بازتاب جهش تولید در استانها در گزارشهای ایرنا
استانها - ایرنا - اعمال محدودیتهای کرونایی از ابتدای آذرماه، مانع از آن نشد که خبرنگاران ایرنا در سراسر کشور بازنمایی تلاش ها برای جهش تولید را به بوته فراموشی بسپارند.
به گزارش ایرنا، توجه به جهش تولید در سال 1399 و «تدبیر و امید» دولت برای تحقق آن از ابتدای امسال رویکرد مراکز و دفاتر استانی ایرنا بوده تا گوشه ای از تلاش جهادگران عرصه های اقتصادی در بخش دولتی و خصوصی را برای توسعه ایران اسلامی به تصویر بکشد.
در همین رویکرد و با وجود اعمال محدودیت های کرونایی از ابتدای آذرماه که تا چهاردهم این ماه ادامه دارد، خبرنگاران ایرنا سعی کردند بخشی از این تلاش ها را در حوزه های اقتصادی به تصویر بکشند که باید گفت تلاش ها در عرصه کشاورزی و بویژه بومی سازی صنعت طیور و نیز توسعه کشت محصول راهبردی زعفران مورد توجه ویژه مراکز استانی ایرنا قرار داشت. آذربایجان شرقی مرکز تبریز در گزارش آذربایجانشرقی در خط پایان گازرسانی به روستاها می نویسد: رشد بیش از 100 درصدی گازرسانی به روستاها از جمله دستاوردهای دولت تدبیر و امید است که در آذربایجانشرقی به شکل حرکت به سمت «روستای بدون گاز» نمود یافته است و روستاییان این خطه دیگر از سوز سرمای استخوان سوز کوهستان در منزل نمینالند.
آذربایجان غربی اشتغال 3 هزار زن روستایی؛ الگوی موفق خوداشتغالی در آذربایجانغربی عنوان گزارشی از مرکز ارومیه است که در آن آمده است: جمعیتی مشتاق از زنان روستایی جوان و میانسال، با طرحها و ایدههایی خلاقانه در حوزههای مختلف همواره در حال تلاش برای راهاندازی کسب و کار هستند، در این میان با حمایت دولت سه هزار زن روستایی و عشایری آذربایجان غربی در مسیر درآمدزایی پایدار گام برداشتهاند. اردبیل مرکز اردبیل در گزارش راه آهن اردبیل؛ در مسیر ایستگاه آخر درباره احداث مسیر ریلی اردبیل - میانه نوشته است: بارش برف در اردبیل شدت گرفته است اما پروژه راه آهن اردبیل - میانه همچنان در فازها و کارگاههای مختلف در حال اجراست تا بر اساس وعده مسوولان تا پایان دولت دوازدهم به ایستگاه پایانی برسد و هدیه مردم این استان شود. معدن؛ پهنهای برای گردش چرخ توسعه استان اردبیل گزارش دیگری است که در آن آمده است: سالیان سال است که گنجینه عظیمی از ثروت استان اردبیل زیر خاک مدفون بوده و تاکنون از این ظرفیت خدادادی در ایجاد شغل، کسب ثروت و به حرکت درآوردن چرخ توسعه استان استفاده بهینه نشده، هر چند که در سالهای اخیر گام های بلندی در این زمینه برداشته شده است. احیای طلای سفید مغان و مخاطرات پیش روی آن گزارش سوم مرکز اردبیل با رویکرد توسعه استان است که در آن می خوانیم: طلای سفید هنوز در مغان کاملا جان نگرفته در حال گرفتار شدن در وضعیت بحرانی است، همین چند سال پیش بود که نبود برنامهریزی درست و فقدان حمایت، کشاورزان را از کشت پنبه در کشتزارهای حاصلخیز رویگردان کرده و در کنار کشتزارها، دهها واحد تولیدی و هزاران شغل در این منطقه نابود شد.
