استقلال یا اعتماد به غرب؟؛ بررسی طرح خاورمیانه جدید با محوریت ایران اسلامی

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در سالهای اخیر، تغییرات ژئوپلیتیکی و تحولات اجتماعی در خاورمیانه به یکی از مهمترین موضوعات در سطح جهانی تبدیل شده است. این منطقه با تاریخ پر از کشمکشهای قومی، مذهبی و سیاسی، در دهههای گذشته شاهد دخالتهای گسترده قدرتهای جهانی و تغییرات عمده در ساختار سیاسی و اجتماعی خود بوده است. از این رو جهت بررسی ایده خاورمیانه جدیده با محوریت ایران...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در سالهای اخیر، تغییرات ژئوپلیتیکی و تحولات اجتماعی در خاورمیانه به یکی از مهمترین موضوعات در سطح جهانی تبدیل شده است. این منطقه با تاریخ پر از کشمکشهای قومی، مذهبی و سیاسی، در دهههای گذشته شاهد دخالتهای گسترده قدرتهای جهانی و تغییرات عمده در ساختار سیاسی و اجتماعی خود بوده است. از این رو جهت بررسی ایده خاورمیانه جدیده با محوریت ایران اسلامی که اخیرا توسط برخی کارشناسان منطقه و تحلیل گران مطرح میشود، به گفتگو با محمدرضا یار محمدی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تهران پرداختیم.
یارمحمدی در ابتدای گفتوگو درباره مفهوم خاورمیانه گفت: خاورمیانه اصطلاحی بود که انگلیسیها به کار میبردند، مشابه ساعت جهانی که مبدا آن گرینویچ است و مبدا شرق و غرب نیز خود انگلیس قرار داشت. اگر از لندن در نظر میگرفتید، متوجه میشدید که شرق کجاست و غرب کجاست و مبدا را خودشان میدانستند. این شد که به منطقه جنوب غرب آسیا، انگلیسیها نام خاورمیانه را دادند. پس از سقوط دولت عثمانی، که قدرت بلامنازع در منطقه بود، طرحی جدید باید جایگزین میشد. در اتاق فکرهای لندن و پاریس ایدهای مطرح شد که نقشه جدیدی در این منطقه پیاده کنند.