جمعه 9 آذر 1403

پیشرفت 55 درصدی مرحله دوم ساخت مسکن محرومان خراسان جنوبی / رونقی که به روستاها و کارگاه‌های ورشکسته تولیدی برگشت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
پیشرفت 55 درصدی مرحله دوم ساخت مسکن محرومان خراسان جنوبی / رونقی که به روستاها و کارگاه‌های ورشکسته تولیدی برگشت

آسمانی‌مقدم گفت: یکی از طرح‌های بزرگی که طی دو سال اخیر در بنیاد مسکن خراسان جنوبی برای محرومان انجام گرفت، ساخت 11 هزار واحد مسکونی محرومان با تسهیلات ارزان قیمت 15 ساله و کمک بلاعوض 25 تا 30 میلیون تومانی بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، یکی از نهادهای انقلابی است که در اوایل انقلاب و در 21 فروردین‌ماه سال 1358 به دستور مستقیم امام خمینی (ره) تأسیس شد تا نسبت به تأمین مسکن محرومان در شهرها و به خصوص روستاها اقدام کند و متولی توسعه و عمران مناطق محروم باشد.

با توجه به فقر جوامع روستایی به خصوص در استان محروم و دچار خشکسالی خراسان جنوبی، طی سال‌های اخیر موج مهاجرت‌ها و خالی از سکنه‌شدن روستاها، شدت بیشتری گرفته است. اما در این شرایط نیاز است تا برای ماندگاری مردم در روستاها و از طرف دیگر توانمندی آن‌ها برای رفع نیازهای اقتصادی و معیشتی، اقدام درخوری انجام شود. در همین خصوص بنیاد مسکن انقلاب اسلامی طرح‌های مناسبی را اجرا کرده و توانسته امید به ماندگاری در روستاها را ایجاد کند.

این نهاد انقلابی جهت تامین مسکن محرومان، انقلاب و تحول گسترده‌ای را رقم زده و باعث شده تا حالا سقف‌های خشتی و گلی لرزان، جای خود را به سکونتگاه‌های مقاوم و قابل اعتماد بدهد.

خانه‌دارکردن مردم سه روستای خراسان جنوبی سنگ بنای طرح مسکن محرومان در کشور

علی‌اصغر آسمانی‌مقدم مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و رئیس شورای مرکزی بسیج مهندسین خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مناطق محروم و برای خانواده های کم برخوردار، خدمات متعددی ارائه می کند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: یکی از طرح های بزرگی که طی دو سال اخیر در بنیاد مسکن خراسان جنوبی برای محرومین انجام داد، ساخت 11 هزار واحد مسکونی محرومین با تسهیلات ارزان قیمت 15 ساله و کمک بلاعوض 25 تا 30 میلیون تومانی بوده است.

آسمانی مقدم در تشریح جزئیات این طرح، گفت: با توجه به محرومیت شدید سه روستای ذکری، جلاران و گل نی، از هر امکانات بهداشتی، آموزشی، اشتغال و منزل مسکونی، در استان تصمیم گرفته شد تا با تامین اعتباراتی از کمیته امداد، بهزیستی و حساب صد امام (ره) و ارائه کمک های بلاعوض، برای اهالی این روستاها منزل مسکونی ساخت شود.

رئیس شورای مرکزی بسیج مهندسین جنوبی ادامه داد: در این خصوص 64 واحد مسکونی در این سه روستا ساخته شد و علاوه بر آن طرح هادی روستا و طرح های کشاورزی و فنی و حرفه ای هم در جهت اشتغال افراد اجرا شد و این روستاها از حالت مردگی نجات پیدا کردند.

وی بیان کرد: اقدامات انجام شده در این سه روستا سنگ بنای ساخت مسکن محرومین و ارائه کمک های بلاعوض ساخت مسکن در کشور شد، چرا که نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در سفر اسفندماه سال 1397 خود به خراسان جنوبی، با دیدن کلیپ تهیه شده از اقدامات انجام شده در این روستاها، ساخت 10 هزار واحد مسکن محرومین در استان را مصوب و اجرای آن را در روستای هج و نج کلنگ زنی کرد که از این تعداد 5 هزار واحد سهم بنیاد مسکن و 5 هزار واحد هم سهم کمیته امداد امام خمینی (ره) بود.

