کشورهای منطقه دیگر حضور نیروهای امریکا را به نفع خود نمی دانند
تهران - ایرنا - محمد مهدی شریعتمدار کارشناس منطقه تاکید کرد، در شرایط کنونی کشورهای منطقه به این نتیجه رسیده اند که ادامه حضور نیروهای نظامی امریکایی در کشورشان به نفع آنان نیست.
وی در گفت وگوی با پایگاه خبری لبنانی «العهد» که روز چهارشنبه منتشر شد با اعلام این مطلب تاکید کرد: کشورهای خلیج فارس متوجه شده اند که حضور نظامی آمریکا در منطقه به سود منافع ملت هایشان نیست و عامل ویرانی و ناامنی است و درک کرده اند که آمریکا بر خلاف ادعایش در مواقع بحرانی در کنارشان قرار نخواهد گرفت زیرا وقتی نفتکش ها و تاسیسات نفتی برخی این کشورها مورد حمله قرار گرفت، دولت آمریکا از آنها دفاع نکرد.
شریعتمدار با اشاره به این که علیرغم لحن و سیاست تنش زا برخی از کشورهای منطقه، ایران به دنبال شعله ور کردن آتش جنگ نامحدود در منطقه نیست، افزود، ایران بارها در موارد مختلف خواهان گفت وگو و مذاکره و انعقاد توافقنامه های امنیتی مشترک با کشورهای منطقه به دور از دخالت های خارجی شد.
این کارشناس منطقه توضیح داد: ایران بی هیچ شک و تردیدی با هر گونه تلاش در راستای تحقق بخشیدن به منافع ملت های منطقه همراه و همگام است. این امر نشان می دهد که ایران به میانجی گری ها اگر برخلاف اصول اساسی اش نباشند، پاسخ مثبت خواهد داد.
وی در ارتباط با تلاش های صورت گرفته جهت کاهش تنش میان تهران و ریاض گفت: عربستان برای حل و فصل بحران یمن و پایان دادن به تجاوز خود علیه ملت یمن و پذیرش تدابیر امنیتی مشترک باید در روابط خود با ایران تجدید نظر کند.
کارشناس سیاسی منطقه خاطر نشان کرد: طرح صلح تنگه هرمز مطرح شده از سوی حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری که برخی از کشورها همچون قطر و عمان به آن پاسخ مثبت دادند، می تواند افق جدیدی برای همکاری میان کشورهای منطقه بگشاید.
وی ابراز داشت: آمریکا پس از موشک باران پایگاه عین الاسد دریافت که پایگاه های نظامی اش در منطقه در تیررس موشک های ایران قرار دارند و به همین دلیل تا حد امکان در صدد آرام کردن اوضاع و عدم توسل به تنش برآمد و به همراه همپیمانانش در منطقه سیاست سکوت و دوری جستن از صحنه درگیری را در پیش گرفت.
شریعتمدار اظهار داشت: اکنون کشورهای منطقه که میزبان پایگاه های آمریکایی هستند، متوجه شده اند که ادامه تنش میان تهران و واشنگتن در میان آنها انعکاس خواهد یافت و بر آنان تاثیر منفی خواهد گذاشت. ایران قبل از به شهادت رسیدن سردار قاسم سلیمانی انجام مذاکره مشروط با دولت آمریکا را نپذیرفت و انجام مذاکره با طرفی را که با ایران از موضع برتر سخن می گوید، نمی پذیرد.
وی تاکید کرد: آینده این بحران به واکنش آمریکا به درخواست خروج از منطقه به ویژه پس از مصوبه پارلمان عراق و حمله موشکی ایران علیه پایگاه عین الاسد بستگی دارد. کشورهای خلیج فارس متوجه شده اند که حضور نظامی آمریکا در منطقه به سود منافع ملت هایشان نیست و عامل ویرانی و ناامنی است و درک کرده اند که آمریکا بر خلاف ادعایش در مواقع بحرانی در کنارشان قرار نخواهد گرفت زیرا وقتی نفتکش ها و تاسیسات نفتی برخی این کشورها مورد حمله قرار گرفت، دولت آمریکا از آنها دفاع نکرد.
این مقام سابق ایرانی تاکید کرد: تهران هیچ گاه اقدام به ایجاد تنش در منطقه نکرده است و علیرغم قرار گرفتن در معرض بسیاری از توطئه ها و جنگ هشت ساله تحمیل شده از سوی رژیم صدام هیچ گاه در منطقه تنش ایجاد نکرد و به این سیاست ها واکنش نشان نداد بلکه در هنگام تجاوز رژیم صدام به کویت، ایران در کنار این کشور قرار گرفت و از آن حمایت کرد و همین رویه را در هنگام اعمال محاصره از سوی عربستان علیه قطر در پیش گرفت. 7
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*