یک‌شنبه 4 آذر 1403

از محاکمه آقای سریال ساز تا ترکمنچای فوتبالی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
از محاکمه آقای سریال ساز تا ترکمنچای فوتبالی

اخبار قضائی در هفته ای که گذشت عناوین متنوع فوتبالی و فرهنگی از جمله محاکمه یکی از تهیه کنندگان سینما و بررسی قرارداد یک سرمربی را شامل می شود.

اخبار قضائی در هفته ای که گذشت عناوین متنوع فوتبالی و فرهنگی از جمله محاکمه یکی از تهیه کنندگان سینما و بررسی قرارداد یک سرمربی را شامل می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در اولین روز هفته‌ای که گذشت ستاد حقوق بشر قوه قضائیه میزبان برگزاری مراسم اهدای جشنواره حقوق بشر اسلامی بود. در این مراسم که با حضور رئیس قوه قضائیه برگزار شد، ششمین جایزه حقوق بشر اسلامی به «سید عبدالمالک بدرالدین الحوثی» رهبر انصارالله یمن، «رمضان عبدالله شلح» دبیرکل فقید جهاد اسلامی فلسطین و «ابومهدی المهندس» نایب رئیس شهید حشد الشعبی عراق تعلق گرفت.

یکی دیگر از خبرهای مهم قضائی هفته اخیر به موضوع رأی دیوان عدالت اداری در رابطه با شکایت از تعیین شرط سنی برای داوطلبین آزمون‌های استخدامی بود. خبری که خبرگزاری مهر به آن پرداخت پیرامون پرونده‌ای بود که شاکی آن به بخش‌هایی از شرایط مذکور که متضمن تعیین شرط سنی برای داوطلبین بوده اعتراض داشته و تقاضای ابطال آن را مطرح کرده است که در حکم صادره این اعتراض قابل قبول نبود.

بازداشت 23 اخلالگر ارزی با گردش مالی 3 هزار میلیارد

بازداشت 23 اخلالگر ارزی با گردش مالی 3 هزار میلیاردی در شیء راز یکی دیگر از خبرهای مهم قضائی در هفته‌ای که گذشت بود. طی اقدامات گسترده و شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان (عج) در اداره کل اطلاعات استان فارس که با محوریت و نظارت مستقیم دادستانی مرکز استان فارس صورت پذیرفت، 23 نفر از اخلالگران بازار ارز که به نحو حرفه‌ای مبادرت به خرید، فروش و قاچاق ارزهای خارجی کردند شناسایی و بازداشت شدند. حجم گردش مالی آنان در چند سال اخیر حدود سه هزار میلیارد تومان بوده است. پرونده قضائی این متهمان به شعبه دهم بازپرسی دادسرای ویژه امور جنایی و جرایم امنیتی شیراز ارجاع و با عناوین اتهامی اخلال در نظام پولی، ارزی و اقتصادی کشور از طریق قاچاق حرفه‌ای ارز و پولشویی تحت رسیدگی است.

محمد امامی محاکمه شد

محمد امامی تهیه کننده برخی سریال‌های پر مخاطب است که نامش بارها در خلال رسیدگی به پرونده‌های مربوط به بانک سرمایه و به خصوص پرونده هادی رضوی و احسان دلاویز مطرح شد. پس از گذشت ماه‌ها از رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با این فرد این هفته نوبت به محاکمه این متهم رسید. فردی که سال گذشته تعدادی از هنرمندان با ارسال نامه‌ای به قوه قضائیه در خواست آزادی وی را داشتند اما سخنگوی قوه قضائیه این نامه را غیر هنرمندانه خواند.

رسول قهرمانی در بیستمین جلسه محاکمه پرونده مدیران بانک سرمایه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی و پس از پایان دفاعیات مجید زاهدی یکی از متهمین این پرونده اظهار کرد: بر اساس تحقیقات و بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم زاهدی پاشنه آشیل محمد امامی است.

قهرمانی افزود: آقای سید محمد امامی و سید هادی رضوی برای غارت بانک به هم پاس‌کاری می‌کردند به این شکل که آقای رضایی برای گرفتن وام 10 درصد سپرده می‌گذاشت و 50 درصد وثیقه مورد نیاز به صورت غیرقانونی به 30 درصد تقلیل می‌یافت و رضوی در ادامه از بانک می‌خواست به جای وثیقه پول سپرده بگذارد.

وی تاکید کرد: امامی در اینجا ایفای نقش می‌کرد و پول مورد نیاز را به سپرده می‌گذاشت.

قهرمانی ادامه داد: بعد از اینکه تسهیلات 60 میلیاردی و 30 میلیاردی به آقای رضوی پرداخت می‌شد، اول اقدام به خرید ملک و خودرو می‌کند و سپس ملک مورد نظر را به جای وثیقه در رهن بانک می‌گذارد و پول‌های آقای امامی بازگردانده می‌شود.

