انفعال برخی اصلاحطلبان درباره محکومیت اسرائیل مشکوک است / مشاور میرحسین موسوی: مسئله من فلسطین نیست!
پس از راه افتادن طوفان الاقصی در مناطق اشغالی و افتادن بادهای موافق زیر پرچم مقاومت فلسطینی، برخی از اصلاحطلبان از گرفتن موضع صریح علیه رژیم صهیونیستی سرباز زدند!
سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
روزنامههای امروز سه شنبه، دوم آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که نشست 3+3 با حضور وزرای خارجه ایران، روسیه، ترکیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان، عقبنشینی تلآویو از عملیات زمینی و نوازش بدهکاران مالیاتی در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
مهمترین خبر این روزها در صحنه جنگ، بدون شک به حمله یگان عملیات ویژه رژیم به خان یونس و کمین سنگین قسام برمیگردد. حمله از محور جنوب این اهمیت را دارد که در روزهای گذشته، اکثر اخبار حول حمله از محور شمال و شرق میچرخید؛ یورش از محور جنوب، علاوه بر جنبه تست و تمرین برای رژیم، نشان داد که مقاومت اسلامی در آمادگی کامل در همه محورها وجود دارد. تدبیر محور مقاومت برای این مسئله نیز، فعالسازی چهار اهرم برای کاهش فشار بر نوار غزه بوده است. با توجه به رویکرد حریف برای خرید زمان برای محاسبات بیشتر، بنابراین باید محاسبات ادراکی دشمن هر چه بیشتر تحت تاثیر قرار گیرد. اکنون برنامه ورود زمینی حزبالله به طور جدی در دستور کار است.
جنگ در غزه و احتمالات پیشرو مورد توجه روزنامههای اصلاحطلب است، روزنامه آرمان امروز نوشته است:
چهره خاورمیانه پس از این جنگ تغییر زیادی نمی کند اما باید توجه داشت که آینده خاورمیانه تا زمانی که مساله فلسطین حل نشود، روشن نخواهد بود. این مساله باید حل شود چه از طریق رجوع به مصوبات و قوانین بین المللی چه از هر روش دیگر. تا زمانی که یکپارچگی سرزمینی برای اعمال حاکمیت شکل نگیرد این بحران ادامه دارد.
در ادامه سرمقاله این روزنامه آمده است:
حتی اکر دو دولت تشکیل شود و باز هم میان غزه و کرانه باختری فاصله باشد باز هم ریشه هایی برای تنش وجود دارد. بدون یکپارچگی سرزمینی، تشکیل دولت درفلسطین غیرممکن است. ضمن آنکه نتانیاهو اصلا قائل به ایده دو دولت نیست! باید توجه داشت که روزگاری غزه جزئی از مصر بوده و اسرائیل آن را به تصرف خود درآورده و فلسطینی ها را به آنجا کوچانده و کرانه باختری نیز متعلق به اردن بوده و سرنوشتی مشابه نیز برای آن رقم خورده و فلسطینیها را از سرزمین اصلی خود بیرون کرده و به این دو منطقه فرستاده اند.
روزنامه هممیهن به برخی جریانات سیاسی و روشنفکری که این روزها در برابر جنایت صهیونیستها سکوت کردهاند حمله کرده و مینویسد:
گرچه برخی از افراد این جریان موضعگیریهای صریحی کردهاند ولی در مجموع به نظر میرسد که تحت تاثیر مواضع رسمی حکومت ایران میترسند که هرگونه حمایت علنی آنان به حساب حکومت ریخته شود زیرا در ایران امکان اتخاذ موضع مستقل بهشدت کم شده است. ولی نکته بسیار مهم این است که این وضعیت 45ساله موجب شده که نسل جوان روشنفکری و اضصلاحطلب ایران از مسئله فلسطین فاصله بگیرند و احساس نسل پیش از خود را نسبت به این ماجرا نداشته باشند و بروز ندهند.
روزنامه اعتماد نیز مقالهای از فاتح مشاور رسانهای موسوی از سران فتنه را منتشر کرده که در آن شعار نه غزه و نه لبنان را دوباره تکرار است، موسوی در روزهای اخیر روزه سکوت گرفته و برای خوش آمد رژیم صهیونیستی حاضر به محکومیت جنایت آنان نیست! در این یادداشت آمده است:
چنانکه میدانیم بخش بزرگی از ملت ایران از جمله منتقدان جدی نظام در کنار مردم فلسطین قرار دارند و در این حال موضوع فلسطین تا حدی تحت تاثیر شکافهای سیاسی حزبی در داخل و خارج قرار گرفته و بخشی از جامعه ایران را به دلیل دلگیری از حاکمیت از دیگر کشورهای اسلامی تا حدی مستثنا ساخته است. به نظر میرسد هم مسوولان جمهوری اسلامی و هم مخالفان و نخبگان در شکاف فعلی درباره فلسطین مسوولیت دارند. در میان برخی جریانهای منتقد نظام، این دیدگاه وجود دارد که حمایت از فلسطین، حمایت از سیاستهای رسمی نظام است و نباید در کنار آن ایستاد. آنها میگویند اگر نظام، حقیقتا برای فلسطین حق تعیین سرنوشت قائل است، چرا این حق انتخاب آزاد را از ملت ایران دریغ میکند؟
پس از راه افتادن طوفان الاقصی در مناطق اشغالی و افتادن بادهای موافق زیر پرچم مقاومت فلسطینی، برخی از اصلاحطلبان سنتی، نهادی و حتی بخشهایی از جناح رادیکال آن بهروشنی و گاهی دوپهلو از جنایت صهیونیستها در غزه اعلام برائت کرده و حتی برخی پیشنهاد رفتن به جبهه مرکزی مقاومت را طرح کردهاند، اما برخی دیگر به بهانههای واهی سیاسی نمیتوانند از جنایتکارترین رژیم تاریخ دست بکشند!
روزنامه شرق نیز در سرمقاله خود جنگ در غزه را ارزیابی کرده و درباره پیش نویس قطعنامه جدید آمریکا علیه مقاومت مینویسد:
به نظر میرسد که حملات اسرائیل علیه غزه، موجب تحولات مهمی در روابط ایران و آمریکا نیز شده است. در پیشنویس قطعنامهای که آمریکا درباره بحران غزه تقدیم شورای امنیت کرده است، از ایران خواسته شده تا صدور سلاح را به «گروههای شبهنظامی و تروریستی که صلح را در منطقه تهدید میکنند»، متوقف کند. در پیشنویس همچنین از همه کشورها خواسته شده تا در راستای جلوگیری از گسترش خشونت از غزه به سایر مناطق و از جمله «توقف فوری همه حملات توسط حزبالله و دیگر گروهها» تلاش کنند.
در ادامه این یادداشت آمده است:
پیشنویس آمریکا هم تعرضی دیپلماتیک علیه ایران است و هم در راستای اولویت آمریکا مبنی بر بازگذاشتن دست اسرائیل برای ادامه حمله به غزه و پیگیری هدف اعلامشده «نابودی حماس». برای این منظور آمریکا تاکنون ضمن مخالفت با آتشبس، همزمان حداکثر تلاش را برای جلوگیری از گسترش جنگ و ورود دیگر بازیگران به درگیری انجام داده، با این هدف که اسرائیل همزمان ناچار از جنگ در چند جبهه نشود.