تأثیرات کرونا بر پروازهای داخلی در فروردین 99/ کاهش 85 درصدی پروازهای عبوری
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در چند ماه اخیر، شیوع ویروس کرونا در دنیا موجب رکود در کسب و کارها خصوصا حمل و نقل شد و در این بین تقاضای سفرهای هوایی در دنیا و طبیعتا کشور ایران کاهش بسزایی داشت.
امروز گروه آمار هوانوردی و فرودگاهی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، عملکرد فروردین ماه سال 99 را گزارش کرد که این آمار در هر چهار بخش «نشست و برخاست هواپیما»، «اعزام و پذیرش مسافر»، «ارسال و پذیرش بار و پست» و «پروازهای عبوری» کاهشی است.
البته باید توجه داشت که شیوع ویروس کرونا در اغلب کشورهای دنیا و کشور ما موجب کاهش بسزای تقاضای سفر و همچنین پروازها شده است و این آمار کاهشی، ناشی از شیوع این بیماری است.
طبق این گزارش در فروردین ماه 1399 نشست و برخاست ها 70 درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
همچنین در فروردین ماه 1399 اعزام و پذیرش مسافر 80 درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
در فروردین ماه 1399 ارسال و پذیرش بار و پست 79 درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
از سوی دیگر در فروردین ماه 1399 پروازهای عبوری 85 درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
البته باید توجه داشت که شیوع ویروس کرونا در اغلب کشورهای دنیا و کشور ما موجب کاهش بسزای تقاضای سفر و همچنین پروازها شده است و این آمار کاهشی ناشی از شیوع این بیماری است.
بنابراین گزارش در فروردین سال جاری در مجموع 9هزار و 249 هزار نشست و برخاست در فرودگاههای کشور انجام شده و 752 هزار و767 مسافر و 9 میلیون و 79 هزار و858 کیلوگرم بار توسط این پروازها جابهجا شد.
کل پروازهای فرودگاههای تحت مالکیت شرکت فرودگاه ها در فروردین ماه 1399 نسبت به ماه مشابه سال گذشته در نشست و برخاست 70 درصد، در اعزام و پذیرش مسافر 80 درصد و در ارسال و پذیرش بار و پست 79 درصد کاهش داشته است.
در این ماه در فرودگاه مهرآباد تهران 3 هزار و 573 نشست و برخاست انجام و 302 هزار و 431 نفر جابهجا شدهاند که نسبت به ماه مشابه سال گذشته بهترتیب 64 و 75 درصد کاهش و نسبت به ماه پیش از آن به ترتیب 46 و 52 درصد کاهش داشته است؛ فرودگاه مهرآباد با این تعداد پرواز 36.01 درصد کل نشست و برخاستهای کشور و 37.93 درصد از جابجایی مسافران در سطح کشور را به خود اختصاص داده و در رتبه اول فرودگاههای پرتردد کشور ایستاده است.
رتبههای دوم و سوم فرودگاههای پر پرواز کشور در فروردین ماه متعلق به فرودگاههای شهید هاشمینژاد مشهد با 848 نشست و برخاست و 89هزار و 921 مسافر و اهواز با 795 نشست و برخاست و 68 هزار و 809 مسافر است که به ترتیب 8.64 درصد و 8.01 درصد از کل نشست و برخاستها در این فرودگاهها انجام شده و به ترتیب 11.35 درصد و 8.63 درصد از مسافران در این فرودگاهها جابجا شده اند. فرودگاههای شیراز، اصفهان، بندرعباس، تبریز، کرمان، زاهدان و بوشهر در رتبههای 4 تا 10 پر ترددترین فرودگاههای کشور قرار دارند.
بر اساس این گزارش در فروردین ماه 1399 حداقل 80 درصد نشست و برخاست کل پروازها به ترتیب در 9 فرودگاه مهرآباد، مشهد، اهواز، شیراز، اصفهان، بندرعباس، تبریز، امام خمینی (ره) و عسلویه انجام پذیرفته است. همچنین 95.8 درصد کل پروازها داخلی و 4.1 درصد خارجی بوده است.
همچنین در فروردین حداقل 80 درصد نشست و برخاست پروازهای داخلی به ترتیب در 8 فرودگاه مهرآباد، مشهد، اهواز، شیراز، اصفهان، بندرعباس، تبریز و عسلویه انجام پذیرفته است.
در این مدت مجموعا 8هزار و 855 نشست و برخاست داخلی در کشور انجام شده که 728 هزار و 860 نفر با استفاده از این پروازها جابجا شدهاند، این آمار نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به ترتیب 64 و 75درصد کاهش داشته است، همچنین میزان نشست و برخاست 48 درصد، اعزام و پذیرش مسافر 55 درصد و ارسال و پذیرش بار و پست 47 درصد نسبت به ماه گذشته کاهش داشته است.
