کییف بدون هماهنگی غرب به کرملین حمله کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، "میخائیل گالوزین"، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که کییف در تاریخ سوم ماه مه بدون هماهنگی قبلی با اربابان غربی خود، با هواپیماهای بدون سرنشین به کرملین حمله کرد. وی در مصاحبه با تاس گفت: «ما شاهد حمله تروریستی دیگری بودیم که توسط کییف انجام شد. در واقع تلاشی برای ترور رئیس جمهور ولادیمیر پوتین صورت گرفت. علاوه بر این، کاخ کرملین در...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، "میخائیل گالوزین"، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که کییف در تاریخ سوم ماه مه بدون هماهنگی قبلی با اربابان غربی خود، با هواپیماهای بدون سرنشین به کرملین حمله کرد. وی در مصاحبه با تاس گفت: «ما شاهد حمله تروریستی دیگری بودیم که توسط کییف انجام شد. در واقع تلاشی برای ترور رئیس جمهور ولادیمیر پوتین صورت گرفت. علاوه بر این، کاخ کرملین در مسکو یک بنای تاریخی و میراث جهانی از سوی یونسکو است. مقامات کییف با این اقدام خود بار دیگر نشان داد که هیچ هنجار حقوقی، جهانی و اخلاقی بین المللی برایشان هیچ معنایی ندارد. اکنون مشخص شده که این اقدام مقامات اوکراینی با اربابان غربیشان که از تشدید احتمالی درگیری میترسیدند، هماهنگ نشده بود.» در عین حال، گالوزین یادآور شد که هیچ اظهاراتی در محکومیت این اقدام از سوی حامیان غربی کییف وجود ندارد و سازمانهای بین المللی هم این کار را نکردند. این دیپلمات افزود: «چین این اقدام تروریستی کییف را محکوم کرد، بسیاری از آن کشورها هم بودند که گرچه مواضع خود را به طور علنی ابراز نکردند، اما در تماسهای دوجانبه با مقامات مسکو اعلام کردند که "از این اقدام غیرمسئولانه و رفتار خطرناک کییف شوکه شدهاند.» روز گذشته، جمعه، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، گفت که طرف آمریکایی مواضع خود در مورد غیرقابل قبول بودن حملات به خاک روسیه با سلاحهای ارائه شده توسط غرب را به اطلاع مقامات کییف رسانده است. وی افزود که نمایندگان طرف آمریکایی همین «چند روز پیش یا چند وقت پیش» این موضوع را با نمایندگان اوکراین در میان گذاشتند و ظاهراً آنها نیز تضمین دادهاند که این کار را انجام ندهند. این در حالی است که وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه یادداشت اعتراضی خود را به سفارت آمریکا در مسکو به دلیل اظهارات جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن، در مورد حملات اوکراین به خاک روسیه، ابلاغ کرد. سالیوان پیش از این گفته بود که ایالات متحده کییف را در استفاده از تسلیحات ارسالی از سوی آمریکا برای انجام حملات به شبه جزیره کریمه محدود نکرده است. در بیانیه مربوطه که در سایت رسمی این وزارتخانه منتشر شده، آمده است: «با توجه به شواهد عینی مستقیم مبنی بر استفاده از تسلیحات و تجهیزاتی که از سوی پنتاگون برای رفع نیازهای نیروهای مسلح اوکراین به کییف ارائه شده، تضمینهای مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه ایالات متحده چنین حملاتی علیه روسیه را تشویق نمیکند، ریاکارانه و نادرست است؛ و در واقع پنتاگون تسلیحات لازم برای انجام اقدامات تروریستی را برای نظامیان اوکراینی آماده و فراهم میکند.» وزارت خارجه روسیه تاکید کرده که اقدامات خصمانه آمریکا که مدتهاست دیگر به یکی از طرفین درگیری تبدیل شده، روابط روسیه و آمریکا را در معرض بحران خطرناکی قرار داده که میتواند به پیامدهای غیرقابل پیشبینی و خطرناکی منجر شود. این وزارتخانه تاکید کرد که "زمان آن فرا رسیده که واشنگتن بیاموزد که هر شکلی از تجاوز به روسیه با قاطعانهترین واکنشها مواجه خواهد شد". در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز چهارصد و پنجاه و هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
