دوشنبه 5 آذر 1403

بسیج دانش آموزی کانونی برای تربیت نسل آینده

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بسیج دانش آموزی کانونی برای تربیت نسل آینده

کرج - ایرنا - بسیج دانش آموزی یک نهاد ارزشی و انسان ساز است که به برکت انقلاب اسلامی به کانونی برای تربیت نسل آینده با تفکر بسیجی تبدیل شده است.

دراین سال ها سازمان بسیج دانش آموزی با همکاری آموزش و پرورش با ارایه برنامه های سازمان یافته، موفق شده تا الگویی مناسب برای نسل نوجوان ترسیم گردد.

در کانون بسیج دانش آموزی همواره تلاش های مربیان تربیتی درراستای بصیرت افزایی به منظورخنثی سازی توطئه ها و تهدیدات سخت افزاری و نرم افزاری دشمن بوده تا دانش آموزان با روحیه انقلابی و ملی در راه دفاع از ارزش ها حرکت کنند.

امروزچشم طمع دشمنان به آینده سازان ایران اسلامی معطوف شده تا از راه فرهنگی به مقابله با نظام اسلامی بپردازند.

بسیج دانش آموزی به دنبال تربیت افرادی انقلابی، پرهیزکار و شجاع است تا برای نوجوانان و جوانان دیگر نقش الگویی داشته باشند.

تفکر بسیج که ریشه در نهضت عاشورا و حماسه های دفاع مقدس دارد، ناب ترین مسیر برای خلق رویدادهایی است که می تواند در تمام عرصه ها شگفتی ساز شود، از این رو امروز در طلیعه گام دوم انقلاب این تفکر راه و روشی پویا و بالنده برای تربیت نسل های آینده ساز درمدارس شناخته شده است.

دانش آموز بسیجی شهید محمد حسین فهمیده یکی ازافتخارات ارزشمند استان البرزدردوران دفاع مقدس است که هفته بسیج دانش آموزی نیز به یاد همین شهدای بسیجی دانش آموز نامگذاری شده است.

دانش آموزانی که با تفکرانقلابی و ولایت مداری کلاس درس را رها کردند تا ازاسلام، انقلاب، نظام و کشور در برابر هجمه دشمنان دفاع کنند.

هشتم آبان ماه سالروزشهادت محمد حسین فهمیده است که روزنوجوان و بسیج دانش آموزی نامگذاری شده است.

تشکیل بسیج دانش آموزی

مسوول بسیج دانش آموزی استان البرزگفت: امام خمینی (ره) در پنجم آذر 1358 فرمان تشکیل بسیج مستضعفین را درکشور صادر کرد.

سرهنگ پاسدار سید جلیل موسوی افزود: به دنبال این پیام تاریخی همه پایگاه ها ی بسیج به صورت خود جوش و مردمی شکل گرفتند و با شروع جنگ تحمیلی دفاتر بسیج در مدارس همانند دیگر اقشار بسیج برای جذب، آموزش و اعزام دانش آموزان به جبهه های جنگ فعال شدند.

وی با اشاره به اینکه درآن دوران دانش آموزان بسیجی همانند سایر نیروهای نظامی و مردمی کشور در جبهه های نبرد با متجاوزان جنگیدند، خاطرنشان کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس بیش از 550 هزار دانش آموز بسیجی در جنگ شرکت کردند.

وی یادآورشد: دردوران هشت سال دفاع مقدس بیش از 36هزار دانش آموز شهید شدند که ازآن جمله می توان به شهید محمد حسین فهمیده اشاره کرد.

موسوی بیان داشت: شهید محمد حسین فهمیده یکی از این دانش آموزان بسیجی بود که اقدام شجاعانه و قهرمانانه او موجب افزایش شور وهیجان بیشتر در جبهه ها شد و ارتش رژیم بعث را به وحشت انداخت.

وی با بیان اینکه حضور حماسی دانش آموزان در سال های جنگ تحمیلی شور و نشاط ویژه ای درداخل مدارس ایجاد کرد، اضافه کرد: درآن دوران دانش آموزان خواستار راه اندازی بسیج دانش آموزی در مدارس شدند و بدین گونه هسته های اولیه تشکیلات بسیج دانش آموزی در مدارس تشکیل و پس از مدتی کوتاه تبدیل به گسترده ترین تشکل دانش آموزی کشور شد.

وی تصریح کرد: از سال 1363 وزارت آموزش و پرورش موظف شد تا با همکاری بسیج مستضعفین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آموزش آمادگی دفاعی را برای دانش آموزان به اجرا درآورد که این موضوع موجب تحکیم دفاتربسیج دانش آموزی درمدارس شد.

