یک‌شنبه 4 آذر 1403

از استقرار صندوق‌های رای تا گپ‌وگفت ناشران خارجی با مسئولان در نمایشگاه کتاب

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
از استقرار صندوق‌های رای تا گپ‌وگفت ناشران خارجی با مسئولان در نمایشگاه کتاب

سومین روز نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با برپایی مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مصادف شده بود. با پیش‌بینی ستاد برگزاری نمایشگاه، سه شعبه با 15 صندوق رای در مصلی امام خمینی (ره) استقرار یافت، تا مردم ضمن بازدید از نمایشگاه کتاب بتوانند آرای خود را به صندوق بیندازند. از طرفی، روز سوم نمایشگاه به دلیل حجم بالای مراجعه‌کنندگان در روز تعطیل، یک ساعت تمدید شد، که روز قبل اطلاع‌رسانی آن انجام شده بود.

بنا به نظرسنجی‌های انجام شده در نمایشگاه، بازدیدکنندگان یکی از نقاط ضعف نمایشگاه را در کم بودن ساعت بازدید به خصوص در روز‌های تعطیل دانستند، که ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران تاکید کرد ساعت کاری نمایشگاه در روز‌های تعطیل تمدید می‌شود.

از آنجایی که پارکینگ‌های مصلی برای حدود پنج هزار خودرو در مجموعه چهل‌سرای جنوبی و درِ شماره 21 درنظر گرفته شده، به گفته علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه طبق تصاویر هوایی ظرفیت پارکینگ‌ها و کنار خیابان در روز جمعه تکمیل شده، که بهتر است مردم از وسایل نقلیه عمومی برای رفت‌وآمد استفاده کنند.

یکی از چالش‌هایی که هر ساله گریبان‌گیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است، محل برگزاری آن بین مجموعه شهر آفتاب و مصلی امام خمینی (ره) است، که شورای شهری‌ها و شهرداری ایجاد گره‌های ترافیکی را بلای جان اهالی منطقه هفت و بهانه‌ای برای تغییر محل نمایشگاه به شهر آفتاب عنوان می‌کردند. پیش از این، سرهنگ فیروز کشیر معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از شهروندان تقاضا کرد که حتی المقدور از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی استفاده کنند و در صورت استفاده از وسایل نقلیه شخصی برای حضور در نمایشگاه حتماً در محل‌های پارکینگ نمایشگاه که به منظور پارک خودرو‌های مراجعین اختصاص یافته، استفاده کنند.

به گفته وی، پارکینگ چهل‌سرا جهت استفاده وسایل نقلیه شخصی سواری که ورودی آن از خیابان مفتح و خیابان نقدی و از خیابان مطهری و خیابان جهانتاب و خروجی آن از درب کوچه محمدیان و خیابان شهید علی اکبری به شمال مهیا شده است. پارکینگ‌های داخلی مصلی امام خمینی (ره) به منظور پارک تاکسی، اتوبوس، خودرو‌های ناشران، کارکنان و... در شماره 15 واقع در خیابان قنبرزاده به منظور توقف تاکسی، در شماره 27 ورودی از درب اصلی شماره 1 در خیابان بهشتی جهت پارک موتورسیکلت، در شماره 4 در خیابان بهشتی و در‌های 18-19-20 در بزرگراه شهید سلیمانی به منظور ورود خودرو‌های ناشران، حاملین کتاب و کارکنان نمایشگاه است.

در‌های شماره 6- 7 واقع در خیابان قنبرزاده به منظور پارک اتوبوس‌های شرکت واحد با مسیر‌های تعیین شده و در شماره 12 واقع در خیابان قنبرزاده به منظور تردد مراجعه‌کنندگان در نظر گرفته شده است. این در حالی است که متولیان برگزاری نمایشگاه کتاب پیش‌بینی کردند امسال تعداد بازدیدکنندگان افزایش خواهد یافت.

از طرفی بنا به اعلام سخنگوی نمایشگاه، تا پایان روز دوم 20 اردیبهشت در بخش حضوری 52 میلیارد تومان فروش داشته‌ایم، که 36 میلیارد در درگاه‌های رسمی و 16 میلیارد تومان برآورد درگاه‌های غیر‌رسمی است. در بخش مجازی هم مردم از سراسر ایران 22 میلیارد تومان خرید داشته‌اند، که 15 میلیارد تومان خرید از ناشران و 7 میلیارد تومان هم خرید مردم از کتابفروشان بوده است.

علاوه‌بر آن، نشست هم‌اندیشی ناشران خارجی با مسئولان برگزاری نمایشگاه کتاب برگزار شد.

محمد حیدره، قائم مقام وزیر فرهنگ جمهوری یمن از اینکه امسال به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب حضور دارند، ابراز خرسندی کرد و گفت: این نمایشگاه در حالی برگزار می‌شود که فلسطین و غزه با حملات رژیم صهیونیستی روبه‌رو هستند. ایران به عنوان مادر مبارزه با صهیونیست‌ها از فلسطین حمایت می‌کند. ما تلاش می‌کنیم که ارزش‌هایی مانند عدالت و رویارویی با مستکبران را تبلیغ کنیم.

یلنا هاوولدووا، از اتحادیه کشور روسیه با یادآوری این نکته که 10 سال پیش روسیه مهمان افتخاری نمایشگاه کتاب بود، از خوش برخوردی مردم ایران گفت و افزود: ما همراه خود نویسندگان معاصر را به نمایشگاه می‌آوریم.

حاج حسن رحیم احمد، مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی سلیمانیه با بیان اینکه حضور پرشور اقشار مختلف مردم در این نمایشگاه ثابت می‌کند کتاب از ضروریات زندگی است، گفت: نمایشگاه کتاب ثابت می‌کند که علیرغم همه پیشرفت‌های تکنولوژی، هیچ چیز نتوانسته جایگزین کتاب شود.

پروفسور جی‌کی‌یون، رئیس مرکز ایران‌شناسی دانشگاه جنوب غرب چین ایران را مهد تمدن اندیشه‌ها و فرهنگ‌ها دانست و بیان کرد: نمایشگاه کتاب نشان‌دهنده تاثیرگذاری فرهنگ ایران است. بسیاری از دانشجویان چینی علاقه‌مندند زبان فارسی را بیاموزند، تا بتوانند آن را در کشور چین منتشر کنند؛ چراکه زبان فارسی اقیانوسی از دانش است.

نایب رئیس اتحادیه ناشران عراق که برای اولین‌بار به نمایشگاه کتاب دعوت شده، گفت: ان‌شاءالله در نمایشگاه بعدی کتاب‌هایی که به فارسی ترجمه شده و کتاب‌های فارسی که به عربی ترجمه شده عرضه می‌کنیم.

ران خِل، رئیس انتشارات مونته آویلا از ونزوئلا از مقامات ایرانی دعوت کرد، تا برای شرکت در نمایشگاه کتاب کشور ونزوئلا که از 8 تا 18 ماه جولای برگزار می‌شود، شرکت کنند. او گفت: اکنون 22 دانشجوی ونزوئلایی داریم، که در ایران مشغول به تحصیل زبان فارسی هستند، تا به کشورمان برگردند و زبان و فرهنگ ایرانی را منتشر کنند.

خبرنگار: نفیسه خلیلی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات
از استقرار صندوق‌های رای تا گپ‌وگفت ناشران خارجی با مسئولان در نمایشگاه کتاب 2
از استقرار صندوق‌های رای تا گپ‌وگفت ناشران خارجی با مسئولان در نمایشگاه کتاب 3