یک‌شنبه 30 دی 1403

کاهش شیوع کرونا در آلمان به زیر یک درصد؛ امکان کاهش محدودیت‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کاهش شیوع کرونا در آلمان به زیر یک درصد؛ امکان کاهش محدودیت‌ها

تهران - ایرنا - مسئولان آلمان با کمتر شدن نرخ همه‌گیری ویروس کرونا به زیر یک درصد، در حال بررسی هستند تا همچون دیگر کشورهای اروپایی، محدودیت‌های مربوط به جلوگیری از گسترش ویروس را کمتر کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، «ینس اشپان» وزیر بهداشت آلمان امروز (دوشنبه) گفت: میانگین کنونی نرخ همه‌گیری بیماری کووید -19 در این کشورش نزدیک به 74 صدم درصد است. از نگاه کارشناسان بهداشت همگانی، نرخ بازتولید و تکثیر یک (درصد) یا بالاتر، کاهش محدودیت‌های اعمال شده برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا را دشوارتر خواهد ساخت.

آلمان که تاکنون بیش از 165 هزار مورد ابتلا و نزدیک به هفت هزار جان باخته ناشی از ویروس کرونا را گزارش کرده، از ابتدای این هفته (دوشنبه) به برنامه کاهش محدودیت‌ها ادامه می‌دهد و انتظار می‌رود در برخی مناطق مدارس باز شود. اما «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز یکشنبه گفت که محدودیت‌های سفر داخلی و خارجی شهروندان همچنان تا ماه‌های آینده برقرار خواهد بود و فقط زمانی که مردم بتوانند به خارج سفر کنند و با امنیت کافی بازگردند، هشدارهای سفر را کاهش می‌دهیم. این سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات (SPD) در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای فونکه (Funke) با بیان اینکه برداشتن محدودیت‌ها نباید سریع اتفاق بیفتد، افزود: ما نمی‌توانیم و نمی‌خواهیم 250 هزار نفر را در تعطیلات تابستان برگردانیم.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و نخست‌وزیران ایالت‌های فدرال در فروردین ماه تصمیم به اجرای محدودیت‌های گسترده از جمله درباره آزادی جابجایی به دلیل شیوع کرونا گرفتند. هرچند برخی از این محدودیت‌ها در حال حاضر برداشته شده است، اما محدودیت‌های تماس هنوز هم اعمال می‌شود.

همچنین هشدار سفر وزارت امور خارجه آلمان به دیگر کشورها همچنان به قوت خود باقی است و آن را در روز چهارشنبه تا نیمه ژوئن (اواخر خرداد) تمدید کرده و از سوی دیگر تعطیلات تابستانی در برخی ایالت‌ها در پایان ماه ژوئن آغاز می‌شود.

این در حالی است که چند صد تن روز شنبه برای اعتراض به این شرایط، به خیابان‌های برلین آمدند. در یک راهپیمایی مشابه در اشتوتگارت نیز حدود پنج هزار نفر تظاهرات کردند و حرکت‌های اعتراضی مشابه کم و بیش در شهرهای دیگر آلمان نیز صورت گرفته است. وزیر امور خارجه آلمان پیش‌تر نیز یادآور شده بود که امسال چه در اروپا و چه در دیگر کشورهای جهان از تعطیلات عادی در سواحل پر از گردشگر خبری نخواهد بود و اکنون باید درباره وجود شرایط و چارچوبی برای اجازه دادن به شهروندان برای سفر کردن به دیگر کشورها، تصمیم‌گیری کرد.

ماس با یادآوری بزرگ‌ترین عملیات آلمان برای بازگرداندن شهروندان این کشور که در پی شیوع کرونا، لغو پروازها و بسته شدن مرزها در خارج زمین‌گیر شده بودند، گفت: قرار نیست بار دیگر چنین عملیاتی برای بازگرداندن شهروندان اجرا شود. در عملیات وزارت امور خارجه آلمان که پس از شیوع کرونا اجرا شد، با حدود 250 پرواز از 62 کشور جهان در حدود پنج هزار شهروند اروپایی و بیش از 240 هزار شهروند آلمانی به کشورهای خود بازگشتند.

