یک‌شنبه 4 آذر 1403

اورژانس‌ها زنانه و مردانه می‌شوند؟!

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
اورژانس‌ها زنانه و مردانه می‌شوند؟!

پایگاه های اورژانس بانوان را در شهرها خواهیم داشت و در حال حاضر در تهران و برخی شهرهای بزرگ داریم. با فارغ التحصیلی این افراد قصد توسعه اورژانس بانوان به خصوص در کلانشهرها را خواهیم داشت.

جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: از اعتبار وزارت بهداشت و خیرین یک سری از پایگاه های کانکسی را تغییر داده ایم. اورژانس در شهرهای بزرگ از نظر فضای فیزیکی دچار مشکلاتی است و امیدواریم همان فضای در نظر گرفته شده برای پایگاه کانکسی را برای ساخت ساختمان در اختیار اورژانس بگذارند.

به گفته وی اولین دوره مقطع کاردانی رشته فوریت های پزشکی ویژه بانوان رو به اتمام است و به زودی بانوان شرکت کننده در این مقطع فارغ التحصیل خواهند شد و تعداد این افراد حدودا 200 نفر خواهد بود.

او افزود: در مصوبه شورای عالی سلامت آورده شده است که شهرداری ها زمین هایی را جهت ساخت پایگاه در اختیار اورژانس قرار دهند. این شورا با حضور رئیس جمهور برگزار و این موضوع ابلاغ شده است.

میعادفر افزود: پایگاه های اورژانس بانوان را در شهرها خواهیم داشت و در حال حاضر در تهران و برخی شهرهای بزرگ داریم. با فارغ التحصیلی این افراد قصد توسعه اورژانس بانوان به خصوص در کلانشهرها را خواهیم داشت.

او اضافه کرد: پایگاه بانوان شرایط خاص خودش را دارد و در هر ماموریت دو نفر خانم و یک مرد اعزام می شوند. به دلیل مسائل مربوط به فضای فیزیکی فعلا برنامه ریزی شده است که اورژانس بانوان به صورت 12 ساعته یعنی از 8 صبح تا 8 شب زمان فعالیت داشته باشد.

او گفت: بانوان بعد از گذراندن طرح در رشته فوریت های پزشکی می توانند مثل آقایان در مقطع کارشناسی این دوره شرکت کنند.

«اولین پایگاه اورژانس ویژه بانوان» در استان آذربایجان غربی، افتتاح شد

به گفته فرزین رضازاده، رئیس اورژانس آذربایجان غربی، مراسم افتتاح «اولین پایگاه اورژانس ویژه بانوان» روز سه‌شنبه 6 تیر برگزار شده و این ایستگاه با آمبولانس‌های ویژه زنان فعالیت خود را آغاز کرده است.

رئیس اورژانس آذربایجان غربی درباره دلیل آغاز جداسازی زنان و مردان در آمبولانس‌های اورژانس گفت: «با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از مددجویان اورژانس 115 را بیماران زن تشکیل می‌دهند، نیاز به حضور تکنیسین‌های زن بر بالین این بیماران در کشور مطرح بود. به همین علت، در تلاش بودیم تا با تکمیل زیرساخت‌ها و راه‌اندازی پایگاه‌های ویژه بانوان ارائه خدمات اورژانسی به این قشر از جامعه را تسهیل کنیم.»

رضازاده افزود که «چون گذرگاه مرزی تمرچین به عنوان مسیر عبوری زائران اربعین در آذربایجان غربی قرار دارد، اولین پایگاه اورژانس بانوان برای خدمات دهی به زائران زن اربعین در پیرانشهر» راه‌اندازی شده است.

رئیس اورژانس آذربایجان غربی افزود که «دومین پایگاه اورژانس ویژه بانوان نیز ظرف یک ماه آینده در شهر ارومیه به عنوان مرکز استان آذربایجان غربی» راه اندازی خواهد شد.

رضازاده گفت که «ایستگاه اورژانس ویژه بانوان» در حال حاضر «به صورت 12 ساعته و با شیفت‌های صبح و عصر» فعالیت می‌کند و تکنیسین‌های امدادی آن نیز «تکنیسین‌های زن» هستند و فقط «یک تکنیسین مرد به عنوان راننده» در این آمبولانس‌ها حضور دارد.

او تاکید کرد که «ایستگاه و آمبولانس‌های اورژانس ویژه بانوان» خدمات امدادی را «فقط به زنان» ارائه می دهد، اما در پاسخ به درخواست‌های مربوط به «تصادفات رانندگی» خدماتی ارائه نخواهد کرد.

فرزین رضازاده گفت که از این پس متناسب با «فارغ‌التحصیلی دانشجویان رشته فوریت‌های پزشکی در مقاطع کاردانی و کارشناسی» بر تعداد ایستگاه‌ها و آمبولانس‌های «ویژه بانوان» افزوده خواهد شد.

مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور، در سال 1400 و در پی واکنش‌های اعتراضی گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی به «راه‌اندازی آمبولانس‌های ویژه زنان»، مدعی شد که «طرح راه‌اندازی آمبولانس ویژه زنان ارتباطی به جداسازی زنان و مردان در آمبولانس‌ها ندارد» و راه‌اندازی «آمبولانس‌های ویژه بانوان، صرفا به‌منظور ارائه خدمات بهتر به بانوان» است.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

اورژانس‌ها زنانه و مردانه می‌شوند؟! 2