دوشنبه 1 بهمن 1403

پژمانفر: مجلس یازدهم در حوزه نظارت بهتر از مجلس دهم نبوده است / اقدامات بی‌برنامه و نابسامان داخلی دولت، عمدی است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
پژمانفر: مجلس یازدهم در حوزه نظارت بهتر از مجلس دهم نبوده است / اقدامات بی‌برنامه و نابسامان داخلی دولت، عمدی است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت هشت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران، در پی مذاکرات اخیر وین، همایش بزرگ وین نان نمی‌شود، با حضور چندین تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در بخش دوم این همایش نصرالله پژمانفر، نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل 90 به بیان نکات و مباحث خود پیرامون مذاکرات اخیر پرداخت. نصرالله پژمانفر در بخش سوم همایش وین نان نمی‌شود،...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت هشت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران، در پی مذاکرات اخیر وین، همایش بزرگ وین نان نمی‌شود، با حضور چندین تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در بخش دوم این همایش نصرالله پژمانفر، نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل 90 به بیان نکات و مباحث خود پیرامون مذاکرات اخیر پرداخت.

نصرالله پژمانفر در بخش سوم همایش وین نان نمی‌شود، گفت: اساسا باید گفت در مقابل جریان استکبار چگونه باید وارد صحنه شویم؟ به عنوان مثال زمانی که رژیم اشغالگر قدس، در منطقه به وجود آمد، خیلی از گروه‌های مختلف در مقابل این جریان ایستادند و دانستند که تنها راه ایستادگی و مقاومت است. اما در طی این سال‌ها گروه‌هایی از بین انان به وجود آمدند که به سازش و گفتگو روی آوردند و ضربات و حمله‌های بعد از آن را دیدند و از آن درس نگرفته و کار تا جایی پیش رفت که بخشی از خاک سوریه و لبنان هم تصرف شد.

رئیس کمیسیون اصل 90 افزود: ما اگر در جمهوری اسلامی این مسیر اشتباه را نرفته بودیم، می‌توانستیم یک مسیر پر از رفاه را برای مردم ایجاد کنیم. به شرط اینکه پای میز مذاکره قوی حضور داشته باشیم، می‌توانیم از کره جنوبی یا ژاپن هم جلوتر برویم و امتیازات بیشتری بگیریم. اشتباه ما این بود که مسیری را رفتیم که هیچ‌گونه عایده‌ای برای ما نداشت. آقای روحانی در تمامی بخش‌ها به این قائل بود که اگر ما مشکلی داریم، باید از بیرون و فقط آمریکا مسائل خود را حل کنیم. حتی مسئله آب خوردن مردم را نیز به این مسئله گره زدند.

وی بیان کرد: در مجلس نهم از جمله افرادی که جلوی موضوع برجام ایستاد و با آن مخالف کرد، بنده بودم. ما میز حل مسئله را جابه‌جا کرده‌ایم و به سراغ راهکار غلط رفته‌ایم. عده‌ای نیز می‌گفتند که باید اعتماد آمریکایی‌ها را جلب کنیم تا بتوانیم مسائل خود را حل کنیم. از طرف دیگر مردم نیز امیدوار به حل مسائل شدند که البته در واقعیت هیچ‌موقع اتفاق نیفتاد. یعنی به مدت هشت سال تمامی فرصت‌های کشور از دست رفت و نتایج خاصی حاصل نشد.

