یک‌شنبه 4 آذر 1403

پیام شهردار تهران به سفرای خارجی در ایران به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پیام شهردار تهران به سفرای خارجی در ایران به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس

تهران - ایرنا - شهردار تهران به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس و روز جهانی صلح خطاب به سفرا، روسای نمایندگی‌های سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین‌المللی مقیم در ایران پیامی صادر کرد.

به گزارش ایرنا، پیروز حناچی روز دوشنبه در این پیام نوشت: امروز، 31 شهریور - 21 سپتامبر مصادف با آغاز هفته دفاع مقدس و روز جهانی صلح است. ملت شریف ایران، طی سده‌های گذشته بارها آماج هجوم نیروهای بیگانه قرار گرفته، و خیل عظیم مردان و زنان غیور این کشور در عین مظلومیت، استوار به دفاع از این مرز و بوم همت گماشته‌اند. جنگ تحمیلی و هجوم نیروهای حزب بعث عراق در چنین روزی در سال 1359 نیز سند همین مظلومیت و شجاعت است.

وی ادامه داد: در این جنگ که هشت سال به طول انجامید، ایرانیان ثابت کردند که اگرچه تهاجم نظامی را به عنوان بخشی از سیاست خارجی خود دنبال نمی‌کنند و بر روابط صلح‌آمیز و دوستانه با همسایگان و دیگر ملت‌ها تاکید دارند، اما در برابر زورگویی و حمله به خاک ایران عزیز و ارزش‌های آن نه تنها ساکت نمی‌نشینند، بلکه با تمام قوای خود به دفاع از آن برخواهند خواست.

حناچی نوشت: جنگ تحمیلی به شهادت و جانبازی صدها هزار نفر از بهترین فرزندان ایران انجامید. طی این جنگ، ده‌ها شهر ایران بمباران، و بیش از 2500 تن انواع سلاح‌های شیمیایی علیه ایران، نه تنها در میادین جنگ، که حتی علیه غیرنظامیان در شهرها و روستاها به کار گرفته شد. جامعه جهانی، گرچه به تقصیر صدام در آغاز جنگ و به ویژه کاربرد سلاح‌های شیمیایی آگاه بود، اما نه تنها اقدامات کافی برای توقف این تجاوز را اتخاذ نکرد، بلکه حتی در مواردی شریک صدام در تهیه یا تولید انواع سلاح از جمله سلاح شیمیایی شد.

شهردار تهران افزود: برغم این همدستی علیه ایران، ایران همواره بر اولویت صلح بر جنگ، در عین مسلم دانستن حق دفاع خود طبق اصول بین‌المللی مانند ماده 51 منشور ملل متحد تاکید کرد و هیچ‌گاه پا از قواعد حقوق بشردوستانه بین‌المللی فراتر نگذاشت.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، کاربرد دهشتناک سلاح‌های شیمیایی علیه ایران هیچ‌گاه منجر به مقابله به مثل و استفاده از این سلاح‌ها از سوی ایران نگردید زیرا صلح‌دوستی و احترام به حقوق انسانی و همبستگی یکی از مفاهیم اساسی در دین و فرهنگ ایران‌زمین است. مثلا آنجایی که امام علی (علیه‌السلام) مدارا با مردم را میوه خرد و مدارا با دشمن را کمال دوراندیشی می‌داند یا سعدی، استاد سخن که از همبستگی جامعه بشری و یکی بودن رنج‌های آنان سخن می‌گوید.

شهردار تهران معتقد است: امنیت شهر تهران را نمی‌توان از امنیت کشور عزیزمان ایران تفکیک کرد و هر اقدامی در حوزه صلح و امنیت ملی در سطح کشوری و شهر تهران به طور مستقیم بر یکدیگر اثرگذارند.

وی ادامه داد: اداره صلح‌آمیز شهر تهران از اولویت‌های مدیریت جدید تهران بوده است. در این معنا، صلح به فراتر از نبود جنگ و به فراهم کردن شرایط بهره‌برداری و مشارکت همگان در شهر برای دستیابی به حداکثر ظرفیت‌های خود تعریف می‌شود.

حناچی نوشت: شهرداری تهران با شعار «تهران، شهری برای همه» تلاش دارد که از مدیریت خدماتی و عمرانی فراتر رود و با بهبود کیفیت زندگی تمامی شهروندان، فارغ از سن و جنسیت و قومیت، تهران را به شهری پایدار تبدیل کند. مدیریت صلح‌آمیز شهر تهران یعنی تبدیل تهران به شهری تاب‌آور و پایدار که فرصت حضور همگان را فراهم می‌سازد. در همین راستا، مفتخرم که همکاران من در شهرداری تهران و سازمان‌های تابعه تمامی تلاش خود را برای تحقق عدالت اجتماعی و افزایش مشارکت شهروندی به کار می‌گیرند.

وی خاطرنشان کرد: گرچه خصومت‌ها با کشور عزیزمان ایران هنوز پایان نیافته است، اما ما به تعهد خود برای دستیابی به جهانی صلح‌آمیزتر پایبندیم و علی‌رغم وجود دشواری‌های فراوان آن‌چنان که جناب مولانا می‌گوید چراغ خود را برای رسیدن به صلح برمی‌افروزیم.

*س_برچسب‌ها_س*