دوشنبه 1 بهمن 1403

پاسخ قاطع ایران به تروریست‌های «کومله» به مذاق چه کسانی خوش نیامد؟

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
پاسخ قاطع ایران به تروریست‌های «کومله» به مذاق چه کسانی خوش نیامد؟

حمله قاطع ایران به مقر کومله و گروهک‌های تروریستی در شمال غرب، نه تنها خاطر غربی‌ها را آزرد، بلکه واکنش اتحادیه عرب، عربستان و بحرین را نیز به همراه داشت.

به گزارش مشرق، جمهوری اسلامی ایران بارها تروریسم را خطر مشترک برای منطقه، ایران، دولت عراق و دولت ترکیه خوانده و مقامات ایرانی بارها مخالفت خود را با حضور پایگاه‌های نظامی گروهک‌های تروریستی ضد ایرانی و همچنین صهیونیست‌ها در منطقه کردستان عراق اعلام کرده و به کرات به مقامات دولت مرکزی عراق و همچنین منطقه کردستان عراق یادآور شده‌اند که این اقدامات به هیچ وجه از سوی ایران قابل تحمل نیست و این گروهک‌ها باید خلع سلاح شده و این پایگاه‌ها هم برچیده شوند. در همین راستا و در حالی که این هشدارها مورد توجه قرار نگرفت و در پی تعرضاتی که اخیرا عوامل این گروهک‌های تروریستی در مرزهای ایران صورت دادند، در هفته اخیر شاهد دو حمله موشکی به مقر این گروهک‌ها بودیم.

این تعرضات مکرر از سوی این گروهک‌های تروریستی به خاک ایران در حالی صورت می‌گیرد که خود مقامات عراقی نیز بارها بر این نکته تأکید داشته‌اند که این کشور اجازه تهدید جمهوری اسلامی ایران از خاکش را نخواهد داد. آنگونه که در سفر اخیر فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق (+) در هفتم شهریور ماه به تهران وی در گفت‌وگو با امیرعبداللهیان تأکید کرد که کشورش اجازه تهدید جمهوری اسلامی ایران از خاک عراق را نخواهد داد.

در راستای این هشدارها نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دوم مهرماه سال‌جاری حملاتی علیه مواضع گروهک‌های تروریستی کُرد در شمال عراق انجام داد. روابط عمومی نیروی زمینی سپاه شنبه دوم مهر ماه در این خصوص اعلام کرد: «در پی تعرضات روزهای گذشته عوامل گروهک‌های تروریستی و ضد انقلاب وابسته به استکبار جهانی و لانه کرده در اقلیم شمال عراق مبنی بر عبور از مرزهای جمهوری اسلامی ایران و مورد حمله قرار دادن برخی پایگاه‌های مرزی کشورمان با پاسخ قاطع رزمندگان اسلام همراه شده است.»

دومین حمله نیز چهار روز بعد صورت گرفت و روز چهارشنبه ششم مهر ماه سال‌جاری قرارگاه حمزه سیدالشهدای نیروی زمینی سپاه با موشک‌های نقطه‌زن و پهپادهای انهدامی، چند مقر تروریست‌های تجزیه‌طلب را در اقلیم شمال عراق هدف قرار داد. روابط عمومی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای با اشاره به آغاز مرحله جدید عملیات علیه مواضع و مقرهای گروهک‌های تروریستی ضدایرانی در مناطقی در عمق اقلیم شمال عراق تاکید کرد: عملیات تا دفع موثر تهدید و برچیده شدن مقرهای گروهک‌های تروریستی با قاطعیت ادامه خواهد داشت.

نیروی زمینی سپاه هم یک روز بعد (هفتم مهر ماه) با صدور اطلاعیه‌ای درباره موشک‌باران مقر تروریست‌های مستقر در اقلیم شمال عراق تأکید کرد: در پی تشدید شرارت‌های دامنه‌دار گروهک‌های تجزیه طلب و تروریست از مبدا اقلیم شمال عراق و به دنبال اثبات نقش و دخالت مستقیم، بی پرده و آشکار برخی گروهک‌های تجزیه طلب تروریستی در آشوب‌های اخیر و همچنین کشف و خنثی سازی یکی از بزرگترین دسیسه‌های خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای ایران توسط گروهک تروریستی کومله و به دنبال بی اعتنایی اقلیم شمال عراق به تذکرات و اخطارها برای برچیدن و جمع آوری مقرهای این تروریست‌ها، نیروی زمینی سپاه در واکنشی قاطع و تلافی جویانه، مراکز و مقرهای شناسایی شده آنان که ماموریت تولید و پشتیبانی از شرارت‌های اخیر را نیز دنبال می‌کردند، زیر آتش سنگین قرار داد.

