شنبه 6 بهمن 1403

ارائه کارنامه یکساله وزارت علوم / رونق دوباره فرصت مطالعاتی دکتری

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ارائه کارنامه یکساله وزارت علوم / رونق دوباره فرصت مطالعاتی دکتری

آموزش عالی در هفته گذشته، روزهای پرخبری را پشت سر گذاشت؛ وزیر علوم کارنامه یکساله عملکرد این وزارتخانه را ارائه داد و مدیران از طرح های جدید برای حمایت از پژوهشگران و نخبگان خبر دادند.

آموزش عالی در هفته گذشته، روزهای پرخبری را پشت سر گذاشت؛ وزیر علوم کارنامه یکساله عملکرد این وزارتخانه را ارائه داد و مدیران از طرح های جدید برای حمایت از پژوهشگران و نخبگان خبر دادند.

به گزارش خبرنگار مهر، در هفته پیش یکی از نکاتی که مورد توجه قرار گرفته بود اعتراض وزارت بهداشت به موضوع پذیرش دانشجو صرفا از طریق سوابق تحصیلی در چند رشته علوم پزشکی از طریق دیپلمه های ریاضی و علوم انسانی بود.

اعتراض وزارت بهداشت به موضوع پذیرش دانشجو صرفا از طریق سوابق تحصیلی

دکتر جلیل کوهپایه زاده دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی وزارت بهداشت گفت: پذیرش دانشجو صرفا از طریق سوابق تحصیلی خواست وزارت بهداشت نیست اما چون در قوانین شورای سنجش و پذیرش کشور برای تمام رشته های کاردانی گروه های پزشکی و غیر پزشکی از سالها قبل پذیرش با سوابق تحصیلی وجود داشته لذا این امر صورت گرفته و ارتباطی با تصمیمات وزارت بهداشت در دولت سیزدهم ندارد گر چه طی مذاکرات و مکاتبات قانونی در حال تغییر عادلانه این قانون هستیم.

کوهپایه زاده با اشاره به اینکه موضع وزارت بهداشت همیشه این بوده است که پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی از طریق آزمون باشد، گفت: پذیرش در دانشگاه‌های علوم پزشکی صرفا با سوابق تحصیلی را عادلانه نمی دانیم اما چون این قانون شورای سنجش و پذیرش کشور است؛ چاره ای جز تمکین قانون نداشته ولی در حال تغییر عادلانه آن هستیم تا حتی با کمترین احتمال، سلامت مردم بخطر نیفتد.

شهریه 50 میلیون تومانی یک ترم پردیس دانشگاه علوم پزشکی تهران

دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: پذیرش دانشجوی دندانپزشکی و داروسازی به صورت شهریه پرداز در کنکور 1401 صورت می گیرد و داوطلبان توجه داشته باشند شهریه هر ترم کمتر از 50 میلیون تومان نیست. این موضوع پس از اینکه در سال های اخیر پذیرش شهریه پرداز در دانشگاه علوم پزشکی تهران متوقف شده بود، در کانون توجه قرار گرفت.

دانشگاه به داوطلبان توصیه کرده بود در صورت انتخاب رشته‌های دکتری عمومی دندانپزشکی و داروسازی شهریه پرداز (پردیس بین الملل) دانشگاه علوم پزشکی تهران توجه داشته باشند تخمین زده می‌شود که شهریه پرداختی برای هر نیمسال تحصیلی کمتر از پانصد میلیون ریال (50 میلیون تومان) نخواهد بود.

نحوه اجرای طرح دانشگاه عاری از دخانیات از مهرماه تغییر می کند

ابراهیم نعیمی مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان گفت: طرح دانشگاه عاری از دخانیات به شکل جدیدی از مهرماه سال جاری در دانشگاه ها اجرا می شود. طرح «دانشگاه عاری از دخانیات» به منظور کاهش مضرات و ترک استعمال سیگار و قلیان توسط دانشجویان طراحی شده است.

آمادگی ایران برای ادامه تحصیل دانشجویان روس در کشور

محمد جواد سلمانپور معاونت بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان گفت: ما مایل هستیم تا دانشجویان کشور روسیه در دانشگاه‌های ایرانی به ادامه تحصیل بپردازند. مسلماً زبان علم یکی از زبان‌های مشترک برای نزدیکی دو کشور و توسعه همکاری‌ها است. ما تمایل به همکاری با کشور ایران در تبادل دانشجو هستیم همچنین ما تمایل داریم در کشور ایران زبان روسی و در کشور روسیه زبان فارسی تدریس شود.

