شنبه 3 آذر 1403

ارز مرجع واردات دارو حذف شد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
ارز مرجع واردات دارو حذف شد

اقتصادنیوز: نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیت‌ها و شاخص‌های اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا می‌کنند. شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.

ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارش‌های اقتصادی را به گونه‌ای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.«اقتصادنیوز» از آبان 1399 هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارش‌های اقتصادی همان روز سال‌های 1350، 1360، 1370، 1380 و 1390 کرد.

پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سال‌های اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.

در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های 1352، 1362، 1372، 1382 و 1392 تقدیم مخاطبان می‌شود.

28 اردیبهشت 1362؛ موافقتنامه ایران و ژاپن برای تکمیل ساخت مجتمع پتروشیمی امضا شد

ایران و ژاپن در توکیو با امضای یادداشت تفاهمی جهت تکمیل پروژه پتروشیمی مشترک بین دو کشور به توافق رسیدند. در این زمینه «توشیکوئی یاهیرو» رئیس کمپانی میتسوئی و شرکاء گفت: ایران موافقت کرده است تا از این پس سرمایه لازم برای تکمیل پروژه مذکور را تامین کند.

وی افزود: در مقابل، شرکت‌های ژاپنی ذی‌نفع در این پروژه نیز توافق کرده‌اند تا هرچه زودتر مهندسان و کارشناسان خود را برای انجام عملیات مقدماتی برای اتمام این پروژه به تهران اعزام دارند.

یک سخنگوی شرکت ژاپنی میتسوئی یادداشت] تفاهم [را برای ازسرگیری کارهای ساختمانی مجتمع پتروشیمی در بندر امام خمینی امضا کردند.

امضای این یادداشت به دنبال ششمین دور مذاکرات میان ایران و کمپانی‌های شریک ژاپنی تقریبا پس از یک سال و نیم صورت می‌گیرد. در مذاکرات اخیر که روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد گفت‌و‌گوهای طولانی میان عالی‌نسب مشاور اقتصادی و نماینده مهندس میرحسین موسوی، نخست‌وزیر، معاون وزیر نفت و رئیس شرکت ملی پتروشیمی ایران و معاون امور مالی و بین المللی وزیر نفت ازیک طرف و روسای کمپانی شریک ژاپنی به ریاست «توشیکوئی یاهیرو» رئیس گروه میتسوئی و شرکا انجام پذیرفت.

28 اردیبهشت 1372؛ نرخ تورم ماهانه روسیه 10 درصد است

«ولادیمیر شومیکو» معاون اول نخست‌وزیر روسیه که برای مذاکره با رهبران کنگره و شخصیت‌های مهم دولتی آمریکا به واشنگتن آمده استف فاش کرد: اگر پارلمان یا دادگاه قانون اساسی، طرح «یلتسین» را در مورد قانون اساسی جدید کشور نپذیرد، رئیس‌جمهور بار دیگر متوسل به همه پرسی خواهد شد.

وی همچنین پیش‌بینی کرد: نرخ تورم در روسیه که اینک ماهانه 10 درصد است به زودی به پنج تا هفت درصد کاهش خواهد یافت.

معاون نخست وزیر روسیه این گزارش‌ها را که طرح‌های اصلاحات اساسی اقتصادی آن کشور اینک متوقف شده، تکذیب کرد ولی اضافه نمود: البته در صورت تصویب قانون اساسی جدید، این اصلاحات با سرعت بیشتری اجرا خواهد شد.

در مورد این ادعا که اجرای اصلاحات فقط سبب ایجاد تعدادی میلیونر در کشور خواهد شد و توده مردمرا دچار فقر و محرومیت خواهد کرد، گفت: بهبود شرایط زندگی مردم یک امر نسبی است. بهتر است برای درک آنچه واقعا در روسیه می‌گذرد به این کشور مسافرت کنید و حقایق را از نزدیک ببینید.

