ادعای رسانه آمریکایی درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان
اقتصادنیوز: آکسیوس به نقل از منابعی که نام آنها را ذکر نکرده، مدعی شده که نمایندگان ایران و آمریکا طی هفته گذشته در کشور عمان به صورت غیر مستقیم درباره چگونگی پرهیز از تشدید درگیریهای منطقهای و گفتوگوهای هستهای مذاکره کردهاند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، به ادعای این مقامها این مذاکرات با حضور برت مک گورک، مشاور ارشد رئیسجمهور بایدن در خاورمیانه و آبرام پیلی، نماینده موقت ایالات متحده در امور ایران اولین دور گفتوگوها بین ایالات متحده و ایران از ژانویه بود که مذاکرات مشابهی در عمان انجام شد. این گفتوگوها تنها یک ماه پس از حمله موشکی بیسابقه ایران به سرزمینهای اشغالی در 13 آوریل انجام شد.
ایران 350 موشک بالستیک و پهپاد به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کرد. این اولین حمله مستقیم به سرزمینهای اشغالی بود که از خاک ایران انجام شد.
آکسیوس در گزارش خود آورده است که یکی از اهداف اصلی دولت بایدن از 7 اکتبر، جلوگیری از تبدیل مناقشه غزه به جنگ منطقهای بوده است. ایالات متحده فکر میکند ایران نفوذ زیادی بر نیروهای نیابتی خود در منطقه، حزبالله لبنان، شبه نظامیان طرفدار ایران در سوریه و عراق که حملاتی را علیه نیروهای آمریکایی انجام دادند و حوثیها در یمن که هنوز به کشتیها در دریای سرخ حمله می کنند، دارند.
خبر مرتبط پشت پرده نفوذ خزنده ریاض در آسیا / آمریکا چگونه پای پادشاهی های عرب را به هند باز کرد؟اقتصادنیوز: تحلیل ها در باب آینده کریدور اقتصادی هند - خاورمیانه و اروپا افزایش یافته؛ کریدوری که به باور ناظران این پتانسیل را دارد تا ضمن ایجاد همگرایی میان خاورمیانه و آسیا، پادشاهی های خلیج فارس و هند را هم صدا کند.
این منابع گفتند که مک گورک و پیلی روز سهشنبه وارد عمان شدند و با میانجیهای عمانی دیدار کردند. مشخص نیست چه کسی نماینده ایران در این مذاکرات بوده است. این منابع گفتند که گفتوگوها بر شفافسازی پیامدهای اقدامات ایران و نیروهای نیابتی آن در منطقه و بحث درباره نگرانیهای آمریکا در مورد وضعیت برنامه هستهای ایران متمرکز بود.
خبر مرتبط واکنش حماس به اقدام آمریکا در افتتاح اسکله در سواحل غزهاقتصادنیوز: حماس در واکنش به اقدام آمریکا در افتتاح اسکله در سواحل غزه تاکید کرد که مقاومت با حضور هر نیروی نظامی خارجی در سرزمین فلسطین مخالف است.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، دوشنبه گفت که دولت بایدن راههایی برای برقراری ارتباط با ایران در صورت لزوم دارد. وی گفت دولت بایدن به ارزیابی این موضوع ادامه میدهد که ایران در حال حاضر فعالیتهای کلیدی لازم برای تولید یک دستگاه هستهای قابل آزمایش را انجام نمی دهد.
پاتل افزود که ایالات متحده معتقد نیست که رهبر ایران تصمیمی برای از سرگیری برنامه تسلیحاتی که به زعم ما در پایان سال 2003 تعلیق یا متوقف شده، گرفته است. کاخ سفید و وزارت امور خارجه از اظهار نظر درباره مذاکرات در عمان خودداری کردند.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید