آغاز واردات خودرو از هفته پیش رو / افزایش عرضه خودرو در بورس کالا
آغاز واردات خودرو از هفته پیش رو، هایی شدن مذاکرات ایران و اوراسیا بر سر تجارت آزاد 7500 قلم کالا و دستور صمت برای افزایش عرضه خودرو در بورس از جمله اخبار مهم این هفته حوزه صمت بود.
آغاز واردات خودرو از هفته پیش رو، هایی شدن مذاکرات ایران و اوراسیا بر سر تجارت آزاد 7500 قلم کالا و دستور صمت برای افزایش عرضه خودرو در بورس از جمله اخبار مهم این هفته حوزه صمت بود.
به گزارش خبرنگار مهر، نهایی شدن مذاکرات ایران و اوراسیا بر سر تجارت آزاد 7500 قلم کالا، توافق با قطر و ترکیه برای استرداد مجرمان اقتصادی و اموال آنها، سنت شکنی دولت در لغو قیمت گذاری دستوری خودرو، آئین نامه رفع تعهدات ارزی تصویب شد، آغاز واردات خودرو از هفته پیش رو، دستور صمت برای افزایش عرضه خودرو در بورس، آغاز محدودیت و قطعی گاز در صنایع فولادی از ابتدای آذر ماه، عدم افزایش قیمت شیرینی در آستانه یلدا، بلاتکلیفی رجیستر شدن آیفون 14، آزادسازی صادرات دستمال کاغذی، واردات خودرو از چین ممنوع نمیشود، رشد 4 درصدی صادرات غیرنفتی به عراق و رشد شدید قیمتها در بازار خودرو، از جمله اخبار مهم این هفته حوزه صنعت، معدن و تجارت بود.
آغاز واردات خودرو از هفته پیش رو
سید رضا فاطمی امین وزیر صمت گفت: هماهنگی برای واردات خودرو و اولین ثبت سفارش خودرو انجام شده و هفته آینده نخستین خودروهای وارداتی به ایران میآید.
دستور صمت برای افزایش عرضه خودرو در بورس
طبق ابلاغیه وزارت صمت حداقل عرضه هر محصول در بورس کالا در هر دوره به تعداد 2000 دستگاه برای دو خودروساز بزرگ و برای سایر شرکتهای خصوصی حداقل به میزان 500 دستگاه تعیین شد. (جزئیات بیشتر)
نهایی شدن مذاکرات ایران و اوراسیا بر سر تجارت آزاد 7500 قلم کالا
میرهادی سیدی سرپرست گروه مذاکره کننده ایران با اتحادیه اوراسیا از نهایی شدن مذاکرات ایران و اوراسیا بر سر تجارت آزاد 7500 قلم کالا خبر داد و گفت: به زودی با امضای یادداشتی میان ریاست سازمان توسعه تجارت ایران و وزیر تجارت اوراسیا در تهران اتمام مذاکرات اعلام میشود.
وی با بیان اینکه ضمائم آن سندی که امضا میشود متن موافقت نامه فهرستهای کالایی خواهد بود، ادامه داد: بعد از امضا، این سند باید به تأیید مجالس ایران و 5 کشور عضو اوراسیا برسد. و بعد اجرایی میشود.
دیگر هیچ خودرویی در بازار زیر 200 میلیون تومان نیست!
بررسیهای خبرنگار مهر نشان میدهد که بازار خودرو پس از چند ماه سکوت و ثبات نسبی که از اواخر خرداد ماه شروع شده بود و حتی با افزایش قیمت دلار نیز تکان خاصی نخورد، از اواخر مهر ماه و با اوج گرفتن قیمت دلار به یکباره ترمز برید و طی حدود 10 روز گذشته میانگین بین 30 تا 50 میلیون تومان دچار نوسان قیمتی شده است.
بر همین اساس دیگر در بازار خودروی کشور، با نقدینگی 200 میلیون تومان نمیتوان خودروی صفر خرید و باید خودروی کارکرده که البته آن هم قیمتهای نجومی پیدا کرده، خریداری کرد. (جزئیات بیشتر از قیمتها)
توافق با قطر و ترکیه برای استرداد مجرمان اقتصادی و اموال آنها
موسی خدمتگزار خوشدل معاون بینالملل دبیرخانه مرجع ملی کنوانسیون مریدا در ایران گفت: با کشورهای مالزی و قطر برای بازگشت مجرمان اقتصادی و استرداد اموال آنان به داخل کشور توافق شده است.
وی همچنین از مشارکت دبیرخانه مرجع ملی کنوانسیون مریدا در ایران با دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد خبر داد.
واردات خودرو از چین ممنوع نمیشود
وزارت صمت اعلام کرد: فرانسویها سهمی در بازار بزرگ خودروی کشورمان نخواهند داشت و واردات هرگونه خودرو از این کشور ممنوع خواهد بود اما این ممنوعیت شامل کشوری نظیر چین که پروژههای مختلفی با صنعتگران کشور دارند نیست.
