افزایش موارد بستری از ابتدای هفته / مراقب خوشههای پراکنده بیماری باشیم + نقشه و نمودار
در حالی برای دومین روز متوالی روند صعودی نرخ ابتلا در سراسر ایران افزایشی بود که کارشناسان معتقدند دومینوی آغاز پیک ششم از ابتدای هفته به راه افتاده است.
به گزارش مشرق،در شرایطی برای دومین روز متوالی روند صعودی نرخ ابتلای روزانه کرونا در سراسر کشور تجربه میشود که کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند تشابههای موجود روی نمودارهای کلی خبر از به حرکت درآمدن دومینوی پیک ششم میدهد.
در این زمینه با بررسی آمارهای منتشرشده روز گذشته کارشناسان براینباورند که رشد 44.76درصدی نرخ ابتلا نسبت به اولین روز هفته جاری مهر تأییدی براین است که شکلگیری پیک ششم تقویت شده است و رفته رفته باید رسما برای مدیریت و مقابله با آن برنامهریزی کنیم.
این گروه تأکید میکنند آنطور که رفتار ویروس منحوس در پنج پیک گذشته نشان داده است جای تردید نیست که هنوز ویروس کرونا فعال است و میتواند بحرانآفرین باشد و شاهد مثال این روند هم افزایش قابل توجه تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی نسبت به ابتدای آبان 1400 است.
بهگفته این افراد البته ادعای به حرکت درآمدن دومینوی پیک ششم اینگونه اثبات میشوند که زنجیره ابتلا، بستری، انتقال به بخش مراقبتهای ویژه و نهایتا فوت بیماران بدحال از روز شنبه تکمیل شده است به این ترتیب که وقتی آمارهای رسمی را از ابتدای هفته تا آخرین آماری که منتشر شده است بررسی میکنیم میبینیم در سه شاخص اصلی ابتلا، بستری و موارد فوتی روند افزایشی تجربه شده است و بهترتیب شاهد رشد 44.76، 18.28 و 19.5 درصدی در این موارد بودهایم.
در این زمینه کارشناسان تأکید میکنند برای مدیریت کمهزینه پیک احتمالی آینده که قبلا هم هشدار شکلگیری آن از سوی مقامات وزارت بهداشت داده شده است باید مثلث واکسیناسیون، فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت پروتکلها را جدی بگیریم و در این زمینهها گامهایی مؤثرتر برداریم، این درحالی است که متأسفانه شواهد نشان میدهد مشارکت مردمی در هر سه زمینه کاهش چشمگیری دارد و ادامه این روند با توجه به تغییر جهت معنادار آمارها احتمال بروز بحران در آینده را جدیتر از گذشته کرده است، هرچند کارشناسان براینباورند که افزایش سطح واکسیناسیون بدون تردید موارد فوتی کمتری ایجاد میکند اما واکسینهنشدهها در واقع اثرگذاری سرعت واکسیناسیون و گسترش تعداد افراد واکسینهشده را خنثی خواهند کرد، به این دلیل که در پیک بعدی این گروه یعنی واکسینهنشدهها بدون تردید هدف اصلی ویروس منحوس قرار میگیرند و زنجیره انتقال شکسته نخواهد شد.
واقعیت آماری چیست؟
در این زمینه کارشناسان با اشاره به آمارهای رسمی منتشرشده میگویند برای رسیدن به واقعیت روند فعالیت ویروس منحوس بهخصوص از آغاز سیر نزولی پیک پنجم بهتر است آمارهای منتشرشده را زیر ذرهبین قرار دهیم.
به این ترتیب در نگاه اول فقط حتی اگر سه روز گذشته را درنظر داشته باشیم میبینیم در تعداد نرخ ابتلا حداقل 2 نفر در دقیقه به تعداد موارد ابتلای جدید افزوده شده است بهصورتی که آمارها نشان میدهد روز شنبه 4.72 نفر در هر دقیقه به تعداد بیماران جدید افزوده شده و یکشنبه این رقم به 5.85 نفر رسیده است و نهایتا براساس آخرین آمار منتشرشده روز دوشنبه 6.84 نفر هر دقیقه به ویروس منحوس آلوده شدهاند که این روند صعودی را نشان میدهد.
البته این پایان کار نیست چون در ادامه بررسیها میبینیم در بخش موارد بستری در مراکز درمانی هم طبق آخرین آمار رسمی منتشرشده هر 1.12 دقیقه یک نفر در یکی از مراکز درمانی کشور بستری شده است و براساس همین روند میبینیم در تعداد موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه یا همان آیسییو تغییر محسوسی نسبت به گذشته انجام نشده و همچنان عدد در محدوده 3800 مورد بستری است.