دیپلمات روس: اوکراین باید از پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا برای روند صلح خودداری کند
میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری تاس که صبح امروز، شنبه، منتشر شده، اعلام کرد که اوکراین برای روند صلح باید از پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا خودداری کند. وی گفت که رویکرد روسیه برای دستیابی به صلح در اوکراین بدون تغییر باقی مانده که شامل حفاظت از مردم ساکن دونباس، غیرنظامی کردن و نازی زدایی کشور اوکراین و از بین بردن تهدیدات ناشی از امنیت فدراسیون روسیه است. گالوزین ادامه داد: ما معتقد هستیم که حل و فصل مناقشه در اوکراین تنها در صورتی امکانپذیر است که اقدامات خصمانه نیروهای مسلح اوکراین و عرضه سلاحهای غربی به آنها متوقف شود. برای دستیابی به صلحی جامع، عادلانه و پایدار، اوکراین باید به وضعیت بی طرف غیر بلوکی که در بیانیه دولتی در سال 1990 ثبت شده است، بازگردد و از تلاش برای پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا دست بردارد.» علاوه بر این، به گفته معاون وزیر خارجه، کییف باید واقعیتهای سرزمینی جدیدی که پس از تحقق حق تعیین سرنوشت مردم برخی مناطق اوکراین ایجاد شده، را به رسمیت بشناسد. گالوزین افزود که یکی دیگر از عناصر مهم حل بحران باید حمایت از حقوق شهروندان روس زبان و اقلیتهای ملی ساکن اوکراین در سطح قانونگذاری باشد. چند روز قبل، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که هنوز هیچ پیش نیازی برای راه حل مسالمت آمیز مناقشه اوکراین وجود ندارد. به گفته وی، هنوز زود است که بگوییم کدام یک از طرحهای صلح پیشنهادی از سوی کشورهای مختلف ارجحیت دارد. پسکوف تاکید کرد که مذاکره مسکو با کییف هنوز امکانپذیر نیست، برای اینکه خود مقامات اوکراینی هرگونه مذاکره با روسیه را ممنوع کردهاند.
اشاره به تلاش آمریکا برای طولانیتر شدن درگیری نظامی در اوکراین
میخائیل گالوزین، معاون وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از مصاحبه با تاس، ابراز عقیده کرد که ایالات متحده مایل است درگیری در اوکراین را تا آنجا که ممکن است طولانی کند. وی به این واقعیت اشاره کرد که ایالات متحده و متحدانش در ناتو در ماههای اخیر دامنه تدارکات تسلیحات به اوکراین از جمله با ارسال تانکهای سنگین، توپخانه تهاجمی و موشکهای کروز دوربرد را افزایش دادهاند. معاون وزیر خارجه روسیه گفت: اکنون صحبتهایی در مورد ارائه هواپیماهای F-16 به کییف وجود دارد. واضح است که واشنگتن و لندن تمایل دارند که مخاطرات درگیری را بالا ببرند، تا آنجا که ممکن است آن را به طولانی کرده و باعث افزایش تلفات آن شوند. گالوزین معتقد است که اظهارات رهبری اوکراین و سیاستمداران غربی در مورد عملیات ضد حمله احتمالی کییف، بازتابی از خط مشی آنگلوساکسونها برای تحمیل شکست استراتژیکی بر روسیه است که البته این توهم تحقق نخواهد یافت.