شومیکو گفت: به طور متوسط هر روز 6 تا 10 واحد صنفی یا کشاورزی و دیگر اموال متعلق به دولت و شهرداری‌ها تحت نظارت وی خصوصی می‌شود و مردم مالک و صاحب آنها می‌شوند.

28 اردیبهشت 1382؛ مذاکرات ایران با عربستان و قطر برای اجرای طرح‌های مشترک پتروشیمی

طرح‌های «الفین» ششم، «آروماتیک» سوم، 2 واحد از پروژه «PET» پتروشیمی فجر، «متانول» سوم «ABS» تبریز، کریستال ملامین خراسان و «اوره گرانول» رازی امسال راه‌اندازی می‌شود.

در حال مذاکره با عربستان برای سرمایه‌گذاری مشترک در بخش صنعت پتروشیمی هستیم که امیدواریم این مذاکرات به نتیجه نهایی برسد.

محمدرضا نعمت‌زاده، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: مذاکراتی با قطر نیز برای سرمایه‌گذاری مشترک در پتروشیمی در حال انجام است.

وی گفت: در حال مطالعه برای احداث خط لوله «اتیلن» هستیم که خوراک را از منطقه عسلویه به استان‌های غربی و شمال غربی می‌رساند.

با اجرای این خط لوله، در استان‌های غربی کشور که در بخش توسعه از برنامه عقب هستند، مجتمع‌های پتروشیمی احداث می‌شود.

نعمت‌زاده گفت: سیاست ما استفاده از خوراک گاز و میعانات گازی خواهد بود و فکر می‌کنم با کمی تاخیر به اهداف خود در تولید و صادرات محصولات پتروشیمی دست یابیم. ضمن اینکه توسعه صنعت پتروشیمی در منطقه «عسلویه» نیز از اهداف آتی ما خواهد بود.

کیش به مرکز صدور چای تبدیل می‌شود

کیش توانایی مرکزیت صادرات چای منطقه را دارد.

سفیر سریلانکا در بازدید از جزیره کیش و ملاقات با تنی چند از مسوولان اقتصادی اظهار امیدواری کرد که جزیره کیش قابلیت و توانایی فراوانی برای مرکزیت صادرات چای منطقه را دارد.

«عمرکامیل» افزود: با توجه به فراهم بودن زیربناها و موقعیت ممتاز کیش در خلیج فارس و دارا بودن قابلیت‌هایی ازجمله بندرگاه، اسکله، فرودگاه بین‌المللی و نیروی کار مناسب، این منطقه می‌تواند جایگاه ویژه‌ای در عمل‌آوری و بسته‌بندی و صادرات چای به کشورهای منطقه داشته باشد و صادرات مجدد چای از جزیره کیش می‌تواند به بازارهای کشورهای آسیای میانه و قفقاز نیز با همکاری کیش و سریلانکا انجام شود.

مذاکرات شرکت‌های هواپیمایی خارجی برای خرید «ایران140»

هواپیمای «ایران 140» در حال دریافت گواهینامه صلاحیت پرواز از طرف سازمان هواپیمایی کشوری است.

حسین امیرحسینی، معاون بازاریابی و فروش شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) اظهار کرد: هر شرکت هواپیمایی داخلی و خارجی برای خرید این هواپیما باید از طریق سازمان هواپیمایی کشور خود اقدام کند.

وی با بیان اینکه 80 فروند از این هواپیما در طول 20 سال ساخته خواهد شد، تاکید کرد: از دو سال آینده، هر سال باید 12 فروند از این هواپیما ساخته شود، اما با ایجاد تسهیلات لازم برای این شرکت امکان افزایش این تعداد وجود دارد.

حسینی همچنین تصریح کرد: شرکت هواپیمایی «آسمان» تعداد 20 فروند، «اروند ایر» دو فروند و «سفیران» 6 فروند از این هواپیما را خریداری کرده‌اند.

همچنین شرکت هواپیمایی «کاسپین» برای خرید دو تا چهار فروند از این هواپیما در حال مذاکره با «نهسا» است، اما این شرکت با توجه به فاینانس نبودن این قرارداد توانایی پرداخت تمام مبلغ را ندارد.