اما در نهایت این تعداد موارد فوتی ثبتشده روزانه است که میتواند تعیینکننده روند کلی باشد و خبر از این بدهد که دومینوی پیک ششم ظاهرا بهراه افتاده است چون آخرین آمار نشان میدهد هر 9.4 دقیقه یک فوتی ناشی از فعالیت ویروس کرونا ثبت شده است و اگرچه در نگاه اول نسبت به اوج پیک پنجم بسیار کمتر شده است اما واقعیت اینجاست که همچنان این روند میتواند مشکلآفرین باشد در شکلگیری پیک بعدی و باید برای آن برنامهریزی جدی داشته باشیم.
استان آذربایجان غربی / 50 هزار نفر دیگر واکسینه شدند
جواد آقازاده، با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا اظهار داشت: در شبانهروز گذشته یک هزار و 69 نفر به علت سندروم حاد تنفسی بستری شده و 51 نفر نیز وصل به دستگاه ونتیلاتور شدند.
وی تصریح کرد: همچنین شمار مبتلایان بستری مشکوک به کرونا 546 و شمار بستریهای آیسییو به 243 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجانغربی با اشاره به ابتلای 669 نفر دیگر به کرونا گفت: در مجموع تاکنون 305 هزار و 346 نفر به این بیماری مبتلا شدهاند.
وی بیان کرد: همچنین در شبانهروز گذشته 15 نفر بر اثر کروناویروس جان باختند و تعداد کلی جانباختگان به 6 هزار و 877 نفر رسید.
آقازاده در ادامه با اشاره به واکسیناسیون 50 هزار و 620 نفر دیگر در شبانه روز گذشته گفت: کل واکسیناسیون به سه میلیون و 446 هزار و 192 نفر رسید که سه هزار و 499 دز آن مربوط به دز سوم بوده است.
استان اردبیل / 38 بیمار کرونایی با حال وخیم بستری هستند
شهرام حبیبزاده اظهار داشت: در حال حاضر شیوع کرونا رفته رفته در استان بیشتر میشود را تجربه میکند به طوری که 38 نفر از هم استانیهایمان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری بوده که حال عمومی آنان وخیم گزارش شده است.
وی با اشاره به بستری 176 بیمار در بیمارستانهای استان اردبیل، ادامه داد: در 24 ساعته گذشته 24 بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان اردبیل بستری شدند که با این روند همچنان شاهد آمار افزایش بستری در چند روز اخیر هستیم و ضروری است تا مردم در خانه ماندن و رعایت پروتکلهای بهداشتی را در اولویت قرار دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل از بهبودی نسبی و ترخیص 29 بیمار کرونایی در شبانهروز گذشته در اردبیل خبر داد و گفت: امیدواریم با افزایش آمار بهبود یافتگان در هفته اخیر ظرفیت تختهای بیمارستانی نیز افزایش یابد.
حبیبزاده با تشریح وضعیت شیوع کرونا در شهرستانهای استان اردبیل، تصریح کرد: هم اکنون شهرستان اردبیل در وضعیت نارنجی، شهرستانهای پارس آباد، خلخال و مشگینشهر در وضعیت زرد و شهرستانهای نمین، کوثر، سرعین، گرمی، بیله سوار، نیر و اصلاندوز در وضعیت آبی قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل افزود: بررسیها نشان میدهد در هفتههای اخیر شیوع این بیماری به داخل خانهها کشیده شده به طوری که تمامی اعضای خانواده به این بیماری مبتلا میشوند که این امر نشان دهنده قدرت سرایت این بیماری و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در منازل است.
استان اصفهان / 70 درصد بیماران بستری در خمینیشهر واکسن نزدهها بودند
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار کرونا در اصفهان از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا 1188799 نفر بوده که از این تعداد118947نفر بهبود، 117124 بستری و 16553 نفر هم فوت کردند.
وی افزود: در 24 ساعت گذشته 544 بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شناسایی و 183 نفر در مراکز درمانی بستری و 220 نفر ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1143 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 228 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
عقدک تصریح کرد: 16 بیمار مشکوک و قطعی به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان در اثر ابتلا به کرونا فوت کردند.
رئیس بیمارستان 9 دی خمینیشهر با اشاره به میزان ورودی بیماران کرونایی به این بیمارستان، اظهار داشت: در حال حاضر شهرستان خمینیشهر در وضعیت نارنجی قرار دارد و هر چند روند پذیرش بیماران کرونایی در مهرماه کاهشی بود اما متاسفانه در آبان با یک شیب ملایم رو به صعود مواجه شدیم.