واکنش «بسیار منفی» بایدن به انتقال تسلیحات هستهای روسیه به بلاروس
خبرگزاری رویترز، بامداد امروز، شنبه، گزارش داد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا درباره گزارش مربوط به انتقال سلاحهای هستهای غیراستراتژیکی از روسیه به خاک بلاروس اظهار نظر کرد. وی در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد که به عقیده او این رویداد "بسیار منفی" است. روز پنج شنبه اسناد مربوط به استقرار و نگهداری سلاحهای هستهای تاکتیکی روسیه در خاک بلاروس توسط سرگئی شویگو و ویکتور خرنین، وزرای دفاع روسیه و بلاروس امضا شد. وزیر دفاع روسیه یادآور شد که با وجود استقرار تسلیحات هستهای در خاک بلاروس، کنترل و تصمیم گیری در مورد استفاده از آنها همچنان در اختیار مسکو خواهد بود. شویگو همچنین از امکان اتخاذ تدابیر تکمیلی برای تضمین امنیت کشور متحد روسیه - بلاروس و پاسخ به وضعیت نظامی - سیاسی و تهدیدات از جانب ناتو خبر داد. همان روز الکساندر لوکاشنکو، رهبر بلاروس، از آغاز انتقال سلاحهای هستهای غیر استراتژیک از روسیه به خاک این جمهوری صحبت کرد. وی مشخص نکرد که آیا کلاهکهای هستهای در حال حاضر در خاک این جمهوری وجود دارد یا خیر.
سفارت روسیه: مسکو و مینسک حق دارند امنیت خود را تضمین کنند
سفارت روسیه در ایالات متحده صبح امروز، شنبه، در واکنش به ارزیابی منفی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از انتقال تسلیحات هستهای روسیه به بلاروس، در پیامی در کانال رسمی تلگرام این وزارتخانه منتشر شده، تاکید کرد که در مقابل پسزمینه جنگ ترکیبی که توسط ایالات متحده و اقمارش علیه مسکو و مینسک آغاز شده است، روسیه و بلاروس حق دارند امنیت خود را، از جمله با تقویت همکاری در حوزه نظامی و هستهای، تضمین کنند. سفارت روسیه همچنین افزایش اخیر اظهارات مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه در مورد ماهیت همکاری روسیه و بلاروس در عرصه نظامی و هستهای را مورد توجه قرار داد که بار دیگر اتهاماتی، بی پایه و اساس، تحریک آمیز و غیر مسئولانه را مطرح میکنند. نمایندگی دیپلماتیک روسیه تاکید کرد: اقدامات انجام شده برای همکاری در این عرصه کاملا مطابق با تعهدات حقوقی بین المللی دو کشور است. واشنگتن، قبل از سرزنش دیگران، باید درون نگری کند. ایالات متحده چندین دهه است که زرادخانه عظیمی از سلاحهای هستهای خود را در کشورهای اروپایی نگهداری کرده و "ماموریتهای هستهای مشترکی" را با متحدان ناتو انجام میدهد. سفارت روسیه چنین نتیجه گیری کرد که به نظر میرسد آمریکا و متحدانش در حال کار کردن روی سناریوهایی برای استفاده از تسلیحات راهبردی علیه روسیه هستند.
کیسینجر: درگیری در اوکراین به دلیل تمایل آمریکا برای پذیرش آن در ناتو رخ داد
هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه سابق آمریکا بامداد امروز، شنبه، در مصاحبه با روزنامه "وال استریت ژورنال" ابراز عقیده کرد که تمایل واشنگتن برای عضویت اوکراین در ناتو اشتباه بود و همین امر یکی از دلایل آغاز درگیری نظامی کنونی در این کشور بود. او معتقد است که روسیه صدها سال نفوذ زیادی بر کشورهای منطقه خود داشته است، اما در رابطه با اروپا مواضعی دوگانه اتخاذ کرده است، برای اینکه از یک سو علاقهمند به توسعه روابط با این کشورها بود، و در عین حال از تهدید احتمالی از جانب آنها هراس داشت. کیسینجر معتقد است که این دوگانگی است که منجر به بروز درگیری در اوکراین شد. این سیاستمدار کهنه کار آمریکایی گفت: "من معتقدم که پیشنهاد پذیرش اوکراین در ناتو یک اشتباه جدی بوده و هست. "