وی از خرید 11 فروند هواپیمای «ایران 140» از طرف نیروهای مسلح خبر داد و خاطرنشان کرد: نیروهای مسلح به دنبال منابع مالی موردنیاز هستند تا بتوانند مبلغ این تعداد هواپیما را به طور کامل بپردازند.

معاون بازاریابی «هسا» افزود: شرکت «سودان ایراکسپرس» برای خرید دو فروند از هواپیمای «ایران 140» در حال مذاکره با ایران است. همچنین شرکت هواپیمایی پاکستان «PIA» برای جایگزین کردن هواپیمای «E27» خود خواهان خرید 6 تا 7 فروند از این هواپیما است.

میرمطهری به سازمان خصوصی‌سازی می‌رود عبده تبریز به بورس تهران

حکم سیداحمد میرمطهری برای ریاست سازمان خصوصی‌سازی روی میز وزیر امور اقتصادی و دارایی قرار گرفت. بر این اساس دکتر حسین عبده تبریزی به عنوان دبیرکل بورس به ساختمان 19 طبقه خیابان حافظ نقل مکان می‌کند.

در پی بالا گرفتن اختلافات بین دستگاه‌های واگذارنده سهام با مهدی علی‌اکبر، رئیس هیات عامل سازمان خصوصی‌سازی وزیر اقتصاد تصمیم به برکناری وی گرفت. هفته گذشته در پی بروز ناهماهنگی بین سازمان خصوصی‌سازی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به دستور طهماسب مظاهری عرضه سهام دولتی در بورس تهران به حالت توقف درآمد.

گفته می‌شود این تصمیم در پی آن اتخاذ شد که اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و معادن در جلسه هیات دولت رسما اعلام کرد تا زمانی که علی‌اکبر اداره سازمان خصوصی‌سازی را به عهده دارد از واگذاری سهام تحت پوشش سازمان‌های وزارت صنایع و معادن جلوگیری خواهد کرد.

بر این اساس سیداحمد میرمطهری که بورس تهران را 7 سال گذشته از یک بازار زیان‌ده به دومین بورس برتر دنیا به لحاظ بازدهی تبدیل کرده، برای هدایت سازمان خصوصی‌سازی برگزیده شد.

منابع آگاه از دکتر حسین عبده تبریزی، مشاور فعلی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز به عنوان بخت نخست برای احراز سمت دبیرکلی سازمان بورس اوراق بهادار تهران نام می‌برند.

28 اردیبهشت 1392؛ ارز مرجع واردات دارو حذف شد

ارز مرجع واردات دارو به صورت رسمی حذف شد و از این پس واردکنندگان باید با استفاده از ارز مبادله‌ای دارو وارد کنند. بانک مرکزی در حالی اوایل اردیبهشت‌ماه سال جاری با صدور بخشنامه‌ای اعلام کرد که دارو دیگر برای واردات ارز مرجع نخواهد گرفت، یک مقام مسوول در سازمان غذا و دارو از آغاز روند اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات دارو خبر داد. به گفته سرپرست دفترکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو، اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات دارو از چند روز پیش آغاز شده است.

مهدی سلیمان‌جاهی درباره تعیین تکلیف داروهای دپوشده در گمرک‌های کشور نیز گفت: مردم نگران نباشند، تاریخ مصرف داروهای در گمرک مانده نمی‌گذرد و این داروها به تدریج ترخیص می‌شوند.

به این ترتیب با توجه به اظهارات فوق می‌توان نتیجه گرفت که ارز مرجع واردات دارو نیز به صورت رسمی حذف شد و از این پس باید شاهد افزایش چشمگیر قیمت دارو در بازار باشیم.

بانک مرکزی چندی پیش اعلام کرد، هیچ مشکلی برای تخصیص ارز برای کالاهای اساسی و مواد اولیه دارویی وجود ندارد. بانک مرکزی همچنین اعلام کرد که از آغاز سال‌جاری تا 16 اردیبهشت، 157 میلیون دلار برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص داد.