یک‌شنبه 30 دی 1403

ایجاد سازوکاری برای فارغ التحصیلان دوره‌های تحصیلات تکمیلی / اجرای طرح مهارت آموزی به مدت سه سال

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ایجاد سازوکاری برای فارغ التحصیلان دوره‌های تحصیلات تکمیلی / اجرای طرح مهارت آموزی به مدت سه سال

مطابق مصوبات آخرین جلسه شورای عالی اشتغال رفع بیکاری فارغ التحصیلان با محوریت شرکت های دانش بنیان از طریق کاریابی تخصصی و به کارگیری مشوق‌های بیمه ای یارانه دستمزد و کارورزی در دستور کار قرار گرفت.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هشتاد و پنجمین جلسه شورای عالی اشتغال در 4خرداد ماه برگزار شد و مصوبات آن طی روزهای اخیر از سوی وزیرکار به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

این جلسه 6 مصوبه برای رونق اشتغال به همراه داشت که از مهارت‌آموزی تا پرداخت تسهیلات بود. شاید بتوان گفت مهمترین مصوبه این جلسه شورای بحث حل مشکلات اشتغال فارغ التحصیلان بود.

حل مشکل اشتغال فارغ التحصیلان در کمیته ملی

محمد کریمی بیرانوند, معاون توسعه اشتغال وزارت کار با بیان اینکه تمرکز وزارتخانه در اشتغالزایی بر اشتغال فارغ التحصیلان بیکار قرار گرفته است گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم مکلف شده‌اند برای حل مشکل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی، برنامه ارائه دهند.

دستاورد این جلسه 6مصوبه برای ایجاد اشتغال بود که به شرح زیر است:

حمایت تسهیلاتی از طرح‌های اشتغالزا

نخستین مصوبه این جلسه در راستای حمایت از طرح‌های اشتغالزایی ثبت شده در سامانه جامع تسهیلات اشتغال کشور از محل منابع قرض الحسنه بود. بر اساس این مصوبه، سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف هستند به گونه‌ای عمل کنند که ابتدای هر فصل حداقل 25درصد از منابع تبصره 18بودجه سال 1402 از طریق شبکه بانکی پرداخت شود.

ایجاد سازوکاری برای فارغ التحصیلان دوره‌های تحصیلات تکمیلی

در مصوبه دوم شورای عالی اشتغال با توجه به ضرورت رفع بیکاری فارغ التحصیلان بخصوص دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی، معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری موظف شد با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت، تعاون کار و رفاه اجتماعی نسبت به ایجاد سازوکار شناسایی و هدایت اشتغال فارغ التحصیلان دکتری و کارشناسی ارشد زیر 40 سال با محوریت شرکت های دانش بنیان از طریق فعالیت کاریابی تخصصی و به کارگیری مشوق های بیمه ای یارانه دستمزد و یارانه کارورزی به انجام رساند.

همچنین مقرر شد تعداد افراد مشمول این مصوبه و میزان بار مالی آن در قالب جدول ضمیمه توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشخص و منابع مالی آن بر اساس قانون مشخص شود.

نحوه هزینه‌کرد تبصره 18قانون بودجه

تبصره 18قانون بودجه 1402 به حمایت از شرکت های دانش بنیان اختصاص دارد؛ با مصوبه شورای عالی اشتغال و در راستای تسریع در عملیاتی شدن این تبصره مقرر شد سازمان برنامه و بودجه اعتبار پیش بینی شده در این تبصره را با قید اولویت متناسب با منابع موجود مطابق دستورالعمل مصوب شده به حساب های پیشرفت و عدالت ملی و استانی واریز کند.

کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور، بنیاد برکت و صندوق نوآوری و شکوفایی برای جزء 4بند ب این تبصره برنامه عملیاتی اجرایی برش بخشی و استانی با تأکید بر اشتغال دانش بنیان اشتغال اقشار خاص زیست بوم ملی، اشتغال حمایت از اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و رسته های اولویت دار اشتغال زا ظرف مدت دو هفته پس از ابلاغ این مصوبه به دبیرخانه شورای عالی اشتغال اعلام و گزارش عملکرد اقدامات را ماهانه ارائه کنند.

اجرای طرح مهارت آموزی به مدت سه سال

در مصوبه دیگر شورای عالی اشتغال و به منظور ارتقاء توانمندی های مهارتی منطبق با ویژگی های فردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مکلف شد با همکاری وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت صنعت معدن و تجارت، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان بسیج مستضعفین و دانشگاه آزاد اسلامی از فصل تابستان 1402 به مدت سه سال نسبت به اجرای طرح مهارت آموزی برای دانش آموزان و بازماندگان از تحصیل سنین 12 تا 18 سال و سایر متقاضیان در محدوده سنی حداکثر 30 سال جمعاً سالانه برای 2 میلیون نفر از طریق ارائه آموزش های کسب و کار و مهارت مناسب با نیاز بازار، ارائه آموزش کار و صدور گواهی مهارت اقدام کند.

همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظفند نسبت به تأمین و تخصیص منابع بلاعوض مورد نیاز جهت اجرای طرح مهارت آموزی برای دانش آموزان و بازماندگان از تحصیل سنین 18 تا 12 سال تا سقف 10 هزار میلیارد ریال از محل منابع اجزای 6 و9 تبصره 18 و سایر ظرفیت های موجود در قانون بودجه سال 1402 کل کشور اقدام کنند.

رفع ابهام بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی

همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف شد ابهام بانک ها در خصوص انتقال مفاد قانونی بند ب تبصره 16 قانون بودجه 1401 به جزء 8 بند الف تبصره 18 قانون بودجه سال 1402 با موضوع تسهیلات تکلیفی سقف تسهیلات خانگی کارفرمایی سقف رسته‌های فردی قابل پرداخت را ظرف یک هفته از ابلاغ این مصوبه برطرف و به بانک های عامل و مؤسسات مالی و اعتباری ابلاغ کند.