ساخت پنج هزار واحد مسکن محرومین طی یک سال

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیان کرد: ساخت این واحدها از ابتدای سال 1398 شروع شد و تا پایان آن سال نیز تمام 5 هزار واحد تعهد شده توسط بنیاد مسکن به بهره برداری رسید. این واحدها با زیربنای میانگین 60 مترمربع حدود 75 تا 80 میلیون تومان برای متقاضیان هزینه داشته است که در این خصوص 40 میلیون تومان تسهیلات 15 ساله و 25 میلیون تومان کمک بلاعوض از سازمان برنامه و بودجه دریافت کرده‌اند.

آسمانی مقدم اظهارکرد: نوبخت در سفر بعدی خود در خردادماه سال 1399 با مشاهده به بهرداری رسیدن تمام واحدهای مسکونی مصوب شده، دوباره ساخت 6 هزار واحد مسکونی دیگر در روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت برای بنیاد مسکن را مصوب کرد.

پیشرفت فیزیکی 55 درصدی مرحله دوم مسکن محرومین

رئیس شورای مرکزی بسیج مهندسین خراسان جنوبی افزود: در این طرح که در هفته دولت سال 1399 کلنگ زنی شد، تسهیلات بانکی به 50 میلیون تومان و کمک‌های بلاعوض به 30 میلیون تومان افزایش یافت. اکنون هم مرحله دوم ساخت مسکن محرومین، بیش از 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: بر این اساس در مرحله اول ساخت مسکن محرومین 200 میلیارد تومان تسهیلات و 125 میلیارد تومان کمک بلاعوض و در مرحله دوم هم 300 میلیارد تومان تسهیلات و 180 میلیارد تومان کمک بلاعوض به استان تزریق شده است.

رونق روستاها و کارگاه‌های ورشکسته

آسمانی مقدم تاکید کرد: تزریق این منابع مالی به استان سبب رونق ساخت و ساز در استان شد و بسیاری از کارگاه ها و کارخانه هایی که در حال رکود، تعدیل نیرو یا ورشکستگی بودند، دوباره به عرصه تولید برگشتند، به طوری که حتی در تامین مصالح و نیروی انسانی هم دچار مشکل شدیم.

وی با اشاره به ایجاد 6 هزار شغل در استان به سبب ساخت مسکن محرومین توسط بنیاد مسکن، گفت: همچنین بسیاری از روستاها در حال خالی از سکنه شدن بود که با اجرای این طرح و دریافت زمین رایگان، کمک های بلاعوض و تسهیلات بانکی دوباره به رونق خود برگشتند. البته ساخت مسکن به تنهایی کفایت نمی کند و باید برای اشتغال و امرار معاش خانوارهای روستایی هم برنامه هایی دیده شود.

خراسان جنوبی پیشرو در طرح مسکن محرومین

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: علاوه بر تملک زمین برای ساخت مسکن در روستاها، بنیاد مسکن برای ایجاد کارگاه های کوچک اشتغال هم زمین تامین و هزینه آن را به صورت اقساطی و آن هم در زمانی که به بهره برداری و درآمد برسند، دریافت می کند. این طرح در خراسان جنوبی که سرمایه ها اندک است، بسیار مفید است.

آسمانی مقدم اظهارکرد: خراسان جنوبی جزو استان های اولیه ای است که طرح مسکن محرومین در آن به نتیجه رسیده و ساخت 16 هزار واحد مسکونی بر اساس جمعیتی که دارد، بسیار بالا است. چرا که در سایر استان ها از جمله اصفهان حدود هزار تا دو هزار مسکن محرومین ساخته شده و سهم خراسان جنوبی از بسیاری از استان ها از جمله کرمان، فارس و مشهد بیشتر است. تنها استان رقیب ما در این زمینه سیستان و بلوچستان با حدود 16 هزار مسکن محرومین است که البته جمعیت سه برابری نسبت به استان ما دارد.

رئیس شورای مرکزی بسیج مهندسین خراسان جنوبی بیان کرد: در این طرح اگر چه بنیاد مسکن در رأس کار بود، اما تمام مسئولان دست به دست هم دادند و کار را جلو بردند.

تهیه طرح هادی برای 918 روستای بالای 20 خانوار استان

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه یکی از وظایف بنیاد مسکن تهیه و اجرای طرح هادی است، این طرح را شناسنامه هر روستا دانست که انجام هر کار و هر طرح عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و... در روستاها در این طرح دیده شده و بر اساس آن انجام می شود.