یک منبع آگاه نظامی هم گفت: «این حملات از بعد شدت و دامنه بسیار کم سابقه و کوبنده بوده و آسیب‌های جدی به مقر تروریست‌ها وارد کرده، به طوری که مقر اصلی گروهک‌های تروریستی و دفاتر آن‌ها تخریب شد». وی افزود: در این حملات یگان‌های موشکی، پهپادی و توپخانه‌ای سپاه شرکت داشتند.»

در پی دور جدید حملات نیروی زمینی سپاه علیه مواضع گروهک‌های تجزیه طلب در شمال عراق، یک عضو ارشد گروهک تروریستی «کومله» در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز از تلفات و خسارات این حمله خبر داد.

با وجود شرارت‌های این گروهک‌ها علیه ایران، حمله اخیر به مقر این گروهک‌های تروریستی به مذاق برخی خوش نیامد، از آمریکا و آلمان گرفته تا عربستان سعودی و اتحادیه عرب. آنگونه که وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیه‌ای (+) حملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع تروریست‌های کومله را محکوم کرد. در این بیانیه عنوان شده بود که حملات علیه گروهک تجزیه‌طلب کومله، تهدیدی برای امنیت و ثبات عراق است و همه کشورها باید مقابل ایران بایستند. بحرین هم همچون همیشه دنباله روی عربستان، به این قضیه واکنش نشان داد و در این زمینه اقدام به صدور بیانیه کرد.

وزارت خارجه آمریکا هم روز چهارشنبه ششم مهر ماه در بیانیه‌ای ایران را به استفاده از موشک و پهپاد علیه منطقه کرستان عراق و نقض حاکمیت این منطقه متهم و اعلام کرد: «ما در برابر این گستاخانه به مردم و دولت عراق در کنار آنها می‌ایستیم.»

علاوه بر این، وزارت خارجه آمریکا هفتم مهر ماه تأیید کرد که یکی از اتباعش در حمله روز چهارشنبه ششم مهر ماه نیروی زمینی سپاه به گروهک‌های تجزیه‌طلب در شمال عراق کشته شده است. یک مقام وزارت خارجه آمریکا ضمن تأیید کشته شدن این تبعه آمریکایی و بدون اشاره به هویتش اعلام کرد: «ما همچنان نقض حاکمیت و تمامیت ارضی عراق توسط ایران را محکوم می‌کنیم.»

از سوی دیگر، اتحادیه عرب نیز حملات موشکی ایران به مواضع گروهک‌های تروریستی در شمال عراق را محکوم کرد و «جمال رشدی»، سخنگوی اتحادیه عرب در بیانیه‌ای در این زمینه عنوان کرد: «ایران باید برای قوانین بین‌المللی و اصل همسایگی خوب احترام قائل باشد و از اقدام به گونه‌ای که امنیت و ثبات عراق را تضعیف می‌کند، دست بردارد».

علاوه بر این، وزارت خارجه آلمان نیز در این خصوص واکنش نشان داد و این اقدام ایران را محکوم کرد.

این بیانیه‌های مداخله جویانه البته با واکنش «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه روبرو شد و او روز جمعه هشتم مهر ماه ضمن محکوم کردن این بیانیه‌های مداخله جویانه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای دفاع از امنیت ملی در برابر اقدامات تجاوزکارانه از مبدأ هر قلمرویی محفوظ می‌دارد و قاطعانه با هرگونه اقدام تروریستی مقابله می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران کرارا از مقامات دولت مرکزی عراق و همچنین مسؤولان اقلیم خواسته است تا با اعمال حاکمیت سرزمینی و برخورد حداکثری، مانع از فعالیت عناصر و گروه‌های تجزیه طلب و تروریست که علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند، شوند. جمهوری اسلامی ایران در مقاطع مختلف چه در قالب یادداشت رسمی و چه ملاقات‌های متعدد در تهران، بغداد و اربیل، اعتراض شدید خود نسبت به میزبانی اقلیم و تحرکات گروه‌های تروریستی ضدایرانی از مبدأ خاک عراق در منطقه اقلیم را اعلام کرده و بی‌گمان نمی‌تواند بپذیرد که از مجاورت مرزهای خود مورد تهدید واقع شود.

کنعانی تصریح کرد: همانطور که قبلا هم هشدار داده شده، جمهوری اسلامی ایران بر اساس قواعد حقوق بین‌الملل و مفاد منشور ملل متحد، حق خود برای دفاع از امنیت ملی در برابر اقدامات تجاوز کارانه از مبدأ هر قلمرویی را محفوظ می‌دارد و قاطعانه با هرگونه اقدامات تروریستی مقابله می‌کند.