لازم به ذکر است این پرونده 32 متهم دارد.

پیگیری حل مشکلات کارگران هپکو ادامه دارد

یکی دیگر از قول‌های مهم مسئولان قضائی پیگیری مشکلات کارگران بود به طوری که حجت الاسلام محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در جلسه شورای عالی قضائی این هفته با اشاره به جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته خود با مسئولان استان مرکزی برای رسیدگی به مسائل و مشکلات شرکت هپکو، تصریح کرد: در جلسه‌ای که با حضور معاون استاندار مرکزی و مدیران شرکت هپکو و دیگر مسئولان مربوطه برگزار شد، به تصمیمات خوبی رسیدیم و اقدامات خوبی شده که اعلام رضایت کارگران را هم به دنبال داشته است.

وی با اشاره به دیدار خود با مسئولان سازمان تأمین اجتماعی که دولت شرکت هپکو و 7 شرکت بزرگ دیگر را به این سازمان واگذار کرده، از جلسه فردای خود با استاندار مرکزی نیز خبر داد و تأکید کرد: حل مشکلات کارگران هپکو، تا حصول نتیجه با جدیت پیگیری خواهد شد.

فاز نخست سامانه گزارشگری فساد سازمان بازرسی رونمایی شد

یکی از وعده‌های مسئولان قضائی که با سرعت بالایی جامه عمل به خود دید، موضوع ایجاد سامانه برای گزارشگران فساد بود به طوری که این هفته فاز نخست سامانه گزارشگری فساد سازمان بازرسی رونمایی شد.

این سامانه که فازهای بعدی آن ارتقا می‌یابد و در حوزه مأموریتی سازمان بازرسی کل کشور است، برای این منظور طراحی شده تا کسانی که به نحوی از انحاء از سو جریان اداری یا مفسده‌ای در دستگاه‌های اجرایی مطلع می‌شوند، موضوع را از طریق سامانه مذکور به اطلاع سازمان بازرسی برسانند. البته دستورالعمل تفصیلی نحوه دریافت و بررسی گزارش مردمی فساد به زودی از سوی رئیس قوه قضائیه ابلاغ خواهد شد.

صدور 340 کیفرخواست برای پرونده‌های کلان اقتصادی

در این هفته همچنین دادستان تهران از صدور کیفرخواست برای پرونده‌های کلان اقتصادی هم خبر داد. علی الاقاصی با بیان اینکه هزار و 621 فقره اموال منقول و غیرمنقول با نظارت دادستانی و اداره امور اموال شرکت‌های مربوطه بدون حکم قضائی تعیین تکلیف شد، گفت: 340 فقره کیفرخواست در پرونده‌های مهم کلان اقتصادی صادر شد که 120 مورد آن‌ها در خصوص اخلال در نظام اقتصادی کشور به دادگاه‌های موضوع استجازه، 150 فقره به دادگاه انقلاب و 70 مورد نیز به دادگاه کیفری استان تهران ارجاع شده است.

القاصی مهر در ادامه، صدور 100 فقره کیفرخواست برای پرونده مربوط به بانک سرمایه، صندوق ذخیره فرهنگیان و تخلفاتی همچون فرارهای کلان مالیاتی و بانکی، دکل نفتی، پرونده خانه به خانه، پرونده مالامیری و قاچاق خودرو که دادگاه برخی از آن‌ها به صورت علنی برگزار و رسانه‌ای شد، به عنوان دیگر اقدامات دادسرا در برخورد با پرونده‌های مهم اقتصادی یاد کرد.

بررسی ترکمانچای فوتبالی

یکی دیگر از خبرهای مهم قضائی در هفته‌ای که گذشت ورود جدی تر سازمان بازرسی کل به قرارداد ویلموتس بود به طوری که درویشیان رئیس سازمان بازرسی در اظهار نظری در این خصوص اعلام کرد: از همان اول حسب گزارش‌ها اطلاعاتی پیدا کردیم و از همان روزهای اول به قرارداد ورود پیدا کردیم و پس از بررسی اشکالات قابل توجه شکلی و ماهوی در قرارداد دیدیم.

درویشیان بیان کرد: در این رابطه به تفصیل بازرس مربوطه گزارش‌هایی را ارائه کرده‌اند و شاید بتوان گفت این قرارداد از مصادیق قراردادهای ترکمانچای بوده است. حتی مالیاتی که معمول است خود آن کسی که ذی‌نفع است پرداخت کند را هم فدراسیون فوتبال بر عهده گرفته است. خود این افراد هم بدهی‌های مالیاتی بسیاری داشته‌اند. پول آن را هم چون خودشان نداشته‌اند از جای دیگری قرض کرده‌اند.