همچنین جعفر رازقی مدیر کل امور دانشجویان بین‌الملل خاطر نشان کرد: در حال حاضر عمده دانشجویان روس شاغل به تحصیل در ایران به صورت غیر بورسیه و عمدتاً در رشته‌های زبان و ادبیات فارسی، زبان شناسی و غیره تحصیل می‌کنند و جمهوری اسلامی از افزایش رشته‌ها استقبال می‌کند.

حضور نماینده رئیس جمهور در امر مبارزه با فساد در وزارت علوم

حجت الاسلام حسن درویشیان رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور در امر مبارزه با فساد در وزارت علوم گفت: حسب دستور رئیس جمهور، مأموریتی به نماینده ویژه رئیس جمهور در امر مبازره با فساد داده شده است که یکی از این برنامه ها برنامه «ارشاد مدیران» بود. برنامه ارشاد مدیران، تذکر و پیشگیری از تخلف و جرم است. اگر خدای نکرده تخلف و جرمی احراز شود، آن را هم دولت و هم ما به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در امر مبارزه با فساد حتماً پیگیری کرده و اقدام قانونی لازم را انجام خواهیم داد.

ارائه کارنامه یکساله عملکرد وزارت علوم از سوی دکتر زلفی گل

محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در هفته ای که گذشت به مناسبت روز خبرنگار نشست خبری را برگزار کرد و در آن به موضوعات مختلف آموزش عالی اشاره کرد. وی تاکید کرد از مهرماه هم آموزش‌ها به صورت ترکیبی و تلفیقی خواهد بود. یکی از بسترهای مناسبی که طی یک سال گذشته ایجاد شد، ارتباط صنعت و دانشگاه بود. سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان) ایجاد شد.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: مورد دیگری که پیگیری کردیم تأسیس صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری بود که با پیگیری‌های وزارت علوم و رئیس جمهور این مصوبه ابلاغ و صندوق تأسیس شد و بودجه آن در سال 1401 مشخص شده است. از برنامه‌های دیگر که در طول یک سال گذشته ایجاد کردیم تأسیس معاونت فناوری و نوآوری و به کارگیری نظام انگیزشی جدید بود.

زلفی گل تأکید کرد: بر همین اساس آئین نامه پایه‌های تشویقی را در هیئت امنای دانشگاه‌ها مصوب کردیم. تفاهم نامه‌ای با بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری منعقد شد تا افراد برتر کنکور از تسهیلات ویژه ای استفاده کنند.

وزیر علوم تعیین پروژه‌های کلان ملی، دستیار فناوری و پسادکتری فناوری را از دیگر مواردی نام برد که طی یک سال گذشته پیگیری شد و افزود: به این نتیجه رسیدیم که جای پارک علم و فناوری بین المللی ایران خالی است و با رایزنی‌هایی که کردیم و خوشبختانه گام‌های مؤثری برداشتیم که پارک علم و فناوری ایران را اندازی کنیم.

وی ادامه داد: در بحث فرهنگی، در زمینه آموزش منش و روش استادی موضوعی را مطرح کردیم، قرار است برای تعداد محدودی از اساتید، طرح منش استادی برگزار شود.

وزیر علوم گفت: کنکور حذف شدنی نیست به این دلیل که در حال حاضر چند هزار دانش آموز داریم که معدل آنها 20 است ولی نمی‌توان تمام اینها را در آن 15 درصد رشته‌های پرطرفدار جذب کنیم. برای همین باید کنکور باشد.

وی درباره ساماندهی سهمیه‌های کنکور نیز اظهار داشت: بخشی از سیاست گذاری سهمیه‌های کنکور با شورای عالی انقلاب فرهنگی و بخشی نیز با مجلس شورای اسلامی است و وزارت علوم مسئولیتی در ایجاد و یا حذف سهمیه‌ها ندارد. با همه سهمیه‌ها موافق نیستم ولی با برخی از آنها کاملاً موافقم.

زلفی گل همچنین درباره بودجه اختصاصی دانشگاه‌ها گفت: سرانه بودجه دانشگاه‌های ما بین 8 هزار و 500 تا 21 هزار تومان است هزینه یک نوبت غذای ناهار و یا شام دانشجویان با بودجه‌ای که سازمان برنامه اختصاص می‌دهد سازگاری ندارد، اولویت دانشگاه‌ها پرداخت حقوق اساتید و در مرحله بعد تأمین غذای دانشجویی، خوابگاه و ایاب و ذهاب است که در این شرایط بودجه پژوهشی و فرهنگی ذبح می‌شود و این خیلی بد است که نتوانیم در بخش‌های پژوهشی و تحقیقاتی هزینه کنیم.

