الحکیم: عراق از تاسیس کشور فلسطین به پایتختی قدس حمایت میکند
بغداد - ایرنا - وزیر امور خارجه عراق در نشست شورای اتحادیه کشورهای عرب در سطح وزیر که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، از تاسیس کشور فلسطین به پایتختی قدس حمایت کرد.
«محمدعلی الحکیم» امروز (پنجشنبه) در سخنرانی خود تاکید کرد که خطر پیش روی ملت عرب و مساله فلسطین از خطر جهانی ویروس کرونا کمتر نیست. وی گفت که معمولا هدف تکرار نگرشهای دشمنی رژیم صهیونیستی که از سوی آمریکا حمایت میشود، پایمال کردن حقوق مشروع و غیرقابل تصرف فلسطین است. وزیر امور خارجه عراق بر ضرورت انجام اقدامهای جدی از سوی اعضای اتحادیه عرب برای فشار بر رژیم صهیونیستی و متحدانش به منظور دوری از این گونه تحریکها و درخواست از آمریکا برای میانجیگری بی طرفانه در مسایل منطقه تاکید کرد. الحکیم همچنین موضع عراق در حمایت از نگرشها و تصمیمهای شورای اتحادیه عرب که بر تضمین حقوق ملت فلسطین که مهمترین آنها ایجاد دولت مستقل با پایتختی قدس شریف است را ابراز کرد. وی بیان کرد: دستیابی به ثبات در منطقه بستگی به یافتن راه حل عادلانه و پایدار برای مساله فلسطین مطابق با قطع نامههای مشروع بین المللی دارد.
وزیر امور خارجه عراق روز گذشته (چهارشنبه) نیز تلاش رژیم صهیونیستی برای الحاق بخشی از اراضی اشغالی کرانه باختری به سرزمینهای فلسطین اشغالی را غیرقانونی خواند.
الحکیم در توئیتی که در صفحه شخصی خود منتشر کرده بود، نوشت که اقدام رژیم صهیونیستی در الحاق بخشی از اراضی اشغالی کرانه باختری به سرزمینهای فلسطین اشغالی غیرقانونی و برخلاف قوانین بین المللی است.
وی خاطر نشان کرد که این نشست فوق العاده به دعوت دولت خودگردان فلسطین برگزار میشود.
پیشتر «حسام زکی» معاون دبیرکل اتحادیه عرب در اظهاراتی گفته بود: برای برگزاری نشست غیر عادی اتحادیه عرب در روز پنجشنبه 29 آوریل (11 اردیبهشت ماه) و در سطح وزیران خارجه به ریاست سلطنت عمان توافق شده است.
وی افزود، این نشست برای بررسی راهکارها و اقداماتی برگزار میشود که کشورهای عربی میتوانند در صورت اقدام اسرائیل برای اجرای اهدافش در خصوص الحاق کرانه باختری یا بخشی از آن به فلسطین اشغالی، انجام دهند.
پیش از این نیز «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب با ارسال نامههایی به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، وزیران خارجه کشورهای عضو دائم در شورای امنیت، آلمان و نماینده سیاست خارجه اتحادیه اروپا، در خصوص خطرات و عواقب سیاستهای رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری یا بخشی از آن به اسراییل هشدار داده بود.
الحاق بخشهایی از کرانه باختری و دره اردن در دل توافق میان «گانتس» و «نتانیاهو» برای تشکیل کابینه گنجانده و تاریخ کلید زدن این اقدام اول ژوئیه (11 تیر) مشخص شده است.
شخصیتهای فلسطینی، گروههای یهودی و تشکلهای آمریکایی پیشتر درباره تلاش رژیم صهییونیستی برای الحاق کرانه باختری در جریان توافق صورت گرفته برای تشکیل کابینه این رژیم، هشدار جدی داده بودند.
«صائب عریقات» مقام ارشد سازمان آزادی بخش فلسطین در این باره گفت این اقدام اسراییل به معنی پایان هر گونه احتمالی برای انجام مذاکرات صلح است.
اعضای اتحادیه کشورهای عرب امروز (پنجشنبه) در سطح وزیران امور خارجه با رعایت اقدامهای ایمنی و پیشگیرانه با توجه به بیماری همه گیر جهانی کرونا، به درخواست فلسطین و به ریاست «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان و مشارکت «احمد ابو الغیط» دبیرکل نشست فوق العاده و از راه دور (ویدیو کنفرانس) برگزار کردند.
این شورا اقدامها و تدابیری را که کشورهای عربی میتوانند در قبال خطر اجرای طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری یا بخشهایی از اراضی فلسطین اشغالی در سال 1967، به ویژه الحاق دره فلسطین و منطقه کرانه باختری انجام دهند را در دستور کار خود قرار داد.
*س_برچسبها_س*