البرز مرکز کرج در گزارشی با عنوان شکوفایی صنعت چوب در دستان صنوبر می نویسد: توسعه جنگل های درختان صنوبر بنا به گفته کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری مهمترین راهکار برای تامین نیازهای صنایع کاغذ و جلوگیری از قطع سایر گونه ها در کشور بوده که باید به این موضوع همت مضاعف گماشت. چهارمحال و بختیاری پتروشیمی لردگان موتور محرکه توسعه چهارمحال و بختیاری عنوان گزارش مرکز شهرکرد است که درآن می خوانیم: بهرهبرداری از پتروشیمی نه تنها نمادی از بلوغ اقتصادی کشور زیر سایه تحریمها به شمار میآید بلکه با ایجاد صنایع پاییندستی و جانبی زیر مجموعه این مجتمع به موتور محرکه توسعه و اشتغالزایی چهارمحال و بختیاری تبدیل شده است. این مرکز در گزارش دیگری با عنوان مشکلات زعفرانی رنگ کشاورزان چهارمحال و بختیاری می نویسد: زعفران یا همان طلای سرخ برای چهارمحال و بختیاری در بخش کشاورزی یک محصول نوپاست که توسعه کشت آن این روزها یک فرصت طلایی را برای کشاورزان این استان فراهم کرده است تا با وجود بیآبی و کمآبی بتوانند به دنبال توسعه اقتصاد کشاورزی باشند. خراسان رضوی ظرفیتها و الزامات کشت چغندر قند در جوین خراسان رضوی عنوان گزارشی در حوزه کشاورزی که در آمده است: شهرستان جوین خراسان رضوی نیز با سطح زیر کشت 6 هزارهکتار چغندرقند و تولید حدود 400 هزارتن محصول، یکی از قطبهای مهم تولید چغندر قند در کشور به شمار می رود که با جهش تولید این محصول در کشتزارهای آن گام مهمی در خودکفایی تولید شکر کشور برداشته است.
خراسان جنوبی محدودههای معدنی خراسان جنوبی در مسیر فعالسازی عنوان گزارش مرکز بیرجند که آمده استاست: خراسان جنوبی از ظرفیت عظیم معدنی برخوردار است در حالی که بخش عمدهای از این ظرفیت هنور بالقوه مانده و مسوولان استان با واگذاری محدودههای معدنی به سرمایهگذاران و حمایت شرکتهای توسعهگرای دولتی درصدد فعالسازی این بخش هستند. همچنین در گزارش افزایش سرانه ورزشی خراسان جنوبی با اجرای 50 پروژه شاخص می خوانیم: سرانه فضای ورزشی خراسان جنوبی با اجرای 50 پروژه شاخص در هفت سال گذشته افزایش یافته و بیش از 100 هزار متر مربع به اماکن ورزشی این استان افزوده شده است. خراسان جنوبی پیشرو در پرورش مرغ استاندارد گزارش دیگری است که به ظرفیت های کشاورزی استان پرداخته و می نویسد: خراسان جنوبی جزو پنج استان نخست کشور است که با ایجاد واحدهای پرورش مرغ استاندارد (لاین) به دنبال گسترش این فناوری در صنعت طیور است. خوزستان در گزارش آبرسانی به روستاهای نوار مرزی، دستاورد تلاش هفت ساله در آبادان دفتر آبادان می خوانیم: تلاشهای بیوقفه دولت برای آبرسانی به روستاهای آبادان از خدمات ماندگاری است که چشمانداز روشنی را برای زندگی بهتر در روستاهای کمبرخوردار و مرزنشین ترسیم کرده و باعث ماندگاری روستاییان در این شهرستان شده است.
سیستان و بلوچستان قرارداد سرمایهگذاری هندیها در بندرچابهار؛ هوشمندانهترین مدل تجارت عنوان گزارشی از دفتر چابهار است که به بررسی همکاری با هند در توسعه تنها بندر اقیانوسی کشور پرداخته و می نویسد: قراردادسرمایه گذاری با هند جهت طرح توسعه فاز نخست بندرشهید بهشتی چابهار (85 میلیون دلار) و اختصاص خط اعتباری ازسوی اگزیم بانک هند (به میزان 150 میلیون دلار برابر با 9هزار میلیون روپیه) به مدت 10 ساله صورت پذیرفت که هوشمندانهترین مدل قراردادی در فضای تجارت منطقهای است.