کیسینجر: کریمه در تاریخ هرگز اوکراینی نبوده است
هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه سابق آمریکا معتقد است که اوکراین نباید برای بازگرداندن کریمه و سواستوپل تلاش کند، زیرا این امر میتواند منجر به عواقب منفی برای کل جهان شود. وی یادآور شد که شبه جزیره کریمه در تاریخ هرگز اوکراینی نبوده است. وی در مصاحبه با روزنامه وال استریت ژورنال تاکید کرد: "من فکر میکنم که تلاش اوکراین برای تصرف و بازگرداندن کنترل خود بر شبه جزیره کریمه، برای کل جهان پس از اوکراین نامطلوب خواهد بود. "
رئیس سرویس امنیتی اوکراین دست داشتن در تخریب پل کریمه را تایید کرد
واسیلی مالیوک، رئیس سرویس امنیتی اوکراین (SBU) شب گذشته، جمعه، اعتراف کرد که پل کریمه یک مسیر تدارکاتی برای ارتش روسیه محسوب میشود و اوکراین موظف است تا عملکرد آن را مختل کند. مالیوک به سئوال یک روزنامه نگار اوکراینی درباره دست داشتن سرویس امنیتیی اوکراین در حمله به پل کریمه پاسخ داد: «با توجه به اینکه این (پل کریمه) یک مسیر لجستیکی است، ما موظف بودیم آن را قطع کنیم و اقدامات خاصی در این رابطه انجام شد.» بخشی از پل بزرگ کریمه بر اثر انفجار یک کامیون بمب گذاری شده در تاریخ 8 اکتبر سال 2022 آسیب دید. در نتیجه این حمله هفت مخزن سوخت قطار در حال عبور از روی راه آهن منفجر شد که منجر به ریزش جزئی مسیر تردد خودرویی این پل شد. در این حادثه چهار نفر کشته شدند.
وزارت دفاع اوکراین تعداد مورد نیاز جنگنده F-16 را نامید
وزارت دفاع اوکراین روز جمعه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور حداقل به 48 جت جنگنده نسل چهارم F-16 نیاز دارد تا اوکراین بتواند "به مرزهای سال 1991 برسد". این وزارتخانه در پیامی توییتری نوشت: «چهار اسکادران جنگنده اف -16 (48 هواپیما) دقیقاً همان چیزی است که ما به آن نیاز داریم تا به مرزهای سال 1991 برسیم.»
وزیر خارجه ایتالیا خواستار حمایت از هرگونه ابتکار برای صلح در اوکراین شد
آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه و مسئول همکاریهای بین المللی این کشور در روز جمعه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی LCI اعلام کرد که ایتالیا از هر پیشنهادی برای حل و فصل مناقشه نظامی در اوکراین حمایت میکند و نیاز به گفتگو را درک میکند. وی گفت: «من فکر میکنم که ما باید برای دستیابی به صلح مطابق با قوانین بین المللی عمل کنیم و این به منزله شکست اوکراین نیست. ما از همه تلاشها حمایت میکنیم - از ابتکارصلح واتیکان، جمهوری آفریقای جنوبی و ترکیه.» وزیر خارجه اوکراین معتقد است که برای جلوگیری از بحران مهاجرت، لازم است درباره "تقویت توافقنامه غلات" یا بهتر است بگوییم درباره توافقی که بر اساس آن غلات به آفریقا عرضه میشود، گفتگو کرد. تاجانی گفت، همچنین ایتالیا از پیشنهاد ایجاد یک منطقه غیرنظامی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا را برای جلوگیری از بروز یک فاجعه هستهای حمایت میکند. وزیر خارجه افزود: «اینها دو نکته مشخص هستند که میتوانید گفتگو بین روسیه و اوکراین را از آنجا آغاز کنید.»