موسوی یادآورشد: برای هفته بسیج دانش آموزی درالبرز 15 عنوان برنامه پیش بینی شده که از آن جمله می توان به برنامه " آبروی کوچه افتخار محله" اشاره کرد که درقالب آن دانش آموزان در مقابل منزل برخی از شهدای دانش آموزاستان برنامه فرهنگی، سخنرانی کوتاه و مداحی اجرا می شود.

وی دیداربا خانواده شهید فهمیده، یادوراه شهید فهمیده به صورت خیلی محدود بر سر مزار این شهید در بهشت زهرای تهران، پویش تصویری " همه با هم مرگ بر آمریکا " درفضای مجازی، امضای طومار مجازی و انتشار بیانیه ضدآمریکایی در فضای مجازی توسط مجامع علوی و فاطمی دانش آموزی را از دیگر برنامه های هفته بسیج دانش آموزی استان البرز برشمرد.

این مسوول افزود: اجرای سرود خیابانی همراه با توزیع ماسک رایگان، تولید محتوا درفضای مجازی و تجلیل از نفرات برتر کنکور استان و لیگ علمی پایا را از دیگر برنامه های این هفته در البرز است.

وی بیان داشت: تولید محتوا از زندگی نامه، سیره و وصایای شهدای شاخص دانش آموزوانتشار آن در فضای مجازی و همچنین سرکشی از برخی خانواده های شهدای دانش آموز و استمرار کمک های معیشتی و نوشت افزاری برای خانواده های دانش آموزان بی بضاعت نیزپیش بینی شده است.

موسوی تاکید کرد: تولید محتوا با عنوان خدمات 41 ساله بسیج به منظور انتشار آن درفضای مجازی از دیگر برنامه های هفته بسیج دانش آموزی دراستان البرزاست.

بسیج یک بال تربیتی

مدیرآموزش و پرورش ناحیه چهار کرج گفت: بسیج دانش آموزی نقش یک بال تربیتی درمدارس را دارد که باید طبق فرمایشات رهبرمعظم انقلاب دربیانیه گام دوم انقلاب برای گسترش فرهنگ بسیجی دربین نسل نو گام برداشت.

مراد مالمیراظهارداشت: سازمان بسیج دانش آموزی درکنار آموزش و پرورش می تواند این نهاد تعلیم و تربیت را درانجام مأموریت‌های مشترک یاری کند.

وی گفت: سند تحول بنیادین جامع ترین سند بالادستی آموزش و پرورش می باشد که در آن ساحت های تربیتی و پرورشی دانش آموزان از محورهای مهم است لذا آشنایی دانش آموزان با تفکربسیجی ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه فضای مجازی یکی ازآسیب های اجتماعی امروزبه شمارمی رود، اضافه کرد: برای تربیت و هدایت دانش آموزان باید نگاه تخصصی با محوریت فرهنگ بسیجی به این موضوع مهم داشت تا با نگاه علمی به فضای مجازی فرصت های بی نظیری از دل تهدید خلق کنیم چراکه رشد علمی و پیشرفت در تهدیدات بدست خواهد آمد.

مقابله با جنگ نرم

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز نیز گفت: مقابله با جنگ‌نرم دشمنان رسالت بسیج فرهنگیان و دانش آموزی درعرصه تعلیم و تربیت است.

فرشته فهمیده به نقش مهم و تاثیرگذار بسیجیان در راستای تبیین اهداف انقلاب اسلامی اشاره وخاطرنشان کرد: سازماندهی و آموزش نیروهای مومن برای آموزش نسل جوان و مقابله با جنگ‌نرم دشمنان درکانون تربیتی بسیج انجام می گیرد.

وی با بیان اینکه بسیج اقشار مختلف وظایف و نقش‌های مختلف را برعهده دارد و هر بسیجی باید در جایگاه خود برای رسیدن به اهداف نظام تلاش کند، اضافه کرد: درچله اول انقلاب بسیج این نهاد مردمی با همدلی و هم‌افزایی توانسته است به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کند.

فهمیده تصریح کرد: بیش از نیمی از دانش‌آموزان البرزعضو بسیج دانش‌آموزی وهمه فرهنگیان عضو بسیج فرهنگیان این استان هستند زیرا بسیجیان، سرمایه‌های نظام و پشتوانه قوی برای نظام هستند.

