اصابت موشک های یمن به بازار انرژی / قیمت نفت افزایش یافت
نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب 1.5 و 1.4 درصد در روز سهشنبه کاهش قیمت داشتند.
قیمت نفت در ساعات اولیه تجارت در آسیا در روز چهارشنبه افزایش یافت. این افزایش باعث نگرانی سرمایهگذاران درباره کاهش تولید تولیدکنندگان بزرگ جهان، حمله به کشتیها در دریای سرخ و نیز کمبود نشانههای کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 34 سنت معادل 0.41 درصد افزایش و 82 دلار و 68 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 30 سنت معادل 0.39 درصد افزایش 77 دلار و 34 سنت معامله میشود.
نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب 1.5 و 1.4 درصد در روز سهشنبه کاهش قیمت داشتند.
واشنگتن در روز گذشته دوباره پیشنویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد آتش بس در غزه را وتو کرد. آمریکا در عوض اصرار دارد شورای امنیت صدور این قطعنامه را مشروط به آزادسازی گروگانهای رژیم صهیونیستی توسط حماس کند.
حمله یمن به کشتیهای عازم فلسطین اشغالی در دریای سرخ و تنگه بابالمندب همچنان باعث نگرانی در مورد جریان تجارت در این آبراه حیاتی میشود. یمن از روز جمعه حداقل چهار کشتی را در این منطقه مورد هدف قرار داده است.
در این بین روسیه که قول داده بود 500 هزار بشکه در روز از تولید خود را طبق قرارداد اوپک پلاس پایین بیاورد، در روز سهشنبه اعلام کرد به سهمیه کامل خود در این ائتلاف در فوریه علی رغم کاهش پالایش نفت پایبند خواهد بود.
وزیر انرژی روسیه گفت فعالیت پالایشگاهی در این کشور 7 درصد از آغاز سال جاری میلادی کاهش یافته است.
نگرانی در مورد به تعویق دادن کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا بر دورنمای تقاضا برای نفت تاثیر گذاشته است. گزارش تورم بالاتر از حد انتظار در آمریکا احتمال کاهش زود هنگام نرخ بهره را پایین آورده و حالا اقتصاددانها پیشبینی میکنند این اتفاق در ماه ژوئن صورت بگیرد.
طلای سیاه یکی از مهم ترین کالاهای استراتژیک است که درگیری های بسیاری بر سر آن است. بسیاری از فراورده های سوختی، از نفت تشکیل می شوند و کشورهای بسیاری این کالای مهم را به میزان بالایی وارد می کنند که چین یکی از بزرگ ترین وارد کننده های نفت جهان است.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد که با افزایش عرضه نفت کشورهای تولیدکننده غیراوپک رشد تقاضا برای این کالای راهبردی کند میشود. به گزارش «شانا» به نقل رویترز، آژانس بینالمللی انرژی در تازه ترین گزارش چشم انداز کوتاه مدت انرژی خود پیشبینی برای رشد تقاضای نفت در سال2024 میلادی را برخلاف برآورد اوپک کاهش داد. این نهاد که نماینده کشورهای صنعتی است، پیشبینی کرد که با توجه به حرکت جهان به سمت استفاده از انرژی پاک، تقاضا برای نفت تا سال2030 به اوج میرسد. در همین حال اوپک انتظار دارد که مصرف نفت در دو دههآینده همچنان روندی افزایشی داشتهباشد.در تازه ترین گزارش آژانس بینالمللی انرژی آمدهاست که انتظار میرود تقاضای جهانی نفت در سال2024 میلادی یکمیلیون و 220هزار بشکه افزایش یابد که نسبت به برآورد پیشین اندکی کمتر است، درحالیکه اوپک در تازه ترین گزارش ماهانه خود پیشبینی برای رشد تقاضای جهانی نفت را 2میلیون و 250هزار بشکه اعلام کردهاست. از نظر آژانس بینالمللی انرژی، کندشدن روند رشد تقاضای جهانی نفتخام در سالجاری میلادی با کاهش مصرف چین مرتبط است. آژانس بینالمللی انرژی پیش از این رشد تقاضا در سال2024 میلادی را یکمیلیون و 240هزار بشکه در روز پیشبینی کردهبود. این نهاد اعلام کرد: مرحله رشد گسترده پس از پایان بحران شیوع ویروس عالم گیر کرونا، تقاضای جهانی نفت تا حد زیادی مسیر رشد خود را طی کردهاست.