چهارشنبه 7 آذر 1403

آستانه انتخابات؛ زمان طرح معضلات زیست محیطی / سیاه‌نمایی هایی ملی در خشکسالی جهانی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آستانه انتخابات؛ زمان طرح معضلات زیست محیطی / سیاه‌نمایی هایی ملی در خشکسالی جهانی

روز گذشته عیسی کلانتری در آستانه انتخابات در اظهاراتی مشابه و تکراری مدعی شده بود که ایران درحال محو شدن است. اما آیا کلید واژه های خشنی چون"مهاجرت ایرانی"، "جنگ شهر و روستا"، "ویرانی"، "محو شدن ایران"، "جنگ آب" چه دردی از مردم دوا میکند و اینکه این کلید واژه ها اساسا کسانی که در این ایام در پی متشنج کردن فضا هستند مردم ساده را گمراه نمی کند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز گذشته عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست در وبینار علمی - تخصصی با موضوع " استراتژی های ملی و بین المللی برای مقابله با پدیده های زیست محیطی خشکسالی و گرد و غبار" دوباره در آستانه انتخاباتی دیگر دوباره آب را بهانه تندروی های دیگر کرد.

ایرنا در گزارشی که با تیتر «انتقاد شدید رییس سازمان محیط زیست از سیاست های کلان کشور؛ کلانتری: ایران درحال محو شدن است / جنگ آب از استان ها به روستاها می رسد» سه شنبه شب 27 ادریبهشت روی خروجی خود قرار داد نوشت: «تهران - ایرنا - عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست با انتقاد شدید از سیاست های کلان و متخصصان کشور بخصوص در حوزه بحران آب، گفت: جتگ آب که از استان ها آغاز شده به روستاها خواهد رسید چرا که طبیعت ایران قربانی سیاست‌های کلان شده است و متخصصان کشور نیز یاید بابت سکوت خود برابر تاریخ پاسخگو باشند.»

کلانتری دوباره تمام سخنانش که در هر مراسمی تکرار می‌کند را عنوان کرده و در ادامه این سخنرانی که با تیتر «توسعه جنگ آب از استان ها به روستاها» گزارش شده، میگوید: «... جنگ آب بین استان های اصفهان، چهار محال بختیاری، یزد، خوزستان و لرستان، شروع شد و این جنگ از استان به استان در حال رسیدن از روستا به روستا است.»

در نهایت کلانتری با گزارش از رودها و تالب ها و دریا ها می گوید: «مسوولین 40 سال اخیر بابت ویرانی طبیعت باید پاسخگو باشند...»

روز سه شنبه 7 شهریور 1396/ کلانتری: بحران آب منجر به بحران مهاجرت می شود

در خبری که ایرنا با تیتر"کلانتری: ادامه بحران آب منجر به بحران مهاجرت می شود"منتشر کرد اینگونه آمده: «اردبیل - ایرنا - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر بحران آب ادامه داشته باشد به دنبال خود، بحران مهاجرت را در کشور ایجاد خواهد کرد.»

در مشروح خبر میخوانیم: «عیسی کلانتری روز سه شنبه در آیین افتتاح مجتمع فرآورده های غذایی لمان در اردبیل افزود: بحران آب در کشور چالشی بزرگ است، آب تکرار شدنی نیست و باید در مصرف بیش از حد آن سختگیری شود... کلانتری همچنین گفت: افزایش کیفیت محصولات کشاورزی در کشور پیگیری می شود و محصولات تولیدی باید از استاندارد جهانی برخوردار باشد.»

