پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

آمریکا و اسرائیل کاملا علیه ایران متحد هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آمریکا و اسرائیل کاملا علیه ایران متحد هستند

وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر تلاش کرد توپ بازگشت به برجام را به زمین ایران انداخته و تهران را مقصر وضعیت فعلی این توافق جلوه دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا که کشورش از عمل به تعهدات خود برای بازگشت به برجام خودداری کرده بار دیگر توپ را به زمین ایران انداخته است.

در حالی که پنجمین دور گفت‌وگوها در وین امروز برگزار شد بلینکن گفت: «هنوز مشخص نیست که آیا ایران آماده برنده شدن و قادر به اتحاذ تصمیمات لازم جهت بازگشت به پایبندی کامل برجام است یا خیر.» وزیر خارجه آمریکا که به فلسطین اشغالی سفر کرده گفت: «ایالات متحده آمریکا و اسرائیل در این گزاره که هرگز نباید به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای داده شود کاملا متحد هستند.» وی در ادامه گفت: «ما هدف کاملا یکسانی داریم. بر کسی پوشیده نیست گاهی با یکدیگر در خصوص نحوه تحقق آن هدف اختلافاتی داریم.» دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال 1397 با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد. مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند. واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم 3 تا 6 ماه زمان نیاز دارد. جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد. دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد. دولت اوباما علی‌رغم ادعای رفع تحریم‌ها سیاست‌های مختلفی از جمله هراس‌افکنی در بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار داد. جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی‌آزمایی برای رفع تحریم‌ها است. انتهای پیام /