جمعه 5 بهمن 1403

چرا آمریکا تعداد کشته‌های عین‌الاسد را مخفی می‌کند؟

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
چرا آمریکا تعداد کشته‌های عین‌الاسد را مخفی می‌کند؟

طی سه هفته، آمار آمریکایی‌ها از هیچ مجروح و کشته در عین‌الاسد به 34 مجروح دچار ضربه مغزی شده، افزایش یافت؛ بنابراین همین کتمان حقیقت و دروغ گویی‌های آمریکایی‌ها، این گمانه را تقویت کرده که آمریکا تلفات جانی قابل توجهی در پایگاه تروریستی‌اش در نتیجه حمله ایران داده است.

گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ ترور ناجوانمردانه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی توسط آمریکای جنایتکار، معادلات منطقه را تغییر داده است؛ در این معادلات جدید، دست برتر نظامی و ژئوپلیتیکی و مردمی، با ایران است.

شهادت حاج قاسم، از یکسو عزم ملت‌های منطقه را برای بیرون راندن اشغالگران تروریست آمریکایی از منطقه ما جزم کرده و به نوعی یک همبستگی اجتماعی بین‌المللی در سطح منطقه غرب آسیا با قدر مشترک «نفرت از آمریکا» پدید آورده است که نشانه آن در تظاهرات میلیونی روز جمعه چهارم بهمن مردم عراق تجلی یافت و از سویی دیگر، انگیزه گروه‌های محور مقاومت را برای نبرد با تروریست‌های آمریکایی صدچندان کرده است.

اما یکی از نشانه‌های تغییر معادلات منطقه در دوران پس از شهادت حاج قاسم، از بعد نظامی، واقعه عین‌الاسد است. واقعه‌ای که به تصریح فرمانده معظم کل قوای کشورمان فقط یک «سیلی» به آمریکایی‌ها در واکنش به ترور سردار سلیمانی بود، اما همین سیلی چنان زلزله‌ای در ساختار نظامی و سیاسی آمریکا ایجاد کرده است که بعد از گذشت حدود سه هفته، هنوز هم نقل محافل آمریکایی‌هاست و به نظر می‌رسد تبعات آن تا مدت‌ها گریبانگیر سردمداران فعلی رژیم آمریکا خواهد بود.

ساعت یک و 20 دقیقه بامداد روز چهارشنبه 18 دی یعنی درست 120 ساعت پس جنایت آمریکایی‌ها در ترور ناجوانمردانه حاج قاسم، وعده صادق مقامات کشورمان محقق شد و پایگاه آمریکایی عین‌الاسد در استان الانبار واقع در غرب عراق و نزدیک مرز سوریه، مورد اصابت 13 فروند موشک از نوع موشک‌های «فاتح» و «قیام» نیروی هوافضای سپاه پاسداران قرار گرفت. در جریان این حمله غیورانه، چندین دستگاه تجهیزات و ادوات جنگی پیشرفته آمریکایی‌ها منهدم شد و تروریست‌های آمریکایی بسیاری تلف شدند.

ساعاتی پس از این حمله کوبنده سپاه ایران اسلامی به پایگاه تروریست‌های آمریکایی در عین‌الاسد، یعنی در صبح چهارشنبه 18 دی به وقت تهران، شورای امنیت ملی آمریکا در واشنگتن برای بررسی ابعاد حمله به عین‌الاسد، تشکیل جلسه داد و منابع آمریکایی اعلام کردند ترامپ بعد از این جلسه، نشست خبری مهی برگزار می‌کند. جلسه شورای امنیت ملی آمریکا پایان یافت، اما خبری از نشست خبری مهم! ترامپ نشد.

سرانجام چهارشنبه شب (به وقت تهران) 18 دی، حدود 18 ساعت پس از ویران شدن یکی از مجهزترین و بزرگترین پایگاه‌های خارجی آمریکا یعنی عین‌الاسد توسط موشک‌های سپاه پاسداران، نشست خبری ترامپ برگزار شد. رئیس رژیم آمریکا در این نشست خبری در حالیکه صدایش می‌لرزید و تپق‌های بیشمار ناشی از ترس در سخنانش هویدا بود، تلویحا دست‌های خود را به نشانه تسلیم بالا برد و اعلام کرد: واکنشی به حمله ایران نشان نمی‌دهیم و مایلیم با ایران بر روی اشتراکات کار کنیم!

