیت ایران پذیرفته نشده‌است. اما آنچه اهمیت دارد، واقعیت‌های امروز است.»

او ادامه داد: «برای نخستین‌بار در تاریخ، آمریکا و اسرائیل به‌عنوان دو کشور اتمی، به تاسیسات هسته‌ای کشوری غیراتمی یعنی ایران حمله کرده‌اند؛ اقدامی که نقض آشکار منشور سازمان ملل و مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.»

وی تصریح کرد: «شورای امنیت حتی یک بیانیه ساده در محکومیت این تجاوز نظامی به خاک ایران صادر نکرد. آژانس نیز که مسئول حفاظت از تاسیسات هسته‌ای کشورهای عضو در برابر حمله نظامی است، هیچ واکنشی نشان نداد؛ در حالی که ایران عضو رسمی آژانس و معاهده NPT است و تمام تاسیسات هسته‌ای‌اش تحت نظارت آژانس قرار دارد.»

موسویان تأکید کرد: «مردم ایران می‌بینند که به کشورشان حمله شده و جامعه جهانی هیچ اقدام مؤثری در دفاع از آنها انجام نداده‌است. طبیعی است که در چنین شرایطی، از نهادهای نظامی خود مانند سپاه و ارتش برای دفاع از تمامیت ارضی حمایت کنند.»

وی در پایان گفت: «با این حال، مسیر آینده به سیاست‌های آمریکا بستگی دارد. اگر ایالات متحده دست از رویکردهای خصمانه خود بردارد، شرایط سیاسی داخلی ایران نیز دستخوش تغییر خواهد شد.»

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید