استان مرکزی در حادثه هفتم تیر 5 شهید تقدیم انقلاب کرد / مسن ترین و جوان ترین شهید متعلق به استان مرکزی است
استان مرکزی پنج شهید به اسامی حجتالاسلام علی هاشمی سنجانی، حجت الاسلام محمد حسین صادقی، محمود بالاگر، حجتالاسلام غلامرضا دانش آشتیانی و علی اصغر آقازمانی در حادثه هفتم تیر تقدیم انقلاب کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ سالهای ابتدایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و بهخصوص دههی 60 یادآور روزهای پر التهاب و اتفاقاتی است که دشمنان با انواع تحرکات خصمانه در ابعاد مختلف به دنبال ضربه زدن و درنهایت فروپاشی ظام نوپای اسلامی بودند.
حملات تروریستی یکی از توطئههای دشمن و از جمله برنامههای اصلی آنان بود که علاوه بر بحرانآفرینیهای سیاسی و اجتماعی به دنبال ایجاد رعب و وحشت در بین مردم و همچنین حذف شخصیتهای اصیل انقلاب و یاران نزدیک و مورد اعتماد حضرت امام خمینی (ره) بودند، این اقدامت ضد مردمی و خرابکارانه در اولین سالهای پس از انقلاب اسلامی با جدیت توسط گروهکهای تروریستی مزدور و موردحمایت آمریکا و غرب دنبال میشد.
در حادثه ی تلخ هفتم تیر 60 علاوه بر شهید آیتالله دکتر بهشتی رئیس دیوان عالی کشور، 72 مقام عالی دیگر ازجمله 4 وزیر، چند معاون وزیر، 27 نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند.
استان مرکزی نیز پنج شهید به اسامی حجتالاسلام علی هاشمی سنجانی (مسن ترین شهید)، حجتالاسلام محمدحسین صادقی، حجتالاسلام غلامرضا دانش آشتیانی، محمود بالاگر (جوان ترین شهید) و علیاصغر آقا زمانی در حادثه هفتم تیر تقدیم انقلاب کرده است در ادامه به معرفی شهدا می پردازیم.
حجتالاسلام و المسلمین علی هاشمی سنجابی (نماینده مجلس شورای اسلامی)
این شهید والامقام در سال 1290 در منطقه سنجان از توابع اراک متولد شد، از کودکی به حوزه علمیه روی آورد و به عالمی متفکر، دانشمندی متعهد، عارفی کامل و شاعری توانا تبدیل شد.
از آیات عظام حجت، ابوالحسن اصفهانی، بروجردی، حکیم، شیرازی، گلپایگانی و امام خمینی اجازه اجتهاد گرفت و به تدریس در حوزههای علمیه پرداخت.
مبارزاتش با رژیم سبب شد تحت تعقیب ساواک قرار گیرد و چند سال از منبر رفتن منبع شود، با پیروزی انقلاب از طرف مردم اراک به نمایندگی دوره اول مجلس انتخاب شد و در هفتم تیر 1360 همراه با شهید بهشتی و دیگر یاران امام به شهادت رسیدو پیکرش در گلزار شهدای شیخان قم آرام گرفت.
حجتالاسلام و المسلمین محمدحسین صادقی (نماینده مجلس شورای اسلامی)
در سال 1302 در لرستان متولد شد و در 18 سالگی به حوزه علمیه قم رفت و در قیام 15 خرداد 1342، شرکت فعالانه داشت. فریادهای «ما پیرو قرآنیم - رفراندوم نمیخواهیم» او و نطق پرشوری که ایراد کرد، سبب شد، همان روز دستگیر و راهی زندان شود.
پس از آزادی از زندان پیامهای امام خمینی (ره) را به روستاهای اطراف میبرد و همین باعث دستگیری مجدد وی شد، در پی اعمال فشار و محدودیت از سوی ساواک از ازنا به قم و سپس به دعوت اهالی سنجان اراک راهی این منطقه شد و مدتی رهبری تظاهرات مردم آنجا را به عهده گرفت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولیت کمیتههای انقلاب در ازنا را بر عهده گرفت و به ریاست دادگاه انقلاب انتخاب شد، در انتخابات مجلس شورای اسلامی با کسب آرای مردم ازنا به اولین دوره مجلس راه یافت و عاقبت در هفتم تیرماه 1360 به شهادت رسید.
حجتالاسلام و المسلمین دکتر غلامرضا دانش آشتیانی (نماینده مجلس شورای اسلامی)
در سال 1309 در آشتیان به دنیا آمد، دروس حوزوی و دانشگاهی را باهم ادامه داد و دکترای خود را در الهیات تحصیل کرد و پس از آن به معلمی مشغول شد.
مبارزاتش را از همان دوران طلبگی شروع کرد و بارها توسط ساواک دستگیر و تعقیب شد. پیش از پیروزی انقلاب و در 17 شهریور، دخترش محبوبه دانش، در جریان تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی به شهادت رسید.
او بعد از پیروزی انقلاب برای ایجاد تغییر و دگرگونی در مدارس ایرانی خارج از کشور به ترکیه و سپس امارات متحده عربی سفر کرد و در بازگشت، از طرف مردم تفرش و آشتیان به مجلس شورای اسلامی راه یافت و عاقبت در شامگاه هفتم تیر 1360 به فیض شهادت نائل آمد، این شهید والامقام در کنار بسیاری از شهدای حادثهی هفتم تیر در مقبره شهدای 72 تن بهشتزهرای تهران به خاک سپرده شد.
محمود بالاگر (عضو حزب جمهوری اسلامی)
در سال 1328 در اراک و در خانواده ای مذهبی متولد شد، زندگی سیاسیاش را در سال آخر دبیرستان و با پخش اعلامیههای حضرت امام خمینی شروع کرد.
در روزهای پیروزی و تسخیر پادگانهای ارتش با فریادهای اللهاکبر پیشاپیش فاتحان میجنگید. بعد از پیروزی به خدمت سربازی در سومار و قطور رفت، سپس به عضویت حزب جمهوری اسلامی درآمد و مسئول واحد سمعی و بصری حزب شد و در حادثه ی هفتتیر به جمع شهدا پیوست و پیکر مطهرش در مقبره شهدای 72 تن بهشتزهرای تهران به خاک سپرده شد.
علیاصغر آقا زمانی (مسئول دفتر حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی و عضو حزب)
در سال 1331 در نراق از توابع استان مرکزی متولد شد و فوقلیسانس حسابداری را از دانشگاه صنعت نفت اخذ کرد و با مطالعات مذهبیای که داشت، مبارزاتش را شروع کرد.
کلاسهای درس شناخت شهید بهشتی در منزل ایشان دایر شد و در پیروزی انقلاب نقش فراوانی داشت و در همان روزهای اول به سازماندهی کمیتهها پرداخت و سپس جهاد سازندگی و نهضت سوادآموزی را نیز همراهی کرد. اندکی بعد مسئول دفتر حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی شد و هماهنگیهای ایشان را با مسئولین نظام و مجلس شورای اسلامی به انجام میرساند.
وی در هفتم تیرماه 1360 در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید، مزار این شهید در مقبره شهدای 72 تن بهشتزهرای تهران قرار دارد.
انتهای پیام /