چهارشنبه 7 آذر 1403

استاندار: 372 داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی در اصفهان تایید صلاحیت شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استاندار: 372 داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی در اصفهان تایید صلاحیت شدند

اصفهان - ایرنا - استاندار اصفهان گفت: مجموع یک هزار و 242 داوطلب برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان اصفهان به غیر از انصرافی‌ها ثبت‌نام کردند که در مجموع تا 12 بهمن سال جاری 372 نفر تایید صلاحیت و به مرحله نهایی رسیدند.

عباس رضایی شنبه شب در نشست خبری با اصحاب رسانه در استانداری با تبریک دهه فجر انقلاب اسلامی افزود: افراد رد صلاحیت شده تا چهاردهم بهمن ماه مهلت دارند تا اعتراض خود را اعلام و شورای نگهبان تا 21 بهمن ماه سال جاری برای بررسی این اعتراض‌ها فرصت دارد.

وی با اشاره به اینکه تعداد افراد حوزه انتخابیه اصفهان، 22 بهمن امسال نهایی و اسامی نامزدها در حوزه‌های انتخابیه به صورت آگهی به اطلاع عموم خواهد رسید و ادامه داد: نامزدهای این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی از 24 بهمن سال جاری می‌توانند تبلیغات خود را آغاز و تا 24 ساعت قبل از زمان قانونی انتخابات به تبلیغات بپردازند.

استاندار اصفهان تصریح کرد: تعداد 2 هزار و 836 شعبه اخذ رای به صورت قطعی و با تایید هیات‌های اجرایی در استان آرای شرکت‌کنندگان در انتخابات را اخذ می‌کنند و حدود 60 هزار نفر در امر برگزاری انتخابات همکاری خواهند داشت.

وی بیان کرد: نامزدهای این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در 15 حوزه انتخابیه از جمله حوزه اقلیت های مذهبی با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

رضایی در تشریح ظرفیت‌های استان در بخش کشاورزی تصریح کرد: برداشت گندم استان در سال پر آبی 98-97، 270 هزار تن و سطح زیر کشت و تولید این محصول نیز 3.2 درصد از سطح کل کشور بوده است.

وی بیان کرد: برداشت گندم در استان در سال کم آبی 96-97 نیز 148 هزار تن و سطح زیر کشت و تولید 1.7 در سطح کل کشور بود.

پنج درصد تولیدات کشاورزی کشور در اصفهان صورت می‌گیرد

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه استان سال گذشته با داشتن حدود 568 هزار هکتار اراضی کشاورزی و 6 میلیون واحد دامی در مجموع حدود 5.7 میلیون تن تولید محصولات کشاورزی داشت گفت: این میزان حدود پنج درصد از تولیدات کشاورزی کشور و 12 درصد از سهم اشتغال استان را به خود اختصاص می‌دهد.

وی محصول گلخانه‌ای و توسعه سطح گلخانه‌های استان به میزان یک هزار و 846 هکتار و تولید سالانه حدود 297 هزار تن محصول در سال 97 را از دیگر ظرفیت های استان در بخش کشاورزی برشمرد و افزود: محصولات گلخانه حدود یک سوم تولیدات باغی استان را به خود اختصاص داده است.

رضایی تعداد اقلام صادراتی استان در 10 ماهه نخست امسال را یک هزار و 157 قلم کالا و صادرات به 91 کشور جهان دانست و خاطرنشان کرد: ارزش وزنی صادرات استان بالغ بر 6 میلیون و 77 هزار تن، ارزش ریالی آن 2 میلیارد و 221 میلیون دلار و 95 درصد از محصولات صادراتی استان محصولات ساخته شده و فرآوری شده در واحدهای تولیدی این استان است.

وی همچنین تعداد طرح‌های سرمایه‌گذاری در حال اجرا در استان را 375 طرح با بیش از 11.5 هزار میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی اعلام و بیان کرد: دهه فجر امسال یک هزار و 826 طرح با اعتباری بالغ بر 2 هزار و 375 میلیارد تومان در سطح استان به بهره‌برداری خواهد رسید.

استاندار اصفهان درباره ظرفیت‌های استان در بخش علم و فناوری اظهارداشت: اکنون 300 هزار دانشجو در 165 مرکز علمی و دانشگاهی در استان در حال تحصیل هستند و بیش از 6 هزار و 244 عضو هیئت علمی در این مراکز علمی و دانشگاهی فعالیت دارند.

