بورسها در آسیا و آمریکا سبز شدند
همه شاخص های مهم بورسی در آسیا و آمریکا صعود کردند.
به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد اقتصاد جهانی با سرعت بسیار بیشتری از سال قبل در حال حرکت رو به سمت جلو است و این روند به ویژه در کشورهای در حال توسعه نمود بیشتری دارد. با این حال به گفته این نهاد در نتیجه اخلال در زنجیره تامین، افزایش حجم نقدینگی و افزایش قیمت کالاهای اساسی در جهان، نرخ تورم به یک مشکل تازه تبدیل شده است و انتظار نمی رود زودتر از سال آینده این مشکل مخصوصا در کشورهای پیشرفته جهان به نحو مطلوبی کمتر شود.
در هشداری آشکار برای اقتصاد آمریکا، شاخص خوش بینی به اقتصاد این کشور تا پایان ماه سپتامبر به 46.8 واحد رسیده که این رقم 1.7 درصد کمتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است. با توجه به این روند انتظار می رود ورود جریان سرمایه های جدید به بخش های مختلف اقتصادی آمریکا کندتر شده و دولت مجبور شود به طور مستقیم نقدینگی بیشتری به بازارها تزریق کند. کار بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای تخصیص یک تریلیون دلار اعتبار در مجلس سنا به زودی آغاز می شود.
جو بایدن - رئیس جمهور آمریکا - با انتقاد از جمهوری خواهان در تصویب نشدن لایحه جدید مالی دولت، آن ها را به کارشکنی متهم کرده است.
میزان بدهیهای دولت این کشور تا پایان ماه سپتامبر به 28 تریلیون و 834 میلیارد و 212 میلیون دلار و کسری بودجه دولت آمریکا تا پایان ماه سپتامبر به سه تریلیون و یک میلیارد و 581 میلیون دلار رسیده است. مراقبت های درمانی و تامین اجتماعی بزرگ ترین اقلام بودجه ای آمریکا هستند. در صورت موافقت نکردن جمهوری خواهان با افزایش سقف بدهی، دولت تعطیل خواهد شد.
افزایش سرسام آور قیمت نفت و گاز علاوه بر اینکه روی نرخ تورم کشورهای غربی تاثیر بزرگی گذاشته است، حالا به دلیل اختلال در فعالیت های تجاری و اقتصادی به یک نگرانی بزرگ در بین معامله گران بورسی تبدیل شده است. اوضاع در انگلیس از همه نقاط دیگر پیچیده تر شده اما بنزین نه تنها در این کشور که در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر از جمله فرانسه و آلمان، به پیشران بالا رفتن نرخ تورم منجر شده و این وضعیت احتمالا ادامه خواهد داشت.
تا پایان ماه آگوست نرخ بیکاری در منطقه یورو با 0.1 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به 7.5 درصد رسید. بیکاری در سطح اتحادیه اروپا با 0.1 درصد کاهش نسبت به ماه قبل به 6.8 درصد رسید. این نرخ بیکاری کمترین نرخ بیکاری ثبت شده اروپا در هفت ماه اخیر بوده است. تخمین زده میشود تا پایان این ماه 14 میلیون و 469 هزار مرد و زن در سطح اتحادیه اروپا بیکار باشند که از این تعداد، 12 میلیون و 162 هزار نفر ساکن کشورهای عضو منطقه یورو بودهاند.
پیشرفت ها در مقابله با کرونا و واکسیناسیون جمعیت هدف در بیشتر کشورها به طور رضایت بخشی بالا بوده است. مدیرعامل شرکت مدرنا - سازنده واکسن کرونا - پیش بینی کرده است از سال آینده زندگی به سطح عادی برگردد. اینکه اقتصاد جهانی چه زمانی به طور کامل از رکود کرونایی خارج شود، هنوز مشخص نیست اما معامله گران چشم انداز بسیار روشن تری را در مقایسه با ابتدای سال برای اقتصاد جهانی متصور هستند و انتظار دارند صورت سود و زیان شرکت های بزرگ جهش های بزرگی در فصل های پیش رو داشته باشد.
با وجود هشدار وزیر خزانه داری آمریکا به تبعات سنگین مخالفت با لایحه جدید بدهی ها، اکثریت جمهوری خواهان در مجلس سنا اعلام کرده اند لایحه افزایش سقف بدهی های مجاز دولت را رد خواهند کرد. در صورت عملی شدن این اتفاق، دولت بایدن به تعطیلی کشیده خواهد شد. جمهوی خواهان همچنین با رد درخواست دموکرات ها برای موافقت با تصویب بسته حمایتی 3.5 تریلیون دلاری، آن را دارای پیامدهای تورمی خطرناکی دانسته اند.
سخنان رئیس بانک مرکزی آمریکا نشان می دهد که این نهاد در حال آماده کردن شرایط برای پایان دادن به سیاست های حمایتی خود است. پاول در تازه ترین سخنرانی خود با بیان اینکه به تدریج از شدت و حجم برنامه خرید 120 میلیارد دلار اوراق قرضه در هفته توسط این نهاد کاسته خواهد شد، از پایان سیاست های حمایتی فعلی در اواسط سال آینده میلادی خبر داد. پاول در عین حال این نکته را افزود که زمان قطعی این کار هنوز مشخص نشده است.
تاکنون بیش از 237 میلیون و 46 هزار و 237 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و 839 هزار و 367 نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 727 هزار و 273 نفر، برزیل با 599 هزار و 414 نفر، هند با 449 هزار و 883 نفر، مکزیک با 279 هزار و 894 نفر و روسیه با 212 هزار و 625 نفر بوده است.
یوکیو ایشیزوکی - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه دایوا سکیوریتیز - گفت: نرخ توم در بیشتر کشورهای جهان کماکان مایه نگرانی است، چرا که کار بانک های مرکزی را برای اجرای دلخواه سیاست های جدید پس از دوره کرونا دشوار می کند. در آمریکا شاهد آن بودهایم که تورم برای مدت طولانی بالای چهار درصد باقی مانده است و این در صورت تداوم می تواند منجر به ایجاد چسبندگی قیمت اقلام ضروری شود که به نوبه خود منجر به دشوارتر شدن کاهش نرخ تورم می شود.
بورس آمریکا
در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.
شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با 0.3 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح 34 هزار و 416.99 واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی 500» با 0.41 درصد صعود تا سطح 4365.54 واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با 0.47 درصد افزایش در سطح 14 هزار و 501.91 واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 1.15 درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح 6995.87 واحد بسته شد.
شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش 1.46 درصدی و ایستادن در سطح 14 هزار و 973.83 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با عقبگرد 1.26 درصدی در سطح 6493.12 واحد بسته شد.
در مادرید شاخص "ایبکس 35" 1.71 درصد پایین رفت و به 8775.02 واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با صعود 1.01 درصدی تا سطح 27 هزار و 831.46 واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگکنگ 2.24 درصد بالا رفت و در سطح 24 هزار و 502.89 واحد بسته شد.
در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود 0.67 درصدی را تجربه کرد و در سطح 4866.38 واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 0.71 درصد افزایش و ایستادن در سطح 7257.80 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با 0.82 درصد کاهش به 76.99 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش 1.12 درصدی به ازای 80.77 دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با کاهش 0.22 درصدی نسبت به روز قبل در سطح 1761.85 دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت 0.07 درصدی به ازای 22.64 دلار مبادله شد.
انتهای پیام