نخست وزیر هلند: ما به طور جدی در حال بررسی ارسال F-16 به کییف هستیم
مارک روته، نخست وزیر هلند روز جمعه در یک نشست خبری اعلام کرد که تصمیم گیری برای تامین نسل چهارم جنگندههای F-16 برای اوکراین هنوز اتخاذ نشده، اما هلند به طور جدی این احتمال را بررسی میکند. روته تاکید کرد: «هنوز تصمیم نهایی در این مورد گرفته نشده است، ولی اگر آموزش خلبانان را آغاز کنیم، کاملاً بدیهی است که به طور جدی موضوع اعزام [جنگنده] را نیز بررسی میکنیم.» نیروی هوایی هلند دارای دهها فروند جنگنده F-16 است، ولی در حال حاضر، نسل پنجم جنگنده بمب افکنهای اف -35 جایگزین آنها میشود. در این رابطه وزارت خارجه فرانسه نیز روز جمعه اعلام کرد که این کشور میتواند به آموزش خلبانان اوکراینی در هواپیماهای جنگنده F-16 کمک کند. پیش از این لوید آستین، رئیس پنتاگون، یادآور شد که دانمارک و هلند رهبری ائتلافی از کشورهای اروپایی را برای آموزش نظامیان اوکراینی برای خلبانی F-16 بر عهده خواهند داشت.
لاوروف از مواضع متوازن چین در قبال مناقشه اوکراین قدردانی کرد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در دیدار با لی هوی، نماینده ویژه چین در امور اوراسیا، از وی به خاطر موضع گیری متعادلش در قبال بحران اوکراین قدردانی کرد. وزارت خارجه روسیه در بیانیهای در این باره اعلام کرد: «لاوروف از طرف چینی به خاطر مواضع متوازن وی در قبال بحران اوکراین قدردانی کرد و از آمادگی پکن برای ایفای نقش مثبت در حل و فصل آن بسیار قدردانی کرد». وزیر امور خارجه همچنین بر تعهد مسکو به حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مناقشه تاکید کرد و در عین حال به موانع ایجاد شده توسط اوکراین برای از سر گیری مذاکرات صلح اشاره کرده و گفت: در شرایط کنونی دورنمایی برای مذاکره وجود ندارد. طبق اطلاعات وزارت امور خارجه روسیه، هر دو طرف آمادگی خود را برای تقویت بیشتر همکاریهای سیاست خارجی روسیه و چین با هدف حفظ صلح و ثبات در منطقه و در کل کره زمین ابراز کردند. دیدار لاوروف و لی هوی بعد از ظهر روز جمعه در مسکو برگزار شد. آنها در مورد وضعیت پیرامون اوکراین و چشم انداز حل و فصل مناقشه تبادل نظر کردند.
چین به دنبال برقراری آتشبس در اوکراین است
روزنامه "وال استریت ژورنال" روز جمعه گزارش داد که لی هوی، نماینده ویژه چین در امور اوراسیا، در جریان سفر خود به چند کشور اروپایی روی برقراری آتش بس فوری در اوکراین تاکید داشت. به نوشته این نشریه، نماینده چین تاکید کرده که متحدان آمریکا در اروپا باید خواهان آتش بس فوری باشند. یادآوری شده که این موضوع از سوی مقامات غربی مطلع از پیشنهاداتی که نماینده ویژه جمهوری خلق چین در جریان مذاکراتش در کشورهای اروپایی مطرح کرده، گزارش شده است. این روزنامه یادآور شده که مقامات اروپایی تلاشهای پکن برای ایجاد شکاف در غرب را رد کردند. در عین حال، به گفته منابع این نشریه، لی هوی در اروپا با "استقبال نسبتاً سردی" روبرو شد. سفر اروپایی نماینده ویژه چین از اواسط ماه مه آغاز شد. او پیش از این به کییف، ورشو، پاریس، برلین و بروکسل سفر کرده است، البته به گفته کارشناسان، این تور هنوز نتایج مشخصی به همراه نداشته است. لی هوی روز جمعه وارد مسکو شد تا در مورد گزینههای حل و فصل مناقشه اوکراین گفتگو کند.