وی حفظ ارزش‌ها، ارتقای سطح معرفت دینی و بصیرت سیاسی یکی دیگر اولویت های بسیج است چون رهبران تمدن غربی در پی استحکام پایه‌های سکولاریسم و دین زدایی هستند در حالی‌که جامعه ایران با تکیه بر مبانی اسلام بنا شده است و دین در نظام اجتماعی و سیاسی آن نقش مهمی را ایفا می‌کند لذا از جمله وظایف این سازمان در راستای تربیت نوجوانان انقلابی، ارتقای سطح اطلاع آن‌ها از اسلام است.

وی مهم ترین فعالیت های بسیج دانش آموزی درمدارس را جذب دانش آموزان واجد شرایط عضویت، اجرای برنامه های فرهنگی، آموزشی، اردویی، مهارتی، امدادی، اجتماعی، خدماتی و برگزاری مانور به منظور حفظ انسجام و آمادگی اعضا سازمان یافته، کمک در فعالیت های پشتیبانی زمان جنگ و بحران، آموزش و سازماندهی دانش آموزان برای انجام خدمات امداد و نجات به هنگام حملات موشکی، شیمیایی، هوایی و سوانح طبیعی مانند سیل و زلزله ذکر کرد.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرزانجام فعالیت هایی مانند روزنامه دیواری، نصب اعلامیه و برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری و ورزشی، اردوها، جشنواره ها، یادواره ها، نمایشگاه ها و دیگر برنامه های متمرکز بسیج دانش آموزی، همکاری با مدیریت و مسوولان امور تربیتی در آموزشگاه جهت اشاعه فرهنگ و اخلاق اسلامی و نیز ترویج روحیه انقلابی را ازدیگر وطابف بسیج دانش آموزی عنوان کرد.

فهمیده گفت: آشنا کردن دانش آموزان کشور با بسیج و تفکر بسیجی، آموزش های نظامی، سازمانی و تخصصی اعضای بسیج دانش آموزی، بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزان بسیجی، زنده نگه داشتن حماسه دفاع مقدس، شهدای دفاع مقدس به خصوص شهدای دانش آموز، طراحی و برنامه ریزی جهت اجرای اردوهای آموزشی طرح ولایت به منظور ارتقای سطح بینش و دانش، تربیت مبانی فکری و معنوی، اعتقادی سیاسی و دور اندیشی دانش آموزان بسیجی از دیگروظایف بسیج دانش آموزی است.

تفکر بسیجی و مصونیت

مسوول بسیج فرهنگیان استان البرزاظهارداشت: بسیج در زمان جنگ فقط درحوزه دفاعی وامنیتی ورود می‌کرد اما امروز ماموریت این نیروی مردمی مقابله با جنگ نرم دشمن است.

مجتبی آمرکاشی با بیان اینکه 90 درصد برنامه‌های بسیج درزمینه مقابله با جنگ نرم است، خاطرنشان کرد: کمک به قوام بخشی داخلی شامل اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی از دیگر ماموریتهای بسیج است.

وی تصریح کرد: مقابله با تهدید سخت ونیمه سخت غیرمسلحانه، مقابله با تهدیدهای سخت غیرمسلحانه، آماده‌سازی و ایجاد ظرفیت همه جانبه برای بکارگیری بسیجیان درگردان‌ها، کمک به یگان‌های مردم پایه، حفاظت از شخصیت‌ها و حفاظت هوایی، نظام تربیتی صالحین، خدمات‌رسانی، سازندگی، امداد و نجات، فرهنگی، اجتماعی، پدافند غیرعامل، محرومیت‌زدایی، ترویج فرهنگ جهاد و شهادت وعفاف و حجاب ازماموریت‌های است.

آمرکاشی بیان داشت: توسعه تفکر بسیجی به ویژه دربین دانش آموزان موجب می شود تا جامعه از هرنوع آسیبی درامان بماند.

وی خاطرنشان کرد: آنچه مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب بیان داشتند این است که باید حقیقت انقلاب و آرمان‌های ما پیاده شود و باید مردم فکرشان را جمع کرده و در بازسازی دولت اسلامی شامل قوای سه‌گانه، دولت به معنای اسلامی آن را ایجاد کنند و آن دولت اسلامی براساس معیارهای اسلام، قانون اساسی و نه حزب و سلیقه افراد عمل کند و آن وقت کشور پیروز می‌شود.

وی عنوان کرد: دشمن به دنبال نفوذ در مراکز تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، تضعیف عقیده و سیستم دفاعی و تجزیه کشورها است و افراد ضعیف و خودفروخته را جذب می‌کنند تا سیاست‌های شوم خود را پیاده کنند.

وی گفت: بزرگترین سلاح ما در مقابل دشمنان بصیرت است که این مهم با تفکربسیجی در گام دوم انقلاب کشور را از گزند دشمنان باز می دارد.