طرح دوباره موضوع مصوبه «نقل و انتقال فرزندان اعضای هیئت علمی»

منصور کبگانیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از بررسی درخواست وزرای علوم، بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد درباره مصوبه «نقل و انتقال فرزندان اعضای هیئت علمی» خبر داد و گفت: این افراد نامه‌ای به ستاد نقشه جامع علمی در این خصوص ارائه داده‌اند و اعلام کرده اند که مشکلاتی با دیوان عدالت اداری داشتند و از ستاد نقشه جامع علمی خواستند که بررسی‌هایی را انجام دهیم.

در همین زمینه رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف درباره ماجرای تصویب محرمانه سهمیه انتقال فرزندان هیات علمی توضیح داد و گفت: چنین چیزی صحیح نیست و مخالفتم با امتیاز فرزندان هیات علمی را تکذیب می کنم.

وی گفت: امتیازی برای فرزندان هیأت علمی وجود دارد که انتقال و نه تغییر رشته مشروط به کسب 90 درصد نمره‌کل آخرین فرد قبول شده در سهمیه همان منطقه را ممکن می‌کند. این قانون در سال‌های قبل در دانشگاه اعمال شده و قاعدتاً امسال هم پذیرای دانشجویانی که با استفاده از این امتیاز توسط سازمان سنجش به ما معرفی شوند، هستیم. ضمن اینکه این امتیاز را حق هیأت علمی می‌دانیم، اگر قانون تغییر کند، ما نیز منطبق با قانون جدید عمل خواهیم کرد.

هشدار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره کلاهبرداری کنکوری

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به کلاهبرداری از داوطلبان کنکور مبنی بر «فروش صندلی» رشته های پزشکی هشدار داد. این دانشگاه اعلام کرد: کلاهبرداران با طرح ادعاهای واهی در فضای مجازی مبنی بر پذیرش قطعی در یکی از دانشگاه های سراسری مطرح، اقدام به اخذ مبالغ هنگفت از داوطلبان می‌کنند و با هدر دادن وقت آنها و هزینه های کلان متواری شده و رد و نشانی خود را از بین می برند. پذیرش در گروه های پزشکی صرفا از طریق سازمان سنجش کشور صورت می گیرد و دانشگاه ها مسیر دیگری برای پذیرش داوطلبان ندارند.

تقویم زمانی آزمون های سراسری سال 1402 اعلام شد

سازمان سنجش آمزوش کشور برنامه زمانی آزمون های سراسری سال 1402 را اعلام کرد و با توجه به اولین تغییر در کنکور سراسری سال 1402 ثبت نام نوبت اول کنکور سراسری سال 1402 از روز 8 تا 14 آبان ماه 1401 آغاز می شود و نوبت اول این کنکور در روزهای 29 و 30 دی ماه 1401 اجرا می شود. همچنین ثبت نام نوبت دوم کنکور سراسری سال 1402 نیز از روز 15 تا 21 فروردین ماه 1402 انجام می شود و نوبت دوم این کنکور در روزهای 14 و 15 تیر ماه 1402 اجرا می شود.

ثبت نام آزمون دکتری تخصصی سال 1402 در روزهای 22 تا 29 آبان ماه 1401 انجام می شود و این آزمون در صبح پنجشنبه 11 اسفند 1401 برگزار می شود. همچنین ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد سال 1402 در روزهای 16 تات 22 آذر ماه 1401 انجام می شود و این آزمون در عصر پنجشنبه 11 اسفند 1401 و صبح و عصر جمعه 12 اسفند 1401 برگزار می شود.

جزئیات ظرفیت یک هزار و 849 نفری پذیرش دوره های شهریه پرداز در دانشگاه های علوم پزشکی

بررسی ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی در کنکور 1401 نشان می دهد ظرفیت پذیرش در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی شهریه پرداز یک هزار و 849 نفر است که از این تعداد یک هزار و 278 نفر به رشته پزشکی، 308 نفر به رشته داروسازی و 263 نفر به رشته دندانپزشکی اختصاص دارد.

از میان دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور تعداد 49 دانشگاه دارای پذیرش در دوره های شهریه پرداز در رشته های مختلف علوم پزشکی هستند که در این بخش فقط ظرفیت شهریه پرداز در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی مورد بررسی قرار گرفته است.