در همین خصوص «علیرضا تقوی‌نیا» کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگویی با روزنامه فرهیختگان اظهار داشت: سابقه ارتباط احزاب کردی با رژیم‌صهیونیستی، امر پوشیده‌ای نیست. منتها از آنجا که حزب کومله و حزب دموکرات سابقه دشمنی و جنگ مسلحانه با جمهوری اسلامی دارند، این برای موساد و سازمان سیا فرصتی است تا بتوانند با همکاری این احزاب، نیات مغرضانه و شوم خود نسبت به جمهوری اسلامی ایران را عملی کنند. اما نکته قابل‌توجهی که باید بر آن تاکید داشته باشیم، این است که حزب کومله و حزب دموکرات (به‌طور کم‌رنگ‌تر) احزاب سوسیالیستی چپ هستند. ایدئولوژی اینها، ایدئولوژی سوسیالیستی است اما برای رسیدن به اهداف‌شان با امپریالیسم آمریکا و اشغالگران صهیونیست همکاری می‌کنند. این نکته خیلی مهمی است که باید به آن اشاره شود. نشان‌دهنده نیات منافقانه این احزاب در ادعاها و اعمال‌شان است.

وی درباره حملات اخیر سپاه بیان کرد: پیام این حملات اخیر آن است که جمهوری اسلامی، هیچ‌گونه مسامحه‌ای با ناامنی در مرزهای خود ندارد. هرگونه اقدامی که امنیت ملی او را دچار خدشه کند با قدرت و قاطعیت پاسخ داده می‌شود و آنها نخواهند توانست در اطراف کشور جای پای مستحکم و ایمنی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران پیدا کنند.(بیشتر بخوانید)

* هشدارهای مکرر ایران

12 مهر ماه 1400 نیز سعید خطیب‌زاده سخنگوی سابق وزارت امور خارجه درباره اقدامات نظامی ایران علیه برخی گروهک‌های تروریستی در منطقه کردستان عراق گفت: ایران در قبال برخی اقدامات گروهک‌های تروریستی ورشکسته‌ای که در اقلیم کردستان بر علیه ملت ایران و جمهوری اسلامی ایران عملیات می‌کردند، یک صبر راهبردی را همراه با درایت نیروهای نظامی و دستگاه دیپلماسی داشتند که این در مسیر حل و فصل باشد. پیام قاطعی که ایران به دوستان خود در دولت عراق و اقلیم کردستان ارسال کرده این است که این مسیر و اقدامات تروریستی دیگر نمی‌تواند ادامه یابد. نمی‌شود در مرزهای اقلیم کردستان عراق و در عراق، شاهد حضور پایگاه‌های نظامی توسط گروهک‌های تروریستی ضد ایران باشیم. نمی‌توانیم شاهد برقراری پایگاه‌های نظامی باشیم که در آنها گروهک‌های تروریستی برای حمله به ایران مورد تعلیم و تربیت نظامی قرار می‌گیرند. این نه تنها با حسن همجواری مغایرت دارد بلکه مخالف اصول بین‌الملل است. ایران بیش از این نمی‌تواند صبر کند، به دوستان در دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان گفته شده که این اقدامات به هیچ وجه از سوی ایران دیگر قابل تحمل نیست و اینها باید خلع سلاح شده و این پایگاه‌ها برچیده شوند.

خطیب‌زاده بیان کرد: اگر این گروهک‌ها به عنوان پناهنده در خاک عراق هستند باید رفتار مدنی داشته باشند و این قرارگاه‌ها باید ذیل قرارگاه‌هایی که سازمان ملل به آنها نظارت می‌کند قرار بگیرند و اگر هم سوءاستفاده‌هایی صورت می‌گیرد اقلیم و دولت مرکزی عراق باید بلافاصله به وظایف قانونی خود عمل کرده و اینها را خلع سلاح کنند.

وی با اشاره به بند هفت قانون اساسی عراق مبنی بر این‌که مرز و سرزمین عراق نمی‌تواند پایگاه تروریستی و پایگاهی برای ضربه به کشورهای همسایه باشد، اظهار داشت: متاسفانه سال‌هاست در منطقه اقلیم این موضوع رعایت نشده است. البته دوستان ما در اقلیم و عراق به صورت عمومی و خصوصی گفتند که تلاش می‌کنند، ولی اینها کافی نیست. این مطالبه جدی ماست و آن را تا آخر پیگیری جدی خواهیم کرد. این پایگاه‌ها باید برچیده شده و این گروهک‌ها خلع سلاح شوند و بیش از این تحمل این دست اندازی‌های بچه‌گانه را در مرزهای خود در ناحیه شمال غرب نداریم.