گذشته از هشدارهایی که کلانتری در رابطه با کمبود آب داده از افزایش و برخورداری محصولات کشاورزی از استانداردهای جهانی گفته که هر توضیحی بجز قضاوت مردم در رابطه با این بخش زیره به کرمان بردن است؛ چراکه این ادعا در طول چهار سال درست 180 درجه مخالف وعده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست حرکت کرده است. به گونه ای که تامین محصولات کشاورزی برای مردم در دولت دوم تدبیر و امید و درست از زمان این اظهار نظر دشوار و برای بخش اعظم خانوارهای ایرانی حتی غیر ممکن شده است. نکته تاسف برانگیز این است که این ادعا در این زمان از سوی کسی عنوان می شود که 14سال از زمان ریاست وی بر خانه کشاورز ایران می گذرد؛ اما با این وجود وضعیت محصولات کشاورزی با این عملکرد در حالی به اینن وضع اسفناک رسیده که در هشت سال گذشته اختیار زمام تمام امور در دستان او و دوستان گرمابه و گلستانش بوده است!

روز سه شنبه 7 شهریور 1396/ سخنان کلانتری هیزم آتش بی‌بی‌سی

همین گفتگو سبب شد که بی‌بی‌سی در همان روز اظهارات رئیس جدید سازمان محیط زیست را دستاویز شیطنت های رسانه ای خود کند و در راستای اهداف و خط و ربط سیاسی خود از سخنان وی بهره ببرد.

در گزارشی که این رسانه با تیتر«بحران آب در ایران؛ چالش‌های کلان کلانتری» در این روز همزمان با انتشار گزارش ایرنا روی خروجی خود قرار می دهد؛ نویسنده مسائل بسیاری را از جمله آلودگی هوا، ریز گردها و... را مرتبط و غیر مرتبط به هم بافته تا سرانجام در بخشی از این گزارش مقوله سدسازی را به کمبود آب مربوط می کند تا مانند تمام مصاحبه هایش تعمدا و غیر مستقیم به سد کتوند و دولت احمدی نژاد برسد و بتازد و بنویسد: «افشای نقش دولت‌های مختلف در مکان‌یابی سد گتوند و اجرای آن با مشارکت بازوی عمرانی سپاه پاسداران، یعنی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، باعث ناراحتی بسیاری از مدیران میانی و ارشد وزارت نیرو و شرکت‌های مرتبط شده است. برخی منتقدان حتی گفته‌اند که وزیر نیروی آینده باید تمامی پروژه‌های سدسازی و انتقال آب را مدتی متوقف کنند تا بعد از بررسی مجدد معلوم شود که کدام را می‌توان ادامه داد.»

این در حالی است که سپاه و قرارگاه خاتم الانبیاء که در تمام بحران های کشور ازجمله سیل و زلزله و ریزگردها نه بازوی سپاه بلکه بازوی دولت تدبیر وامید به ویژه سازمان میط زیست بوده است و بار سازمان های دولتی را به دوش کشید است.

07 اردیبهشت 1394 / کلانتری:50‌میلیون ایرانی باید مهاجرت کنند

بسیاری از رسانه ها در روز هفتم اردیبهشت ماه سال 94 گفت و گویی از کلانتری که در ان مدعی شده بود کمبود آب منجر به مهاجرت قاطبه ایرانیان خواهد شد را با تیتر «50‌میلیون ایرانی باید مهاجرت کنند» را بازنشر کردند.

در مشروح این گفت و گو آمده:«کلانتری، وزیر کشاورزی دوران سازندگی در نشست کمیته اقتصادی بنیاد امید ایرانیان با اعلام آمار تکان‌دهنده از ذخایر آبی کشور گفت: ایران با بهره‌برداری از 97‌درصد آب‌های سطحی خود عملا تمام رودخانه‌های خود را خشک کرده است و دیگر آبی در طبیعت باقی نمانده است.»

در این گفت و گو کلانتری تمام سخنان قبل را تکرار می کند و در بخش مهاجرت ایرانیان اینگونه آمده: «وزیر اسبق کشاورزی با تأکید بر این‌که بحران خشکسالی در ایران به وضعیتی رسیده است که حیات و تمدن سرزمین در معرض تهدید قرار گرفته است، گفت: مطابق برآوردهای علمی، منابع کشش تأمین نیازهای جمعیت فعلی ایران را ندارد و در آینده نه‌چندان دور حدود 70‌درصد جمعیت ایران باید از کشور مهاجرت کنند اما با وضع دیپلماسی خارجی ایران، کدام کشورها حاضرند 40 تا 50‌میلیون ایرانی را اسکان دهند؟!»