همچنین در گزارش شتاب آبرسانی به روستاها واحیای بارقههای امید در دل مردم بلوچستان می خوانیم: شتاب در آبرسانی به روستاهای جنوب بلوچستان به ویژه شهرستانهای چابهار، کنارک، دشتیاری، قصرقند و نیکشهر و تلاش مسوولان برای ارتقا شاخصهای بهرهمندی منطقه سبب زنده شدن امید ونشاط و رضایتمندی و دلخوشی مردم محروم روستایی شده است.
کردستان بازارچههای مرزی مرهمی برای درد کولبری در کردستان عنوان گزارشی از مرکز سنندج است که می نویسد: مرز در شرایط فعلی و تا رسیدن کردستان به توسعه پایدار، تنها راهکار برون رفت این استان از رکود اقتصادی و جلوگیری از افزایش بیکاری است و در این بین بازارچههای موقت مرزی یا در اصطلاح عامیانه معابر کولبری میتوانند مرهمی برای دردها باشند.
گلستان باغداری؛ ظرفیت مغفولمانده کشاورزی گنبدکاووس عنوان گزارشی است که در آن می خوانیم: کشت و توسعه درختان مثمر در بخشی از 100 هزار هکتار اراضی کم بازده و دیم گنبدکاووس به اعتقاد کارشناسان، ظرفیت بالقوه ایجاد درآمد و اشتغال پایدار و نیز رونق و جهش تولید دربخش کشاورزی این شهرستان مرزی به شمار میرود که درحال حاضر کمتر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.
مازندران جهش تولید مرکبات مازندران و لزوم تامین بازار داخلی و خارجی گزارشی از مرکز ساری است که در آن می آید: کارشناسان باغبانی معتقدند روند افزایش جهشی سالانه تولید مرکبات در مازندران که محصول مازاد بر مصرف را هم بیشتر میکند، ضرورت هدفگذاری برای استفاده از نیازهای بازار داخلی و ارتباط با فروش و توسعه بازارهای خارجی این محصول پائیزی را دوچندان کرده است.
مرکزی مرغ ایرانی از رونق تولید تا خودکفایی ملی گزارش مرکز اراک است که درباره صنعت طیور استان می نویسد: امنیت غذایی به عنوان یکی از مسایل پایه کشور از جمله دغدغههای جدی حاکمیت و شهروندان است که تولید مرغ استاندارد و بومی ایران میتواند به عنوان کلید خودکفایی، تکمیل زنجیره تولید و کاهش خروج ارز از کشور نقشآفرین باشد. طلای سرخ خمین در بن بست تجاری سازی صادرات گزارش دیگری است که می خوانیم: زعفران به عنوان یکی از رستنیهای استراتژیک حوزه کشاورزی علاوه بر خاصیت و کاربری متنوع، ارزش افزوده بالایی دارد و این گیاه کم آببر به تازگی در بین بهرهبرداران خمین اقبال بالایی پیدا کرده و زینت بخش کشت و کار این خطه شده است. هرمزگان ثروت افزایی با توسعه پایدار معادن هرمزگان گزارشی از مرکز بندرعباس است که می نویسد: در هرمزگان میتوان برای 21 نوع ماده معدنی از جمله سنگ گچ، سنگ آهن، سنگ نمک، سنگ کرومیت، دولومیت، سنگ آهک، خاک سرخ و سنگ لاشه اکتشاف انجام داد که مواد استخراج شده از این معادن در صنعت ساختمان، صنایع فولاد، تولید گچ، شن و ماسه، صنایع سیمان و تهیه آجر کاربرد دارد. همدان مرکز همدان در گزارش کشت دوباره زعفران در همدان، رنسانس سرخ مادستان می نویسد: رویش مزارع ارغوانی زعفران در همدان همان همت بلندی است که الوند صبور قرنها منتظرش بود تا این گیاه معطر و رنگین را دوباره در دامان خود بپرورد؛ کشت دوباره زعفران در همدان رنسانسی سرخ است که میتواند ناجی آب و برکت نان مردمان دیار مادستان شود.
*س_برچسبها_س*