سخنگوی سابق وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی در این خصوص بیان کرد: آن‌چه ایران انجام داده حملات به اقلیم کردستان نیست، حمله به پایگاه‌های تروریستی است که در خاک عراق بر علیه ایران چندین سال است عملیات می‌کنند. این با ادعای دوستی نمی‌خواند که پایگاهی در اختیار گروهک‌های تروریستی قرار داده شود و آموزش ببیند و از کولبرها پول بگیرند و به مرزبان ما حمله کنند. این قابل تحمل نیست و یک مطالبه بسیار جدی و دقیق است. صبر راهبردی ایران درباره این گروهک‌های تروریستی ورشکسته تمام شده است. اقلیم کردستان باید تصمیم بگیرد که می‌خواهد میزبان این گروهک‌ها باشد. اینها باید یا خلع سلاح بشوند یا دولت اقلیم و دولت مرکزی به عنوان متعهد اصلی آنها را خلع سلاح کند.

* فعالیت‌های این گروهک‌های تروریستی با حسن همجواری همخوانی ندارد

خطیب‌زاده 19 مهر ماه 1400 نیز در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره حضور گروهک‌های تروریستی در خاک عراق اظهار داشت: ما بارها به دوستان خود در اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق گفته‌ایم که فعالیت‌های این گروهک‌های تروریستی با حسن همجواری همخوانی ندارد. من هفته پیش در ارتباط با این موضوع به صورت مفصل صحبت کردم. تأکید کردم که ما پیام قاطعی را از سوی ایران در این زمینه ارسال کرده‌ایم و تأکید کرده‌ایم که باید پایگاه‌های فعالیت‌های این گروهک‌های تروریستی جمع شود و این‌ها نمی‌تواند منبع ناامنی علیه ما باشد هم اقلیم می‌داند و هم دولت مرکزی عراق و این اقدامات با حسن همجواری همخوانی ندارد. این پایگاه دیگر نمی‌تواند منبع ناامنی علیه ایران باشد و هرجا لازم باشد به این گروهک‌ها پاسخ داده می‌شود. (بیشتر بخوانید)

* تحمل نمی‌کنیم کانونی در نزدیکی مرزهایمان کانون دسیسه، توطئه، خرابکاری و اعزام گروه‌های تروریستی به داخل ایران باشد

اسفند ماه سال گذشته نیز حمله موشکی به اربیل صورت گرفت که سعید خطیب‌زاده در این باره گفت: به هیچ وجه پذیرفته نیست که یکی از همسایگان ما که روابط عمیقی و در سطوح مختلف تعامل با ما دارد کانون ایجاد تهدید برای ایران باشد. این کانون تهدید شدن به یک کشور ثالث برنمی‌گردد. رژیم صهیونیستی متاسفانه بارها و بارها از داخل خاک عراق ناامنی ایجاد کرده و برخی تجمعات ضد انقلاب در اقلیم کردستان و گروهک‌های تروریستی در آن منطقه صورت گرفته است. از این تریبون به دولت مرکزی عراق تذکر داده شد و در خفا بارها به آنها گفته شده اجازه ندهید مرزهای عراق مرزهای ناامنی برای همسایه شما باشد.

وی گفت: ایران تحمل نمی‌کند کانونی در نزدیکی مرزهایش کانون دسیسه، توطئه، خرابکاری و اعزام گروه‌های تروریستی به داخل ایران باشد چه توسط گروهک‌های ضد انقلاب و گروهک‌های تروریستی و چه توسط رژیم صهیونیستی در داخل اقلیم. در ملاقات‌ها گفته شده و در حقوق بین‌الملل کاملا شناخته شده است. انتظار جمهوری اسلامی ایران از دولت مرکزی عراق این است که یک بار برای همیشه به این وضعیت پایان دهد و اجازه ندهد مرزهایش مورد سوءاستفاده قرار بگیرد به ویژه با تمام ادعاهایی که درباره ارتقای روابط در سطوح جدیدی بین دو کشور وجود دارد. رژیم اشغالگر قدس بداند نسبت به تک‌تک نقاطی که در آن حضور دارد اشراف اطلاعاتی داریم. اگر امروز به صورت آشکار اعلام می‌شود که پیام دقیقی را دریافت کند، والا از موارد قبلی کاملا آگاه است.

منبع: فارس