سنت شکنی دولت در لغو قیمت گذاری دستوری خودرو
اگرچه صنعت خودروسازی درگیر ساختار مالی معیوب و سوءمدیریت است اما با این حال به اذعان کارشناسان، دلیل اصلی تورم زیان در صنعت خودرو، قیمتگذاری دستوری است. در همین راستا نیز حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصی سازی پس از سالها وعده مسئولان برای عبور از این سیاست اعلام کرده که تا آخر سال قیمت گذاری دستوری محصولات ایران خودرو و سایپا حذف خواهد شد.
خبرگزاری مهر به همین بهانه در گزارشی به پیامدهای تداوم اجرای سیاست قیمت گذاری دستوری خودرو پرداخته است که میتوانید جزئیات این گزارش را در اینجا بخوانید.
آئین نامه رفع تعهدات ارزی تصویب شد
هیأت وزیران آئین نامه اجرایی رفع تعهدات ارزی موضوع تبصره 6 بند خ ماده 2 مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تصویب کرد که طبق آن، جزئیات بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصادی کشور تعیین شده است. (جزئیات بیشتر)
همچنین بر اساس این آئین نامه، فهرست موارد مشمول معافیت از تعهدات صادراتی تعیین شد. (جزئیات بیشتر)
بلاتکلیفی رجیستر شدن آیفون 14
محمدرضا رمضان رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران تاکید کرد: دولت قولی فعلاً برای رجیستر شدن آیفون 14 نداده است، مردم باید مراقب سوءاستفاده گران باشند و به هیچ عنوان اقدام به خرید کالای قاچاق نکنند.
آغاز محدودیت و قطعی گاز در صنایع فولادی از ابتدای آذر ماه
بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامهای به مدیر عامل شرکت ملی گاز، با اشاره به تبعات محدودیتهای شدید تأمین گاز زنجیره فولاد به ویژه در کارخانجات تولیدکننده آهن اسفنجی، خواستار اصلاح فوری این محدودیتها در راستای کاهش آسیب وارده به تولید فولاد کشور شد.
شیرینی در آستانه یلدا گران نشد
هر ساله در آستانه شب یلدا تقاضا برای خرید شیرینی افزایش مییابد و با توجه به عدم اعمال قیمت دستوری در این حوزه، احتمال گرانی شیرینی وجود داشت اما بررسیها حکایت از ثبات نسبی قیمت دارد.
بر همین اساس متوسط قیمت هر یک کیلوگرم شیرینی زبان 105 تا 135 هزار تومان، شیرینی دانمارکی 100 تا 110 هزار تومان، کیک یزدی 75 تا 90 هزار تومان، مربایی 115 هزار تومان، بهشتی 109 هزار تومان، کلمپه 70 هزار تومان، کشمشی 110 تا 140 هزار تومان، نخودچی 180 هزار تومان، پاپیونی 130 هزار تومان و برنجی 185 هزار تومان است.
همچنین متوسط قیمت هر یک کیلوگرم شیرینی خامهای 135 تا 150 هزار تومان، لطیفه 135 تا 150 هزار تومان، رولت 125 تا 145 هزار تومان، ناپلئونی 125 هزار تومان و چیزکیک 110 هزار تومان است. (جزئیات بیشتر)
آزادسازی صادرات دستمال کاغذی
گمرک ایران آزادسازی صادرات دستمال کاغذی (جعبهای، جیبی، توالت و...) را ابلاغ کرد. این در حالیست که وزارت صمت دی ماه سال 1400 اولین درخواست رفع ممنوعیت صادرات را ابلاغ کرده بود.
رشد 4 درصدی صادرات غیرنفتی به عراق
علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت ضمن اشاره به رشد 4 درصدی صادرات غیرنفتی به عراق در 8 ماه نخست امسال، از کاهش 1.6 میلیارد دلاری صادرات گاز طبیعی به عراق خبر داد.
احتمال قطعی برق سیمانیها هفته پیش رو
حمید فرمانی رئیس انجمن سیمان ضمن اشاره به قطعی 100 درصدی و 50 درصدی گاز در صنایع سیمانی، از احتمال قطعی برق این صنایع از هفته آینده خبر داد و در مورد مصرف مازوت برای تولید سیمان گفت: مجموع عوامل موجب آلودگی هوای شهر تهران شده است و مصرف مازوت نمیتواند به تنهایی این وضعیت را به وجود آورد.
عرضه نامناسب مواد پتروشیمی در بورس و آسیب دیدن تولیدکنندگان کفش
محسن گرجی مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت گفت: تولیدکنندگان کفش از عرضه نامناسب مواد پتروشیمی در بورس و رعایت نکردن کف عرضه و البته عرضه کم به شدت دچار آسیب شدهاند.
افزایش تعرفه خدمات آموزشگاههای رانندگی صحت ندارد
محمدحسین قمری سرپرست دفتر خدمات عمومی (مرکز اصناف) وزارت صمت با بیان اینکه فرایند قیمتگذاری خدمات صنفی در دستورالعمل ابلاغی از سوی هیأت عالی نظارت، پیش بینی شده است، گفت: افزایش تعرفه خدمات آموزشگاههای رانندگی صحت ندارد.