آسمانی مقدم افزود: تاکنون برای 918 روستای بالای 20 خانوار استان، با اعتبار 83 میلیارد ریال، طرح هادی تهیه شده است. طرح هادی 167 روستا هم دوباره بازنگری شده که در این خصوص 167 میلیارد ریال هزینه شده است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات بنیاد مسکن هم تهیه طرح های بهسازی بافت با ارزش و گردشگری روستاها برای توسعه صنعت گردشگری است که در این خصوص تهیه این طرح برای روستاهای کریمو و خرو انجام شده و برای روستاهای نایبند، پیرحاجات، خور، چنشت، فورگ، باراج و... در دستور کار است.

طرح توسعه پایدار منظومه درح در دست مطالعه

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین از تهیه طرح های توسعه پایدار منظومه ها از ابتدای امسال خبر داد که این طرح برای توسعه و تقویت سکونتگاه های روستایی است و در آن خدمات بصورت عمومی و متمرکز دیده شده نه تک روستایی. در این خصوص اکنون طرح توسعه پایدار منظومه درح در دست مطالعه است.

آسمانی مقدم ادامه داد: از طرح های دیگری که بنیاد مسکن دنبال می کند، پیش بینی و مکان یابی سایت های پشتیبانی و انبار مثل سایت صنعتی و کارگاهی برای حفظ جمعیت روستایی و اشتغال آنها است. در این خصوص روستاهای آسیب پذیر شناسایی و برای جلوگیری از هدررفت سرمایه های ملی، برنامه هایی در آن اجرا می شود.

تملک بیش از 5 هزارهکتار زمین روستایی توسط بنیاد مسکن

رئیس شورای مرکزی بسیج مهندسین خراسان جنوبی اظهارکرد: در بخش تملک زمین مسکونی و تجاری و... در روستاها، تاکنون 5 هزار و 279 هکتار زمین تملک شده که 295 هکتار آن در سال 1399 بوده است. همچنین از ابتدای تشکیل استان تاکنون هم 22 هزار و 875 قطعه زمین به افراد واگذار شده است که 3 هزار و 250 قطعه مربوط به سال 1399 است.

صدور بیش از 64 هزار سند مسکونی روستایی

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه بر اساس سرشماری سال 1395، کل واحدهای مسکونی روستایی استان 88 هزار و 835 واحد بوده است، گفت: یکی از مشکلات مهم در روستاها صدور سند برای واحدهای مسکونی است. در این خصوص تاکنون 72 هزار جلد سند توسط بنیاد مسکن استان صادر و تحویل شده که 7 هزار و 905 سند در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت و 64 هزار و 41 سند هم روستایی بوده است.

آسفالت بیش از 3 میلیون مترمربع معابر روستایی

آسمانی مقدم در خصوص تامین قیر رایگان برای آسفالت معابر روستایی هم گفت: تاکنون عملیات آسفالت در 334 روستای استان با مساحت بیش از سه میلیون مترمربع اجرا شده که معادل 62 میلیارد و 237 میلیون تومان، قیر رایگان اختصاص یافته است. در سال 1399 هم سهم قیر رایگان استان معادل 14 میلیارد و 400 میلیون تومان بوده که صد درصد آن اختصاص یافته و 10 روستا با مساحت 28 هزار و 800 مترمربع آسفالت سازی شده است.

وی در خصوص بازسازی واحدهای مسکونی هم از پرداخت بیش از 12 میلیارد و 300 میلیون تومان کمک بلاعوض برای 4 هزار و 473 واحد مسکونی خبر داد که علاوه بر این کمک ها، تسهیلات قرض الحسنه با دوره بازپرداخت 15 ساله هم اعطا شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اتمام برخی از واحدهای مسکونی نیمه کاره در سال گذشته هم گفت: برای اتمام این واحدها 5 میلیارد و 300 میلیون تومان از منابع ملی برای یک هزار و 220 واحد پرداخت شده است. همچنین بر اساس تفاهم نامه های متعدد با بهزیستی، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و... هم نسبت بهع ساخت مسکن برای اقشار متعدد اقدام شده است.

