پاسخ نظامی عالی بود الان وقت مقابله دیپلماتیک است
تهران - ایرنا - این روزها بسیاری از مردم جامعه به دنبال ترور سپهبد سلیمانی منتظر انتقامی سخت از آمریکا بودند و این امر در صحبتهای مردم به وضوح مشاهده میشد. امری حساس و مهم که قطعا مناسبات جهانی را تحت تاثیر قرار میداد و اقتصاد جهان را نیز زیر و رو میکرد. واکنشی که بالاخره رقم خورد. واکنشی که از منظر بسیاری هدفمند و فکر شده بود. واکنشی که هم انتظارات جامعه و مردم دردمند را کنترل...
در بخشب از گفت و گوی روزنامه آرمان با علی بیگدلی کارشناس مسائل سیاسی، می خوانیم: نکتهای که در اینجا مهم است و باید منتظر آن بود این است که واکنش آمریکا در قبال این حمله موشکی چه خواهد بود. واکنش و سخنرانیهای دونالد ترامپ در آینده نزدیک این مساله را شفافتر میکند.
پاسخ موشکی به ترور سپهبد سلیمانی را چگونه ارزیابی میکنید؟
حمله موشکی سپاه پاسداران پاسخ مناسبی به انتظارات مردم و جامعه بود که هر روز فوران بیشتری میکرد و دولت را نیز در یک موقعیت حساس قرار داده بود. بنابراین بالا رفتن سطح انتظارات اجتماعی، حکومت را موظف میکرد که دست به اقدامی قابل توجه بزند تا این انتظارات بیپاسخ نماند. آنچه که اتفاق افتاد و من نیز این پاسخ را مناسب و خوب میدانم و آن را تایید میکنم توانست در این زمینه کارساز واقع شود. نکتهای که در اینجا مهم است و باید منتظر آن بود این است که واکنش آمریکا در قبال این حمله موشکی چه خواهد بود. واکنش و سخنرانیهای دونالد ترامپ در آینده نزدیک این مساله را شفافتر میکند.
جمهوری اسلامی ایران پس از واکنش نظامی در عرصه سیاسی و دیپلماتیک چه گامهایی باید بردارد؟
مسیرهای دیپلماتیک و حقوقی همچنان باز است و این حق کشور ماست که در این زمینهها نیز جنایت آمریکا را پیگیری کند. جمهوری اسلامی ایران هم میتواند این مساله را در سازمان ملل مطرح کند و هم شکایتی در دادگاه بینالمللی لاهه علیه آمریکا مطرح کند زیرا این اقدام قطعا و به وضوح تروریستی بوده است و سپهبد سلیمانی با دعوت رسمی مقامات دولت عراق به این کشور سفر کرده است. انتظارات مردم پس از برخی سخنرانیها و به خصوص پس از تشییع میلیونی سپهبد سلیمانی به شدت بالا رفت که ارزیابیها نشان میدهد این انتظارات با حمله موشکی به پایگاه آمریکا در عراق تا حدود زیادی کنترل شد و من معتقد هستم واکنش نظامی باید در همین حد باقی بماند.
تاثیر این حمله موشکی بر جایگاه ایران در منطقه چه خواهد بود؟
برای پاسخ به این سوال باید منتظر ماند و مشاهده کرد که آمریکا چه واکنشی از خود نشان میدهد زیرا رابطه جمهوری اسلامی ایران با برخی کشورهای منطقه در گرو رابطه ایران با ایالات متحده است. اظهارات ترامپ و سیاستهای دولت آمریکا از این پس نقش بسزایی در این امر خواهد داشت زیرا تقریبا تمامی کشورهای حاشیه خلیج فارس بدون اجازه آمریکا هیچ کاری انجام نمیدهند. قطعا جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه حضور میلیونی مردم در خیابان و به پشتوانه هدف قرار دادن پایگاههای نظامی آمریکا قدرت خود را در منطقه به رخ همگان کشید و قطعا از این پس کشورهای منطقه حساب بیشتری از ایران میبرند و دیگر نیازی نیست که کشور خود را درگیر یک حادثه نظامی دیگر کند. مهمترین نشانه این امر نیز همان مصوبه پارلمان عراق بود که به نفع سیاستهای جمهوری اسلامی در منطقه بود و حکم به اخراج نیروهای آمریکایی از عراق داد. حتی اگر این مصوبه در کوتاه مدت اجرایی نشود اما باز هم یک برگ برنده برای کشور در عرصه دیپلماتیک است. باید به این نکته توجه ویژه داشت که اتحادی که در داخل کشور ایجاد شده است از هر دست آوردی برای ایران مهمتر است و خود به تنهایی میتواند در عرصه بینالمللی نیز اثرات مثبتی برای کشور داشته باشد.
منبع: روزنامه آرمان امروز *س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*