ترامپ البته در همین نشست خبری (چهارشنبه 18 دی) خود به دروغی آشکار نیز متوسل شد و مدعی شد: حمله ایران به عین‌الاسد، خسارات مختصری داشته است!

این نشست خبری ترامپ از دو بعد مورد توجه تحلیلگران جهانی قرار گرفت؛ نخست از این بعد که ترامپ آشکارا در مقابل قدرت ایران وادار به عقب نشینی شد و دوم از این بعد که ترامپ در مورد تلفات نیرو‌های آمریکایی در حمله به عین‌الاسد، به دروغ متوسل شد. البته دروغ گویی ترامپ در مورد تلفات آمریکایی‌ها در عین‌الاسد، در نشست داووس سوییس (2 بهمن) هم تکرار شد.

امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار میزان در رابطه با اینکه چرا ترامپ در نخستین ساعات پس از واقعه عین‌الاسد، سعی در کتمان حقیقت و دروغ‌گویی داشت، گفت: ترامپ برای ارضای جنگ‌طلبان آمریکایی، بعد از ترور سردار سلیمانی، اقدام به تهدید کردن پی‌درپی ایران کرد و حتی اعلام داشت که اگر ایران به ترور سردار سلیمانی واکنش نشان دهد،52 نقطه از این کشور را هدف قرار می‌دهیم. این تهدیدهای ترامپ صرفا تهدیدهایی توخالی بود و وقتی ایران پایگاه آمریکایی عین‌الاسد را موشک‌باران کرد، ترامپ برای اینکه ژست تهدیدآمیزش مخدوش نشود، مجبور شد، در ابتدا، هدف قرار گرفته شدن عین الاسد توسط ایران را کوچک و بی‌اهمیت و بدون تلفات جلوه دهد.

وی تصریح کرد: بنابراین از آنجاییکه ترامپ تمایلی به جنگ تمام عیار با ایران نداشت، اجبارا در مورد آمار تلفات نیروهای آمریکایی در عین‌الاسد، به دروغ متوسل شد؛ چرا که اگر در همان نخستین ساعات ویران شدن عین‌الاسد، حقایق را در خصوص تلفات نیروهایی آمریکایی بیان می‌کرد، آنگاه از سوی جنگ‌طلبان آمریکایی و حتی افکار عمومی در این کشور برای تلافی تحت فشار قرار می‌گرفت و این تلافی نیز مترادف بود با حملات متقابل ایران و شکل‌گیری یک جنگ تمام عیار میان ایران و آمریکا که ترامپ تمایلی به آن ندارد.

سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، روز پنج شنبه 19 دی در تشریح عملیات موشکی علیه پایگاه تروریست‌های آمریکایی در عین‌الاسد، در بخشی از سخنانش گفت: بعد از عملیات سپاه، حداقل 9 سورتی پرواز هواپیما‌های سی 130، از عین‌الاسد زخمی‌ها را به اردن و رژیم صهیونیستی تخلیه کردند که اسنادش موجود است؛ همچنین تعداد زیادی بالگرد شینوک، زخمی‌های آمریکایی‌ها را به بیمارستان آمریکایی‌ها در بغداد منتقل کردند. اگر چه ما در این عملیات به دنبال کشتن آمریکایی‌ها نبودیم، اما می‌دانیم در نتیجه حمله سپاه به عین‌الاسد، آمریکایی‌ها کشته‌های زیادی داده‌اند و پنتاگون هم اعلام کرده که در حال برآورد خسارت‌ها و شمار کشته‌ها هست.