ساخت 1085 واحد مسکن توسط خیرین

آسمانی مقدم با اشاره به ساخت مسکن خیرین در استان هم گفت: انجمن خیرین مسکن ساز در استان فعالیت رسمی دارد و تاکنون ساخت یک هزار و 85 واحد مسکونی را به دست گرفته که از این تعداد 682 واحد با اعتبار 20 میلیارد و 600 میلیون تومان تکمیل شده و 403 واحد با اعتبار 89 میلیارد و 650 میلیون تومان در شهرهای بیرجند، فردوس و طبس در دست اقدام است.

وی یادآور شد: بنیاد مسکن استان فارغ از طرح مسکن محرومین، از ابتدا تاکنون، 3 هزار و 662 واحد مسکن ساخته است که از این تعداد 223 واحد در حال واگذاری و 836 واحد هم در حال ساخت است.

رئیس شورای مرکزی بسیج مهندسین خراسان جنوبی همچنین از خدمات جهادگران سازمان بسیج مهندسین استان برای نظارت و طراحی رایگان واحدهای مسکونی محرومین نیز تشکر کرد.

ثبت نام 6800 نفر برای طرح مسکن ملی

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به طرح اقدام ملی مسکن با شرایط زمین رایگان و تسهیلات 100 میلیون تومانی 18 درصد با دوره بازپرداخت 12 ساله، گفت: در این طرح تعهد ساخت مسکن در شهرهای بالای 100 هزار نفر جمعیت با اداره کل راه و شهرسازی و در شهرهای زیر 100 هزار نفر با بنیاد مسکن است. به همین دلیل در این خصوص مسئولیت ساخت مسکن ملی تنها در شهر بیرجند که بالای 100 هزار نفر جمعیت دارد با راه و شهرسازی و در سایر شهرستان های استان با بنیاد مسکن است.

آسمانی مقدم ادامه داد: در این خصوص 6 هزار و 800 نفر در شهرهای زیر 100 هزار نفر استان برای این ططرح ثبت نام کردند که از این تعداد 3 هزار و 65 نفر دارای شرایط اولیه بودند. پس از دو مرحله احراز هویت، 3 هزار و 63 نفر مشمول این طرح شدند.

وی افزود: 3 هزار و 57 نفر در این طرح افتتاح حساب کردند و 2 هزار و 920 نفر هم نسبت به واریز وجه 40 میلیون تومانی اقدام کردند و در مجموع 128 میلیارد تومان واریز شد.

اختصاص زمین برای بیش از 2800 نفر / آغاز ساخت 705 واحد

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: پس از انجام قرعه کشی، برای 2 هزار و 838 نفر زمین اختصاص داده شده و 373 نفر به بانک معرفی شده اند، 368 نفر انعقاد قرارداد انجام دادند، 909 نفر پروانه ساختمانی دریافت کردند و عملیات ساختمانی 705 واحد هم آغاز شده و اکنون 40 واحد در مرحله اجرای اسکلت و 16 واحد هم در مرحله اجرای سقف است.

آسمانی مقدم تصریح کرد: خوشبختانه علی رغم مشکلات متعدد از جمله زیربار نرفتن شهرداری ها برای تخفیف 50 درصدی پروانه ساخت و تخفیف 50 درصدی نظام مهندسی، هم اکنون کار در حال انجام است و به زودی شاهد پیشرفت فیزیکی شایانی خواهیم بود.

انتهای پیام /

پیشرفت 55 درصدی مرحله دوم ساخت مسکن محرومان خراسان جنوبی / رونقی که به روستاها و کارگاه‌های ورشکسته تولیدی برگشت 2
پیشرفت 55 درصدی مرحله دوم ساخت مسکن محرومان خراسان جنوبی / رونقی که به روستاها و کارگاه‌های ورشکسته تولیدی برگشت 3
پیشرفت 55 درصدی مرحله دوم ساخت مسکن محرومان خراسان جنوبی / رونقی که به روستاها و کارگاه‌های ورشکسته تولیدی برگشت 4
پیشرفت 55 درصدی مرحله دوم ساخت مسکن محرومان خراسان جنوبی / رونقی که به روستاها و کارگاه‌های ورشکسته تولیدی برگشت 5
پیشرفت 55 درصدی مرحله دوم ساخت مسکن محرومان خراسان جنوبی / رونقی که به روستاها و کارگاه‌های ورشکسته تولیدی برگشت 6
پیشرفت 55 درصدی مرحله دوم ساخت مسکن محرومان خراسان جنوبی / رونقی که به روستاها و کارگاه‌های ورشکسته تولیدی برگشت 7