برخی از فعالیت‌های بی‌برنامه و نابسامان دولت، عمدی بوده است پژمانفر در ادامه با اشاره به برخی ظرفیت‌های داخلی از دست رفته، گفت: ما یازده تن اورانیوم غنی شده و سانتریفوژ‌های پیشرفته‌ای داشتیم که می‌توانستیم از ظرفیت‌های آن به شدت استفاده کنیم. کار را به جایی رساندند که کشور در اولیات و بدیهیات خود نیز متوقف شده است. کشوری که سالیات سال بود جشن خودکفایی گندم می‌گرفت، در حال حاضر درگیر واردات گندم است و بیشتر از پنجاه درصد نیاز گندم ما با واردات، برطرف می‌شود. این مسائل را نمی‌توان به ضعف مدیریت ربط داد و اتفاقا بابرنامه این موضوعات اتفاق افتاده است و تصادفی نبوده است. با روندی که دولت طی کرد، توانمندی هسته‌ای، امنیت غذایی و... را از ما گرفتند و اگر ایستادگی بر مسئله نظامی اتفاق نمی‌افتاد، اتفاقی که در لیبی افتاد، اینجا نیز تکرار می‌شد. تمام تلاش بر این است که کشور راهی جز این نداشته باشد.

او در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر به تمام جامعه القا شده است که راه حل مسائل در داخل نیست و در خارج از کشور است. من از مجلس نهم با این مسئله مخالف بودم و این روند را مسیر اشتباهی می‌دانستم و دوستان زیادی نیز به ما حمله کردند. افرادی که خودشان را کدخدای اصولگرایی و انقلابی می‌دانند، در زمان تصویب برجام، موافق آن بودند. در مجلس نهم که مجلس اصولگرایان بود، عده‌ای جزؤ تندرو‌های مجلس بودند و همیشه با این برچسب به آنان حمله می‌کردند. وی افزود: مجلس یازدهم در حوزه قانون‌گذاری بسیار خوب و به موقع عمل کرد، اما در موضوع نظارت نمره بالاتر از مجلس دهم خواهد گرفت. به عبارتی مجلس یازدهم در حوزه نظارت و بررسی تخلفاتی که در بخش قوانین انجام می‌شود، مجلس موفقی نبوده است.

هیئت رئیسه در گزارش بودجه دست برده است رئیس کنیسیون اصل 90 با تأکید بر برخی دستکاری‌ها در گزارش بودجه گفت: کمسیون اصل 90 لایجه بودجه را بررسی کرد و قابل تأیید ندانست و به همین دلیل گزارشی برای قرائت در صحن علنی تدیون شد که هیئت رئیسه (رئیس مجلس شورای اسلامی) در این گزارش ما دست بردند و یک بند را از گزارش حذف کردند. مثلا درمورد ورود آقای گروسی به کشور، ورود پیدا کردیم و بررسی‌های لازم را انجام دادیم. ما صلاح نمی‌دانستیم که درمورد قانون الحاقی لغو پروتکل‌های الحاقی سه ماه به تعویق بیفتد، اما شورای عالی امنیت ملی مصلحت دیگری سنجید.

وی در ادامه بیان کرد: بخش قابل تأملی از درآمد‌های پیش‌بینی شده در لایحه بودجه، قابل تحقق نیست و ترازی که بسته شده است، به سراغ جیب مردم خواهد رفت. یکی از اشکالاتی که وجود داشت این بود که جداول چاپ نشد و در اختیار نمایندگان قرار نگرفت و این تخلف است. بعد از آنکه کلیات لایحه بودجه بسته شد و دیگر نباید دستی در ان برده می‌شد، با این حال تغییراتی در آن ایجاد شد.

پژمانفر در پایان افزود: بخشی از گزارشی که دستگاه قضا از مداخلات دولت در موضوع ارز تدوین کرد را ما برای آنان تهیه و ارسال کردیم. این مسئله واضحی است که مداخلات ارزی در دولت به صورت عادی و طبیعی انجام می‌شود. آن روزی که آقایان روحانی و ظریف، به دروغ به ملت گفتند که بالمره تمامی تحریم‌ها برطرف می‌شود، کسی جلوی آنان را نگرفت. امام چرا مردم نسبت به این مسئله واکنش نشان می‌دهند؟ چون ما نتواسنته‌ایم این مسئله را برای مردم روشن و تبیین کنیم.