این بار نیز رسانه های معاند از جمله رایو فردا اقدام به نشر و تحلیل هدفدار از گفت و گوی رئیس سازمان محیط زیست کردند.

08 اردیبهشت 1394/ صدای امریکا و تحریف 20 درصدی

تنها یک روز پس از اظهارات کلانتری صدای امریکا (VOA) گزارشی با تیتر «کمبود آب عامل مهاجرت بزرگ آینده ایرانیان»  را به قلم "بهمن سقایی" منتشر میکند. در ششمین پاراگراف این گرپزارش نویسنده با افزایش 20 درصد مهاجران می نویسد:«حالا عیسی کلانتری وزیر پیشین کشاورزی و رئیس کنونی خانه کشاورز ایران می گوید: اگر وضعیت کمبود آب در ایران به این شیوه ادامه یابد، 70 درصد مردم ایران ناچار به ترک کشورشان هستند.»

حرف آخر / سخنانی که تحریک به آشوب می کند

با این احوال باید پرسید که چرا کلانتری معمولا انتقادهایش در آستانه انتخابات و یا موقعیت هایی اینچنین گل میکند و با سیاهنمایی سعی در وارونه جلوه دادن حقیقت دارد.

گرچه کشور واقعا گرفتار معضل آب و سایر معضلات زیست محیطی است اما اینکه در ایامی که مردم با بحران ناخواسته ای مانند کرونا که زندگی مردم را فلج کرده و بحران هایی همچون تورم و گرانی و فقر که حاصل بی تدبیری دوستان کلانتری و دولتمردان کنونی است، به یکباره از مهاجرت ایرانیان، جنگ آب، کشیده شدن جنگ از استان ها به روستا ها، محو شدن ایران و موضوعاتی از این دست سخن به میان آورد و به خشن ترین شکل ممکن به گوش مردم دردمند برساند، خدمت نیست، خیانت است.

گرچه بسیاری از مردم می دانند با فرار رو به جلو نمی توان منکر ناکارآمدی خود شد، اما عامه مردم کوچه و بازار از این سیاه کاری ها و سیاه بازی ها درمند تر و غمگین تر می شوند.

مگر کسی در مقام معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست نمی تواند در جلسات خصوصی دردش را مطرح کند یا از طرق مختلف گزارش یک خطر و بحران را به مقامات بالا منعکس کند؟ اما اگر مسئولی ترجیح می دهد با ایجاد موج منفی و القا ترس ودلهره در مردم، حرفش را به کرسی بنشاند، آنهم حرفی که در آمارها و اعداد و ارقامی خلاصه می شود که بجز خود وی هیچ متخصص دیگری آنها را قبول ندارد، قصدی خدمت به محیط زیست و تنویر افکار عمومی نیست، بلکه به سیم آخر زده و قصد تشویش افکار عمومی و سیاهنمایی را دارد و مشکل وی با تاریخ 40 سال گذشته است، همچنانکه بارها در سخنانش عنوان شده است.

آیا کلید واژه های خشنی چون مهاجرت ایرانی، جنگ شهر و روستا، ویرانی، محو شدن ایران، جنگ آب و...کسانی که در این ایام در پی متشنج کردن فضا و ضربه به مردم ساده را گمراه نمی کند؟

انتهای پیام /

آستانه انتخابات؛ زمان طرح معضلات زیست محیطی / سیاه‌نمایی هایی ملی در خشکسالی جهانی 2
آستانه انتخابات؛ زمان طرح معضلات زیست محیطی / سیاه‌نمایی هایی ملی در خشکسالی جهانی 3
آستانه انتخابات؛ زمان طرح معضلات زیست محیطی / سیاه‌نمایی هایی ملی در خشکسالی جهانی 4
آستانه انتخابات؛ زمان طرح معضلات زیست محیطی / سیاه‌نمایی هایی ملی در خشکسالی جهانی 5
آستانه انتخابات؛ زمان طرح معضلات زیست محیطی / سیاه‌نمایی هایی ملی در خشکسالی جهانی 6