اما اسنادی که سردار حاجی‌زاده از آن سخن می‌گوید و آمریکایی‌ها در حال کتمان آن هستند، چیست؟ در همان روز 19 دی، کانال خبری تحلیلی نورنیوز خبر داد که طبق داده‌های نقشه‌های هوایی در ساعت 11 و 20 دقیقه روز چهارشنبه 18 دی، یعنی 10 ساعت پس از حمله سپاه به عین‌الاسد، یک هواپیمای (سی 17) آمریکایی مخصوص حمل مجروحان، از آلمان در عراق فرود آمد و پس از 11 ساعت مجددا به آلمان بازگشت.

روز جمعه 4 بهمن بالاخره بعد از چند روز کتمان حقیقت و دروغ‌گویی از سوی مقامات آمریکایی، روزنامه انگلیسی گاردین به نقل از پنتاگون وزارت جنگ آمریکا خبر فرود آمدن هواپیمای سی 17 از آلمان در عراق برای انتقال نظامیان مجروح شده آمریکایی در عین‌الاسد را مخابره کرد و تعداد این نظامیان را 34 نفر دانست که تعدادی از آن‌ها به بیمارستان نظامی «لندزتول» در جنوب آلمان و تعدادی دیگر که اوضاع شان وخیم‌تر بوده ضربه مغزی شده‌اند به کمپ نظامی «اسپیرنگز» در ایالت مریلند آمریکا منتقل شده‌اند.

البته طی حدود سه هفته‌ای که از حماسه‌آفرینی سپاه ایران اسلامی در با خاک یکسان کردن پایگاه نظامی تروریست‌های آمریکایی می‌گذرد، اخبار زیادی از منابع غربی و عربی درز پیدا کرده که گواهی بر تلفات زیاد و بیش از اذعان آمریکایی‌ها در عین‌الاسد است. روزنامه القبس کویت 29 دی خبر داد که 16 نظامی مجروح آمریکایی از عین‌الاسد به یک بیمارستان نظامی در جنوب کویت منتقل شده‌اند. پیش از آن، در همان روز چهارشنبه 18 دی که تنها چند ساعت از حمله ایران به پایگاه تروریست‌های آمریکایی می‌گذشت، یک روزنامه‌نگار صهیونیست در حساب توئیتری خود از انتقال 224 نظامی مجروح آمریکایی از پایگاه عین‌الاسد به سرزمین‌های اشغالی برای مداوا خبر داد.

اما آیا واقعا تلفات آمریکایی‌ها در عین‌الاسد به همین مجروحیت چند ده نفری خلاصه می‌شود؟! نگاهی به دروغ‌های مقامات آمریکایی طی سه هفته اخیر در مورد میزان تلفات عین‌الاسد، این گمانه‌زنی را تقویت می‌کند که ادعای اصلی آمریکایی‌ها مبنی بر کشته ندادن در عین‌الاسد کذب است و آن‌ها قطعا در نتیجه ویران شدن پایگاه‌شان، تلفات جانی داده‌اند.

روز 18 دی، ترامپ در نشست خبری‌اش در مورد وضعیت نظامیان آمریکایی در عین‌الاسد گفت: «همه چیز خوب است»! فردای آن روز یعنی 19 دی ترامپ در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «حتی زخمی هم درعین‌الاسد نداده‌ایم»! 26 دی، روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از یک مقام نظامی آمریکایی که در عین‌الاسد حضور داشته نوشت: «در جریان حمله ایران، دو نظامی آمریکایی از برجک مراقبت به بیرون پرت شدند و ده‌ها نفر از حال رفتند». 27 دی، پنتاگون بالاخره اعتراف کرد که 11 نظامی آمریکایی در عین‌الاسد مجروح شده‌اند! دوم بهمن، ترامپ در نشست داووس مدعی شد: «نظامیان آمریکایی در عین‌الاسد فقط دچار سردرد شدند»! چهارم بهمن، پنتاگون که ابتدا آمار مجروحان آمریکایی عین‌الاسد را 11 نفر اعلام کرده بود، این بار از تعداد 34 مجروح ضربه مغزی رونمایی کرد!