طبق این گزارش از آنجا که فرودگاه مهرآباد تهران مختص پروازهای داخلی است، این فرودگاه در رتبه اول پروازهای داخلی کشور نیز قرار دارد و در مجموع 36.01 درصد از پروازهای داخلی در این فرودگاه انجام شده و 37.93 درصد مسافران داخلی از طریق این فرودگاه جابجا شده اند.
در این مدت فرودگاه امام خمینی با 333 نشست و برخاست و اعزام و پذیرش 19 هزار و 200 مسافر بیشترین حجم پروازهای مسافری را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این در این مدت 2 میلیون و 723 هزار و 35 کیلوگرم بار و پست در این فرودگاه جا به جا شده است.
بر این اساس پروازهای بین المللی فرودگاههای تحت مالکیت شرکت در فروردین ماه 1399 نسبت به ماه مشابه سال گذشته در نشست و برخاست 93 درصد، در اعزام و پذیرش مسافر 97 درصد و در ارسال و پذیرش بار و پست 84 درصد کاهش داشته است.
در فروردین ماه سال جاری نشست و برخاستهای مسافری در فرودگاههای زاهدان و مشهد با متوسط 106 مسافر در هر پرواز و در فرودگاه جهرم با متوسط 19 مسافر در هر پرواز بیشترین و کمترین تراکم مسافر را به خود اختصاص داده اند.
شرکتهای هواپیمایی زاگرس و پویا ایر به ترتیب با 100 و 75 درصد و شرکتهای هواپیمایی سپهران و معراج به ترتیب با 5 و 7 درصد در پروازهای برنامهای مسافری، بیشترین و کمترین درصد تأخیرات را دارند به عبارت دیگر شرکتهای هواپیمایی سپهران و معراج بهترین عملکرد را داشته اند.
از سوی دیگر در این مدت 16 درصد از پروازهای برنامهای شرکت های هواپیمایی داخلی، دارای تأخیر بوده و همچنین در همین مدت، متوسط زمان تأخیر پروازهای تاخیردار 87 دقیقه برآورد شده است.
طبق این گزارش در 24 ساعت شبانه روز، اوج پروازها ساعت 18 و در روزهای هفته اوج پروازها در روز یکشنبه بوده است.
به گزارش فارس به هر حال شیوع کرونا اغلب کسب و کارها را در دنیا با چالش مواجه کرد و در این بخش بخش حمل و نقل خصوصا حمل و نقل هوایی و نیز گردشگری، بیشترین آسیب را از شیوع کرونا متحمل شدند، تقاضای سفر و پرواز کاهش یافت و اغلب هواپیماها زمین گیر شدند طوری که خیلی از فرودگاه های دنیا با کمبود جای پارک هواپیما مواجه شدند.
در این بین پروازهای داخلی هم با چالش مواجه شد و شرکت های هواپیمایی نیز دچار مشکل شدند، از سوی دیگر درآمد فرودگاه های کشور به عنوان شرکت درآمد - هزینه ای کاهش یافت.
*کاهش 76 درصدی تعداد مسافران فرودگاه مهرآباد در نیمه اول فروردین 99
مدیرکل فرودگاه مهرآباد در این باره به فارس گفته بود: کاهش چشمگیر پروازها، مسیرهای پروازی و همچنین مسافران هوایی، تعطیلی اماکن خدماتی و غرف تجاری، کاهش شدید موقعیت های پارک هواپیماها جهت پذیرش هواپیماهایی که به دلیل کرونا به اجبار استراحت می کنند و نگرانی فزآینده جهت حفظ سلامت کارکنان تبعاتی است که شیوع ویروس کرونا بر صنعت فرودگاهی داشته است.
به گفته ابراهیم مرادی کاهش میزان درآمدهای فرودگاه ها در خاورمیانه بیش از 53 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته خواهد بود، متاسفانه فرودگاه بین المللی مهرآباد در دومین ماه سال 99 نیز وصولی صفر را از محل و منابع درآمدی خود تجربه کرده است.
وی گفت که تعداد پروازهای فرودگاه مهرآباد درنیمه اول فروردین 99، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود 63 درصد کاهش داشته است، در سال گذشته در این بازه زمانی 5 هزار و 590 پرواز مسافر نوروزی جابه جا شد ولی امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا کاهش 63 درصدی پروازها رخ داد و کلا 2 هزار و 92 پرواز انجام گرفته است.
به گفته مدیرکل فرودگاه مهرآباد تعداد مسافران نیز از 685 هزار و 260 نفر به 167هزار و 360 نفر رسیده که با کاهش 76 درصدی روبرو است.
خبرها حاکی از آن است که با کاهش شیوع کرونا و کمتر شدن قدرت این ویروس، پروازهای شرکت های هواپیمایی در دنیا در حال افزایش محدود و تدریجی است.
انتهای پیام /
شرکت فرودگاه ها کاهش پروازها پروازهای عبوری پرواز