رفع محدودیت‌ها در برخی کشورهای اروپایی با بروز نشانه‌هایی از جلوگیری از گسترش و مهار این بیماری به شدت مسری، بخش‌هایی از اروپا و ایالات متحده، لغو محدودیت‌ها را در تلاش برای تزریق جان تازه‌ای به اقتصادهای فلج شده در نتیجه هفته‌ها تعطیلی و کاستن از فشار بر جمعیت دل‌زده از این اسارت و گرفتاری در قرنطینه خانگی آغاز کرده‌اند.

بنابر آخرین آمارهای رسمی از وزارت بهداشت اسپانیا، تاکنون در این کشور 247 هزار و 122 نفر به ویروس کرونا مبتلا شده که 25 هزار و 264 نفر از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند. اسپانیا که از نظر شمار مبتلایان کارکنان درمانی به ویروس کرونا با ثبت ابتلای 15. 5 درصد از پرستاران، در جایگاه نخست کشورهای جهان قرار دارد، پس از اعلام وضعیت هشدار، با چالش جدی کمبود ماسک و تجهیزات مراقبتی در بیمارستان‌ها روبرو بوده است؛ پس از اسپانیا، ایتالیا با گزارش ابتلای 10 درصد و آلمان با 5 درصد در رده‌های بعدی شیوع کرونا بین کارکنان درمانی قرار دارند.

«پدرو سانچز» نخست‌وزیر اسپانیا در حالی استفاده شهروندان از ماسک را در ناوگان عمومی مترو و اتوبوس از روز دوشنبه اجباری اعلام کرده که چالش‌های کمبود تجهیزات بهداشتی مانند ماسک، از آغاز اعلام وضعیت هشدار گریبان‌گیر این کشور اروپایی بوده است.

فرانس پرس نیز یکشنبه 14 اردیبهشت گزارش داد، اروپا آماده می‌شود مقررات کرونایی را به دنبال بروز نشانه‌های از کاهش احتمالی سرعت همه گیری این بیماری آسان‌تر کند. این رسانه در گزارش خود به بازگشت مردم اسپانیا به خیابان‌ها برای نخستین‌بار بعد از 48 روز قرنطینه اشاره کرد و نوشت: تاکنون بیش از سه میلیون و 500 هزار نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده که نزدیک به 250 هزار نفر از آن‌ها جان باخته‌اند. این ویروس نیمی از انسان‌ها را مجبور به زندگی در قرنطینه کرد و اقتصاد جهان را به سوی بدترین وضعیت رکود از زمان رکود بزرگ رانده است.

مردم ایتالیا که دومین آمار بالای جان باختگان (نزدیک به 29 هزار تن) را در جهان دارد، نیز بعد از 2 ماه قرنطینه از روز دوشنبه اجازه یافته انذ در پارک‌ها قدم بزنند و با خویشاوندانشان دیدار کنند. رستوران‌ها برای عرضه غذای آماده بازگشایی می‌شوند و عمده فروشی‌ها نیز می‌توانند فعالیت را از سربگیرند.

فرانسه با نزدیک به 170 هزار مبتلا و 25 هزار جان‌باخته اعلام کرده بخشی از محدودیت‌ها را از 11 مه (22 اردیبهشت) لغو می‌کند. اما با توجه به هشدار کارشناسان درباره احتمال بروز موج دوم بیماری، این کشور همچنان به مقررات فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و آزمایش‌های بیشتر برای شناسایی موارد مبتلایان پایبند است.

طبق آمار رسمی دولت فرانسه، تعداد افراد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در این کشور با ثبت 166 مورد جدید در روز شنبه، به 24هزار و 760 نفر رسیده که کمترین میزان مرگ و میر طی در بیش از 40 روز گذشته محسوب می‌شود. به گفته مقام‌های وزارت بهداشت فرانسه، تعداد افراد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه این کشور از سه هزار و 878 نفر در جمعه گذشته، در مدت 24 روز پیاپی به سه هزار و 827 نفر کاهش یافته است. شمار مبتلایان به کرونای این کشور هم در ادامه کاهش بی‌وقفه در حدود 14 روز گذشته، از 25هزار و 887 نفر به 25هزار و 827 نفر رسیده است.

فرانسه به دنبال اجرای قرنطینه سختگیرانه سراسری از 17 مارس (27 اسفند 98) قرار است از 11 مه (22 اردیبهشت) به تدریج از محدودیت‌های اعمال شده بکاهد. با این وجود دولت تصمیم دارد وضع اضطراری بهداشتی را برای مبارزه با ویروس کرونا به مدت 2 ماه دیگر تا 24 ژوئیه (سوم مرداد) تمدید کند که لایحه آن دوشنبه به پارلمان این کشور ارائه شود. در این لایحه همچنین شرایط قرنطینه برای افراد ورودی از خارج از فرانسه، تعیین شده است.