علیاکبر جنگجو افزود: طی تحقیقات انجام شده در بیماران کرونایی بستری مشخص شد 70 درصد آنها کسانی بودند که نسبت به واکسیناسیون کرونا اقدام نکرده بودند بنابراین باز هم جای تکرار دارد که واکسیناسیون جدی گرفته شود و آن دسته از افرادی که برای واکسن اقدام نکردهاند هر چه زودتر مراجعه کنند.
رئیس بیمارستان 9 دی خمینیشهر با بیان اینکه هوا رو به سردی میرود، گفت: افراد باید بیشتر مراقب خود باشند و از آنجایی که به لحاظ بسته بودن در و پنجره، تهویه کمتر اتفاق میافتد گردش ویروس سریعتر و امکان همهگیری افزایش پیدا میکند.
استان ایلام / 1 فوتی و 139 ابتلای جدید در 24 ساعت گذشته
محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 60 هزار و 511 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 139 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 156 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 33 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 59 هزار و 250 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته یک مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستان دره شهر گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و 86 نفر بوده است.
استان بوشهر / ماهانه 100 مورد فوتی ثبت شده است
سعید کشمیری، تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بوشهر را 114 نفر دانست و اظهار داشت: روز گذشته 26 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند که از این تعداد 5 مورد به کرونا مثبت، قطعی است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه اکنون 13 نفر در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، 5 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه روز گذشته هیچ مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان بوشهر ثبت نشد افزود: در 20 ماه گذشته 2 هزار نفر در استان بوشهر به سبب ابتلا به بیماری کرونا فوت کردهاند و بهصورت متوسط ماهانه 100 نفر به سبب ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: خوشبختانه روز گذشته 16 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که از این تعداد 10 نفر از آنها مثبت قطعی بودهاند
کشمیری به واکسیناسیون عمومی پرداخت و خاطر نشان کرد: تاکنون به 710 هزار نفر واکسن کرونا تزریق شده که 450 هزار نفر هر دو نوبت دریافت کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از تزریق یک میلیون و 200 هزار واکسن کرونا در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: اکنون پوشش جمعیت تزریق واکسن کرونا در استان بوشهر 52 درصد است و این درحالی است که واحدهای سیار و تیم تزریق واکسن کرونا در قالب طرح خانه به خانه فعالیت خود را آغاز کردهاند.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر از شناسایی، مهار و کنترل کانونهای رشد بیماری کرونا در استان خبر داد و گفت: این کانونها بیشتر در مراکز تجمعی بوده است.
وی تصریح کرد: با برنامهریزی انجام شده تا آذرماه ایمنی در استان بوشهر در مقابله با کرونا به 80 درصد افزایش مییابد.
کشمیری با اشاره به وضعیت رنگبندی کرونایی در شهرستانهای استان بوشهر اضافه کرد: اکنون 6 شهرستان استان بوشهر در شرایط آبی و 4 شهرستان دیگر در وضعیت زرد است و این نشان میدهد استان در شرایط کم خطر قرار دارد.
استان خراسان جنوبی / شمار قربانیان از ابتدای همهگیری به 1193 مورد رسید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: روز گذشته 287 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا 91 بیمار جدید شامل 15 بستری و 76 مورد سرپایی، شناسایی شدند. کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد 42 مورد از بیرجند، شهرستانهای بشرویه، درمیان، خوسف، سرایان و نهبندان هرکدام دو مورد، شهرستانهای سربیشه و فردوس هرکدام 4 مورد، شهرستانهای طبس و زیرکوه هر کدام 7 مورد و از قاینات 17 مورد جدید شناسایی شد. وی با بیان اینکه همچنین از 671 آزمایش سریع 140 بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شد، گفت: در حال حاضر 214 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 107 نفر کرونا مثبتند و از این تعداد 10 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال یک نفر نامساعد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با ثبت یک فوت جدید تعداد جانباختگان بیماری کرونا در خراسان جنوبی به هزار و 193 نفر افزایش یافت.
مهدی زاده ادامه داد: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان 502 هزار و 525 نفر واکسن نوبت اول، 336 هزار و 538 نفر واکسن نوبت دوم و 518 واکسن نوبت سوم را دریافت کردند.
استان خراسان رضوی / کنترل کرونا در صورت پوشش 85 درصدی واکسیناسیون
سید جواد حسینی اظهارداشت: در حال حاضر نزدیک به 80 درصد جمعیت بالای 18 سال، دوز اول واکسن کرونا خود را دریافت نموده اند اظهار داشت: در صورت ارتقای شاخص دریافت دو دوز واکسن به بالای 85 درصد، قادر خوهیم بود بیماری را به صورت مطلوبی کنترل کنیم.