وی تعداد نخبگان و استعدادهای برتر زیر پوشش در استان را 2 هزار و 800 نفر و اصفهان را بعد از تهران دارای بالاترین تعداد نخبه در کل کشور دانست و اضافه کرد: 520 واحد فناور و شرکت دانش بنیان در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان مستقر هستند و اصفهان از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

رضایی درخصوص آثار و پیامدهای محیط زیست طبیعی استان یادآور شد: خطر نابودی میراث ایرانی اسلامی در اصفهان، نابودی کشاورزی در بخش‌های میانی و شرق، خشک شدن باغ های چندصد ساله و پیامدهای ویرانگر خشک شدن رودخانه زاینده‌رود بر زندگی و روان مردم از آثار بحران کم آبی در این استان است.

آب آشامیدنی شش میلیون نفر به زاینده‌رود وابسته است

وی بحران آب در حوضه زاینده رود را یک معضل ملی و متعلق به همه کشور ذکر و خاطرنشان کرد: آب آشامیدنی شش میلیون جمعیت ساکن در حوزه یزد کاشان نایین اردستان و...، 68 درصد تولید آهن و فولاد کشور، 8.5 درصد تولید برق کشور، 26 درصد تولید فرآورده های نفتی کشور، پایداری آثار تاریخی و میراث فرهنگی جهانی حوزه زاینده رود وابسته به جریان زاینده‌رود است.

استاندار اصفهان در ادامه آلاینده های زیست محیطی، خشکسالی، مهاجرت بی رویه و کنترل نشده، حاشیه‌نشینی و طرح‌های نیمه تمام به جای مانده از سالهای گذشته را سیمای متفاوت و محروم این استان برشمرد.

وی از اجرای سد و تونل کوهرنگ سه و خط سامانه دوم آبرسانی به عنوان طرح‌های شاخص عمرانی استان یاد کرد و افزود: با بهره‌برداری از تونل کوهرنگ سه در آینده نزدیک حدود 60 میلیون متر مکعب آب با پمپاژ از تونل وارد رودخانه خواهد شد.

رضایی اظهارداشت: در حالی که میزان پیشرفت طرح سد کوهرنگ 3 در 10 سال گذشته فقط 21 درصد بوده است این طرح از بهمن سال گذشته تاکنون حدود 41 درصد پیشرفت داشت.

وی همچنین طرح تکمیل و احداث آزادراه شرق اصفهان که به نام شهید سلیمانی نامگذاری شد، طرح اجرای قطار سریع السیر اصفهان - قم - تهران، آغاز عملیات اجرایی قطار حومه ای اصفهان، برنامه ریزی و مدیریت بهینه توزیع آب در حوضه آبریز زاینده رود و نشست‌های مشترک و مستمر بر تعامل با صنف کشاورزان را از جمله فعالیت های یک ساله گذشته در استان اصفهان ذکر کرد.

استاندار اصفهان در خصوص فعالیت های اقتصادی صورت گرفته در استان تصریح کرد: در یک سال گذشته 807 مصوبه بانکی و غیربانکی در قالب کارگروه‌های مختلف در استان اخذ شد و در مجموع 166 مورد تسهیلات در بخش طرح های رونق تولید و صنعت با اعتباری بالغ بر 726 میلیارد تومان پرداخت شده است.

نرخ بیکاری استان 11 درصد است و تاکنون موردی از ابتلا به ویروس کرونا در اصفهان گزارش نشد

وی نرخ بیکاری استان در پاییز 98 را 11 درصد و نرخ مشارکت اقتصادی را 46.1 درصد برشمرد و گفت: نرخ بیکاری در استان اصفهان به سال گذشته با 14.1 درصد کاهش یافته است.

رضایی در تشریح وضعیت استان در زمینه آلودگی با ویروس کرونا نیز متذکر شد: تاکنون هیچ مورد ابتلا به ویروس کرونا در کشور و اصفهان گزارش نشده است ولی به منظور آماده باش و پیشگیری در این زمینه روز گذشته جلسه ای مشترک با نهادهای مربوطه در استانداری اصفهان برگزار و هماهنگی های لازم در خصوص این موضوع انجام شد.

*س_برچسب‌ها_س*