گام دوم انقلاب

استاندارالبرزگفت: اجرای تک تک مفاد بیانیه گام دوم انقلاب‌اسلامی که توسط مقام معظم‌رهبری صادر شده ماموریت راهبردی بسیجیان از جمله بسیج فرهنگیان و دانش آموزی است که باید با همکاری مردم و تشکل‌ها آن را اجرایی کنند.

عزیزاله شهبازی اظهارداشت: اجرایی‌شدن این بیانیه موجب تحقق اهداف انقلاب و منویات مقام معظم‌رهبری است.

وی بیان داشت: برای اجرایی شدن آن تمام دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی در کنار پایگاه‌ها و نواحی بسیج در شهر و روستاها با همت عالی وارد عرصه کار برای تحقق بیانیه شوند تا انقلاب در برابر توطئه‌های دشمنان مصون بماند.

شهبازی تصریح کرد: صدور این بیانیه توسط رهبری فرزانه انقلاب براساس حکمت و شرایط کشور و منطقه انجام شد و همه باید خود را مکلف به اجرای آن کنند.

وی اضافه کرد: توجه به ارزش‌ها، مقاومت، جوان‌گرایی، استکبارستیزی، تقویت روحیه‌جهادی و انقلابی و کار بیشتر و بهتر برای مردم جزو مفاد این بیانیه است.

استاندار البرزعنوان کرد: یکی از رسالت ها و ماموریت های مهم اساسی بسیج مقابله با دشمنی و کینه ورزی استکبار جهانی است.

وی خاطرنشان کرد: بزرگترین سلاح ما بصیرت است و هرچه بصیرت بالا باشد ضایعات نفوذ دشمن کم می‌شود لذا بصیرت افزایی درقالب فعالیت های بسیج دانش آموزی باید افزایش یابد.

وی هفته بسیج دانش آموزی را درتقویم ملی - انقلابی ایران اسلامی را نقطه عطفی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت درجامعه به خصوص دربین آینده سازان این مرزو بوم برشمرد.

وی تاکید کرد: شهید محمد حسین فهمیده ازافتخارات ملی دراستان البرزاست که لازم است دربخش آشنایی نسل نو با ایثارگری شهدای گرانقدراقدامات گسترده تری به خصوص دراین وضعیت کرونایی درقالب برنامه های فرهنگی - بصیرتی درفضای مجازی از جمله دربسترشبکه شاد صورت گیرد.

رویکرد تفکربسیجی

مدیرکل آموزش و پرورش البرز گفت: طرح تبیین ابعاد بیانیه گام دوم انقلاب در مدارس این استان با رویکرد تفکرد بسیجی و بصیرت افزایی درحال اجرا است.

سالار قاسمی اظهارداشت: این بیانیه که به عنوان نقشه راه انقلاب اسلامی در 40 سالگی دوم انقلاب اسلامی است برای تبیین در بین جامعه هدف آموزش و پرورش در مدارس البرز اجرایی شده است.

وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب دراین بیانیه به نقش بی‌بدیل جوانان، خاطرنشان کرد: تبیین ابعاد بیانیه گام دوم انقلاب برای دانش آموزان دردستور کاری مدارس استان البرز قراردارد.

وی بیان داشت: همزمان با هفته بسیج برنامه های مختلفی برای آشنایی دانش آموزان البرزی با تفکر بسیجی و نقش بسیجیان در بیانیه گام دوم انقلاب درفضای مجازی مدارس درحال اجراست.

قاسمی برپایی نمایشگاه دستاوردهای 40 سالگی بسیج و یادمان شهدا، دیدار با خانواده معظم شهدا، نشست روشنگری و بصیرت در مدارس و دلنوشته های دانش آموزی را از جمله برنامه های دیگر مدارس این استان در قالب طرح تبیین ابعاد بیانیه گام دوم انقلاب با هدف ترویج تفکر بسیجی دربین دانش آموزان ذکر کرد.

وی یادآورشد: رسالت بسیج درگام دوم انقلاب سنگین است چون می خواهیم به نقش مهم این نیروی مردمی در ایران بپردازیم و بگوییم بسیج درگام دوم چه مسئولیتی در حوزه تعلیم و تربیت دارد.

استان البرز 500 هزار دانش آموز دارد

استان البرز در دوران دفاع مقدس 93 فرهنگی و 376 دانش آموز تقدیم آرمان های انقلاب اسلامی کرد.

هفتم تا 13 آبان هفته بسیج دانش آموزی نامگذاری شده است.

*س_برچسب‌ها_س*