انعقاد قرارداد خرید 15 هزار تن ریل ملی / توسعه استفاده از ریل داخلی
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل از بهره برداری از هزار کیلومتر خطوط آهن جدید با استفاده از این ریل ملی تا سه سال آینده خبر داد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل از بهره برداری از هزار کیلومتر خطوط آهن جدید با استفاده از این ریل ملی تا سه سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از صدا و سیما، خیرالله خادمی در همایش حمل نقل ریلی و رونق تولید فرصتها و ظرفیتها که امروز در دانشگاه علم و صنعت تهران برگزار شد، از انعقاد قرارداد ساخت و خرید 15 هزار تن ریل ملی با ذوب آهن و بهره برداری از هزار کیلومتر خطوط آهن جدید با استفاده از این ریل تا سه سال آینده خبر داد و گفت: قرارداد خرید 15 هزار تن ریل ملی با ذوب آهن اصفهان به امضا رسیده و مذاکره برای خرید 50 هزار تن ریل دیگر هم در مرحله اولیه قرارداد است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: برای ساخت 3 هزار و 300 کیلومتر مسیر ریلی قرارداد منعقد شد و در سه سال گذشته 970 کیلومتر خط ریلی افتتاح شده، ضمن اینکه 5 مرکز استان تاکنون به شبکه ریلی متصل شده است.
وی با انتقاد از اینکه هم اکنون شکل حمل و نقل اصلی کشور جاده محور است و با وجود توسعه چشمگیر ریل، این وضعیت تغییر چندانی نکرده است گفت: نباید توسعه تنهای شبکه ریلی اولویت باشد چراکه در این بخش به اندازه کافی کار شده و در حال انجام است.
خادمی افزود: باید به این مهم توجه داشته باشیم که سهم ریل در حمل و نقل مسافر و بار افزایش بیابد چراکه حتی در رقابت ریل و جاده، حمل و نقل جادهای بیشتر مورد اقبال عموم است که یکی از دلایل آن ارزانتر بودن آن است که در این حوزه باید به یارانههای پنهان توجه داشت.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: در حوزه ساخت خط آهن از نظر ادوات، تجهیزات و پیشرفت، خوب عمل کرده بودیم و فقط در تولید ریل مشکل داشتیم که این مشکل هم از دو سال پیش به تدریج در حال رفع شدن است.
خادمی اضافه کرد: از امسال با همکاری وزارت صنعت و بخش تولید، ساخت ریل جدی شد. قرارداد با ذوب آهن در یک مناقصه عمومی و نه واگذاری خاص و مناقصه برای 13 هزار کیلومتر ریل انجام شد و به تولید رسید و برای راه آهن بستان آباد - تبریز استفاده شد.
وی با بیان اینکه در دو سال و نیم آینده هزار کیلومتر خط ریلی جدید افتتاح میکنیم، افزود: خط آهن چابهار - زاهدان 620 کیلومتر و با خطوط فرعی 750 کیلومتر است که منابع مالی آن از محل صندوق توسعه ملی تأمین شد و نخستین بخش تأمین مالی آن هم انجام شده است.
خادمی گفت: خط آهن کردستان نیز از مسیر سنندج 151 کیلومتر طول دارد که در حال زیرسازی است و تأمین مالی آن هم انجام شد.
وی افزود: خط آهن میانه - اردبیل نیز 175 کیلومتر طول دارد و 82 درصد رشد زیرسازی آن انجام شده است.
خادمی گفت: در خط آهن چابهار - زاهدان هم قرارگاه خاتم الانبیا در حال مذاکره با شرکتهای داخلی برای ساخت ریل است و برای تأمین ریل، با ذوبآهن قرارداد میبندد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: برنامه ما در وزارت راه و شهرسازی جلوگیری از واردات حتی یک شاخه ریل از خارج است و امیدواریم بزودی این برنامه محقق شود.