به گفته «اولیویه وران» وزیر بهداشت فرانسه، مسافرانی که از خارج از این کشور و یا شهروندانی که به کشورشان باز می‌گردند در جهت کمک به کاهش شیوع ویروس، کرونا قرنطینه اجباری را تجربه خواهند کرد. «ادوارد فیلیپ» نخست‌وزیر فرانسه روز سه شنبه گذشته در پارلمان این کشور با اعلام تمدید وضعیت اضطراری به خاطر کرونا گفت که در صورت تداوم آمار بالای روزانه ابتلا به کرونا، قرنطینه سراسری ادامه خواهد داشت.

«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه نیز روز جمعه در سخنرانی روز جهانی کارگر هشدار داد که خروج از قرنطینه به مثابه بازگشت به زندگی عادی نیست و بهبودی نیازمند سازماندهی مجدد چندین مرحله‌ای است که روز 11مه (22اردیبهشت) یکی از آن‌ها خواهد بود. طبق آمار از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، 168هزار و 396 فرانسوی به کرونا مبتلا شده‌اند و 24هزار و 760 شهروند این کشور جان خود را از دست داده‌اند. 50هزار و 562 نفر هم از بیماری کووید 19 بهبود یافته‌اند.

انگلیس از 6 هفته گذشته برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در شرایط قرنطینه به‌سر می‌برد. براساس شیوه نامه دولت، افراد فقط برای انجام کارهای ضروری مانند خرید خوراکی، ورزش، ملاقات با پزشک یا کمک به فرد داوطلب قادر به خروج از خانه هستند. همچنین برگزاری هرگونه تجمع بیشتر از دو نفر ممنوع و پلیس با اختیارات ویژه بر حسن اجرای محدودیت‌ها نظارت می‌کند. دولت قرار است پنجشنبه آینده (18 اردیبهشت) درباره تمدید یا تسهیل شرایط قرنطینه در این کشور تصمیم گیری کند.

به نوشته نشریه سان، احتمالا محدودیت‌ها برای برخی از شرکت‌های تجاری مانند کارخانه‌ها، فروشگاه‌ها و سازمان‌های اداری از 26 می (6 خرداد) رفع خواهد شد. الوک شارما وزیر تجارت انگلیس در روزهای آینده جزئیات برنامه دولت برای عبور از شرایط قرنطینه را تشریح خواهد کرد.

باوجود برگزاری تظاهرات روز شنبه علیه محدودیت‌ها و قرنطینه اجباری، بیشتر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که انگلیسی‌ها دچار نوعی هراس و نگرانی از کرونا شده و تمایلی به تسهیل محدودیت‌ها تا ساخت واکسن این بیماری، ندارند. نتایج نظرسنجی موسسه ایپسوس‌موری نشان می‌دهد که 60 درصد انگلیسی‌ها از بازگشت به شرایط پیش از قرنطینه ناراحت و نگران هستند. همچنین نظرسنجی موسسه یوگوو حاکی است که 91 درصد انگلیسی‌ها خواهان تمدید شرایط قرنطینه و حتی تشدید آن هستند.

نخست وزیر انگلیس روز 11 اردیبهشت با اشاره به منحنی وضعیت کرونا اعلام کرد که این کشور از رشد همه‌گیری کرونا (کووید -19) عبور کرده و شیب نزولی را طی می‌کند. وی با اشاره به طرح دولت برای عبور از شرایط قرنطینه بر لزوم از سرگیری چرخه‌های اقتصاد کشور در کنار مهار کرونا تاکید کرد.

براساس آخرین آمار وزارت بهداشت انگلیس تاکنون از نزدیک به از 187 هزار مبتلا به کرونا، بیش از 28 هزار تن جان باخته‌اند. هر چند تحقیقات مستقل نهادهای داده‌پژوه، نشان دهنده اختلاف فاحش میان آمارهای دولتی و واقعی است. همچنین یک مقام ارشد اتحادیه اروپا، ادعای بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس درباره عبور این کشور از اوج همه‌گیری بیماری کووید -19 را رد و تصریح کرد که پنج کشور اروپایی از جمله انگلیس به پیک کرونا نرسیده‌اند.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس پنجشنبه گذشته ادعا کرد که این کشور از رشد همه‌گیری کرونا عبور کرده و شیب نزولی را طی می‌کند. وی در نشست خبری روزانه دولت افزود: ما از اوج همه‌گیری کرونا که می‌توانست فاجعه‌بارتر باشد عبور کردیم و اینک می‌توانیم روزنه‌ای از نور را پیش‌رو داشته باشیم. بنابراین مهم است که اینک کنترل اوضاع را از دست ندهیم و زمینه ورود به چالش جدیدی را مهیا نکنیم.