وی افزود: در حال حاضر آمار بیماران سرپایی مراجعه کننده به مراکز منتخب کرونا و بیمارستانها افزایش پیدا کرده که نشانه ای از وجود پیک ششم بیماری است. اما خوشبختانه آمار موارد بستری افزایش معناداری نداشته که این نشانه تاثیرات مثبت واکسیناسیون در جمعیت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تاکید بر ضرورت تکمیل واکسیناسیون گروههای هدف به تاثیر استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در جامعه تاکید کرد و با اشاره به عادی انگاری که در جامعه در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی مشاهده میشود گفت: دریافت واکسن دلیلی بر عدم رعایت پروتکلها نیست.
وی رهگیری و پیگیری مبتلایان را لازمه کنترل بیماری بر شمرد و گفت: به ازای هر تست PCR مثبت برای 10 نفر از افراد خانواده و نزدیکان بیمار باید رهگیری انجام شده همچنین 6 مرحله پیگیری برای فرد بیمار و 14 روز پیگیری برای مادران بارداری که تست کرونایشان مثبت شده است توصیه میشود.
استان فارس / روند افزایشی مراجعه به مراکز 16 ساعته
براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت هماکنون 2 شهرستان از استان فارس در وضعیت قرمز، 4 شهرستان در وضعیت نارنجی، 22 شهرستان در وضعیت زرد و 8 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
متولیان بهداشت و درمان استان فارس معتقدند که وضعیت کنونی شکننده و ناپایدار است و با توجه به قرمز شدن شهرستان استهبان این شرایط ممکن است دیگر شهرستانهای استان را نیز درگیر کند. بنابراین رعایت شیوهنامههای بهداشتی امری لازم و ضروری است.
براساس اعلام ستاد استانی مقابله با کرونا درصد مثبت شدن تستها در استان فارس 25 درصد است همچنین بر این اساس ضریب اشغال تختهای عادی به 33 درصد و تختهای ویژه به 40 درصد رسیده است.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 432 هزار و 491 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 426 هزار و 986 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 220 هزار و 413 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 51 هزار و 108 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون 478 هزار و 94 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.
مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستانهای استان بستری هستند به هزار و 636 نفر رسیده که از این تعداد، 193 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
با اعلام جان باختن 12 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به 6 هزار و 990 نفر رسیده است.
در شبانه روز گذشته هزار و 605 بیمار مبتلا و دارای علائم کرونا به مراکز 16 ساعته مراجعه کردند که این روند افزایشی مراجعه به مراکز 16 ساعته نشان از چرخش سریع بیماری در سطج جامعه دارد.
استان قزوین / نرخ ابتلا 133 درصد کاهش یافت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از کاهش 133 درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 84 بیمار کرونایی جدید در آزمایشگاههای کووید شناسایی شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 111 نفر کاهش داشته است.
پیمان نامدار با اشاره به افزایش 10 درصدی نرخ بستریهای کرونایی روزانه در استان قزوین اضافه کرد: در 24 ساعت گذشته 81 بیمار کرونایی به علت علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش 7 نفر بیشتر شده است.
وی ادامه داد: همچنین آمار بیماران بدحال هم طی این مدت 5 درصد کاهش یافته و در حال حاضر 19 بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان قزوین بستری هستند که این آمار از روز گذشته یک نفر کمتر است.
دبیر ستاد مقابله با بیماری کرونای استان قزوین همچنین از کاهش 18.6 درصدی موارد بهبودیافته کرونایی در استان قزوین خبر داد و گفت: در شبانهروز اخیر 61 بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای استان مرخص شدند که این آمار نسبت به روز پیش 14 نفر کاهش یافته است.
نامدار افزود: همچنین نرخ مرگومیر روزانه کرونایی در استان قزوین طی 24 ساعت گذشته نصف شد و 2 بیمار بدحال به خاطر شدت علائم بیماری و ضعف جسمانی شدید جان خود را از دست دادند که این آمار 50 درصد (2 نفر) از روز گذشته کمتر شده است.
وی ادامه داد: در نهایت هم مجموع آمار بستریهای فعلی کرونایی استان قزوین با 5.6 درصد افزایش نسبت به روز قبل به 342 نفر رسید که این آمار در قیاس با روز گذشته 18 نفر افزایش یافته است.
