دوشنبه 5 آذر 1403

یمن ادامه توقیف کشتی های حامل مواد غذایی را جنایت جنگی خواند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
یمن ادامه توقیف کشتی های حامل مواد غذایی را جنایت جنگی خواند

تهران - ایرنا - وزارت گردشگری یمن روز سه شنبه تاکید کرد، ادامه اقدام جنایتکارانه ائتلاف عربستان و آمریکا برای توقیف کشتی های حامل مواد غذایی و مشتقات نفتی و بروز مشکلات برای مردم یمن به همین خاطر از مصادیق جنایات جنگی است.

به گزارش شبکه المسیره یمن، این وزارتخانه با صدور بیانیه ای تاکید کرد که این اقدام جنایتکارانه کشورهای متجاوز به یمن در حالی صورت می گیرد که کشتی های مزبور با دریافت مجوز سازمان ملل محموله های خود را به یمن حمل کرده اند.

وزارت گردشگری یمن در بخش دیگری از بیانیه خود از سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان خواست که مسئولیت خود را در قبال توقف تجاوزگری های عربستان و رفع تحریم ها به کارگیرد.

بر اساس گزارش های موجود یمن اکنون میزبان بزرگ ترین جمعیت فاقد امنیت غذایی در جهان است و اکنون 80 درصد از 24 میلیون جمعیت یمن در وضعیت نیاز شدید به کمک‌های بشردوستانه قرار دارند و 16 میلیون یعنی حدود نیمی از جمعیت کشور دچار سوء تغذیه شدید هستند.

وزارت گردشگری یمن هشدار داد که ادامه توقیف کشتی هایی که دارای مشتقات نفتی هستند و عدم اجازه ورود آنها به بندر الحدیده، باعث تشدید اوضاع انسانی می شود.

گزارش ها از یمن حاکی است که اگر فعالیت‌های بندری در یمن به خاطر توقیف کشتی های حامل سوخت و مواد غذایی و محاصره بنادر این کشور همچنان دچار اختلال شود و ذخایر غذایی در اختیار مردم قرار نگیرد، این جمعیت به مراتب بیشتر خواهند شد.

ائتلاف به رهبری عربستان در یکصد روز گذشته 22 فروند کشتی حامل سوخت و مواد غذایی را برای مردم یمن توقیف کرده است و با وجود محکومیت کشورهای مختلف اجازه ورود آنان را به بندر الحدیده نمی دهد.

پیشتر نیز مرکز حقوق بشر و رشد و توسعه «عین الانسانیه» با انتشار گزارشی در ارتباط با آمار تلفات حاصل از 1900 روز تجاوز سعودی آمریکایی علیه یمن اعلام کرد که طی مدت یاد شده حدود 42 هزار و 751 تن از غیرنظامیان یمنی، شهید و یا زخمی شده اند که 6 هزار زن و کودک در میان آنان وجود دارد.

این بیانیه همچنین سازمان ملل را در عدم موضع گیری صریح نسبت به ارتکاب جنایات علیه مردم یمن را ننگی دانست که نسل های بعد آن را فراموش نخواهند کرد.

این وزارتخانه در ادامه بیانیه خود با تاکید بر این که نسل های آتی یمن ننگ ارتکاب عربستان و امریکا به جنایات جنگی علیه مردم این کشور را فراموش نخواهد کرد، افزود، لازم است در شرایط کنونی جامعه جهانی و سازمان های بین المللی و حقوق بشری به خاطر مسایل انسانی و اخلاقی اقدامات لازم را در جهت متوقف کردن تجاوزات و رفع تحریم علیه مردم یمن انجام دهند.

عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال 1394 با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی - آمریکایی، تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما ظرف بیش از پنج سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هم‌اکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است.

از این رو کارشناسان مسایل منطقه معتقدند که دلیل اصلی حمله ائتلاف عربی - آمریکایی به سرکردگی سعودیها به یمن با هدف تسلط بر منابع غنی نفتی این کشور صورت گرفته است، حمله‌ای که تاکنون به قیمت شهادت دهها هزار یمنی مظلوم و ویرانی این کشور تمام شده است.

*س_برچسب‌ها_س*