آلمان از چین خواست برای حل درگیری در اوکراین بر روسیه تأثیر بگذارد
کریستین واگنر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان، روز جمعه در یک نشست خبری اعلام کرد که نمایندگان دولت آلمان در نشستی در تاریخ 24 ماه مه در برلین با نماینده ویژه چین در امور اوراسیا، لی هوی، از طرف چینی خواستند تا بر روسیه در چارچوب درگیری در اوکراین تأثیر بگذارد و به مسکو تسلیحات ندهد. به گفته وی، لی هوی با آندریاس مایکلیس، نماینده تام الاختیار وزیر امور خارجه در برلین دیدار کرد. وی از تلاشهای چین برای پایان دادن به درگیری نظامی و مذاکرات پکن از جمله با کییف قدردانی کرد. واگنر گفت: "طرف آلمانی همچنین از چین خواست تا بر روسیه برای توقف جنگ تجاوزکارانه و عقب نشینی کامل از اوکراین تاثیر بگذارد. " به گفته این دیپلمات آلمانی، مایکلیس از دیپلمات چینی خواسته تا اقدامات مسکو را محکوم کند و از ارسال هر نوع سلاح نظامی به روسیه خودداری کند. در عین حال، طرف چینی بارها اعلام کرده که به روسیه تسلیحات نمیدهد. واگنر افزود: چین به عنوان عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل مسئولیت ویژهای دارد و باید نقش سازندهای در حفظ صلح و امنیت در جهان ایفا کند. وی در پایان گفت: برلین به حمایت از اوکراین "در استفاده از حق خود برای دفاع از خود تا زمانی که طول بکشد" ادامه خواهد داد.
زلنسکی لایحه خروج از توافقنامه فضای مشترک اقتصادی را به پارلمان ارائه کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز جمعه، پیش نویس قانون مربوط به خروج این کشور از توافقنامه فضای مشترک اقتصادی (CES) را به پارلمان (رادای عالی) ارائه کرد. به عنوان دلایل این تصمیم، در یادداشت توضیحی سند، دلایل سیاسی، اقتصادی و حقوقی مختلفی ذکر شده است. این قرارداد در سال 2003 در یالتا منعقد شد. این سند توسط روسای جمهور روسیه، بلاروس، قزاقستان و اوکراین امضا شده بود. این تنها توافقنامه با روسیه نیست که اوکراین اخیراً تصمیم به خارج شدن از آن گرفته است.
کانادا بیش از 40 موشک هواپیمای AIM-9 را به کییف منتقل خواهد کرد
وزارت دفاع کانادا روز گذشته در بیانیهای اعلام کرد که آنیتا آناند، وزیر دفاع این کشور در نشست روه چندملیتی ایجاد شده توسط غرب برای هماهنگ کردن تامین تسلیحات به اوکراین اعلام کرد که این کشور 43 موشک هدایت شونده استقرار هوایی از نوع AIM-9 Sidewinder را از ذخایر تسلیحاتی خود به کییف منتقل خواهد کرد. همچنین اشاره شده که انتقال سلاح و مهمات به کییف "بر اساس یک برنامه ریزی دقیق انجام میشود. بدین ترتیب کانادا قبلاً مسلسلهای خودکار، و مهمات مورد نیاز آنها را برای اوکراین تهیه کرده است. اتاوا همچنین 1 میلیون گلوله 5.56 میلی متری و یک سری سلاح اضافی را در هفتههای آینده ارسال خواهد کرد. کانادا قصد دارد در مجموع 21 هزار اسلحه سبک و 2.4 میلیون گلوله مورد نیاز را به اوکراین منتقل کند. وزیر دفاع کانادا همچنین تصریح کرد که اتاوا پنج مربی پزشکی را به لهستان میفرستد، هفت نفر در حال حاضر در آنجا فعالیت دارند. آنها نیروهای نظامی اوکراین را در زمینه "مهارتهای پزشکی پیشرفته" آموزش میدهند. پیش از این، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، اعلام کرد که اتاوا بسته کمک نظامی جدیدی به کییف خواهد فرستاد. سپس تصریح کرد که کانادا 21 هزار اسلحه سبک نظامی، 38 مسلسل و بیش از 2.4 میلیون گلوله ارسال خواهد کرد. در اواخر ماه مارس، مشخص شد که کانادا از طریق صندوق بینالمللی پول، 1.76 میلیارد دلار وام مضاعف به اوکراین ارائه خواهد کرد.