استان کرمان / بستری 70 نفر بیمار جدید در مراکز درمانی
حدود 75 درصد جمعیت هدف استان کرمان دوز اول واکسن کرونای خود را دریافت کردند با این وجود به گفته مسئولان هنوز هم تا وضعیت ایده آل فاصله داریم و بیشتر کسانی که تا کنون در برابر تزریق واکسن کرونا مقاومت دارند، جزو گروههای آسیب پذیر هستند.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر امروز اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 270 مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد 134 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 36 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 18 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 11 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 71 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 70 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 41 هزار و 637 مورد رسیده است.
وی به فوت 5 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 901 مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و 929 هزار و 419 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 217 هزار و 955 مورد است.
استان گلستان / 206 بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند
گسترش واکسیناسیون کرونا اثرات خود را این روزها به خوبی نشان داده است. با اینکه اغلب پیش بینیها حاکی از آغاز موج ششم شیوع کرونا در آبان ماه بود اما گسترش واکسیناسیون عمومی در استانها از جمله در گلستان سبب شد تا تعداد موارد ابتلا و بستری به رغم نوسانی که دارد، افزایش چندانی نداشته باشد.
آخرین آمارهای دانشگاه علوم پزشکی استان از بستری 206 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی و بیمارستانهای استان خبر میدهد که 45 نفر از این بیماران در بخشهای آی سی یو تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند و حال 15 بیمار هم کاملا وخیم بوده و به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند.
عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان معتقد است نوساناتی که در میزان شیوع، تعداد موارد ابتلا و بستری در روزهای اخیر شاهد هستیم نشانه آشکاری از ورود به موج ششم کرونا است.
وی با بیان اینکه تنها راه مقابله با این بیماری، در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی، تزریق واکسن است، گفت: نزدیک به یک میلیون و 450 هزار نفر در استان گلستان باید واکسن کرونا تزریق کنند که تا کنون حدود 80 درصد این جمعیت دست کم یک دز واکسن دریافت کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: تاکنون در استان یک میلیون و 892 هزار و 418 دز واکسن تزریق شده که از این تعداد یک میلیون و 178 هزار و 298 نفر دز اول را دریافت کردند و دز دوم نیز به 712 هزار و 861 نفر تزریق شده است.
وی با اشاره به آغاز تزریق دز بوستر (یادآور) در استان گفت: در حال حاضر اولویت تزریق دز بوستر با کادر درمان، جانبازان درصد بالا و سالمندان در مراکز نگهداری است که تاکنون یک هزار و 259 دز یادآور هم در استان تزریق شده است.
استان مرکزی / 164 مورد ابتلای جدید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به آخرین وضعیت ابتلا به کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: شمار مبتلایان جدید کرونا در استان مرکزی بر اساس آخرین یافتههای آزمایشگاهی طی شبانه روز اخیر به 164 مورد رسید که 40 نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستانها بستری شدند.
سیدمحمد جمالیان بیان کرد: 124 نفر از این افراد نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند که شمار مبتلایان به کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان به 102 هزار و 871 نفر رسید.
وی افزود: متاسفانه 3 بیمار کرونایی نیز در این بازه زمانی در استان به دلیل کرونا جان باختند و شمار فوتیهای این بیماری به 2 هزار و 899 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به واکسیناسیون گفت: تاکنون 790نفر در استان مرکزی و شهرهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک نوبت سوم واکسن کرونای خود را دریافت کردهاند که اغلب این افراد از کادر درمان هستند که برای تقویت ایمنی در برابر کووید19مجدد واکسینه شدند.
جمالیان ادامه داد: 198 نفر در هفته نخست آبان ماه امسال به دلیل بیماری کرونا در مراکز درمانی استان مرکزی بستری شدند که تعداد این بیماران در هفته چهارم مهرماه 261 مورد بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین یک هزار و 693 نفر به صورت سرپایی در هفته نخست آبان ماه در مراکز درمانی استان مرکزی مورد درمان قرار گرفتند که تعداد این افراد در هفته چهارم مهرماه 2 هزار و 625 نفر بوده است.
منبع: تسنیم- برچسبها:
- اراک
- اردبیل
- استان آذربایجان غربی
- استان اردبیل
- استان اصفهان
- استان ایلام
- استان بوشهر
- استان خراسان جنوبی
- استان خراسان رضوی
- استان فارس
- استان قزوین
- استان کرمان
- استان گلستان
- استان مرکزی
- اصفهان
- ایلام
- بیرجند
- خراسان جنوبی
- خراسان رضوی
- دانشگاه علوم پزشکی
- شیراز
- قزوین
- کرمان
- مشهد
- واکسیناسیون
- وزارت بهداشت
- قاسم سلیمانی
- ویروس کرونا