جانسون بر همین اساس اعلام کرد، پنجشنبه آینده برنامه دولت برای عبور از شرایط قرنطینه را منتشر خواهد کرد تا شیوه از سرگیری چرخه‌های اقتصاد، هم‌زمان با مهار بیماری مشخص شود. با این حال دیروز رسانه‌های انگلیس گزارش دادند که ارائه این طرح به یکشنبه هفته آینده موکول شده است.

روزنامه گاردین چندی پیش نوشت: انگلیس با وجود خروج از اتحادیه اروپا، برای مهار همه‌گیری بیماری کووید -19 و ارائه طرح عبور از قرنطینه، به سامانه بهداشتی اتحادیه متوسل شده است. بر اساس این گزارش، انگلیس به دنبال دسترسی به سامانه «هشدار و پاسخ زودهنگام بیماری‌های همه‌گیر» اتحادیه اروپاست که در این مدت نقش مهمی را در سازمان‌دهی کشورهای عضو اتحادیه برای مهار کرونا ایفا کرد. این سامانه نخستین بار در سال 1998 راه‌اندازی شد تا کشورهای عضو اتحادیه اروپا داده‌ها و اطلاعات اورژانسی را به اشتراک بگذارند. قاره اروپا بیشتر از هر نقطه دیگری از جهان تحت تاثیر بیماری همه گیر ناشی از ابتلا به کرونا قرار دارد به گونه‌ای که تعداد مبتلایان در این قاره از مرز یک و نیم میلیون نفر گذشته است. «اندریا امون» مدیر مرکز مقابله و کنترل بیماری اتحادیه اروپا روز دوشنبه در پارلمان اروپا افزود: آمار همه‌گیری کرونا در انگلیس، بلغارستان، لهستان، رومانی و سوئد در 14 روز گذشته تغییر قابل توجهی را تجربه نکرده؛ آن هم در حالی که موج نخست همه‌گیری کرونا روز شنبه (13 اردیبهشت) از اروپا عبور کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بیش از یک و نیم میلیون نفر در اروپا به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که اندکی کمتر از کل مبتلایان به این ویروس در جهان را شامل می‌شود. اروپا با دستکم یک میلیون و 506 هزار نفر مبتلا و افزون بر 140 هزار جان‌باخته، بیش از دیگر قاره‌های جهان، ابتلای به بیماری کووید -19 و مرگ‌ومیر ناشی از آن را ثبت کرده که تقریبا" نصف مجموع آمار جان باختگان جهان است.

پس از آمریکا با افزون بر یک میلیون و 160 هزار نفر مبتلا به کرونا، اسپانیا، ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان به ترتیب بیشترین میزان مبتلایان در جهان را به خود اختصاص داده‌اند. اما در آمار فوتی‌ها، پس از آمریکا با بیش از 67 هزار نفر، ایتالیا با نزدیک به 28 هزار و 800 نفر بیشتر از دیگر کشورهای اروپایی متاثر از بیماری همه‌گیر بوده است. در مجارستان، برخی از فروشگاه‌ها و موزه‌ها، فضاهای باز، رستوران‌ها و هتل‌ها و سواحل می‌توانند باز شوند، اما محدودیت‌ها در بوداپست، پایتخت این کشور که 70 درصد از موارد ابتلا را به ثبت رسانده همچنان باقی خواهد بود.

لهستان و اسلواکی نیز اجازه از سرگیری برخی فعالیت‌ها را داده‌اند و فعالیت‌ها در فضاهای عمومی بار دیگر از سرگرفته می‌شود. افزون بر اروپا، شماری از دیگر کشورهای جهان نیز برخی اقدامات محدودکننده را کاهش داده‌اند، اما کارشناسان هشدار داده‌اند که برخی از کشورها همچنان در مراحل اولیه شیوع ویروس هستند و ممکن است اوضاع در این مناطق بدتر شود.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*