همانطور که ملاحظه می‌شود، طی سه هفته، آمار آمریکایی‌ها از هیچ مجروح و کشته در عین‌الاسد به 34 مجروح دچار ضربه مغزی شده، افزایش یافت؛ بنابراین همین کتمان حقیقت و دروغ گویی‌های آمریکایی‌ها، این گمانه را تقویت کرده که آمریکا تلفات جانی قابل توجهی در پایگاه تروریستی‌اش در نتیجه حمله ایران داده است. همچنین این گمانه به شدت در محافل رسانه‌ای آمریکایی در حال تقویت است. 19 دی یعنی 24 ساعت پس از حمله ایران به عین‌الاسد، سایت روزنامه نیوزویک در خبری که به سرعت آن را حذف کرد به نقل از مقامات نظامی از کشته شدن 270 آمریکایی در عین‌الاسد خبر داد. اول بهمن یعنی 12 روز پس از حمله به عین‌الاسد، روزنامه نیویورک‌تایمز از کشته شدن ده‌ها نظامی آمریکایی در پناهگاه‌های عین‌الاسد در شب حمله ایران خبر داد.

مقامات ایرانی نیز از تلفات جانی بالای آمریکایی‌ها در جریان حمله به عین‌الاسد پرده برداشته‌اند؛ سردار حاجی‌زاده در همان نشست خبری روز 19 دی خود صریحا اعلام کرد که «اگر چه ما در این عملیات به دنبال کشتن آمریکایی‌ها نبودیم، اما می‌دانیم در نتیجه حمله سپاه به عین‌الاسد، آمریکایی‌ها کشته‌های زیادی داده‌اند». پیش از آن، در همان صبح روز 18 دی، یک منبع آگاه در داخل کشور اعلام کرد «حداقل 80 تروریست آمریکایی در جریان حمله ایران به عین‌الاسد کشته شده‌اند». سردار احمد وحیدی وزیر پیشین دفاع نیز روز چهارم بهمن اعلام کرد:«اطمینان داریم که در حمله به عین‌الاسد، 70 آمریکایی کشته و 200 نفر از آن‌ها زخمی شده‌اند».

اما علاوه بر هراس ترامپ و سردمداران آمریکا از جنگ تمام عیار با ایران، می‌توان یکی علت‌های پنهانکاری ترامپ رئیس رژیم آمریکا و «مارک اسپر» وزیر جنگ این رژیم در خصوص تلفات نیرو‌های آمریکایی در عین‌الاسد را اوضاع سیاسی وخیم ترامپ در داخل آمریکا بعد از ماجرای «اوکراین گیت» دانست؛ امری که سردمداران کاخ سفید را بر آن داشته است تا بر شکست فضاحت‌بارشان در ماجرای عین‌الاسد سرپوش بگذارند؛ شکستی که منشاء آن، حماقت آمریکایی‌ها در ترور سپهبد حاج قاسم سلیمانی بود.

در همین رابطه، ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا به خبرنگار میزان گفت: پنهان کردن تلفات جنگی، موضوعی نیست که مقامات سیاسی و نظامی بتوانند در درازمدت و حتی میان‌مدت آن را استمرار دهند و به هر ترتیب اطلاعات راجع به آن به رسانه‌ها و افکار عمومی درز پیدا خواهد کرد؛ تلفات نیروهای آمریکایی در عین‌الاسد نیز از این قاعده مستثنی نیست و قطعا دستمایه حملات سیاسی و انتخاباتی رقبای ترامپ در جریان انتخابات 2020 آمریکا قرار خواهد گرفت.

حالا باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده چه ابعاد تازه‌ای از حمله سخت ایران به پایگاه رژیم آمریکا در عراق منتشر خواهد شد.

چرا آمریکا تعداد کشته‌های عین‌الاسد را مخفی می‌کند؟ 2
چرا آمریکا تعداد کشته‌های عین‌الاسد را مخفی می‌کند؟ 3
چرا آمریکا تعداد کشته‌های عین‌الاسد را مخفی می‌کند؟ 4
چرا آمریکا تعداد کشته‌های عین‌الاسد را مخفی می‌کند؟ 5