سخنگوی دولت از دانشگاه ها خواست برای آغاز سال تحصیلی برنامه داشته باشند

علی بهادری جهرمی رئیس شورای اطلاع‌رسانی و سخنگوی دولت از مدیران روابط عمومی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی درخواست کرد برنامه‌های ویژه‌ای برای آغاز سال تحصیلی جدید داشته باشند تا هم قدردان وضعیت فعلی و آغاز تحصیل و بازگشت شور و نشاط به محیط دانشگاهی بعد از دو سال داشته باشیم و هم جشن آغاز سال تحصیلی و یادآور فعالیت‌ها و تلاش‌های دولت برای از بین بردن عوارض و عواقب کرونا و پایین آوردن مرگ و میر باشد.

2 هزار دانشجوی دکتری به فرصت مطالعاتی کوتاه مدت اعزام می شوند

هاشم داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تعداد فرصت مطالعاتی کوتاه مدت داخلی دانشجویان دکتری امسال به دو هزار فرصت مطالعاتی رسیده است، و دانشجویان تا آخر سال می توانند از آن استفاده کنند.

وی گفت: این فرصت تحقیقاتی، برای دانشجویان دکتری داخل کشور طراحی شده است تا بتوانند از ظرفیت‌های دانشگاه‌های کشور به نفع تحقیقات علمی خود استفاده کنند. هدف فرصت مطالعاتی کوتاه مدت داخلی، همکاری بین دانشگاهی است به عبارت دیگر دانشجوی دکترایی که در یک دانشگاه محروم تحصیل می‌کند اگر قصد دارد از استادی از دانشگاه بزرگ کشور بهره مند شود می‌تواند ازاین فرصت استفاده کند.

11 دانشگاه ایرانی در جمع یک هزار دانشگاه برتر رتبه بندی شانگهای قرار گرفتند

رتبه بندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبه بندی‌های جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ منتشر می شود. در رتبه بندی منتشر شده در سال 2022 شانگهای، 1000 دانشگاه برتر جهان رتبه‌بندی شده‌اند که دانشگاهای هاروارد و استنفورد و موسسه MIT از ایالات متحده به ترتیب رتبه های اول تا سوم را از آن خود کرده‌اند.

در این بین تعداد 11 دانشگاه نیز از ایران حضور یافته‌اند که به ترتیب دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه تبریز در رده های اول تا یازدهم ملی قرار گرفتند.

دوره پسادکتری جایگزین سربازی می شود / بیمه و حقوق برای محققان پسادکتری

پیمان صالحی دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در یک دهه گذشته زمینه‌های لازم برای به کارگیری و استفاده از ظرفیت نخبگانی فارغ التحصیلان دوره‌های دکتری برای حل چالش‌های کشور کمتر فراهم شده به طوری که در یک دهه گذشته کمتر از دو هزار نفر در قالب پسادکتری جذب و به کار گرفته شده اند.

وی افزود: از این رو در جلسه عتف مقرر شد دبیرخانه با همکاری وزات عتف، وزارت بهداشت و معاونت علمی ریاست جمهوری آئین نامه اجرایی برای گسترش و رونق دوره‌های پسادکتری در راستای حل مسائل کشور را تدوین و عملیاتی کند. امتیازات دوره پسادکتری را کسب مهارت، فراهم آوردن زمینه استخدام، امکان دریافت حقوق ماهیانه و اخذ امریه از سازمان نظام وظیفه، احتساب سابقه کار و بیمه و قابلیت همکاری با صنایع و یا شرکت‌های دانش بنیان است.

20 درصد پذیرش دانشجویان دکتری از سال آینده استاد محور می شود

قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم گفت: براساس مصوبه شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی 20 درصد از پذیرش دانشجویان دکتری از سال 1402 به صورت استاد محور خواهد بود. اولین مصوبه در خصوص موضوع مذکور برای سال 1402 و مبنی بر این است که 20 درصد از پذیرش دانشجویان دکتری از سال 1402 به صورت استاد محوری صورت گیرد.

وی ادامه داد: یعنی اساتید طرح‌های تحقیقاتی خود را اعلام می‌کنند، سپس شورای دانشگاه این طرح‌ها را تصویب کرده و به وزارت علوم اعلام می‌کند. سپس وزارت علوم آن را به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌کند، سازمان سنجش آموزش کشور آن را در دفترچه کنکور اعلام می‌کند و سپس زمانی که دانشجویان آزمون داده و رشته انتخاب کردند، 4 الی 5 برابر ظرفیت به اساتید معرفی می‌شوند، اساتید نیز از بین دانشجویان یک نفر را انتخاب می‌کنند در حال حاضر این مسیر مهیا شده است.